Ο Κύκλωπας …των Ελλήνων Πολεμιστών!

by

cyclops

Ο
Κ ύκλωπας και η τύφλωση του:
Η έξοδος… στον ορθολογισμό!
Ο Πλάτων αναφέρει στον Τίμαιο, ότι
οι Έλληνες είναι σαν παιδιά, πάντα νέοι , ζωηροί,ατίθασοι έφηβοι.
Έτσι έχουν τις χάρες ενός παιδιού αλλά και τα προβλήματα ενός ανικανοποιήτου εφήβου.
Οι θεοί των Ελλήνων, οι ήρωες και τα πρότυπα τους, έχουν
ένα χαρακτήρα και ταμπεραμέντο που αντικατοπτρίζει ακριβώς τον δικό τους.
Μια ιδιοσυγκρασία που έρχεται σε αρμονία με αυτό τον ήλιο που λάμπει σε αυτή την χώρα και αυτή την θάλασσα που αγκαλιάζει όλες τις πλευρές.
Εδώ γεννήθηκαν οι θεοί, η φιλοσοφία, η επιστήμη, η εξερεύνηση της γνώσης, η δημοκρατία, οι ήρωες και οι ημίθεοι.
Εδώ ο Απόλλων στήνει χορό με τις μούσες και τις χάριτες, η Αφροδίτη κολυμπάει σε γαλάζια νερά, ο Αχιλλέας οργίζεται με τον Αγαμένονα, ο Θησέας σκοτώνει τον Μινώταυρο, ο Ηρακλής ανεβαίνει στον Όλυμπο και ο Οδυσσέας ταξιδεύει παντού και επισκέπτεται κάθε απρόσιτο ακρογιάλι και μυστηριώδες νησί.
Η πληθωρικότητα, η διασκέδαση, η χαρά, η δημιουργία, ο έρωτας, η γενναιότητα η λεβεντιά, η περιέργεια, η φιλοξενία, ο αυθορμητισμός, ο ερωτισμός, ο ενθουσιασμός
ο στοχασμός, η ευφυΐα, η περιπέτεια, η αμφισβήτηση, το χιούμορ, ο αυτοσαρκασμός, η τόλμη και αγάπη για την ελευθερία είναι από τα μεγάλα προτερήματα της φυλής, που αντικατοπτρίστηκαν και σημαδεύτηκαν από μεγάλες πράξεις και ιστορίες δυνάμεις.
Όμως κάθε πλευρά έχει και την αντίθετη άλλη της…
Όσο μακριά και ψηλά πάει το εκκρεμές από την μια πλευρά άλλο τόσο θα βρεθεί και από την αντίθετη… του σημείου ισορροπίας.
Έτσι έχουμε τον εγωισμό, τον υπερβολικό παρορμητισμό, την φιλονικία, τον ανταγωνισμό, την αλαζονεία, την υπερβολική εκτίμηση των δυνάμεων, την επίδειξη, τον διχασμό, την έλλειψη αβροφροσύνης και διπλωματίας,
τους γκροτέσκους τρόπους, την απειθαρχία, την ξεροκεφαλιά, να αποτελούν την Αχίλλειο πτέρνα σε ένα λαό, που έχει όλες τις προϋποθέσεις, να είναι πρότυπο για την ανθρωπότητα και οδηγός.
Όμως παρ’όλα αυτά τα μεγάλα λάθη και ελαττώματα των Ελλήνων,
…οι θεοί τους αγαπούν.
Όλη η ανθρωπότητα πάντα έχει στραμένα τα βλέμματα στην Ελλάδα και όλος ο κόσμος περιμένει από αυτή μία καθοδήγηση στο αδιέξοδο και να παίξει ένα ρυθμιστικό ενωτικό ρόλο.
Οι Έλληνες όταν κάθονται στην χώρα τους τρώγονται με τα ρούχα τους
και αλληλοεξοντώνονται.
Η περίσσεια της ενέργειας που διαθέτουν, τους οδηγεί σε αυτοκαταστροφικές συρράξεις και ένα αυτοκτονικό διχασμό.
Οι ισχυρές απωστικές δυνάμεις των ομοίων βρίσκουν εδώ στην πλήρη εφαρμογή τους και την περιττή αντιπαλότητα.
Η μόνη λύση για αυτήν την ισχυρή άπωση των ομοίων και την αυτοκαταστροφή, είναι να συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμεις σε ένα πυρήνα, όπου επικρατούν οι πυρηνικές δυνάμεις και κρατούν τα σωματίδια ενωμένα.
Αυτό ισοδυναμεί με την δημιουργία κρίσιμης μάζας σε πυρηνικό αντιδραστήρα ελεγχόμενης
σύνδεσης,

Όταν φεύγουν και ταξιδεύουν μεταμορφώνονται σε Οδυσσείς και μεταλλάσσουν τα ελαττώματα τους σε απαράμιλλες αρετές.
Γίνονται πειθαρχημένοι, καταλαμβάνουν θέσεις, προνόμια και διαπρέπουν.
Μερικοί τόποι τους διεκδικούν και δεν τους αφήσουν τα επιστρέψουν προσφέροντας τους σχεδόν τα πάντα.
Οι Έλληνες έχουν ένα Οδυσσέα μέσα τους, στο DNA, εν δυνάμει, έτοιμο να πεταχτεί σε απρόοπτη στιγμή και να καταπλήξει τους πάντες, απρόβλεπτα, πετώντας τα ρούχα της ζητιανιάς και της εξαθλίωσης και διεκδικώντας την χαμένη του αξιοπρέπεια και τον κόσμο που αγαπά.

Τα παιδιά του Απόλλωνα, του Ήλιου του Ανίκητου, με το ατίθασο πνεύμα τους και το παράτολμο,
ποτέ δεν προσκύνησαν θεούς, ούτε είχαν διανοηθεί την εικόνα της ζητιανιάς και επαιτείας
να παρακαλάς ένα θεό σερνόμενος και γονατιστός.
Οι Έλληνες, τους θεούς τους αγαπούσαν, τους συμβουλευόταν τους σεβόταν, τους τιμούσαν, τους αμφισβητούσαν κι’όλας, τους εναντιωνόταν, συζητούσαν μαζί τους και συντρώγαν μερικές φορές και σκεφτόταν μαζί τους.
Δεν τους φοβόταν, τους στόλιζαν με χρώματα, με αγάλματα, φτιάχνανε ιστορίες και μύθους

και …»παίζαν» μαζί τους.
Η σχέση του Έλληνα με τους θεούς είναι μια μοναδική σχέση ανθρώπου με το Θείο.
Οι Έλληνες προσευχόταν με τα χέρια ψηλά, το κεφάλι όρθιο, το βλέμμα στον ουρανό και την ψυχή περήφανη.
Η σχέση τους με το θεό είναι
μια σχέση ερωτική, δημιουργική και το κυριότερο χαρούμενη, παιγνιδιάρικη, ανυψωτική.
Είχαν τις ιστορίες τους, του μύθους, αλλά όλοι κατανοούσαν τον αφηρημένο πυρήνα και την αλληγορία των μύθων, και τις χρησιμοποιούσαν σαν οδηγό πλοήγησης.
Τα τρομερά παιδιά , των Ελλήνων, βγάζουν την ανθρωπότητα από την πρωτόγνωρη σπηλιά του Κύκλωπα και τύφλωνουν τον γιο του Ποσειδώνα.
Αχρηστεύοντας το Τρίτο μάτι και την αταβιστική ικανότητα των «πρώτων»
πρωτόγονων ανθρώπων θα χαράξουν τολμηρά μια νέα εποχή βασισμένη στο ορθολογισμό και την λογική σκέψη, βάζοντας τα θεμέλια της επιστημονικής σκέψης.
Οι άνθρωποι θα βγούν από την πρωταρχική μήτρα του πρωτογονισμού και όλος ο κόσμος μαθαίνει το κατόρθωμα τους, που οι ίδιοι το φωνάζουν, επισύροντας την οργή του θεού.
Εγώ είμαι ο Έλληνας Οδυσσέας , ο βασιλιάς της Ιθάκης,
ο άνθρωπος, που τολμώ να σκεφτώ, να χρησιμοποιήσω το μυαλό μου και να φθάσω την λογική στα όρια της.. .!
Από και μετά παύουν να είναι …»ο Κανένας».
Θα είναι πάντα, «Οι Έλληνες», διάσημοι σε όλη την γη, αλλά, ο
Ποσειδώνας θα τους δοκιμάσει σκληρά γι αυτή… την επωνυμία.
Ώσπου έρχεται μια μέρα που η ομίχλη ενός Ποσειδώνα, τους στέλνει μαζί με τα άγρια κύματα που θα σήκωνε, και την εμφάνιση μιας ποσειδώνειας Ιχθυακής θρησκείας που θα τους τυλίξει στην πλάνη, στην ψευδαίσθηση, στην απάτη.
Τους παγιδεύει και τους βάζει σε μεγάλους μπελάδες και περιπέτειες,
Τις περιπέτειες του Ελληνισμού!

Όταν εμφανίστηκε ο χριστιανισμός, ο αρχαίος κόσμος ήταν εξαντλημένος και εξουθενωμένος από τους συνεχείς πολέμους και την έλλειψη ειρήνης.
Ο Πελοποννησιακός πόλεμος είχε αφήσει απροστάτευτη την Ελλάδα και την είχε αποδυναμώσει.
Οι Έλληνες πλήρωναν τα μεγάλα τους ελαττώματα και δοκιμάζονταν σκληρά μέχρι να τα κατανοήσουν.
Η νέα θρησκεία ήρθε με την μορφή «προβάτου», μιλώντας για ειρήνη και αγάπη σε ένα κόσμο εξαθλιωμένο που εκείνη την εποχή το είχε τόσο ανάγκη και το χρειαζόταν.
Οι Έλληνες αγκάλιασαν την καινούργια κοσμοθεώρηση και φιλοσοφία.
Η αγάπη τους για τον στοχασμό και το καθήκον της φιλοξενίας τους, αλλά και η παιδική αφέλεια τους οδήγησε… στο μοιραίο λάθος.
Αγκάλιασαν μια φιλοσοφία, συμπαραστάθηκαν πονόψυχα σε ένα εσταυρωμένο, κοιμήθηκαν με τον καλεσμένο ξενόφερτο και ξύπνησαν με ένα αδίστακτο μνηστήρα στο κεφάλι τους, πριν το καταλάβουν.
Ένα μνηστήρα αρχηγικό, ραδιούργο, αντινοικό, θρασύ, που θα έπαιρνε την πρώτη θέση στο τραπέζι, απόντος του Οδυσσέα, που είχε φύγει για καινούργιους πολέμους, και θα πολιορκούσε επίμονα την Πηνελόπη, την ψυχή του Ελληνισμού, με ένα συνεχές φλερτ, κάνοντας και δώρα μερικές φορές, αλλά μη μπορώντας ποτέ να την κατακτήσει και να ενωθεί μαζί της.
Η Πηνελόπη «διαμένει» σε Υψηλά δωμάτια, που θα παραμείνουν απρόσιτα για αυτόν
και ερμητικά κλειστά.

Ο Ελληνισμός είχε παγιδευτεί στα πλοκάμια μιας αδίστακτης επιχείρησης και θάμενε πολύ χρόνο εκεί παγιδευμένος και υπνωτισμένος.
Οι συγκυρίες βοήθησαν τον χριστιανισμό να επιβληθεί εξυπηρετώντας τα σχέδια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που …τον προώθησαν.
Στρώσαν το κάθισμα και δώσαν στον Αντίνοο …την πρώτη θέση.
.
Έλληνας, Έλληνας ή …Ούτις?
.
ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ

Ετικέτες: , , , , ,

15 Σχόλια to “Ο Κύκλωπας …των Ελλήνων Πολεμιστών!”

 1. Άνεμος Says:

  Καλησπέρα πολεμιστές. Το τέλος του κειμένου πρέπει να είναι πολύ «δυνατό». Το θυμάμαι αυτολεξεί και δε φημίζομαι για τη μνήμη μου…

 2. elzin Says:

  Φημίζεσαι… όμως για την ανατρεπτική, ορθολογιστική,
  αυτοσχεδιαστική συνδυαστική σκέψη σου,
  που δεν στερείται ουδεμίας φαντασίας!
  Καλημέρα… εξερευνητικέ σκεπτικιστή!

 3. LOCKHEART Says:

  EΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ !

 4. elzin Says:

  EΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ !!!

 5. greenlion Says:

  ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ!!!!

 6. elzin Says:

  …και άψογος!

 7. Ανδρόγεως Says:

  «Αγκάλιασαν μια φιλοσοφία, συμπαραστάθηκαν πονόψυχα σε ένα εσταυρωμένο, κοιμήθηκαν με τον καλεσμένο ξενόφερτο και ξύπνησαν με ένα αδίστακτο μνηστήρα στο κεφάλι τους, πριν το καταλάβουν.»
  Το μοιραίο λάθος….όμοιο με του Καστανέντα που λυπήθηκε το….γαλάζιο κοριτσάκι…και το ελευθέρωσε, πέρνοντας την θέση του στην φυλακή των ανοργάνων…Απόγονοι εμείς του Ηρακλή προφανώς και δεν κατανοήσαμε την ιστορία δύναμης του, όπου ο Άτλαντας θέλησε να του φορτώσει τον ουρανό στους ώμους του….

  • elzin Says:

   Ο Καστανέντα συνάντησε και τον αρνητή του θανάτου μέσα στην εκκλησία του, που έτρεμε τα ανόργανα, παγιδευμέμος στην επιλογή του και σε αυτό που είχε δημιουργήσει με την χριστιανική θρησκεία του;)

   • Ανδρόγεως Says:

    Και η ημερομηνία που τον συνάντησε ο ναγουάλ Σεμπαστιάν τι τυχαία να συμπέπτει με την αρχή των Ελευθεροτεκτόνων…είχε βρεί ο επίορκος μάγος τον τρόπο να ανανεώνει το ενδιαφέρον για την θρησκεία του κλείνοντας το άνοιγμα του θανάτου…

   • elzin Says:

    Ελευθεροτέκτονες και θεοσοφιστές τον τροφοδοτούν σε μια ψευδή αντιπαλότητα… για τα μάτια των αφελών.

   • Ανδρόγεως Says:

    …είναι πολύ μαλακή η λέξη «αφελών» όταν η θεοσοφίστρια Μπαίηλυ είναι παντρεμένη με Ελευθεροτέκτονα όταν συγγράφει τα βιβλία της…για την Μπλαβάτσκυ δεν γνωρίζω αλλά….

   • elzin Says:

    Εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων να εξηγήσουν κάποια μεταφυσικά φαινόμενα και την λαχτάρα για την σιωπηλή γνώση και τόχουν μονοπώλιο. Οι Έλληνες ορθολογιστές το σνομπάρουν και απαξιούν υπεροπτικά και τους αφήνομε εις βάρος μας να χοροπηδούν.
    Αριστοτέλειον Πανεπιστήμιον σε «γάμο» με τον Δημητράκη τελείως αντινοϊκά!
    Η μεταφυσική δεν είναι «Θεός» είναι απλά η Γνώση, μετά ή … πριν την φυσική και δεν είναι μονοπώλιο κανενός … «αληθινού θεού»!

   • Ανδρόγεως Says:

    Η μεταφυσική είναι η κληρονομιά μας, η υποχρέωση αλλά και το δικαίωμα του καθένα από μας και παραχωρώντας την σε άλλους τους δίνουμε γη και ύδωρ γινόμαστε Εφιάλτες κυριολεκτικά και μεταφορικά.

   • elzin Says:

    Δυστυχώς πολεμηθήκαμε από τα ίδια μας τα όπλα, την Γνώση, που δώσαμε απλόχερα σε φίλους και εχθρούς μας ανοίγοντας το πέρασμα του Εφιάλτη κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αλυσοδεθήκαμε σε μια νοητική αιώνων σκλαβιά και στρωθήκαν στο τραπέζι οι επιτήδιοι θρησκευτές και πολιτικάντηδες να τρώνε και πίνουν εις υγεία του μεγάλου «κορόιδου».

 8. elzin Says:

  Οι θρησκείες έχουν στα χέρια τους την δύναμη γιατί έχουν την μεταφυσική γνώση. Οι θεοκρατικές χειρίζονται αδίστακτα το σημείο αντίληψης των ανθρώπων και την συνείδηση τους με ένα τρόπο που οι ίδιοι οι άνθρωποι αγνοούν βαθιά, ακόμη και αυτοί που τις απορρίπτουν ή τις υποτιμούν.
  Ο χριστιανισμός εφάρμοσε τις πιο δυνατές μαύρες τελετουργίες της μεταφυσικής, απόρροια της γνώσης ενός Σολομώντος και ενός Μωυσή για να ανέλθει στην εξουσία. Διαφορετικά θα ήταν αδύνατο με νόμιμα και κανονικά μέσα.
  Οι αναθεματισμοί κατά των Ελλήνων, το γκρέμισμα των ναών, η κατεύθυνση που δείχνει πάντα στο φως της Ιερουσαλήμ δεν είναι τυπική υπόθεση. Είναι ουσιαστική και χτυπάν στο υποσυνείδητο μας. Μας υπνωτίζουν , και μας κάνουν να χάνουμε αυτοπεποίθεση και σιγουριά . Μας μπερδεύουν. Μας αποδυναμώνουν και γεμίζουν μαύρες τρύπες στα ενεργειακά σώματα μας. Μας απομυζούν άπληστα. Τρέφονται από εμάς.
  Την πατήσαμε ,γιατί ενώ γνωρίζαμε καλά την μεταφυσική, την εγκαταλείψαμε τελείως για χάρη του ορθολογισμού. Βρήκαν κενό σημείο και τρυπώσανε με την μορφή προβάτου και μας φορέσανε καπέλο και «θεό», την μεταφυσική του Ιουδαιοχριστιανισμού.
  Μας μαρμάρωσαν σαν την Μέδουσα κοιτάζοντας τον «Θεό», μας παγίδέψαν με τον οίκτο και τον αυτοοίκτο του «αθώου», και μας πούλησαν την «αγάπη» για λίγα ψίχουλα.
  σαν σειρήνες τραγουδώντας γλυκά.
  Το υποσυνείδητο όμως το «γνωρίζει» με τον τρόπο του και αντιδρά. Είναι η μόνη θρησκεία που τα θεία βρίζονται από τους θρησκευόμενους όταν πιέζονται .
  Υποσχέθηκαν την αθανασία και τον παράδεισο σε βάρος της ανθρώπινης ζωής, αλλά ο Ηρακλής επιστρέφει τα Μήλα και τον Ουρανό δεν θέλει να κρατεί.
  Δεν θέλουμε τον κάλπικο παράδεισο τους! Θέλουμε την πραγματική Ζωή εδώ στην Γη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: