10. Το Άγνωστο

by

συμφωνική συναυλία

….και η συμφωνική συναυλία με το Γνωστό.

Τι είναι το Άγνωστο?

οι σημειώσεις της Πηνελόπης…

Ο Ποσειδώνας μου έστειλε ένα χαιρετισμό και τα κύματα ξέβρασαν ένα βιβλίο σε ένα μπουκάλι κλεισμένο που είχε ταξιδέψει από την  άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να φθάσει στις λεηλατημένες Ελληνικές θάλασσες δύσκολο για να γίνει κατανοητό και ένα μήνυμα μέσα έγραφε:

Αφιερωμένο σε ένα Άγνωστο Εαυτό!

Προχώρησα στο εσωτερικό του παλατιού και κατευθύνθηκα στα ανώτερα δωμάτια στην μεγάλη σάλα με την φωτιά στο  κέντρο και ένα τζάκι να αγκαλιάζει τα ξύλα

που θα γίνουν  σε λίγο στάχτη και ζεστασιά.

Η Κίντο δίπλα μου πάντα κουλουριάστηκε στο χαλί και έδειχνε πολύ ευχαριστημένη στην σιωπή.

 ΙΣΤΟΡΙΕΣ    ΔΥΝΑΜΗΣ

-Η ευαισθησία είναι φυσικό χάρισμα μερικών ανθρώπων. Δεν την έχεις αλλά ούτε και εγώ την έχω. Στο τέλος λίγο ενδιαφέρει αυτό.

Εκείνο που ενδιαφέρει τον πολεμιστή είναι να είναι αναμάρτητος για να φτάσει στην ολοκλήρωση του εαυτού του.

-Το ελάττωμά σου είναι που γυρεύεις εξηγήσεις συμβατικές ,εξηγήσεις που ταιριάζουν σε σένα και στον κόσμο σου. Αυτό που σου καταλογίζω είναι ο ορθολογισμός σου. Και ο μάγος εξηγεί τα πράγματα στον κόσμο του αλλά δεν είναι άκαμπτος.

-Για να φθάσεις στην εξήγηση των μάγων πρέπει να συσσωρεύσεις δύναμη. Μόνο με αυτή θα μπορέσεις να διεισδύσεις με ευκολία. Η εξήγηση δεν είναι ακριβώς η εξήγηση που εννοείς εσύ,αλλά τουλάχιστον κάνει τον κόσμο και τα μυστήριά του αν όχι ξεκάθαρα ,λιγότερα τρομερά. Αυτή πρέπει να είναι η ουσία μιας εξήγησης. Αλλά εσύ δεν ζητάς αυτό,εσύ επιδιώκεις την αντανάκλαση των ιδεών σου.

-Πάντα μπερδεύεις τα πράγματα. Η αυτοπεποίθηση του πολεμιστή δεν αυτή του μέσου ανθρώπου. Ο μέσος άνθρωπος επιζητά την βεβαιότητα στα μάτια του θεατή και αυτό το ονομάζει αυτοπεποίθηση. Ο πολεμιστής επιδιώκει να είναι άψογος στα μάτια του και αυτό το ονομάζει ταπεινότητα. Ο μέσος άνθρωπος κρέμεται από τους γύρω του,ενώ ο πολεμιστής βασίζεται στον εαυτό του. Επιδιώκεις την αυτοπεποίθηση ενός μέσου ανθρώπου ενώ θα έπρεπε να αναζητάς την ταπεινότητα ενός πολεμιστή. Η διαφορά αυτών των δύο είναι πολύ σημαντική. Να θυμάσαι ότι η ταπεινότηα του πολεμιστή δεν είναι η ταπεινότητα ενός ζήτουλα. Ο πολεμιστής δεν σκύβει το κεφάλι του σε κανένα. Αλλά ταυτόχρονα δεν επιτρέπει σε κανέναν να σκύψει το κεφάλι του σε αυτόν. Ενας πολεμιστής δέχεται την τύχη του όποια και να είναι,και την δέχεται με την υπέρτατη ταπεινότητα. Δέχεται αυτό που είναι,όχι σαν βάση για οίκτο,αλλά σαν ζωντανή πρόκληση . Αυτοπεποίθηση θα πει να γνωρίζεις κάτι σαν σίγουρο η ταπεινότητα σημαίνει να είσαι άψογος στα έργα και τα αισθήματά σου.

Πρέπει να μάθεις τον εαυτό σου να φθάνει πέρα από τα όρια του κάθε ώρα.Ο μόνος δρόμος που ένας πολεμιστής είναι να δρα με συνέπεια και χωρίς επιφύλαξη.Γνωρίζεις πολλά για τον τρόπο δράσης του πολεμιστή ,αλλά οι παλιές συνήθειες και οι ρουτίνες σου στέκονται εμπόδιο   μπροστά σου.

– Καθετί που κάνουμε ,καθετί που λέμε και είμαστε στηρίζεται στην προσωπική μας δύναμη.Αν έχουμε αρκετή μια μονάχα λέξη μας μπορεί να είναι αρκετή για να αλλάξει τον δρόμο της ζωής μας.Αν δεν έχουμε αρκετή τα πιο υπέροχα κομμάτια σοφίας δεν μπορούν να φέρουν καμία αλλαγή.

-Θα σου αποκαλύψω ένα μεγάλο κομμάτι γνώσης. Αυτή την στιγμή περιτριγυρίζεσαι από την αιωνιότητα και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αν το επιθυμείς. Αυτή η γνώση δεν μπορεί να φέρει καμμία αλλαγή σε σένα γιατί δεν έχεις αρκετή προσωπική δύναμη.Δεν μπορείς να ιππεύσεις αυτή την στιγμή και να πάρεις την ολότητα του εαυτού σου,για να βγεις από τα σύνορα,να τα ξεπεράσεις . Είμαστε ένα αίσθημα μια επίγνωση κλεισμένη εδώ μέσα.

-Είμαστε φωτεινά όντα και μόνο η προσωπική δύναμη πρέπει να μας ενδιαφέρει.

-Ονείρεμα σημαίνει η καλλιέργεια ενός ιδιαίτερου ελέγχου πάνω στα όνειρά μας,έτσι οι εμπειρίες που δοκιμάζεις σε αυτά και αυτές που ζεις στις ξυπνητές ώρες σου να αποκτήσουν το ίδιο πραγματικό σθένος. Για να τα καταφέρεις πρέπει να κερδίσεις ένα βαθμό ελέγχου πάνω στον κόσμο της καθημερινής σου ζωής.

-Τίποτε δεν πρέπει να σου γίνεται έμμονη ιδέα.Αν θέλεις να πετύχεις κάτι πρέπει να γίνεται ομαλά,με μεγάλη προσπάθεια ,αλλά χωρίς καταπόνηση η βασανιστικές ιδέες.

-Ένας τρόπος για να σταματήσεις τον εσωτερικό διάλογο είναι να βαδίζεις μεγάλες εκτάσεις χωρίς να εστιάζεις το βλέμμα σου πουθενά.Να στρέφεις τα μάτια ελαφρά για να έχεις μια περιφερική άποψη.Ο εσωτερικός διάλογος είναι αυτός που μας προσγειώνει γιατί μιλάμε συνεχώς με τον εαυτό μας σχετικά με αυτό.Το πέρασμα στον κόσμο των μάγων ανοίγει αφού ο πολεμιστή έχει μάθει να σταματά τον εσωτερικό του διάλογο.

Η αλλαγή της ιδέας μας για τον κόσμο είναι το κεντρικό σημείο της μαγείας και το σταμάτημα του εσωτερικού διαλόγου είναι ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε.

-Παρηγοριά,λιμάνι ,φόβος,όλα αυτά είναι τόποι που τους έμαθες από τους μαύρους μάγους χωρίς ποτέ να αναρωτηθείς για την αξία τους.

Οι αυτοί μάγοι που είναι οι συνάνθρωποι σου έχουν δεσμεύσει όλες τις δικαιολογίες σου.Στην ουσία είσαι και εσύ μαύρος μάγος ,γιατί δεν μπορείς να παρεκκλίνεις από το μονοπάτι που σου έχουν χαράξει.Ολες οι σκέψεις σου και οι πράξεις σου καθορίζονται πάντα με τους όρους τους.Αυτό είναι σκλαβιά. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου και την δύναμη σου με το να φοβάσαι εμένα και την γνώση.Τους δεσμοφύλακες σου και τους αφέντες σου να φοβάσαι.

Εγώ σου προσφέρω μόνο ελευθερία ακριβή μεν αλλά όχι αδιανόητη.

– Όραση΄΄ είναι μια ενορατική σύλληψη των πραγμάτων,η η ικανότητα να βλέπεις ανάμεσα από τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις και να ανακαλύπτεις καλυμμένα νοήματα και κίνητρα.

-Η γνώση και η δύναμη. Οι άνθρωποι της γνώσης έχουν και τα δύο κανένας όμως δεν μπορεί να σου πει πως τα απόκτησε,έξω από το ότι δρούσε σαν πολεμιστής,και σε κάποια στιγμή όλα άλλαξαν από μόνα τους. Ενας πολεμιστής πρέπει να είναι ήρεμος και συγκεντρωμένος και ποτέ δεν πρέπει να χάνει τον έλεγχο.

-Είμαστε όντα φωτεινά και καθετί που είμαστε η αισθανόμαστε εμφανίζεται στις ίνες μας

-Δεν υπάρχει τίποτε σε αυτόν τον κόσμο που ένας πολεμιστής να μην μπορεί να το εξηγήσει.Ενας πολεμιστής βλέπεις, θεωρεί τον εαυτό του ήδη νεκρό,έτσι λοιπόν δεν έχει τίποτε να χάει. Το χειρότερο του έχει συμβεί,γιάυτό είναι ήρεμος και καθαρός. Κρίνοντάς τον κανείς από τα έργα του και τα λόγια του,ποτέ δεν θα υποψιαζόταν ότι τα μάτια του έχουν δει τα πάντα.

-Σε κάθε άνθρωπο αυτή η έλλειψη ισορροπίας οφείλεται στο σύνολο των πράξεων του. Ο πολεμιστής  με πλήρη έλεγχο και επαγρύπνηση,αλλά χωρίς βιασύνη και καταναγκασμό κάνει ότι καλύτερο για να αποκτήσει αυτή την ισορροπία.

-Η γνώση είναι πολύ ειδική υπόθεση για ένα πολεμιστή.Είναι κάτι που έρχεται μονομιάς,τον περιτυλίγει και προσπερνά.Η γνώση έρχεται κυματιστά,σαν τους κόκκους της χρυσής σκόνης που σκεπάζει τα φτερά της ψείρας.Για ένα πολεμιστή η γνώση είναι σαν να δέχεται μια ψιχάλα ή μια βροχή από κόκκους σκοτεινόχρυσης σκόνης.Οι ψείρες είναι στενοί φίλοι και βοηθοί των μάγων ανέκαθεν.

-Μην προσπαθείς να μετατρέψεις όλο αυτό το μεγαλείο σε λογική,δεν θα σου προσφέρει τίποτε.Μας τριγυρίζει η αιωνιότητα. Το να κοιτά να την κάνεις μια κατανοητή ανοησία είναι και μικρό και καταστροφικό.

-Όταν ο διάλογος σταματά,ο κόσμος καταρρέει και λάμπουν σπάνιες πλευρές του εαυτού μας,που ήταν σαν να τις πλάκωναν πρώτα τα λόγια μας.Είσαι ότι είσαι, γιατί λες στον εαυτό σου ότι είσαι έτσι.

-Οι άνθρωποι είναι  γεμάτοι με σχήματα που μπορεί να είναι επιθυμίες,προβλήματα,λύπες,έγνοιες. Απενάντί τους νοιώθεις ποικίλα συναισθήματα από μια γλυκιά απόλαυση μέχρι έντονη απέχθεια.Γεννιόμαστε όλοι ανάλαφροι και ανάεροι,όμως στην συνέχεια γινόμαστε δέσμιοι της γης και καρφωμένοι.Εμείς κάνουμε έτσι τον εαυτό μας.

-Σου έχω πει ότι αυτός ο κόσμος είναι ανεξάντλητος.Το ίδιο είμαστε και εμείς και κάθε όν που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο.Το αντίγραφο του το δημιουργεί ο ίδιος ο μάγος στο ονείρεμά του.Το αντίγραφο είναι μια πράξη δύναμης για ένα μάγο,αλλά για σένα είναι μια ιστορία δύναμης.Στην περίπτωση του Χενάρο το αντίγραφό του είναι αδιαχώριστο από το πρωτότυπο.Αυτό γίνεται γιατί σαν πολεμιστής είναι άψογος στον υπέρτατο βαθμό.

-Μέχρι την ώρα που ο πολεμιστής κατακτά το ονείρεμα και την όραση για να δημιουργήσει ένα αντίγραφο,ταυτόχρονα πρέπει να έχει πετύχει το σβήσιμο της προσωπικής του ιστοράς,του εγωκεντρισμού του και της ρουτίνας.Ολα αυτά κάνουν τον εαυτό μας και τον κόσμο ρευστά βάζοντας τα έξω από τα όρια της πρόβλεψης.Και ένας ρευστός πολεμιστής δεν μπορεί να βλέπει πλέον χρονολογικά τον κόσμο. Γι αυτόν ο κόσμος και ο ίδιος δεν είναι πια αντικείμενα.Είναι ένα όν φωτεινό που υπάρχει μέσα σε έναν κόσμο φωτεινό.

–Ο κόσμος δεν μας παραδίδεται αμέσως.Ανάμεσά μας στέκεται η περιγραφή του κόσμου.Ετσι πάντα μετακινούμαστε ένα βήμα και η εμπειρία μας από τον κόσμο είναι μια αναπόληση της εμπειρίας.Αιώνια αναπολούμε την στιγμή που μόλις πέρασε.Αν όλη η εμπειρία μας από τον κόσμο είναι αναπόληση,τότε δεν είναι παράξενο το συμπέρασμα πως ένας μάγος μπορεί να βρίσκεται σε δύο μέρη ταυτόχρονα.Αυτό συμβαίνει από την άποψη της αντίληψής του,γιατί για να δοκιμάσει τον κόσμο ένας μάγος,όπως και κάθε άνθρωπος,πρέπει να αναπολήσει την πράξη που μόλις έκανε,το γεγονός που μόλις είδε,την εμπειρία που μόλις έζησε.Στην επίγνωση του υπάρχει μόνο αναπόληση.Για έναν τρίτο μπορεί να φανεί σαν ο μάγος να δρα σε δύο διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα.Ο μάγος ωστόσο αναπολεί δύο χωριστά απλά γεγονότα,γιατί τα δεσμά της χρονικής περιγραφής δεν τον δεσμεύουν πλέον.

 -Είναι καθήκον σου να ησυχάζεις το μυαλό σου.Οι πολεμιστές δεν κερδίζουν νίκες χτυπώντας το κεφάλι τους στον τοίχο,αλλά ξεπερνώντας τους τοίχους.Υπερπηδούν τους τοίχους δεν τους καταστρέφουν .

-Είναι θανάσιμο λάθος για σένα να βλέπεις καθετί με τόση σοβαρότητα..Υπάρχουν τρία είδη κακές συνήθειες που παραχρησιμοποιούμε όταν βρισκόμαστε μπρος σε ασυνήθιστες καταστάσεις της ζωής.

1Να παραβλέπεις ότι γίνεται ή έγινε και να νοιώθεις σαν να μην έγινε τίποτε.

  Αυτός είναι ο δρόμος του φανταστικού.

2 Να δέχεσαι καθετί όπως σου παρουσιάζεται και να νοιώθεις ότι ξέρεις τις συμβαίνει. Αυτός είναι ο δρόμος του πιστού.

3 Να βασανίζεσαι από το γεγονός είτε γιατί δεν μπορείς να το παραβλέψεις είτε γιατί δεν μπορείς να το δεχτείς ολόψυχα.Αυτός είναι ο δρόμος του τρελλού.Και υπάρχει ένας τέταρτος δρόμος, ο δρόμος του πολεμιστή.Ο πολεμιστής ενεργεί σαν να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτε,γιατί δεν πιστεύει σε τίποτε,και ωστόσο δέχεται καθετί όπως του παρουσιάζεται.Ποτέ δεν νοιώθει ότι γνωρίζει,μήτε σαν να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτε.ενεργεί σαν να ελέγχει τον εαυτό του,ακόμη και αν τρέμει στα πόδια του.Με αυτόν  τον τρόπο αν ενεργείς σκορπάς τις βασανιστικές σκέψεις.

-Να θυμάσαι ότι ένας πολεμιστής δεν χρειάζεται ποτέ τίποτε Έχεις καθετί που χρειάζεσαι για το παράξενο ταξίδι που είναι η ζωή.Η πραγματική εμπειρία είναι να είσαι άνθρωπος και να είσαι ζωντανός.Η ζωή είναι από μια μικρή περιοδεία που κάνουμε τώρα.Είναι από μόνη της επαρκής  αυτοεξηγούμενη και πλήρης.

Αν ο πολεμιστής χρειάζεται παρηγοριά τότε πιάνει οποιονδήποτε και του εκθέτει κάθε λεπτομέρεια του προβλήματός του.Δεν ζητά όμως να τον καταλάβουν ούτε και να τον βοηθήσουν.Μιλά μόνο για να αλαφρώσει από το βάρος.

-Νοιώθεις πως το να παρασύρεσαι από αμφιβολίες και βάσανα είναι σημάδι ενός ευαίσθητου ανθρώπου.Η αλήθεια είναι ότι είσαι εντελώς το αντίθετο.Ολοι μας έχουμε επίγνωση των πράξεων μας.Το φτωχό λογικό μας μεταβάλλεται στο τέρας που του αρέσει να είναι.Μα είναι πολύ μικρό για τόσο μεγάλο καλούπι.Ο νους μας είναι μικρός και πάνα αταίριαστος με το σώμα μας.Φυσικά αυτό είναι σχήμα λόγου,όμως ο θρίαμβος του γνώστη είναι ότι συνδέει αυτά τα δύο.Μια και δεν είσαι ακόμη γνώστης, το σώμα σου κάνει πράγματα που ο νους σου δεν τα εννοεί.

.Ολα τα φωτεινά όντα έχουν αντίγραφο.Ο πολεμιστής μαθαίνει να έχει επίγνωση γι΄αυτό,αυτό είναι όλο. Φαίνεται ότι υπάρχουν αξεπέραστοι φραγμοί που προστατεύουν αυτή την επίγνωση,και είναι αυτό που κάνει την κατάκτηση αυτής της επίγνωσης τέτοια μοναδική πρόκληση.Καθένας μας είναι διαφορετικός,και οι λεπτομέρειες του αγώνα μας διαφέρουν.Τα βήματα όμως που ακολουθούμε για να φθάσουμε στο αντίγραφο μας είναι ίδια.Ειδικά τα πρώτα βήματα που είναι πνιχτά και αβέβαια.

-Ο πολεμιστής σκέφτεται βαθιά την μεγάλη του μοίρα,την μοίρα να έχει βρει μια προκληση.Το να μετατρέψεις αυτό σε συνηθισμένη ερώτηση είναι σημάδι ενός συνηθισμένου ανθρώπου που ζητά ή να τον θαυμάσουν ή να τον οικτίρουν.Δεν με ενδιαφέρει διόλου μια τέτοια ερώτηση, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να την απαντήσεις.Η απόφαση να διαλεχτείς εσύ ήταν ένα σχέδιο της δύναμης.Κανείς δεν μπορεί να διακρίνει τα σχέδια της δύναμης..Και τώρα που διαλέχτηκες δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να σε εμποδίσει από την εκπλήρωση αυτού του σχεδίου.

-Πάντα μπορεί να αποτύχουμε.Ομως εσύ ψάχνεις να βρείς μια διέξοδο.Θέλεις να έχεις την ελευθερία να αποτύχεις και να τα παρατήσεις στα δικά σου χέρια.Είναι πολύ αργά γι΄αυτό.Ενας Πολεμιστής είναι στα χέρια της δύναμης και η μόνη του ελευθερία είναι η εκλογή μιας άψογης ζωής.Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγει τον θρίαμβο ή την ήττα.Η λογική σου ίσως ζητά να αποτύχεις ολοκληρωτικά για να καταστρέψεις την ολότητα του εαυτού σου.Ομως υπάρχει ένα αντίμετρο,που δε θα σου επιτρέψει να δηλώσεις ψεύτικη νίκη ή ήττα.Αν νομίζεις ότι μπορείς να αποσυρθείς στο καταφύγιο της ήττας,είσαι γελασμένος.Το σώμα σου θα αντισταθεί και δεν θα σου το επιτρέψει..

Είναι πολύ αργά για να υποχωρήσεις και πολύ νωρίς για να δράσεις.Αυτό που σου μένει είναι να βλέπεις.Δεν μπορείς να γυρίσεις στην μήτρα του παλιού σου κόσμου,αλλά δεν μπορείς και να δράσεςι με δύναμη.Το μόνο που μπορείς είναι να παρατηρείς πράξεις δύναμης και να ακούς ιστορίες δύναμης.

Το αντίγραφο είναι μια από αυτές τις ιστορίες γι΄αυτό σου έχει πάρει τα μυαλά.Αν και φθάνεις σε αυτό μέσα από το ονείρεμα ,είναι όσο πραγματικό μπορεί να είναι.

-Όταν ο πολεμιστής γίνει ικανός να κατακτήσει την ΄΄ όραση και το ονείρεμα και να έχει επίγνωση της φωτεινότητάς του,δεν έχει κανένα συμφέρον πλέον από τους συνανθρώπους του.

-Κανείς δεν επιβουλεύεται την ασφάλεια και την ευημερία ενός γνώστη.Αυτός ΄΄ βλέπει΄΄ και έτσι παίρνει μέτρα να τα αποφύγει όλα αυτά.Αν υπάρχει κάτι η ΄΄ όρασή του θα του το πεί.Ακόμη και όταν υπάρχει κάτι το βλαβερό σε κάποιον και η όρασή του δεν μπορεί να το φθάσει τότε αυτή είναι η μοίρα του και κανείς δεν μπορεί να το αποφύγει. Βλέπεις λοιπόν ότι ένας γνώστης βρίσκεται σε έλεγχο χωρίς να ελέγχει τίποτε.

 -Ένας πολεμιστής είναι πάντα έτοιμος.Το να είσαι πολεμιστής δεν είναι απλά θέμα του να θέλεις νάσαι.Είναι μάλλον μια ατελείωτη πάλη που θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωή μας.Κανείς δεν γεννιέται πολεμιστής ,με τον ίδιο τρόπο που κανείς δεν γεννιέται λογικό όν.μόνοι μας γινόμαστε ή το ένα ή το άλλο.

-Μπορείς να απορροφήσεις ΄΄δύναμη΄΄ από το σούρουπο σηκώνοντας το χέρι σου με τα δάχτυλα τεντωμένα σαν βεντάλια και ύστερα κλείνοντας τα με δύναμη,ενώ το χέρι βρισκόταν καταμεσής ανάμεσα στον ορίζοντα και το ζενίθ.

 _ Ο πολεμιστής έχει επίγνωση της αλλαγής που του συμβαίνει.Είναι ακριβώς ο σκοπός της πορείας του να καλλιεργήσει και να διατηρήσει αυτή την επίγνωση.Την καθαρίζει,την γυαλίζει και την κρατά σε λειτουργία.Μέσα σου υπάρχει κάτι που κατά γράφει  και έχει επίγνωση για καθετί που κάνεις.Είναι μια εσωτερική φωνή που σου λέει τι είναι το καθετί.

-Ο πολεμιστής πεθαίνει με δύσκολο τρόπο.Ο θάνατός του πρέπει να παλέψει για να τον πάρει.Δεν παραδίνεται εύκολα σε αυτόν.

-Δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στον δρόμο ενός πολεμιστή.Ακολούθησε τον και οι πράξεις δεν θα κατηγορηθούν από κανένας

-Δεν είναι κακό να νοιώθεις αβοήθητος.Ολοι μας το έχουμε περάσει.Ξοδέψαμε μια αιωνιότητα σαν αβοήθητα παιδάκια.

-Η πραγματική τέχνη του πολεμιστή είναι να ισορροπεί το φόβο και την απορία.

– Η ουσία της μαγείας είναι ο εσωτερικός διάλογοςΟταν ο πολεμιστής μάθει να τον σταματά ,όλα γίνονται δυνατά,όλα μπορείς να τα πετύχεις.Είμαστε μόνο ένα αίσθημα και αυτό που λέμε σώμα μας είναι ένα σύνολο από φωτεινές ίνες που έχουν συνείδηση.

-Είμαστε δέκτες αντιλήψεων.Είμαστε μια συνείδηση.Δεν είμαστε αντικείμενα,δεν έχουμε τίποτε το στερεό. Είμαστε απεριόριστοι.ο κόσμος των αντικειμένων και των στερεών είναι ο τρόπος που γίνεται το συμβατικό πέρασμά μας από αυτή την γή.Είναι μόνο μία περιγραφή για να μας βοηθήσει.Η λογική μας αυτό το ξεχνάει έτσι παγιδεύομαστε σε ένα φαύλο κύκλο, από όπου σπάνια ξεφεύγουμε στην ζωή μας.

Είμαστε δέκτες αισθημάτων. Ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε είναι μια ψευδαίσθηση.δημιουργήθηκε από μία περιγραφή που μας ειπώθηκε από την  στιγμή της γέννησής μας. Εμείς τα φωτεινά όντα,γεννηθήκαμε με δύο δακτυλίους δύναμης,αλλά χρησιμοποιούμε μόνο τον ένα για να δημιουργήσουμε τον κόσμο. Αυτός είναι η ομιλία και η λογική. Συνωμοτούν οι δύο τους και διατηρούν τον κόσμο. Έτσι ο κόσμος είναι στην  ουσία αυτός ο κόσμος που θέλει να δεχτεί η λογική σου,δημιουργημένος από μία περιγραφή και τους δογματικούς και απαράβατους κανόνες της,που η λογική μαθαίνει να αποδέχεται και να υπερασπίζεται.

-Το μυστικό των φωτεινών όντων είναι ότι έχουν και έναν άλλο δακτύλιο δύναμης,που ποτέ δεν χρησιμοποιείται,την  θέληση.Το τέχνασμα των μάγων είναι το ίδιο και με του μέσου ανθρώπου.Εχουν και οι δύο μια περιγραφή.Ο μέσος άνθρωπος την στηρίζει στην λογική,ο μάγος στην θέληση.Και οι δύο έχουν τους κανόνες του και οι κανόνες είναι αντιληπτοι,αλλά το πλεονέκτημα του μάγου είναι ότι η θέληση είναι πιο περιεκτική από την λογική.Πρέπει να αφήνεις τον εαυτό σου να αντιλαμβάνεται αν η περιγραφή στηρίζεται στην λογική σου η στην θέληση σου.Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιείς τον καθημερινό σου κόσμο σαν πρόκληση και σαν μέσο για να συσσωρεύεις αρκετή προσωπική δύναμη για να πετύχεις την ολότητα του εαυτού σου.

 -Μονάχα ένας πολεμιστής μπορεί να σταθεί στο μονοπάτι της γνώσης.Δεν παραπονιέται όμως ποτέ ούτε λυπάται για τίποτε Η ζωή του είναι μια ασταμάτητη πρόκληση, και οι προκλήσεις δεν ούτε κακές ούτε καλές,είναι απλά προκλήσεις.

Αυτή είναι και η διαφορά με τον συνηθισμένο άνθρωπο,που βλέπει την κάθε πρόκληση σαν ευλογία ή σαν κατάρα.

-Ένας πολεμιστής πρέπει να είναι ευλύγιστος και να ταιριάζει τον κόσμο γύρω του,είτε είναι ο κόσμος της λογικής είτε ο κόσμος της θέλησης.Η πιο επικίνδυνη πλευρά αυτού του ταιριάσματος έρχεται όταν ο πολεμιστής βρίσκει ότι ο κόσμος δεν είναι μήτε ο ένας μήτε ο άλλος.Ο μόνος τρόπος να πετύχεις αυτό το κρίσιμο συνταίριασμα ήταν να προχωράς στις πράξεις σου σαν να πίστευες.Με άλλα λόγια το μυστικό του πολεμιστή είναι ότι πιστεύει χωρίς να πιστεύει.Ενας πολεμιστής,όταν πρόκειται να μπλεχτεί με πίστη, το κάνει αυτό σαν επιλογή,σαν έκφραση της βαθιάς προτίμησή του.Δεν πιστεύει ,πρέπει να πιστεύει.Η ανάγκη να πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι μυστηριώδης και απύθμενος ήταν η έκφραση της εσώτερης προτίμησης του πολεμιστή.Χωρίς αυτήν δεν είχε τίποτε.

  -Μη στεναχωριέσαι ,όλοι μας είμαστε ανόητα πλάσματα όταν συναντάμε τον κόσμο της μαγείας,και αυτή η συνάντηση δεν σημαίνει με κανένα τρόπο την σιγουριά ότι θα αλλάξουμε,Μερικοί μπορεί να παραμείνουν ανόητοι μέχρι να πεθάνουν.

-Κάθε ανθρώπινο όν έχει δύο πλευρές ,δύο χωριστές οντότητες,δύο αντίτυπα που αρχίζουν να λειτουργούν από την στιγμή της γέννησής μας.Το ένα είναι το τονάλ και το άλλο το ναγουάλ.Το Τονάλ είναι ο οργανωτής του κόσμου,είναι ένας προστάτης ένας φύλακας που μετατρέπεται τον περισσότερο καιρό σε φρουρό.Είναι ένας φύλακας που προστατεύει κάτι ανεκτίμητο,το ίδιο μας το είναι.Ετσι μια ιδιότητά του είναι να δείχνει αφιέρωση και ζήλο στην δράση του.Και εφόσον οι πράξεις του είναι   το πιο σημαντικό μέρος της ζωής μας,ευνόητο είναι ότι μπορεί να μεταβληθεί ,στον καθένα μας από .φύλακας σε φρουρό.Ενας φύλακα έχει ανοιχτό μυαλό και κατανόηση,αντίθετα, ένας φρουρός είναι άγρυπτον ,στενόμυαλος και τις περισσότερες φορές δεσποτικός..Δηλ. το τονάλ μέσα σε όλου μας έχει γίνει ένας ταπεινός και δεσποτικός φρουρός ενώ θα έπρεπε να είναι ένας ανοιχτόμυαλος φύλακας.

-Το τονάλ είναι καθετί που ξέρουμε και το αποκτάμε από την στιγμή της γέννησήςμας.Ετσι ταιριάζει να ειπωθεί πως το τονάλ αρχίζει και συνδέεται αδιάρρηκτα με την γέννησή μας και τελειώνει με τον θάνατο

μας.

Το ναγουάλ είναι πέρα από αυτό και είναι το Άγνωστο

που μπορεί να γίνει Γνωστό μέσα από μια πορεία Γνώσης

σε ένα δρόμο καρδιάς ενωμένο με το Σκοπό.

Ιστορίες δύναμης!

Ιστορίες Πνεύματος ενός υπέροχου λαού  βασανισμένου αδικημένου εξοντωμένου!

Σκέφτηκα  ποιες είναι οι δικές μου ιστορίες δύναμης;

Όλες ανάγονται σε μία !

Μία μεγάλη ιστορία Έρωτα και Αγάπης!

Και αναρωτήθηκα και για αυτό.

Ποιος είναι ο  Έρωτας;

Ποια είναι η Αγάπη;

Φλόγες λαμπερές και λάμψεις αστραφτερές λαμπύρισαν στα μάτια της μικρής μου λιονταρίνας καθώς έκλεινα το Βιβλίο αυτό

 για να ανοίξω ένα άλλο…από την Αρχή.

Ε.Π

21 ος Αιών

 το σάλπισμα της Άνοιξης

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ

ονειρεύονται την Άνοιξη …μέσα στον Χειμώνα!

Και τραγουδούν γι αυτό!

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

200 Σχόλια to “10. Το Άγνωστο”

 1. greenlion Says:

  ονειρεύονται την Άνοιξη …μέσα στον Χειμώνα!
  ή μήπως μέσα από τον χειμώνα;

 2. elzin Says:

  Από …πολλούς χειμώνες
  που έχουν περάσει στην ερημιά
  και στην παγωνιά
  …κυνηγώντας αγριογούρουνα πολλά;)

  • greenlion Says:

   περνώντας Άνοιξη μέσα απ τον Χειμώνα Έρωτά μου, κυνηγώντας αγριογούρουνα που υπήρξαν ως μία προηγούμενη άνοιξη, που αρνήθηκαν τον ρυθμό, βιάζοντας τον κύκλο του κόσμου, εγκλωβισμένα πλέον εντός του Χειμώνα.
   Περνώντας Άνοιξη μέσα απ τον Χειμώνα Αγάπη μου, κυνηγώντας την ασχήμια, για να αποκατασταθεί του κόσμου η ομορφιά!
   EL.ZIN

   Ερωτικός και Ελληνικός
   Λαμπερός και Ληθοκτόνος
   Ζωντανός και Ζείδωρος
   Ισχυρός και Ιερομνήμων
   Νοητικός και Νόστιμος

   Ένας και πολλοί ο Νους της Ελλάδας μέσα από τα Ηρώων κορμιά των Ελλήνων, ο Νους που Ερωτορωτά τους τρόπους τους πολλούς και βρίσκει, Έκφραση και δίνει στην Αγαπητική Ομορφιά Ψυχή του Κόσμου.

   • elzin Says:

    Κυρία μου και βασίλισσα μου!
    Πεθαίνω για ένα χορό μαζί σας!
    Ποιον… θα μου χαρίσετε σήμερα!

   • elzin Says:

    Τι θα λέγατε γι αυτό;

    Αφιερωμένο σε όλες τις αγαπημένες που μας περίμεναν
    και αυτές που φύγαν από την ζωή μας ξαφνικά χωρίς εμάς.
    Αφιερωμένο σε κάποια
    Καλοκαίρια και χειμώνες
    που περάσαμε μακριά τους… χωρίς αυτές!

    Αν στείλεις μήνυμα χαράς
    σημάδι πως με αγαπάς αγαπημένη
    να ‘ρθεις να σε καλοδεχτώ
    κι αν χάθηκες σε αγαπώ αγαπημένη

    Καλοκαίρια και χειμώνες
    περιμένω να φανείς
    δάκρυα καυτά σταγόνες
    θα με καιν ώσπου να ‘ρθεις

    Κι αν θέλεις όρκους της ζωής
    θα ορκιστώ από αρχής αγαπημένη
    εγώ στα μάτια σου μετρώ
    τ’ απέραντο και το μικρό αγαπημένη

    Καλοκαίρια και χειμώνες
    περιμένω να φανείς
    δάκρυα καυτά σταγόνες
    θα με καιν ώσπου να ‘ρθεις

   • greenlion Says:

    καλησπέρα ELZIN
    υπέροχος ο χορός πάντα μαζί σου προετοιμαστικός για εκείνον που ζήτησες σε προγενέστερη ανάρτηση, το ταγκό στους δρόμους της Αθήνας το θυμάσαι;

   • elzin Says:

    Έχω επαναπαυτεί σε μια εξαιρετική χορεύρια
    …. να μας το θυμίζει!
    Καλησπέρα Μνημονική!

 3. LOCKHEART Says:

  Το παν είναι να σταματήσεις να σκέφτεσαι όπως σκέφτεσαι μέχρι τώρα, να βρείς ενναλακτικούς τρόπους αντίληψης και να πάψεις να ερμηνεύεις τον κόσμος και τα συναισθήματα σου με την δική σου κοσμοθεώρηση αυτό ονομάζεται σκλαβιάς της δική σου λογικής. Όταν ακούς κάτι καινούργιο μάθε περισσότερες πληροφορίες για αυτό και μετά ερμηνευσε τον με την κεντρομόλο δύναμη του (καρδιο-λογικού δρόμου). Έχεις να αντιμετωπίσεις πράγματα που δεν φαντάζεσαι οπότε μην είσαι απόλυτος για τίποτα ιδιαίτερα για θέματα που έχουν να κάνουν με σφαίρες ρευστότητα όπως είναι ο έρωτας , το συναίσθημα, ο πόνος, η ψυχολογική σου υγεία.

  Ένας πολεμιστής δεν είναι προβλέψιμος , δεν θα τον βρείς πουθενά. Δεν έχει φέτος την ίδιες εμπειρίες που είχε και πέρυσι τις έχει εμπλουτίσει. Δεν μιλάμε για εμπειρίες γνώσης αλλά πράξης συναισθήματος, διεύρυνσης και διεκδίκησης. Μπορεί εύκολα να χάσεις το πνεύμα σου αν νομίζεις ότι επειδή κατάφερες ένα σκοπό κατέκτησες τα πάντα αντίθετα τα έχασες όλα. Είναι σαν να έφαγες ένα ψίχουλο και νομίζεις ότι έφαγες το καρβέλι. Θέλει προσοχή.
  To παν είναι να είσαι ανοιχτός και αυτό σημαίνει ότι δεν ισοπεδώνεις ούτε γενικεύεις την εμπειρία σου. Ένας πολεμιστής σβήνει την προσωπική του ιστορία και την έχει μόνο για μαθητικό επίπεδο χωρίς να του μολύνει το μέλλον ή την αντίληψη. Ένας πολεμιστής δεν είναι απόλυτος όταν δεν έχει εμπειρίες , ούτε πάλι το παίζει ότι γνωρίζει τα πάντα αν δεν έχει αποδείξεις για αυτά.

  MHN EIΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ , ΜΗΝ ΖΕΙΣ ΣΤΝ ΡΟΥΤΙΝΑ , ΜΗΝ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

  ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ είναι δωμάτιο επισκεψιμότητας και όχι παραμονής.

  Γίνε ροϊκός, αρμονικός , απλός, ήρεμος σαν πούπουλο που απο την μια πετάει προσαρμοσμένο σε κάποιας ράτσας αετού και απο την άλλη μετατρέπεται σε γραφίδα για να αποτυπώσει τα διαμάντια της νοήσεως.

  Καλή σας μέρα

 4. elzin Says:

  ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ είναι δωμάτιο επισκεψιμότητας και όχι παραμονής.

  Όχι !
  Δεν θα φύγει ένας άνδρας από τον ορθολογισμό,
  ….γιατί θα χαθεί.
  Δεν είναι απλή επισκεψιμότητα!
  Είναι Στερεωμένο Συνείδησης Νησί αστραφτερό!
  Είναι μέρος της ασπίδας προστασίας του αυτό πολύ σημαντικό.

  Αλλά… δεν θα τον λατρέψει σαν να ήταν μόνο αυτό.
  Όπως δεν θα λατρέψει ό,τι Άγνωστο βρεθεί μπροστά του
  και δεν θα το προσκυνήσει σαν θεό.
  Καλημέρα πολεμιστή!

 5. LOCKHEART Says:

  Καλημέρα ,

  Συμφωνώ το ίδιο λέμε απλά ίσως έκανα λάθος διατύπωση . Παραμονή εννοώ να μην μείνει εκεί και να σκλαβωθεί. Να μην μείνει – επαναπαυτεί σαν σκλάβος αλλά σε σχέση με την σκλαβιά ακόμα και η λογική ειναι ένα μέρος της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ εξού και η λέξη επισκεψιμότητα και όχι σαν μέρος της δικής κοσμοθεωρημένης σκλαβιάς.

  Μην ξεχνούμε τον δρόμο της καρδιά και η λογική σαν ερμήνευση και περιπατητής στα κομμάτια του αγνώστου.

  • elzin Says:

   Ωραία!
   θαυμάσια πάμε
   …σε συμφωνίες και συναυλίες!
   Να πούμε και ένα τραγούδι
   επιτέλους…. ορχηστρικό!

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    καλημερα elzin
    και σεβαστη παρεα,
    «Αυτοπεποίθηση θα πει να γνωρίζεις κάτι σαν σίγουρο»,
    και ερχεται μεσα απο βιωμενη γνωση,
    και φερνει
    την ταπεινότητα και την αψογοσυνη στις πραξεις
    και τα αισθηματα.
    καθε νεο που κατακταται,
    εμπλουτιζει το νησι της λογικης,
    τη στερεη βαση μας,
    κι οι κραδασμοι του πιθανου φοβου
    μπροστα στο αγνωστο,
    γινονται ολο και πιο ανεπαισθητοι..
    το αγνωστο τρομαζει συνηθως,
    οταν μια φορα το αντιμετωπισεις επιτυχως,
    η συνειδητοποιηση αυτης της μικρης εστω επιτυχιας καθε φορα,
    σε φερνει πιο κοντα στο να γινεις
    «αρμονικός , απλός, ήρεμος σαν πούπουλο»,
    νομιζω.
    κι ας μην σου αρεσει το νομιζω elzin,
    πρωτα νομιζω..
    δεν ειμαι και σιγουρη…..
    γεια σου και παλι

 6. elzin Says:

  Καλησπέρα αξιότιμη πολυώνυμη Πεταλούδα!
  Το «νομίζω» είναι πολύ καλό για ορισμένες περιπτώσεις
  Όπως άψογα το χρησιμοποιείς
  Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αρκεί …νομίζω.

  « το νησι της λογικης,
  τη στερεη βαση μας,»
  Το τονάλ, που είναι η θεά Εστία και όλα τα Δήλια νησιά της συνείδησης που αναδύονται από την Άγνωστη θάλασσες του ναγουάλ Ποσειδώνα
  πρέπει να προστατεύεται από την εισβολή διαβρωτικών αρχετύπων
  σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κέντρο του νησιού και της λογικής.
  Η Πλατωνική Ιδέα στην τέλεια μορφή της είναι στο κόσμο του Πνεύματος,
  ενώ στον κόσμο της ύλης μπορεί να είναι άψογη.
  Ο Γιουγκ εμπνεύστηκε από εκεί την ιδέα των αρχετύπων και ερεύνησε
  τις αντιδράσεις της σκιάς σε αξιόλογη εργασία του.
  Η υποδούλωση και ο ανδραποδισμός ενός λαού αρχίζει από εκεί.
  Το πρώτο βήμα του πολεμιστή είναι να τακτοποιήσει το νησί του και να το νοικοκυρέψει πατώντας γερά κάθε φορά σε κάθε σημείο του και αντλώντας από εκεί
  δύναμη αυτοπεποίθεση, γνώση, αρμονία και ομορφιά.
  Όπως έκανε ο Αριστοτέλης!

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   πολυτιμη με κανεις και αισθανομαι.
   κι ετσι
   οχι μονο μελεταω τις σκιες
   αλλα τις πολεμαω κι ευκολοτερα…

   Υ.Γ κοινως,
   ας πιασουμε και καμμια σκουπα…
   αντε
   αντε……

   καλησπερα
   θεληματικε μαγε!-ε ειπαμε,να μη λες μονο εσυ…
   λεμε κι εμεις………………….

 7. elzin Says:

  Και σκούπα χρειαζόμαστε και νοημοσύνη και μνημοσύνη
  και πειθαρχία και κυρίως λογική.
  Όταν δουλεύουμε στο τονάλ με την ύλη χρειαζόμαστε Λογική και Ορθό Λόγο.
  Οποιοδήποτε νέο στοιχείο προσθέτουμε ή εξετάζουμε ένα παλιό
  τόσο στο προσωπικό μας νησί όσο και στο συλλογικό,
  μία είναι η ερώτηση και ένα είναι το κριτήριο αυτό!
  Το ανανεώνει ή το καταστρέφει;
  Για να το ανανεώνει πρέπει να είναι στην κατάλληλη θέση και στον σωστό
  συνδυασμό.
  Μόνο οι πρωταρχικές ρίζες ενός λαού μπορούν να τοποθετηθούν στο κέντρο
  χωρίς να τον αλλοιώσουν θανάσιμα.
  Τα υπόλοιπα στοιχεία κρίνονται αναλόγως του δυναμικού τους και της ενέργεια τους.

  Καλησπέρα μελετηρή νοικοκυρά!

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   παντως τον τελευταιο καιρο
   ανανεωμενος
   μου φαινεσαι elzin
   κανω λαθος?
   καλημεραααα

   • elzin Says:

    …το κατά δύναμη
    και χωρίς λίφτιγκ
    …γιατί έχουμε και μια αλφα ηλικία
    ..κοντά στα πρώτα… -ήντα;)

    Καλημέρα ..καλημέρα!

    ωχ!
    … η μέση μου και λίγο τα αρθριτικά
    μια υπέρταση…και μια δόση αλτσαχάϊμερ
    κατά τα άλλα
    είμεθα πολύ καλά…ωχ ωχ…

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    ασε τα ωχ
    και τελειωνε με τις αστεροσκονες
    ειπαμε
    και πιασε και τη βιβλιοθηκη..
    αντε,
    μια χαρα εισαι
    και
    κρατιεσαι
    για την ηλικια σου…..
    αναπαλαιωση μηπως
    ειναι η σωστη λεξη????????
    χα
    καλημερα
    Υ.Γ οταν ερθεις και γινεις υπεραιωνοβιος
    …σαν και του λογου μας…
    τοτε ποσα ωχ
    θα λες elzin?
    εεεεεεεεεεεεεεεε?????

   • elzin Says:

    Για αυτή την επιχορήγηση παλεύουμε
    …της αναπαλαίωσης
    ..από την ΕΟΚ
    …τι νομίζεις;
    χαχα…χα
    αποφεύγοντας την αρτησιοσκλήρυνση
    και τον τρόπο τον σκληροπυρηνικό
    και παριστάνουμε τον ψόφιο κοριό…τον Ελληνικό…;)

 8. mpateskyloialeste Says:

  ΄΄Και σκούπα χρειαζόμαστε και νοημοσύνη και μνημοσύνη
  και πειθαρχία και κυρίως λογική.»

  ΣΥΜΦΩΝΩ!

  Αλλά να συνεισφέρω εδώ ένα ωραίο ποίημα απο τον άλλο μεγάλο Οδυσσέα, τον Ελύτη:

  Απο το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ-

  ΝΑΟΙ στο σχήμα τ’ ουρανού
  και κορίτσια ωραία
  με το σταφύλι στα δόντια που μας πρέπατε !
  Πουλιά το βάρος της καρδιάς μας ψηλά μηδενίζοντας
  και πολύ γαλάζιο που αγαπήσαμε !
  Φύγανε φύγανε
  ο Ιούλιος με το φωτεινό πουκάμισο
  και ο Αύγουστος ο πέτρινος με τα μικρά του ανώμαλα σκαλιά.
  Φύγανε
  και στα μάτια μέσα των βυθών ανερμήνευτος έμεινε ο αστερίας
  και στα βάθη μέσα των ματιών ανεπίδοτο έμεινε το ηλιοβασίλεμα !
  Και των ανθρώπων η φρόνηση έκλεισε τα σύνορα.
  Τείχισε τις πλευρές του κόσμου
  και από το μέρος τ’ ουρανού σήκωσε τις εννέα επάλξεις
  και στην πλάκα επάνω του βωμού σφαγίασε το σώμα
  τους φρουρούς πολλούς έστησε στις εξόδους.
  Και των ανθρώπων η φρόνηση έκλεισε τα σύνορα.
  Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού
  και κορίτσια ωραία
  με το σταφύλι στα δόντια που μας πρέπατε !
  Πουλιά το βάρος της καρδιάς μας ψηλά μηδενίζοντας
  και πολύ γαλάζιο που αγαπήσαμε !
  Φύγανε φύγανε
  ο Μαίστρος με το μυτερό του σάνταλο
  και ο Γραίγος ο ασυλλόγιστος με τα λοξά του κόκκινα πανιά.
  Φύγανε
  και βαθιά κάτω απ’ το χώμα συννέφιασε ανεβάζοντας
  χαλίκι μαύρο
  και βροντές, η οργή των νεκρών
  και αργά στον άνεμο τρίζοντας
  εγυρίσανε πάλι με το στήθος μπροστά
  φοβερά, των βράχων τ’ αγάλματα !

  Καλό σας βράδυ!

 9. elzin Says:

  Να συνεισφέρεις φίλε μας Ωρίωνα
  με τις θαυμάσιες σημειοδοτικές
  ποιητικές σου θηρευτικές σκέψεις στην συναυλία
  που προσπαθούμε να οργανώσουμε
  σε μια μεγάλη Νοητική Ενότητα του Νου.

  Οι ΝΑΟΙ στο σχήμα τ’ ουρανού
  και τα μάτια μέσα των βυθών ανερμήνευτο αφήνουν τον αστερία
  και τα βάθη μέσα των ματιών ανεπίδοτο παρατούν το ηλιοβασίλεμα !
  και των ανθρώπων η ανοησία και η αμετροέπεια κλείνει τα σύνορα.
  τους φρουρούς πολλούς στήνει στις εξόδους

  γιατί οι άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε ένα αυτοκαταστροφικό
  σαδομαζοχιστικό εγωισμό
  προτιμούν να έχουν ή να εκλέγουν τους χειρότερους κάθε φορά
  για να μπορούν να τους κριτικάρουν άνετα μετά
  και να νιώθουν καλύτερα και πιο σπουδαίοι τόσο ανοϊκά
  σε μια σύγκριση μαζί τους.
  Οι άνθρωποι αισθάνονται πάντα άνετα και καλύτερα
  στον χειρότερο στον αδύναμο και στο άρρωστο γενικά ΄»βοηθώντας τον»
  γιατί δεν κινδυνεύει ο εγωισμός τους και ο ιός να καταργηθεί.

  Έτσι έχουν μεγάλη πέραση όλες οι ιδεολογίες πολιτικές και θρησκευτικές
  που συντηρούν « την ασθένεια» εκλογικά και θρησκευτικά
  και οι εκπρόσωποι τους.
  Αν οι άνθρωποι δεν ήταν άρρωστοι βαριά από αυτή την ασθένεια την κακιά
  και δεν υπακούανε στην σκιά τους την βαριά,
  θα είχαμε καλύτερους αρχηγούς και ηγέτες λογικούς.
  Καλημέρα… ελιτικέ!

 10. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  για ακουσε το elzin
  ..θυμασαι?
  …αφου δεν ειχε νεα
  ευχαριστα να πει,
  καλυτερα να μη μας πει κανενα….
  …η νυχτα εναλασσεται με νυχτα…

  εαν το βλεμμα δεν εχει επιδοθει
  μηπως ειναι ωρα να το επιδοσουμε
  απο μονοι μας?
  τι περιμενουμε επιτελους?
  κι ας σηκωνουμε και το βλεμμα στον ουρανο
  και το χερι μας στο δειλινο
  να παιρνουμε δυναμη
  απο τη δυναμη του,
  και γιατι οχι να του στελνουμε
  λιγη απο τη δικη μας
  ή εστω λιγο απο αυτο που εχουμε
  πολυ μεσα μας:
  θεληση και επιμονη.
  στα αστερια
  τους αστερις του ουρανου……………..
  καλημερα elzin
  πώς ειμεθα σημερα?

 11. elzin Says:

  Μόνοι μας θα το επιδόσουμε
  με την θέληση την επιμονή και την σωστή στρατηγική
  την κατάλληλη στιγμή!

  Είμαστε καλά
  και όταν σε ακούμε και σε βλέπουμε ακόμη καλύτερα!
  Να μας εξαγγέλεις νέα καταπληκτικά… δυναμική Αγγελική!

  Σήμερα λέμε να αναλύσουμε λίγο και να μελετήσουμε
  την ανθρώπινη συμπεριφορά και την χαρτογράφηση των αντιδράσεων της και θέλουμε την γνώμη σου
  …. για τους αρχιμαφιόζους και τους γιατρούς;)

  Η βαθιά μελέτη υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι αισθάνονται μεγάλη συμπόνια για τον χειρότερο, τον άρρωστο, τον άσχημο
  γιατί νιώθουν ανωτερότητα στην σύγκρισή μαζί του.
  Έτσι λοιπόν και ο τελευταίος Έλληνας
  νιώθει πιο έξυπνος, πιο όμορφος, πιο
  καλύτερος πιο χαρισματικός από τους –άκηδες που τον κυβερνούν.
  Γι αυτό αύριο θα τους ξαναψηφίσει για να μπορεί άνετα την Δευτέρα να αρχίσει την γκρίνια με ασφάλεια
  ξανά στο γνωστό σχήμα…νάχαμε να λέγαμε…
  Ο φίλος μου ο Γιάννης πάντα έπαιρνε στο ραντεβού που τον ενδιέφερε
  τον πιο άσχημο της παρέας για να προσέξει το κορίτσι αυτόν μόνο,
  να μη κινδυνεύει η σπουδαιότητα του.
  Ο Πέτρος πάντα έδινε μεγάλο πουρμπουάρ γιατί του άρεσε να βλέπει το σκύψιμο και το γλείψιμο στους σερβιτόρους.
  Και μια καλή μας φίλη που μας στέλνει τις εύστοχες παρατηρήσεις της
  και τις κατασταλαγμένες σκέψεις της
  αναφέρει πως στο σχολείο
  στις μαθητικές κοινότητες και εκλογές σε ένα αριθμό λίγο σχετικά ατόμων που γνωρίζονται όλοι
  εκλέγονται πάντα οι χειρότεροι μαθητές σε ήθος και διαγωγή και επίδοση
  γιατί τα παιδιά τους προτιμούν να είναι πρόεδροι και γραμματείς ….ασφαλείς.
  Οι άνθρωποι τους αρέσει να είναι φιλάνθρωποι, προστάτες των αδυνάτων, των αρρώστων και των φτωχών
  και στο πνεύμα και γενικώς.
  Τους αρέσει να επιδεικνύουν
  αισθήματα και συναισθήματα μόνο σε αυτούς που αισθάνονται κατωτέρους τους
  και έτσι αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια.
  Τους αρέσει να ονειρεύονται ανέξοδα μια αλλαγή που δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν ποτέ
  δουλεύοντας από το πρωί μέχρι τον βράδυ
  με την ενέργεια στα πέλματα και μιλώντας ατέλειωτα για την αυτογνωσία,
  σε ένα καναπέ ψυχολόγου και σε μια καρέκλα σεμιναρίου.

  Εδώ πρέπει να αναφερθούμε στη θαυμάσια κωμωδία του «ανάλυσε το»
  με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο που σαν αρχιμαφιόζος απειλεί τον ψυχαναλυτή ότι θα τον σκοτώσει αν τον κάνει «αδελφή» και ο καημένος ο γιατρός να θέλει να τα πει έξω
  από τα δόντια στην δακρύβρεχτη ασθενή αλλά συγκρατείται με την μάσκα του μελιστάλαχτου ειδικού
  για να συνεχιστεί στην επόμενη επίσκεψη… η σκηνή.

  Τα αισθήματα που νιώθουν οι άνθρωποι είναι συνήθως αυτά που τους βολεύουν και τα ντύνουν με διάφορα λόγια και δεν θα χρειαστεί να τα αποδείξουν ποτέ ούτε να αγωνιστούν για αυτά.
  Τι λες εσύ γι αυτό;

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   μου ζητησες να ερμηνευσω κατι lzin.
   δεν πηρα θεση υπερ των ψυχολογων για παιδια παντως..
   ισα ισα.
   αυτογνωσια για τους ενηλικους
   ει δυνατον
   πριν,πολυ πριν γινουν γονεις.
   καλησπερα elzin

   • elzin Says:

    Το θέμα δεν είναι να πάρουμε θέση
    υπέρ ή κατά των ψυχολόγων
    αλλά να νοικοκυρέψουμε το τονάλ
    τοποθετώντας την ψυχολογία και την ψυχανάλυση
    στην λειτουργική εργονομική προοπτική της
    και σε σύνδεση πάντα με το κέντρο του τονάλ
    Αυτογνωστική Πολυώνυμη,
    …και όχι να κλειστούμε στο δωμάτιο της
    ή να περιδιαβαίνουμε τους διαδρόμους του Λαβύρινθου,
    στο χάος και στις σκιές
    …μέχρι να μας φάει η μαρμάγκα;)

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    συμφωνω και επαυξανω τοτε.
    και το τοναλ μου αποχωρει….προσωρινως αν και
    πολυωνυμως
    διοτι μια μικρη Αμαζονα
    παει να ιππευσει τον ..Πηγασο…..
    γεια σου
    υπομονετικε,ευγενικε και πολυπαθε Οδυσσεα.
    στη συζευξη ειναι το μυστικο νομιζω.
    στην ισορροπημενη αναπτυξη γνωσης,ενεργειας και πραξης.
    θεωριων τε και φιλοσοφιων
    στο κεντρο του τοναλ,που λες κι εσυ.
    γεια σου elzin
    στην αγαπη για τη γνωση δεν ξεχναω
    την πραξη…ουτε το τοναλ…
    Υ.Γ πολυ μου αρσει η λεξη αυτη:τοναλ…

  • elzin Says:

   Γειά σου Αμαζόνα φτερωτή!

   στη συζευξη ειναι το μυστικο νομιζω

   Να είσαι σίγουρη!
   Στην σύζευξη και στην σύνδεση
   με την Πηγή
   είναι το μυστικό κλειδί του Κλειδοκράτορα!
   Να συνδέονται με την Ρίζα στο κέντρο του τονάλ,
   που σ αρέσει,
   γιατί διαφορετικά δεν έχουν δύναμη νόημα και σκοπό
   δεν είναι αποτελεσματικά
   και παραμένουν θεωρίες
   σαν φτερό στον άνεμο εδώ και εκεί σκόρπιες
   λαβυρινθώδεις και ανενεργείς.

   οι πολύπαθοι…θαλασσομάχοι;)

 12. Ιφιγένεια Says:

  Αυτοπεποίθηση, Αυτοσεβασμός, Αυτοέλεγχος
  Τι γίνεται όμως με όσους ερεθίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά μας και κατ’ εξακολούθηση μας εμπαίζουν;
  Τους απορρίπτουμε ασκαρδαμυκτί!
  Εδώ ταιριάζει το ‘’με παίζεις στη ρουλέτα και με χάνεις….. Ρόζα’’

  Την Καλημέρα μου με αγάπη στον Δον Διονύση τον Ζαγρευτικό και σε όλη την εκλεκτή συντροφιά!

  • elzin Says:

   Καλημέρα στην Δόννα της καρδιάς μας!

   Μερικές φορές πρέπει να εφαρμόζει κανείς
   το κόλπο της προφήτιδος σε
   λεπτούς χειρισμούς!
   Η προφήτις μετατρέπεται σε Σμιθ κρατώντας όμως την επίγνωση
   του Νίο και τον αντιμετωπίζει «εκ των» έσω με την μέθοδο του.

   ‘Όταν εσύ μιλάς συνέχεια για ειρήνη αυτός μιλάει και κάνει πόλεμο.
   Όταν εσύ μιλάς για αγάπη αυτός μιλάει και φτιάχνει το μίσος.

   Όταν εσύ θα μιλήσεις για πόλεμο θα τον αναγκάσει να σκεφτεί την ειρήνη.
   Όταν εσύ μιλήσεις για την εκδίκηση θα τρέξει να αγκαλιάσει την αγάπη
   …για να σωθεί.
   Στην γλώσσα της ιατρικής λέγεται ομοιοπαθητική μέθοδος
   σε μικρές δόσεις φαρμάκου ενεργοποιημένου αρκετά,
   και είναι πολύ παλιά
   …από την εποχή του Ομήρου;)

 13. elzin Says:

  Και ένα τραγουδάκι
  … δεν θα ήταν κακό για το πρωινό αυτό!
  Αφιερωμένο στα Συννεφοκόριτσα!

  Cloud-Girlς

  Είχα μια αγάπη, αχ καρδούλα μου,
  που ‘μοιαζε συννεφάκι, συννεφούλα μου.
  Σαν συννεφάκι φεύγει ξαναγυρνάει
  μ’ αγαπά τη μια την άλλη με ξεχνάει.

  Κι ένα βράδυ αχ καρδούλα μου
  διώχνω ξαφνικά τη συννεφούλα μου.
  Δεν αντέχω άλλο πια να με γελάει
  μ’ αγαπάει τη μια την άλλη με ξεχνάει.

  Κι έρχεται ο Απρίλης αχ καρδούλα μου
  να κι ο Μάης συννεφούλα μου.
  Δίχως τραγούδι, δάκρυ και φιλί
  δεν είναι άνοιξη φέτος αυτή.

  Συννεφούλα, συννεφούλα να γυρίσεις σου ζητώ
  και τριγύρνα μ’ όσους θέλεις κάθε βράδυ.
  Δεν αντέχω άλλο να ‘μαι μοναχός
  μ’ αγαπάς τη μια κι ας με ξεχνάς την άλλη.

 14. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  σταδια αναπτυξης Ερικσον
  1.Βασική εμπιστοσύνη Vs Μη-εμπιστοσυνη (Ομ.-12/18μ.)
  Το νεογέννητο θα αναπτυξει την αισθηση του εαν μπορει να εμπιστευθει τον κόσμο η οχι. αισθηση της ελπιδας.

  2.Αυτονομια Vs Ντροπη και Αμφιβολία (12/18μ.-3χρ.)
  ισσοροπια ανεξαρτησιας μέσω του περιβάλλοντος (γονείς) ή συναισθηματα της αμφιβολίας και της ντροπής. αρετη ειναι η θέληση
  3.Πρωτοβουλία Vs Ενοχή (3χρ.-6χρ.) θα αναπτυξει τη δική του πρωτοβουλία να δοκιμαζει νέα πράγματα και δεν θα υπερβαρένεται απο αποτυχιες η θα αναπτυξει την αισθηση της ενοχής και θα φοβάται να δοκιμάσει οτιδηποτε νέο. να έχει σκοπό στη ζωή του.

  4.Παραγωγικότητα Vs Κατωτεροτητα (6χρ-εφηβεια)
  Το παιδι μαθαίνει νεές ικανότητες σχετικά με τη κουλτούρα στην οποια μεγαλώνει.ή αίσθημα κατωτερότητας. Η αρετή σε αυτο το στάδιο είναι η ικανότητα.

  5.Ταυτοτητα Vs Συγχιση Ταυτότητας (εφηβεία-ενηλικιωση)
  Προδιαγραφη αισθησης του εαυτού μας. αποκτειται η ακαιρεότητα χαρακτηρα.

  6.Τρυφερότητα Vs Απομόνωση (νεαρη ηλικία)
  Προσπάθεια δέσμευσης με άλλα άτομα. Σε περίπτωση αποτυχίας υποφέρει από απομόνωση και μπορει να καταντήσει εγωιστης.αγάπη που για ξένα άτομα.

  7.Γενναιοδωρια Vs Κατακρατηση (μέση ηλικία)
  Οι ώριμοι ανθρώποι τους ενδιαφέρει η καθοδήγηση της επόμενης γενιάς και δίνουν ότι μπορούν. Στην αντίθετη περίπτωση οι ανθρωποι αυτης της ηλικίας ειναι στερημένοι ψυχικά και προσπαθούν να κρατούν τα πάντα για τον εαυτο τους. η αρετή της φροντίδας.

  8.Πληρωση Vs Απελπισία (τριτη ηλικία)
  Οι άνθρωποι καταφέρνουν να ειναι πλέον αποδεκτοι στον εαυτό τους και στουσ γυρω τους. Αποδεχονται τη ζωη και κατά συνέπεια και τον θανατο. Εαν δεν μπορουν να αποδεκτουν αυτά τα δεδομενα πέφτουν σε απελπισία. Η αρετή που αποκτείται σε αυτη την ηλικία είναι η σοφια.

  elzin
  αυτα ειναι τα σταδια αναπτυξης κατα τον μοναδικο κυριο Ερικσον.
  υποστηριζει-ορθα κατ εμε- οτι η αναπτυξη περνα απο αυτα τα σταδια ανεξαρτητως πολιτισμου και κοινωνικου πλαισιου στο οποιο γεννιομαστε.
  αν το ατομο αποκτησει σχετικα θετικες εμπειριες και ιδιατερα στα πρωταρχικα σταδια θα νιωσει ασφαλες και τον κοσμο γυρω ασφαλη.
  και οσο θετικοτερες ειναι οι εμπειριες του τοσο πιο ευκολα «ωθειται» στην ολοκληρωση και την ψυχικη ηρεμια υγεια.
  αν οχι
  οσο πιο ελειματικα ηταν τα σταδια τοσο περισσοτερες θα ειναι και οι ματαιωσεις που εχει δεχτει και αρνητικες οι «εντυπωσεις» που εχει σχηματισει τοσο για τον κοσμο γυρω του,για την ικανοτητα του να ανταπεξελθει και για τις ιδεες και τις αρετες που θα καλλιεργηθουν μεσα του.
  το καταπληκτικο της θεωριας του ειναι το πως αναγει κι εξηγει ενδελεχως οχι μονο ολα αυτα που αναφερεις ως παραδειγματα ελλειμματικων ανθρωπων που εχουν κατευθευνει την ματαιωση τους σε ευκολους στοχους για να λαβουν καποιας μορφη επιβεβαιωση να καλυφθει η βαθυτερη αναγκη για ασφαλεια και επιτυχια,
  αλλα και ολα τα χαρακτηριστικα ενος λαου,τους φοβους του για εναν αλλον λαο,τις εχθρες του τα ελαττωματα του σε ολα αυτα τα σταδια προσωπικοτητας τα οποια «γενικευονται» και γινονται συλλογικα.
  κατι σαν μια κρισιμη μαζα απο την αναποδη.
  δεν ειναι πληρης η απαντηση μου.
  αλλα μελετησε κι εσυ
  και πες μου πώς τα βλεπεις.
  «παιδικη ηλικια και κοινωνια» ειναι το κορυφαιο του βιβλιο.
  αν τα εχει πει και ελληνας
  μη με μαλωσεις.
  Υ.Γ εχε χαρη elzin
  που εισαι αυτος που εισαι…
  ουτε καφε ειχα
  ουτε τσιγαρο..

  για το θεμα της επιλογης εξουσια/θρησκειας/ομαδας εχει πει και ο νιτσε,
  κι αλλοι.θα σου πω.σιγα σιγα.
  διαβαζεεεεεεεεεε elzin
  το τοναλ σου και μου μηπως κουραστει λες?????

 15. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  τραγουδακι?

  • elzin Says:

   Κι άλλο;
   Έγινε!
   Ένα τραγουδάκι ακόμη… για το κέφι
   και μετά να ασχοληθούμε αναλυτικά και επισταμένως με τον
   ερευνητικό παιδοψυχολόγο κ. Erikson
   και τις οκτώ βασικές αναπτυξιακές κρίσεις του Εγώ
   μαζί με την φιλοπονία εναντίον κατωτερότητας.

   Μη πάθει και τίποτα και το τονάλ μας
   χωρίς καφέ και τσιγάρο….

   Ποιο…. ποιο;
   Αυτό!
   Ένα καλαματιανό με μαντήλι πολύ ψυχαναλυτικό!
   Έλα πουλί μου… έλα
   και μη πας συνέχεια στην Καλαμάτα
   αφήνοντας μας μόνους εδώ… !

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    o Aετος
    να δουμε ποτε θαρθει………..
    και τι θα φερει…
    που ουτε μια καλημερα δεν καταδεχεται να πει στο παπακι…
    μερικες φορες….
    ακαταδεκτος…..
    μη και τον εχει παρει ψηλα τον αμανε δεν ξερω…..

   • elzin Says:

    Μήπως πρέπει να του στείλουμε
    άλλο ένα τραγουδάκι
    …με παπάκι
    τούτο τον μήνα ;

    Έχω ένα παπάκι να μου κάνει πα
    να μου κάνει πα, πα, πα
    Και ένα κουνελάκι που όλο μου κουνάει
    που όλο μου κουνάει τ’ αφτιά

    Και δε μου καίγεται καρφί
    αν εσύ περνάς και δε μου ξαναμιλάς

    Ίσως να ξανάρθεις όταν θα έχω πια
    όταν, θα έχω πια χαθεί
    κι ή θα μ’ έχουν θάψει ή θα έχω μα-
    ή θα έχω μαραθεί

    Και ας μη σου καίγεται καρφί
    Και ας συνήθισες και ας συνήθισες και εσύ

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    http://feneritti.blogspot.com/2009/08/blog-post_12.html
    ε να κοιτα τωρα….
    για να μη νομιζεις οτι λεω κι υπερβολες…

   • elzin Says:

    Αχ αυτές οι κεραίες της Ασημένιας Πεταλούδας!
    Λοιπόν!

    @ προς Αετόν

    ή μας λες καλημέρα
    ή δεν σε ξέρουμε πια
    θεώρησέ το τελεσίγραφο οριστικά!

    ΕΛ.ΖΙΝ
    από τα Ελληνικά ποτάμια της ιστορίας τα πλατιά.
    Δεν μπορείς να κάνεις βήμα χωρίς εμάς
    και να πετάξεις πουθενά.
    Ο ουρανός είναι δικός μας και όλα
    τα αστέρια τα μαγικά!

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    αντε μη θυμωσει καμμια θεα και πεσει διπλος ο πελεκυς..
    και δεν γλυτωνει..ουτε αν μεταμορφωθει ..σε λεοντα..

   • elzin Says:

    Εμείς πάντως είμαστε …παπάκια!
    Πείτε στην θεά την πελεκητή!
    Ουδεμία σχέση έχουμε με τα βασιλικά αιλουροειδή
    Το πολύ…. Γατούληδες με μια ουρά πονηρή;)

 16. Ανώνυμος Says:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟ Σ/Κ
  ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ=ΚΑΛΠΙΚΗ
  ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΣΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΣΑΧΘΕΙΑ?
  ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΥΤΗ?
  ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΗ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΓΑΙΟΚΤΗΜΟΝΩΝ
  -ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΤΕ, ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΤΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ Η ΓΗ.
  ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΟΛΩΝ ?
  ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΕΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ
  ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ – ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΥΝ ΑΙΩΝΑ
  ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!
  ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ? ‘Η ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΑΛΑΜΙΝΑ?
  ΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΥΠΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ?
  ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 20 ΤΡΙΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ?
  ΚΑΙ ΤΟ 27 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?
  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΟΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΡΝΕ ΤΑ 10 ΤΡΙΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕ ΣΕ 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ 1000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ?
  ΘΑ ΕΠΑΥΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΗΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 10 ΜΗΝΕΣ? ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 20? ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 30?
  ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?
  ΘΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΟΝΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΝΤΑΜΕΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ?
  ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΛΕΟΝ 10 ΤΡΙΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Ο ΚΑΥΜΕΝΟΣ!!
  ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΕΙ ΠΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ
  ΜΕ ΑΓΑΠΗ
  ΟΜΗΡΟΣ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ

  • elzin Says:

   Γεια κοσμοπολίτη ΟΔΥΣΣΕΑ!

   Έτσι σε θέλουμε ΕΛΛΗΝΑ
   ωραίο, ολύμπιο και ακαταμάχητο!
   Να μας μιλάς για το Σόλωνα
   και πως μπορεί να φάει λάχανο
   ένα κάλπικο αυτοκράτορα χωρίς ρούχα και βασιλιά γυμνό!

   Εμείς σε αγαπούμε πιο πολύ απ όσο φαντάζεσαι
   και πιστεύουν μερικοί!
   Εδώ κοντά μας να μείνεις και να συνεχίσεις να μας μιλάς
   για την δική μας ιστορία με τα δικά μας ονόματα τα Ελληνικά!

   Ούτε μια ματιά και αναφορά
   μη χαραμίζεις στους μαύρους μάγους
   τους Κικόνες που βουλιάζουν όλα τα πλοία του νου
   και τρώνε και κλέβουν όλα τα λεφτά του ναυτικού ταξιδευτή!
   Μη τους ξεθάβεις!

   Ας τους στην λησμονιά!
   Είναι ο καλύτερος τρόπος να σκοτώσεις κάποιον!
   Η Λήθη!
   Τα δικά μας …να ζωντανέψουμε και να θυμηθούμε
   και να βγάλουμε στην αλήθεια με μια αυτοκριτική ματιά!
   Και… έχουμε πολλά!

 17. Ανώνυμος Says:

  Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ.
  ΟΤΑΝ ΤΥΦΛΩΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΩΠΑ ΠΟΛΥΦΗΜΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΕΙΕΡΓΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΦΩΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ -Ο ΚΑΝΕΝΑΣ-!!
  ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ
  ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΣΕ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ!!
  ΚΑΙ ΠΙΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ?
  ΤΟΝ ΚΑΝΕΝΑ – ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΝΑ!!
  ΦΙΛΙΑ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ=ΚΑΝΕΝΑΣ

  • elzin Says:

   Μα …εσύ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ μας
   ο αρχηγός και ο ηγετικός νους των Ελλήνων
   ο αθάνατος και διαχρονικός!

   Και εμείς όλοι είμαστε ΜΑΖΊ σου
   …Πολυμήχανε!

 18. elzin Says:

  Στους γάτους και …στις γατούλες!
  Με τις πολύχρωμες ουρές τους!

  Μια φορά κι έναν καιρό
  μπήκε η γάτα στο χορό
  με γοβάκια και φουρώ
  κι απ’την πολλή χαρά
  κουνούσε την ουρά

  Κι όταν φούντωσε ο χορός
  κι έγινε πιο ζωηρός
  ένας γάτος πονηρός
  τη ζύγωσε απαλά
  και είπε πονηρά

  Νιάου νιάου, βρε γατούλα
  με τη ροζ μυτούλα
  γατούλα μου μικρή
  Νιάου, σε έχουνε μη στάξει
  κι είναι από μετάξι
  η γούνα σου η γκρι

  Στ’αληθινά, δε ξανάδα πουθενά
  δυο ματάκια γαλανά, τόσο φωτεινά
  και σοβαρά, είναι η πρώτη μου φορά
  που είδα να κουνάν ουρά, τόσο πονηρά.

  • greenlion Says:

   τι πρόβλημα έχεις εσύ καλέ με τις γατούλες τι σου κάνανε ποιά σε παιδεύει να την μαλώσω; καλό απόγευμα!

   • elzin Says:

    Είναι μία μικρή …που λες
    ….μεγάλη γατούλα μας,
    που τριγυρίζει εδώ τριγύρω και δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε!
    Πρέπει να σου εξομολογηθούμε τον πόνο μας
    γιατί μόνο εσύ μπορείς να μας καταλάβεις
    και να μας νιώσεις τι τραβάμε
    … εμείς οι έρμοι κλέφτες και αμαρτωλοί;)

    Καλό απόγευμα!
    Μας έλειψες!

   • greenlion Says:

    και σεις μου λείψατε κύριε μου! αλλά δεν ήμουν στον υπολογιστή μη ρωτήσεις που ήμουν γιατί ούτε και γώ ξέρω έχω μια ζάλη που αλλού πατώ κι αλλού βρίσκομαι…

   • elzin Says:

    Θα ρωτήσουμε …αλλά αργότερα!
    Να περάσει η ζάλη πρώτα
    και μετά θα κάνουμε την σκηνή ζηλοτυπίας!
    Να μη ξεχνιόμαστε και …επαναπαυόμαστε;)

   • greenlion Says:

    δεν το πιασα αυτό σκηνή ζηλοτυπίας! για ποιό λόγο παρακαλώ;

   • elzin Says:

    Όταν μια μεγάλη γάτα λείπει από τον χορό
    τι να σκεφτεί …ένα γατάκι μικρό;

   • greenlion Says:

    ότι ήταν στον υπολογιστή ο γιός της κι έτσι δεν μπορούσε να μπεί αυτή αλλά τι να πει κανείς αμέσως στο ύποπτο να πηγαίνει ο νους

   • elzin Says:

    Εντάξει!
    Τώρα ησυχάσαμε!
    Θα στείλουμε τραγουδάκι συμφιλιωτικό!

 19. sofia Says:

  Καλημέρα σε όλους .
  Λόγω έλλειψης χρόνου θα επαναλάβω μια φράση που ειπώθηκε παραπάνω απο elzin θεωρώντας τη ως αρχή
  Το πρώτο βήμα του πολεμιστή είναι να τακτοποιήσει το νησί του και να το νοικοκυρέψει πατώντας γερά κάθε φορά σε κάθε σημείο του και αντλώντας από εκεί
  δύναμη αυτοπεποίθεση, γνώση, αρμονία και ομορφιά.
  Προσθέτωντας να είναι ευγενής,γενναιόδωρος, να κα΄νει το καλύτερο που μπορεί, να έχει αυτοσεβασμό,να δέχεται ευθύνες, να εμπιστεύεται το πνεύμα και να έχει μεγάλα όνειρα.

  • elzin Says:

   Οι σοφοί άνθρωποι δεν μιλούν πολύ.
   Είναι λιτοί απλοί ευγενικοί και ουσιαστικοί.
   Αχ… γιατί η Σοφία να είναι γένους θηλυκή σαν Αρετή;
   Και εμείς οι άντρες να κοπιάζουμε
   τόσο πολύ να γίνουμε άνδρες
   Σοφοί;
   Καλό μεσημέρι Σοφία σοφή και βιαστική!

   • greenlion Says:

    αν σας παρηγορεί εσας τους άνδρες και οι γυναίκες μάλλον αγνοούν ότι διαθέτουν Σοφία γιατί πόσες την επικαλούνται άντε ένα τρία τοις εκατό και πολύ λέω μια και είμαι βασικά αισιόδοξη από επιλογή

   • elzin Says:

    Είναι πιο κοντά η γυναίκα στην σοφία και ο άνδρας στην ευφυΐα.
    Μαζί κάνουν ένα ζευγάρι ασυναγώνιστο!

    Το σύστημα είναι πολύ σκληρό με τις γυναίκες !
    Τις χρησιμοποιεί και τις εξευτελίζει.
    Τις πουλάει σαν ένα κομμάτι κρέας στα ζωοπωλεία.
    Ο άντρας έχει μια ψευδαίσθηση ελευθερίας
    και κάνει τον μάγκα.
    Τζάμπα τις περισσότερες φορές!

   • greenlion Says:

    ναι θα μπορούσαν αλλά τις περισσότερες φορές βρίσκονται να παίζουν λάθος ρόλους…

 20. elzin Says:

  Να συνεχίσουμε το θέμα μας τώρα με την ψυχολογία
  που υποσχεθήκαμε
  να μη θεωρηθούμε ασυνεπείς …από σοφές κυρίες.

  Ψυχανάλυση και ψυχολογία και ψυχολόγοι!
  Ο 20ος αιώνας είδε πολλές τέτοιες θεωρίες στο φως
  από καλές μέτριες έως αξιόλογες
  μαζί με την απόφαση του Πλούτωνα να φανερωθεί στους ανθρώπους
  και να αφήσει να τον ανακαλύψουν με τα μυστικά του πυρήνα του το 1930
  και τα παρατράγουδα της Πλουτώνιας ατομικής βόμβας και ενέργειας.
  Το πρόβλημα στις περισσότερες είναι στον πολύ βερμπαλισμό
  και λίγη αποτελεσματικότητα
  γιατί δεν έχουν το στοιχείο του «σαμανισμού»
  στην σωστή του δόση ανεπτυγμένο.
  Τα παιδιά μεγαλώνουν με γονείς που τους κάνουν όλα τα χατίρια ενοχικά και τα κακομαθαίνουν ή τα κακοποιούν ξεσπώντας πάνω τους νεύρα και απωθημένα
  Τα παιδιά δεν έχουν έλλειψη από θεωρίες.
  Εκείνο που τους λείπει είναι το σωστό παράδειγμα ενήλικων.
  Το παράδειγμα είναι πάντα το πρόβλημα.
  Οι ενήλικες άντρες αν δεν εξουσιάσουν οικονομικά ή με την βία τις γυναίκες
  θα τις εκμεταλλευτούν με το οίκτο.
  Η δύναμη των γυναικών είναι πολύ μεγάλη και η ενέργεια τους
  που ένας άντρας πάντα χρειάζεται περισσότερο.
  Αν το γνώριζαν αυτό και πώς να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια τους,
  η πρώτη μεγάλη επανάσταση θα ήταν των γυναικών
  και η απεργία της Λυσσιστράτης.
  Αλλά… οι σουλτάνοι του κόσμου φροντίζουν να κλείνουν τις γυναίκες
  χανούμισσες ή να τις μετατρέπουν σε νόμιμες και παράνομες πόρνες
  και τους άντρες ευνουχισμένους θηλυπρεπείς γυναικωτούς.
  Έτσι αν δεν πεθάνουμε από πυρηνικό ολοκαύτωμα θα πεθάνουμε
  από το θερμοδυναμικό θάνατο της ομογενοποίησης των δύο φίλων
  μέχρι να δουλεύουμε γι αυτούς.
  Οι περισσότεροι ψυχολόγοι επειδή αγνοούν τις βασικές αρχές της ενέργειας
  δεν προστατεύουν τον εαυτό τους με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά να μη μπορείς να διακρίνεις ποιος είναι ο ασθενής και ποιος ο «γιατρός» …απορροφώντας πολλές αρνητικές δονήσεις.

  Ο Χείρωνας να πεθαίνει με φριχτούς πόνους αν και θεραπευτής ον.
  Οι άνθρωποι συνήθως δεν θέλουν να θεραπευτούν.
  Θέλουν να νιώθουνε ασχολημένοι με την ασθένεια τους και να μιλούμε για αυτή
  συνέχεια που είναι πάντα ψυχοσωματική.
  Είναι κάποια λύση…και ασχολία.

  Πέρα από την έρευνα που έγινε στο τομέα της ψυχανάλυσης προωθήθηκε
  σε υπέρμετρο βαθμό αντικαθιστώντας τις ανθρώπινες σχέσεις
  με μία κάρτα πληρωμής κατά το αμερικανικό μοντέλο.
  Εμείς οι Έλληνες δεν είχαμε ψυχολόγους τώρα τους αποκτήσαμε.
  Είχαμε τα φιλαράκια μας τις γιορτές μας, τα πανηγύρια μας,τα κορίτσια μας,
  τις βόλτες μας,τα ξενύχτια μας τα καφενεία μας.
  Αντί να καλυτερεύουμε τις ανθρώπινες σχέσεις,
  ή να αναζητήσουμε λύσεις τρέχουμε στους ψυχολόγους
  να μιλάνε για αυτές λες και μπορεί μια ανθρώπινη ζωή
  να λυθεί και να χωρέσει σ ένα ψυχολογικό καναπέ.

  Πέρα από αυτό υπάρχει και ένα υπόβαθρο πιο διαβρωτικό
  γιατί αυτή η λογική πια της μόδας καλλιεργεί αυτιστικά άτομα,
  μονίμως με δεκανίκια,
  εκτός κοινωνικών προβληματισμών και συμμετοχής
  σε μια πολιτεία.
  Λίγο πολύ ο ψυχολόγος αντικατέστησε τον παπά και την «λογική»
  του,
  μοιάζουν στο ύφος και στυλ «το θεϊκό» αρκετές φορές
  και ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του.

 21. Ατείχιστη Πόλη Says:

  Μια καλησπέρα από την Ατείχιστη Πόλη στην όμορφη παρέα, που το κέφι της μας συνεπαίρνει και στήνουμε χορό μαζί, με μαντήλια μεταξωτά στο λαιμό, με παπάκια, με πετροχελίδονα, με αηδόνια έρημα, μ΄ αετούς που λιάζονται ,με μανουσάκια στο ποτήρι, γαλανά στο παραθύρι!

  • greenlion Says:

   δυστυχώς τα μανουσάκια στο ποτήρι τα έκαναν συνταγές μαγειρικής για να απολαύσουν τα ερωτικά φίδια και η ατείχειστη πόλη αν θέλει να σωθεί πρέπει να χτίσει τείχη απο δω και πέρα

 22. Ανώνυμος Says:

  ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΠΑΝΙΣΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΟΥΖΟ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΑΛΑΧΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΩ ΝΑ ΣΑΣ
  ΣΤΗΛΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ…
  ΣΑΝ ΑΠΟΚΛΗΡΟΣ ΓΥΡΙΖΩ ΜΕΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΞΕΝΗΤΙΑ…
  ΤΟΥ ΤΣΙΤΑΝΗ-ΜΠΕΛΟΥ
  ΚΑΙ ΑΜΑ ΛΑΧΗ ΡΗΧΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΑΙΜΠΕΚΙΑ…….
  ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ…
  ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ
  ΟΔΥΣΣΕΑ-ΟΜΗΡΟ

 23. elzin Says:

  Και δύο παραγγελιές για τα παλικάρια μας!

  Την ρωμιοσύνη για τον στρατηγό της Ατείχιστης πόλης!
  Ένα τραγούδι σπέσιαλ αφιερωμένο
  από όλα τα παιδιά της παρέας.
  Καλησπέρα κομαντάντε!

  Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,
  αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ’ τα ξένα βήματα,
  αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,
  αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο.

  Ετούτο το τοπίο είναι σκληρό σαν τη σιωπή,
  σφίγγει στον κόρφο του τα πυρωμένα του λιθάρια,
  σφίγγει στο φως τις ορφανές ελιές του και τ’ αμπέλια του,
  σφίγγει τα δόντια. Δεν υπάρχει νερό. Μονάχα φως.
  O δρόμος χάνεται στο φως κι ο ίσκιος της μάντρας είναι σίδερο.

  Μαρμάρωσαν τα δέντρα, τα ποτάμια κ’ οι φωνές
  μες στον ασβέστη του ήλιου.
  H ρίζα σκοντάφτει στο μάρμαρο. Τα σκονισμένα σκοίνα.
  Το μουλάρι κι ο βράχος. Λαχανιάζουν. Δεν υπάρχει νερό.
  Όλοι διψάνε. Χρόνια τώρα. Όλοι μασάνε μια μπουκιά ουρανό
  πάνου απ’ την πίκρα τους.
  Τα μάτια τους είναι κόκκινα απ’ την αγρύπνια,
  μια βαθειά χαρακιά σφηνωμένη ανάμεσα στα φρύδια τους
  σαν ένα κυπαρίσσι ανάμεσα σε δυο βουνά το λιόγερμα.

  Το χέρι τους είναι κολλημένο στο ντουφέκι
  το ντουφέκι είναι συνέχεια του χεριού τους
  το χέρι τους είναι συνέχεια της ψυχής τους –
  έχουν στα χείλια τους απάνου το θυμό
  κ’ έχουνε τον καημό βαθιά-βαθιά στα μάτια τους
  σαν ένα αστέρι σε μια γούβα αλάτι.

  Όταν σφίγγουν το χέρι, ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο
  όταν χαμογελάνε, ένα μικρό χελιδόνι φεύγει μες απ’ τ’ άγρια γένια τους
  όταν κοιμούνται, δώδεκα άστρα πέφτουν απ’ τις άδειες τσέπες τους
  όταν σκοτώνονται, η ζωή τραβάει την ανηφόρα με σημαίες και με ταμπούρλα.

  Τόσα χρόνια όλοι πεινάνε, όλοι διψάνε, όλοι σκοτώνονται
  πολιορκημένοι από στεριά και θάλασσα,
  έφαγε η κάψα τα χωράφια τους κ’ η αρμύρα πότισε τα σπίτια τους
  ο αγέρας έριξε τις πόρτες τους και τις λίγες πασχαλιές της πλατείας
  από τις τρύπες του πανωφοριού τους μπαινοβγαίνει ο θάνατος
  η γλώσσα τους είναι στυφή σαν το κυπαρισσόμηλο
  πέθαναν τα σκυλιά τους τυλιγμένα στον ίσκιο τους
  η βροχή χτυπάει στα κόκαλά τους.

  Πάνου στα καραούλια πετρωμένοι καπνίζουν τη σβουνιά και τη νύχτα
  βιγλίζοντας το μανιασμένο πέλαγο όπου βούλιαξε
  το σπασμένο κατάρτι του φεγγαριού.

  Το ψωμί σώθηκε, τα βόλια σώθηκαν,
  γεμίζουν τώρα τα κανόνια τους μόνο με την καρδιά τους.

  Τόσα χρόνια πολιορκημένοι από στεριά και θάλασσα
  όλοι πεινάνε, όλοι σκοτώνονται και κανένας δεν πέθανε –
  πάνου στα καραούλια λάμπουνε τα μάτια τους,
  μια μεγάλη σημαία, μια μεγάλη φωτιά κατακόκκινη
  και κάθε αυγή χιλιάδες περιστέρια φεύγουν απ’ τα χέρια τους
  για τις τέσσερις πόρτες του ορίζοντα.

 24. Ανώνυμος Says:

  κουραστηκα ωρε παιδια
  40 χρονια κλεφτησ
  ολημερισ στα αρματα
  το βραδυ καραουλι

  ΕΛ.ΖΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΖΑΒΟΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
  ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΞΑ ΓΝΩΜΗ
  ΒΑΛΕ ΤΩΡΑ…
  ΜΗ ΜΟΥ ΞΑΝΑΦΥΓΗΣ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ …ΜΕ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΜΠΕΛΟΥ

  ΦΙΛΙΑ
  ΟΜΗΡΟΣ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ

 25. elzin Says:

  Και μία παραγγελιά ακόμη
  για ένα περιπλανόμενο ΟΔΥΣΣΕΑ
  που φέρνει βόλτα αριστερόστροφα ολόκληρο τον Γαλαξία!

 26. elzin Says:

  Α… ΟΔΥΣΣΕΑ
  μην είσαι επιπόλαιος και αλλάζεις γνώμη,
  αν και μάγκας!
  … το ψάχναμε!

 27. Ατείχιστη Πόλη Says:

  Ένα ολόγιομο φεγγάρι υψώνεται πάνω από το Βουνό ( που λέγαμε τις προάλλες) και ως άλλος σύγχρονος ..Οδυσσέας ανοίγω ένα.. καραφάκι κι ακούγοντας τα αθάνατα ταμπούρλα, πίνω στην υγειά των παιδιών, ευχόμενος καλό βόλι, μεγάλους έρωτες, μεγάλη ανάσα, μεγάλα όνειρα, απροσκύνητες ζωές, κατά πως ταιριάζουν στους ELZIN! τους Πολεμιστές! τους φίλους μου!

  • elzin Says:

   Εβίβα πολεμιστή του Βουνού!
   Πίνουμε στην υγειά σου!

   Έτσι θα μείνουμε!
   Ιππότες της Αξιοπρέπειας, της Τιμής, της Απλότητας!
   Κωπηλάτες μιας ιερής Τριήρης που φυσικά δε θα φτάσει αύριο, αλλά που θα πάει, θα πιάσει κάποτε το λιμάνι του Πειραιά και θα αποβιβάσει εκεί την Μεγάλη, Αγαπημένη Κυρία του Παρθενώνα!
   Συνυπογράφουμε τα λόγια σου !

 28. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  αφιερωμενο εξαιρετικα
  το φεγγαρι που
  κανει βολτα
  στης αγαπης μου
  την πορτα
  το φεγγαρι που κανει Κυκλο
  και κυκλωνει ολους
  οπου κι αν βρισκονται…..
  βρισκεστε

  καλησπερα elzin
  καλησπερα και στα Βουνα
  καλησπερα και στις Θαλασσες
  και σε ολους
  ή καλημερα

  • elzin Says:

   Καλησπέρα… καλησπέρα!
   Μπαίνουμε κατευθεία στο θέμα!
   Ένας Γιώργος από τα αστέρια
   Ανησυχεί για το πέταγμα της πεταλούδας!
   Λέει
   «οτι εαν μια “πεταλουδα” κουνησει τα φτερα της στον αμαζονιο φερνει βροχη πχ,σε διαφορα μερη του κοσμου!»

   Εμείς του είπαμε… ότι τα κουνάει εδώ!
   Έτσι κατάλαβε γιατί βρέχει στον Αμαζόνιο!

   Υπέροχο το τραγούδι και με νόημα ερωτικό!

 29. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  παντα και παντου ο Ερωτας elzin.
  κι αυτο το πεταγμα της πεταλουδας
  κι οι βροχες
  κι οι αστραπες
  κι οι σεισμοι
  οολα απο εκει ξεκινανε,
  ειδικα αν σκεφτει κανεις
  οτι κατι σαν πεταλουδα ειναι χαραγμενο και πανω στον πελεκυ-
  που μπορει να πεσει και στο κεφαλι κανενος-
  και ετσι καπως ειναι κι ψυχη
  και η σκεψη ολων που πεταλουδιζει σαν αερικο,
  κι ειναι και συμβολο ελευθεριας στους ινδιανους,
  Ελευθερια της Ψυχης μεσα απο τη Γνωση
  elzin
  κι Αγγελοι Φυλακες
  σαν πεταλουδες εμοιαζαν και μετα τους εκαναν οπως τους εκαναν,
  αλλα η δικη σας πεταλουδα
  ειναι απλα μια πεταλουδα με δυο φτερα
  κι εναν διπλο πελεκυ!
  ουφ.
  αραγε να ισχυει και …διαδικτυακα λες elzin?
  …….βρεχει εκει?

 30. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  α μολις βρηκα τι σημαινει κυριολεκτικα tonal
  η συνδεση πνευματικη αναμεσα σε ενα ατομο
  κι ενα ζωο.
  πως το βρισκουμε το ζωο μας elzin?
  ή μας βρισκει αυτο?
  και να πεις και για τα χρωματα μια φορα
  αλλα να μου πεις
  πώς συνδεεις τον ινδιανικο σαμανισμο
  με τα του ελληνικου τοναλ.
  εχω μια υποψια
  αλλα ομως δεν ξερω,
  απλα ξερω οτι ειμαι απο κει
  κι ηρθα οταν ημουν μικρο…φιδι…
  και μη πεις κανενας ….σουρνωντας….
  πεταγανε τοτε τα φιδια…
  φιλτατε
  αλλα ορισμενοι δεν ειχαν γεννηθει …ακομα…
  Υ.Γ και δεν πινω κιολας!!!
  απλα εχω κεφια…………………..

 31. greenlion Says:

  δεν μου δίνεις και μένα λίγο κέφι καλή μου πεταλούδα που είμαι σήμερα μέσα στη θλίψη χωρίς λόγο μάλλον η πανσέληνος θα φταίει δεν ξέρω

 32. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  ελπιζω να χαμογελασεις,
  αλλα το ζαφειρενια σου ταιριαζει παντως….


  και σου στελνω και κεφι….

 33. elzin Says:

  Στο Μέξικο… χιονίζει λένε κάτι φίλοι μας!
  Διπλός πέλεκυς
  .. χμ πρέπει να διατηρήσουμε άριστες σχέσεις μαζί σου
  κ.Φίδι.
  Ας προσπαθήσουμε να σε καλοπιάσουμε με ένα τραγουδάκι
  Για μια άσπρη μέρα που ελπίζουμε να μη δούμε μόνο όταν χιονίσει.
  Το τονάλ είναι η ύλη και το υλικό πεδίο.
  Όλοι έχουμε το ζώο και ένα ζώο μέσα μας.
  Και τα φίδια έχουν την χάρη τους;
  Τρώγονται και είναι νόστιμα.

  Από τον ινδιανικο σαμανισμο
  με ενδιαφέρει η ένοια του πολεμιστή
  που ταιριάζει με την δύναμη του ελληνικου τοναλ.

  Για πεταλούδες και θλιμμένες κυρίες !
  Όπως υποσχεθήκαμε χορεύοντας στον άξονα Αφροδίτης Άρη.

  Θα ποτίσω μ’ ένα δάκρυ μου ακριβό
  τον καιρό
  πικρά καλοκαίρια
  έμαθα κοντά σου να περνώ
  νεκρά περιστέρια
  γέμισε η αυγή τον ουρανό Δίς

  Θα γυρίσω λυπημένη Παναγιά,
  έχε γειά
  μην κλαίς, το μαράζι
  μάθε φυλαχτό να μην κρεμάς
  να λες, δεν πειράζει
  θα ‘ρθει άσπρη μέρα και για μας

 34. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  τρωγονται τα φιδια κι ειναι νοστιμα
  κι αυτη ειναι η χαρη τους?????
  και βαζεις σε μια θλιμμενη κυρια
  ενα θλιμμενο τραγουδι
  …στο βαθος κηπος??????
  καλα..
  θα τα παμε..
  πολυ καλα..
  εμενα παντως πολυ με καλοπιασες!!!!!

  • greenlion Says:

   ας δοκιμάσει να δει αν τρώγεσαι! όσο για μένα μάλλον εφαρμόζει ομοιοπαθητική μέθοδο

   • elzin Says:

    …έχω λίγο ψωμί και τυρί ακόμη!
    και ίσως γλυτώσουν …τα φίδια
    αλλά για τις θλιμένες κυρίες
    δεν υπόσχομαι …

   • greenlion Says:

    δεν υπόσχεσαι; δηλαδή τι θα ήθελες να της κάνεις ;
    καλό σου απόγευμα!

   • elzin Says:

    Πρώτα… πρώτα θέλω ένα καυγά τρικούβερτο
    … για τα πως και τα γιατί!
    …μετά βλέπουμε
    … κατά που πέφτει το κρεβάτι με το δένδρο του;)

    Καλό απόγευμα… «εκνευριστική»!

   • greenlion Says:

    στη διάθεση σου όποτε θέλεις ναγουάλ!

  • elzin Says:

   Εκτός από το να λέω εξυπνάδες
   καταφέρω φαίνεται να βάζω
   … και τα σωστά τραγούδια;)

   • greenlion Says:

    ναι και να με εκνευρίζεις μερικές φορές μην κοιτάς που δεν λέω τίποτα αλλά ξέρεις πάντα ποιό τραγούδι θα μ άρεσε να ακούσω λες και μαντεύεις την διάθεση μου

   • elzin Says:

    Πρέπει να διορθωθώ!
    Είμαι πολύ εκνευριστικός τύπος!
    Θα το κάνω …για χάρη σου!
    Κομμένες οι εξυπνάδες!

 35. greenlion Says:

  όχι δεν θέλω να διορθωθείς μ αρέσεις έτσι όπως είσαι!

 36. sofia Says:

  Ευγενικέ elzin
  Νομίζω ότι εσύ εκφράζεις σοφία τις περισσότερες φορές, ευγένεια και ελευθερία.
  Αρετές που διαχέονται σε όλους σε αυτό το μπλόκ.

  Καληνύχτα και γλυκά όνειρα σε όλους και αύριο μην ξεχνάμε ψηφίζουμε.
  Ψήφο συνείδησης λοιπόν!!!

 37. elzin Says:

  Και να κλείσουμε με το τελευταίο τραγουδάκι.
  Σε όσους μας αγαπούν με τα κουσούρια μας.
  Καληνύχτα …Αγάπη μου!

  Κάθε βραδιά μέσα στα μπαρ,
  ρουφάω τα ποτά σαν θάλασσα,
  για κάποια ψεύτικα ματάκια καστανά.

  Τι μου ‘καναν και τ’ αγαπώ
  και τη ζωή μου την εχάλασα,
  πίσω τους τρέχω με άδειο το μυαλό.

  Κάθε βραδιά μέσα στα μπαρ
  και τον καπνό χάνω τα ίχνη σου
  τα χείλη σου οινόπνευμα φτηνό

  Νύχτα υγρή λίγο το φως,
  κλείνω τον κόσμο μέσα στα μάτια μου,
  τη νύχτα στο κορμί σου ακροβατώ.

  Κάθε βραδιά μέσα στα μπαρ,
  ρουφάω τα ποτά σαν θάλασσα,
  για κάποια ψεύτικα ματάκια καστανά.

  Κάθε βραδιά μέσα στα μπαρ
  και τον καπνό χάνω τα ίχνη σου,
  τα χείλι σου οινόπνευμα φτηνό.

  Δεν είσαι έρωτας εσύ,
  είσαι γοργόνα, είσαι θάλασσα,
  είσαι ένας φάρος σκοτεινός.

  Δεν είσαι έρωτας εσύ,
  είσ’ ένας Γολγοθάς που τράβηξα,
  είσαι το κάτι άλλο γενικώς.

 38. greenlion Says:

  καληνύχτα και μην αλλάξεις, για το χατήρι κανενός!

 39. Ανώνυμος Says:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΙΟΝ
  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ
  ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΥΛΑΝΔΗ
  ΝΑ ΤΑ ΚΡΕΜΟΥΝ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΥΝ
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΝΟΥΝ
  ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ – ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΗ ΤΟ ΒΙΑΓΚΡΑ!!
  ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΙΔΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
  ΕΧΕΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 0 ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ
  ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΙ – ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΙΜΟΜΙΞΙΑΣ!
  ΑΜΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΞΗ Η ΜΥΤΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ
  ΓΙΑΥΤΟ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΑΠΕΚΤΙΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΝΕ
  ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ ΒΕΒΑΙΑ
  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΟΦΙΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΥΣ.
  ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΟΥΡΣΙΜΟ
  ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΤΑ ΦΙΔΙΣΙΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ.
  ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ – ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ
  ΚΑΝΕΝΑ ΦΙΔΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ….

  ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΛΙΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΩΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ…

  ΦΙΛΙΑ
  Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

 40. elzin Says:

  Καλημέρα ΟΔΥΣΣΕΑ!
  Έχουν τόσο ενδιαφέρουσα αφροδιασική πλευρά τα φίδια;
  !!!
  Πρέπει να το σκεφτώ σοβαρά να κάνω μια ωραία σούπα
  με μπόλικα ζαρζαβατικά
  μερικά νόστιμα που κυκλοφορούν… εδώ κοντά;)

  Ψήφο ενάντια στην βλακεία!
  Ψήφο ενάντια στην αποχαύνωση!
  Ψήφο ενάντια στην προδοσία!
  Ψήφο ενάντια φιδολαγνεία!

  Ψήφο στην Αρετή της Δημοκρατίας!

  Να μη πεθάνει ανάμεσα σε χειροκροτήματα,

  όπως μονολογεί η πριγκίπισσα Πάτμε, όταν ο καγκελάριος την αδρανοποιεί
  για να προετοιμάσει την αυτοκρατορία των Σηθ παίρνοντας τον επίορκο Τζεντάϊ Άνακιν με το μέρος του
  στην σκοτεινή πλευρά της ληστρικής εξουσίας.

  Η δημοκρατία καταλύεται στα μπαλκόνια, στις σημαιούλες, στα βασιλικά τζάκια, στους δημοβόρους εκπροσώπους της, στον εκλογομαγειρεμένο κοινοβουλευτισμό, στα λάβαρα, στις σταυροφορίες και σταυροκρατίες
  στις «ιερές» εξετάσεις, στις γραφειοκρατικές, στα ανούσια ντιμπειτ, στην αμάθεια, στην θεοκρατία, στην θρησκειολαγνεία, στην ανοησία, στην αδιαφορία, στον φιλοτομαρισμό και σε πολλά άλλα θανάσιμα αμαρτήματα
  …. των ανενεργών πολιτών της.

  Εμείς… πως θα την αναστήσουμε;

 41. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  ο πολεμιστης ειπες καθε φορα επιλεγει να παιξει ενα ρολο
  κι οταν εχει πιστη
  την εχει ο ιδιος επιλεξει,
  ειναι απορροια σοφιας και βαθιας γνωσης,
  καθε μερα εσυ εισαι το παραδειγμα.
  κι επηρεαζεις γυρω σου περισσοτερο απο οσο νομιζεις.
  δεν θα αρχισω τα γλυκαναλατα.
  να εισαι και να δρας
  σε οποιο επιπεδο μπορεις.
  ο μαγος με τη μαγεια του.
  ο δασκαλος στην ορθη διδασκαλια.
  ο καλλιτεχνης με εργα που ξαφνιαζουν τον παρατηρητη.
  κι ολοι
  προσοχη στα παιδια
  τα δικα μας και των αλλων,ολων.
  εμεις ειμαστε φρουροι και φυλακες.
  επιλεγεις το ρολο
  και τον παιζεις σωστα.
  κανεις οτι καλυτερο μπορεις,εκει που βρισκεσαι-ενεργεις.
  ακομα κι αν φαινονται ολα χαμενα-δεν ειναι.
  ακομα κι ενας
  φτανει…ισως.
  να φυγει αυτο το αν
  και να μεινει το ενεργω.
  παιρνω θεση,παιρνω ρολο και παιζω σωστα.
  κι αν κανω λαθος,το διορθωνω.
  ξεμπροστιαζω την ψευδαισθηση της ψευδαισθησης..
  και μιλαω λιγο
  αλλα λεω πολλα..

  • elzin Says:

   να φυγει αυτο το αν
   και να μεινει το ενεργω.
   παιρνω θεση,παιρνω ρολο και παιζω σωστα.
   κι αν κανω λαθος,το διορθωνω.
   ξεμπροστιαζω την ψευδαισθηση της ψευδαισθησης..
   και μιλαω λιγο
   αλλα λεω πολλα..

   Να ένα ΚΛΕΙΔΙ!!!

 42. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  και προσοχη:
  αν αρχισεις τις σουπες…
  ολα τα αλλα θα σου φαινονται
  ανοστα..
  μετα.
  καλημερα elzin
  σημερα πως ειμεθα?

 43. elzin Says:

  Προσπαθώ… να έχω την σωστή δόση της φαντασίας
  για να μη παίρνουν τα μυαλά μου αέρα
  και τα καβαλημένα καλάμια βλάπτουν σοβαρά
  ….την υγεία των καλαμιών!

  Όχι στις σούπες και στις σαλάτες!
  Πρωταρχικός στόχος είναι να ξεκαθαρίσουμε το τονάλ
  το προσωπικό μας και το εθνικό και το συλλογικό.
  Να τακτοποιήσουμε το Ελληνικό Νησί.
  Να ξέρουμε …τι ξέρουμε κάθε φορά και γιατί.
  Να έχουμε συνείδηση και αυτοσυνείδηση που πατάμε και πως συνδέεται με τον Πηγή
  και την Ρίζα την Ελληνική.
  Να μη γυρίζουμε σαν ανεμοδούρες εδώ και εκεί
  χαμένοι στη μετάφραση και στη ομίχλη την πυκνή.
  Ούτε να περιδιαβαίνουμε διαδρόμους άσκοπα και άστοχα
  και να πεθαίνουμε σε δωμάτια του νου και κελιά αντινοϊκά.

  Τι θα λέγατε για μία ερώτηση σημαντική σημερινή;
  Που πρέπει να απαντήσει ο καθένας μας προσεχτικά;

  Για ποιο πράγμα αισθάνεται περήφανος …για τον εαυτό του;
  Ιδού το ερώτημα!
  Περιμένω απαντήσεις…
  Καλημέρα αισιόδοξη φανταστικά φτερωτή!

  • greenlion Says:

   υποθέτω αφορά και εμένα το ερώτημα κι όχι μόνο την πεταλουδίτσα σου! για μένα λοιπόν η αυτοκυριαρχία που οδηγεί στη δράση σύμφωνα με τον σωστό χρόνο!

   • elzin Says:

    Είναι ένα ερώτημα που μας αφορά όλους!
    Ας πούμε ότι είναι ένα ερώτημα που θα μας έκανε ο θάνατος μας
    Και δεν μπορούμε να του πούμε ψέματα.
    Εσένα γοητευτική μας αυτοκυρίαρχη συγχρονιστική κυρία
    θα σου χαρίσουμε ένα τραγουδάκι
    αμέσως !
    Το επόμενο!
    Όχι… μόνο στις πεταλούδες;)

 44. Ανώνυμος Says:

  φιλε ΕΛ.ΖΙΝ
  ΕΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΟΥΠΕΣ – ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ –
  ΠΑΡΕ ΣΜΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΡΙΑ – Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΥΠΑ….
  ΞΕΡΕΙΣ Η ΣΜΕΡΝΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΘΕΛΗ
  ΝΑ ΒΑΤΕΥΤΗ ΒΓΑΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΗ ΝΑΡΘΟΥΝ ΤΑ
  ΦΙΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΤΕΨΟΥΝ….
  ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΘΕΣ ΙΣΧΥΡΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ ΠΑΡΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΣ!!!
  ΞΕΡΗΣ ΤΟ ΜΥΔΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ -ΤΕΤΟΙΟ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ-
  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΓΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΑΙΔΕΙΟΥ.
  ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΑΡΕΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ
  ΟΙ ΚΑΛΟΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΤΡΕΙΔΙΑ, ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ, ΟΙ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ,
  ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΑΦΑΝΤΑΣΤΟ ΑΦΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΩ ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ…
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΛ.ΖΙΝ ΟΤΙ ΕΑΝ ΦΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΗΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΗΣ
  ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΝΟ ΚΑΠΟΥ ΧΑΜΗΛΑ….
  ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΗΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΑ ΠΑΡΕΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ…
  ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ !!!
  ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ

  ΦΙΛΙΑ
  Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

  • elzin Says:

   Προτιμώ μια Ελληνίδα που διαμένει σε παλάτια Υψηλά,
   και ας είναι τόσο αβάσταχτα μακριά μου
   σε κάποια Νησιά μαγικά.
   Για την ώρα μου κρατάτε εσείς καλή συντροφιά
   και τον πόνο χαμηλά τον έχω αφήσει στον Ηρακλή
   να τον κρατάει με τον Κέρβερο γερά
   και τις ακτίνες του Ήλιου
   στην Γη ψηλά.

 45. elzin Says:

  Για αυτούς που ζουν χωριστά κάτω από τον ίδιο ουρανό!
  Πολύ κακώς κάνουν
  γιατί φταίνε και οι δυό;)

  Λες πως έφταιξα εγώ,
  που χωρίσαμε οι δυο μας
  και καράβι στο βυθό
  είναι τώρα το όνειρο μας,

  Λες πως έφταιξα εγώ αλλά αλίμονό μάς,
  είν’ το φταίξιμο διπλό σε κάθε χωρισμό.

  Φταίμε κι οι δυο
  που ζούμε χώρια,
  κάτω απ τον ίδιο ουρανό,
  και μας ξυπνά η στεναχώρια
  και λέει βραχνά
  φταίμε κι δυο!

  Λες πως έφταιξα εγώ
  που ναυάγησε η ζωή μας…
  κι είναι δάκρυ αλμυρό
  τώρα ανάμνησή μας,
  λες πως έφταιξα εγώ για την καταστροφή μας…
  όμως πρέπει να στο πω
  πως φταίξαμε κι δυο…

  Φταίμε και οι δυο
  που ζούμε χώρια,
  κάτω απ τον ίδιο ουρανό,
  και μας ξυπνά η στεναχώρια
  και λέει βραχνά
  φταίμε κι δυο!

  Λες πως έφταιξα εγώ….

 46. greenlion Says:

  φυσικά και θα με βρεις σύμφωνη στο μήνυμα που θες να περάσεις μέσα από το τραγούδι, όμως τι ωφελεί αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί για να ξεχαστεί;

  • elzin Says:

   Τα προβλήματα είναι για να λύνονται
   Τα λάθη για να διορθώνονται!
   Και εμείς για να μαθαίνουμε
   και να μη ξεχνάμε ποτέ
   που πρέπει να φθάσουμε
   και ποιος είναι ο προορισμός μας!

   Να ζήσουμε ΜΑΖΙ
   εμείς οι άνθρωποι
   ως… ΑΝΘΡΩΠΟΙ της Γνώσης Ολοκληρωμένοι
   Σοφοί Ελεύθεροι και Χαρούμενοι!

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    life is real elzin
    οτι λαθη κανατε
    διορθωνονται.
    εκτος κι αν ειναι δικαιολογιες
    για να μη κανει κανεις τιποτα.
    καλησπερα elzin
    με τα τραγουδια σου.
    κι εγω με τα δικα μου.
    εγω elzin ειμαι ετυμη.

   • elzin Says:

    Και εγώ!
    Καθαρίζω κάτι παγκάκια…. από τις σκόνες;)

  • greenlion Says:

   είμαι δισέγγονη ενός υπέροχου ζεύγους ναγουάλ και μέχρι τα 6 μου χρόνια ήμουν μαζί τους και με την ομάδα τους και ξέρω πολύ καλά ότι ελπίδα υπάρχει

   • elzin Says:

    Υπάρχει Ελπίς!
    Επισημαίνει μία
    … σμαραγδένια καταπράσινη δισέγγονη του Ερμή Προμηθέα!

 47. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  που οταν πεφτω
  δεν φοβαμαι να σηκωθω.
  ακομα κι αν ειμαι τρομοκρατημενη
  σηκωνομαι,
  κανω οτι δεν φοβαμαι ..και παιζω…..
  ενας φιλος με ονομαζει
  σαμουραι.
  και ειμαι.

 48. elzin Says:

  Αφιερωμένο στους σαμουράϊ
  Που δεν αφήνουν τους κηφήνες γκάνκστερ σε χλωρό κλαδί!
  Με τον τρόπο του σαμουραϊ!

 49. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:


  δες κι αυτο
  πολυ αγαπημενη σκηνη.
  ασε που ειμαι αρκουδα στο ινδιανικο.
  και δε μου λες
  με τοσες αστρολογιες
  ποια υπερισχυει ποιανης?
  για πες
  για πες elzin

 50. elzin Says:

  Λάθος άνθρωποι
  και λανθασμένοι κυνηγοί.
  Σε ένα κόσμο που είσαι στριμωγμένος στην γωνία
  με τις αλυσίδες σου,
  δεν κυνηγάς αρκούδες.
  Κυνηγάς στους λάθος ανθρώπους και
  ένα ελάφι μαγικό!
  Ο καλύτερος τρόπος είναι ο ευθύς
  μονολογεί ο σαμουράι,
  όταν ευθυγραμμίζει το όπλο του στοχεύοντας
  και σκοπεύοντας τους γκάνγκστερ.

  Είναι κανείς ότι αποφασίσει να είναι!
  Αρκούδα, κατσαρίδα, ποντικός, λαγός
  παπάκι ή κύκνος.
  Και αυτό έχει σημασία!

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   α ενταξει.μια ετσι μια αλλιως.ή συνεχεια το ιδιο πρεπει?

   • elzin Says:

    Κάθε άνθρωπος έχει μια προτίμηση σε κάποιο ζώο που μπορεί να του μάθει πολλά αν
    το μελετήσει.
    Από εκεί και μετά ….μη του γίνει και έμμονη ιδέα.
    Η Ζωή είναι πάντα πολύπλευρη
    και πρέπει να συνομιλεί και με άλλα ζώα στην γλώσσα τους
    προς χάρη της ανθρώπινης επικοινωνίας.

   • greenlion Says:

    σ αυτή την ανάρτηση στόχος υπήρξαν τα φίδια ξεχνώντας πως τα φίδια όταν αιχμαλωτιστούν χάνουν την δύναμη της αντίστασης τους κι όμως θα μπορούσαν με μια καλύτερη αντιμετώπιση να βοηθηθούν για να βοηθήσουν

 51. elzin Says:

  Και ένα τραγουδάκι για τους Γιώργηδες
  …από τους γαμπρούς του μεγάλου χασμουρητού.
  Άλλος σκότωσε τον Πύθωνα… άλλος έχει τα εικονίσματα και τα κεριά.
  Άλλος έχει το όνομα και άλλος… την χάρη την καρέκλα
  και την κουτάλα την βαθιά.

  Κυρα-Γιώργαινα, ο Γιώργος σου πού πάει;
  Για πού το ’βαλε και πού το ξενυχτάει;
  Έβαλε το σκούρο του,
  άναψε το πούρο του,
  μπήκε στο αμάξι του
  και εντάξει του.

  Ο Γιώργος είναι πονηρός
  κι αυτά που λέει μην τα τρως!
  Από τις έντεκα και μπρος
  κυκλοφοράει για γαμπρός.

  Κυρα-Γιώργαινα, σ’ το λέω υπευθύνως:
  ο Γιωργάκης σου είν’ ένας θεατρίνος!
  Για δουλειά σού μίλησε,
  πονηρά σε φίλησε,
  η αυγούλα μύρισε
  και δε γύρισε.

  Ο Γιώργος είναι πονηρός
  κι αυτά που λέει μην τα τρως!
  Από τις έντεκα και μπρος
  κυκλοφοράει για γαμπρός.

 52. mpateskyloialeste Says:

  »Κάθε άνθρωπος έχει μια προτίμηση σε κάποιο ζώο που μπορεί να του μάθει πολλά αν
  το μελετήσει.
  Από εκεί και μετά ….μη του γίνει και έμμονη ιδέα.
  Η Ζωή είναι πάντα πολύπλευρη
  και πρέπει να συνομιλεί και με άλλα ζώα στην γλώσσα τους
  προς χάρη της ανθρώπινης επικοινωνίας.»

  Πολύ σωστά!

  Και σήμερα( χτες για την ακρίβεια ) είναι η Παγκόσμια μέρα των ζώων! Χρόνια Πολλά Κύριε Λέοντα, και όλα τα άλλα ζώα!

  Η ώρα είναι 2 το πρωί , κι ακόμα βλέπω την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Αθήνας, απο τους εορτάζοντες και αλαλάζοντες των εκλογών.. ας ευχηθούμε η αυριανή μέρα να είναι » Ασπρη μέρα και για μας΄΄, όπως κατα το θαυμάσιο τραγούδι σε βίντεο που έβαλες παραπάνω- ( Προσωπικά δεν το βλέπω, αλλά καλό είναι να ευχόμαστε – έτσι κι αλλιώς, τζάμπα είναι )

  Καλό ξημέρωμα!

 53. elzin Says:

  Τα ζώα μας λένε και μας διδάσκουν πολλά,
  φίλε Ωρίωνα και άριστε σωστέ κυνηγέ,
  όπως και η φύση,
  αλλά ποιος τα ακούει;
  Οι ευχές είναι τζάμπα
  Η ζωή όμως… όχι!
  Και οι τζάμπα μάγκες την βγάζουν πάντα λάδι
  με πλάτες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

  Το Λιοντάρι σε ευχαριστεί για τα χρόνια πολλά
  που γιόρταζε χθες σαν ζώο μακριά
  από πλήθη αλαλάζοντα ανθρώπων homo
  τρεχαγύρευε….και διαβολοκαρτέρει.

  Και ένα τραγουδάκι για κάτι παλικάρια που όλο
  παίζουν την μικρή Ραλλου στα ζάρια
  και όλο αυτή χάνεται γιατί προτιμάει τον Μανωλιό
  που βγάζει τα ρούχα του
  και τα βάζει αλλιώς κάθε φορά
  αντί να φτιάξει μια καινούργια φορεσιά
  και ένα χιτώνα της προκοπής.
  Αλλά έχει μάθει να ελεείται με τα ψίχουλα
  της Μεγάλης Κλοπής με τις ευλογίες
  θρησκείας μνηστηριακής.

  Καλημέρα στα 40 παλικάρια και τους 40 παλιούς κλέφτες
  της σοσιαλιστικής μαγειρικής.

  Σαράντα παλικάρια στην άκρη του γιαλού
  επαίξανε στα ζάρια τη μικρή Ραλλού
  σ’ ανατολή σε δύση σε κόσμο και ντουνιά
  ρωτάν ποιος θα κερδίσει την ομορφονιά

  Μικρό το καλοκαίρι μεγάλος ο καιρός
  κανείς όμως δεν ξέρει ποιος θα ‘ναι ο τυχερός
  σαράντα παλικάρια στην άκρη του γιαλού
  επαίξανε στα ζάρια τη μικρή Ραλλού

  Σαράντα παλικάρια με λιονταριού καρδιά
  ερίξανε στα ζάρια μια τρελή βραδιά
  ζηλεύει το φεγγάρι και στέλνει απ’ τα βουνά
  το μαύρο καβαλάρη που μας κυβερνά

  Κι ο χάροντας σαν φίδι τραβάει την κοπελιά
  σ’ αγύριστο ταξίδι σ’ ανήλιαγη σπηλιά
  σαράντα παλικάρια στην άκρη του γιαλού
  εχάσανε στα ζάρια τη μικρή Ραλλού

 54. elzin Says:

  Ποιος επιτέλους μας κυβερνά;
  Μην είναι τα αστέρια τον φεγγάρι
  και η πούλια από μακριά;
  Μην είναι οι κάμποι οι ραχούλες και τα βουνά;

  Ο πάπας ίσως… το αδελφάτο
  και οι 7 Νάνοι και οι 7 Αδελφές του κερατά;
  Όχι είναι οι αδελφές Τατά από τον Λαγκαδά
  και η μοίρα μας η κακιά!

  Κα είναι πάνω από 100 συνολικά.

  στην Οδό των ονείρων!

  Οι αδελφές Τατά, οι αδελφές Τατά,
  που ήσαν δύο, που ήσαν δύο μοναχά.
  Οι αδελφές Τατά από τον Λαγκαδά
  που ήσαν δύο μοναχά.

  Μα είχαν μια καλή μαμά
  και έναν άτακτο μπαμπά
  και έναν άτακτο μπαμπά
  κι έτσι γίναν τρεις,
  γίναν τρεις, γίναν τρεις.
  Οι αδελφές Τατά απο τον Λαγκαδά
  που ήσαν δύο μοναχά.

  Μα είχαν μια χοντρή μαμά
  και ένα δυνατό μπαμπά κι έτσι γίναν τέ- γίναν τέσσερις μεμιάς.
  Οι αδελφές Τατά από τον Λαγκαδά
  που ήσαν δύο μοναχά.

  Μα είχαν μια χρυσή μαμά
  και έν’ ακούραστο μπαμπά κι έτσι
  γίναν πέ- γίναν πέντε στη σειρά.
  Οι αδελφές Τατά από τον Λαγκαδά
  που ήσαν δύο μοναχά.

  Μα η μοίρα κυβερνά και παντρεύτηκε
  η μια κι έτσι μεί- μείναν τέσσερις ξανά.
  Οι αδελφές Τατά από τον Λαγκαδά
  που ήσαν δύο που ήσαν δύο μοναχά.

  Μα η μοίρα κυβερνά και φαρμάκι πήρε η μια κι έτσι
  μεί- μείναν τρεις πάλι ξανά.
  Οι αδελφές Τατά από τον Λαγκαδά
  που ήσαν δύο που ήσαν δύο μοναχά.

  Μα η μοίρα κυβερνά κι εγχειρίστηκε
  η μια κι έγινε κι έγινε αρσενικιά.
  Οι αδελφές Τατά από τον Λαγκαδά
  που ήσαν δύο που ήσαν δύο μοναχά.

  Μα η μοίρα κυβερνά κι αγαπήσαν
  τον Θωμά και πεθάναν στον καυγά,
  ποια θα πάρει τον Θωμά.
  Οι αδελφές Τατά από τον Λαγκαδά
  που ήσαν δύο που ήσαν δύο μοναχά.

  Μα η μοίρα κυβερνά και δεν έμεινε
  καμιά από τις αδελφές Τατά.

 55. Ανώνυμος Says:

  ΤΩΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ – ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ 2004 ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΝΓΛΕΥ ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ…ΥΣΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΒΟΝΤΑΦΟΝ…ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!!!
  ΤΩΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΟΡΓΑΝ Ε300
  ΓΥΡΙΣΕ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ-ΠΑΙΔΙΑ ΛΟΙΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΒΡΕΣΤΕΤΑ! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΒΡΙΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ…
  ΤΩΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΔΥΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΗ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΩ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ…..
  ΤΩΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΑ 3.000.000 ΚΑΜΕΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ 2007 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ 2009 ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΗΚΑΝ ΚΑΗΚΑΝ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΣΤΕΓΟΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΒΕΣΠΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΓΓΟ – ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΒΕΣΠΑ? -ΕΓΩ ΕΧΩ 3 ΒΕΣΠΕΣ ΚΑΙ 2 ΠΑΠΑΚΙΑ!!
  ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΕΦΡΑΙΜ Ο ΓΕΧΩΒΑΣ ΘΑ ΔΩΣΗ ΠΙΣΩ ΤΟ 1.000.000.000
  ΕΥΡΩ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΠΥΣΩ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΙΣΗΣ!!
  ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΑ
  ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΗΣΙ…
  ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ.
  ΤΣΑΜΠΑ ΡΙΞΑΝΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ…
  ΤΣΑΜΠΑ ΤΟΥΚΑΝΕ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΠΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
  ΤΣΑΜΠΑ ΠΗΓΕ Ο ΘΕΜΟΣ ΤΟ ΔΒΤ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΑΙ ΤΟΣΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΑ 5.000.000 ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ – ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ ΣΤΕΝΑΖΗ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΚΑΙ ΤΩΡΑΑΑΑ???? ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΙ Η ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΓΟΝΙΤ?
  ΤΩΡΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΞΩ….
  ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΤΑΙΩΘΗ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΛΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
  ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΚΟΠΙΑ….
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟ 44 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΥΞΗΣΗ…
  ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΑΡ…..ΙΑ ΤΟΥ.
  ΚΑΙ ΤΑ 2.000.000 ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ?
  ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΡΑΧΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ? ΥΠΑΡΧΗ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ = ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΗ.
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΗ

  ΦΙΛΙΑ
  Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

 56. elzin Says:

  Υπομονή!
  Υπομονή φίλε μας …ώ ΚΑΝΕΙΣ!
  …σαν μια Πηνελόπη μακρινή,
  Υπομονή… παρ όλη την οργή;)
  Και ο Απόλλων να βάλει το χεράκι του….
  στου Ολύμπου την σκηνή!

  Γειτονιά, ο δρόμος σου στενός
  παγωνιά και γκρίζος ουρανός
  μαύρη ζωή, βράδυ πρωί
  για συντροφιά μια συννεφιά
  υπομονή, υπομονή, υπομονή

  Κάντε υπομονή
  κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός
  Κάντε υπομονή
  μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά

  Υπομονή, υπομονή, υπομονή

  Κάντε υπομονή…

  Κάντε υπομονή…

 57. greenlion Says:

  καλημέρα!
  υπομονή μας προτείνεις, ίσως να χρειάζεται στην υποχώρηση του άλτη για να πάρει την άπαιτούμενη φόρα για το επιχειρούμενο άλμα

 58. elzin Says:

  Και μια μικρή ελπίδα
  …όπως μας συμβούλεψε…. η μεγάλη Ελπίδα!
  Καλημέρα ελπιδοφόρα!

  Μια μικρή Ελπίδα!

  Η μικρή Ελπίδα πού ‘ρθε από τα ξένα
  γέλασε και μού ‘πε σ’ αγαπώ
  μα δε βρήκα λόγια, λόγια ταιριασμένα
  ένα τραγουδάκι να της πω

  Τσίκι τσίκι τζέλα, τσίκι τσίκι μπομ

  Η μικρή Ελπίδα έφυγε στα ξένα
  κίνησε να πάει για το Βοριά
  αχ μωρέ Ελπίδα ανείμενε κι εμένα
  να σου πω μαζί με ένα γεια

  Τσίκι τσίκι τζέλα, τσίκι τσίκι μπομ

  Άνυδρο το χώμα μέσα στην καρδιά μου
  κι η Ελπίδα βρόχινο νερό
  τραγουδώ και κλαίω μες στη μοναξιά μου
  γιά να ξεγελάσω τον καιρό

  Τσίκι τσίκι τζέλα, τσίκι τσίκι μπομ

  Σαν ξαναγυρίσεις πετροχελιδόνι
  άδικα μην ψάξεις να με δεις
  ίσως νά ‘χω λιώσει, σαν το πρώτο χιόνι
  μα σ’ ένα τραγούδι θα με βρεις

  Τσίκι τσίκι τζέλα, τσίκι τσίκι μπομ

 59. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  Νοιώθω την ένταση τριγύρω κακό σημάδι
  σαν άρωμα πολέμου απλωμένο στο σκοτάδι
  τα πάντα είναι ανήσυχα διάχυτος ο φόβος
  βαριά ατμόσφαιρα και επώδυνος ο χρόνος.
  Γίνεται αρχή ακούω παντού δηλώσεις
  να σε καλούν το χρέος λεει να πληρώσεις
  και εσύ καλό παιδί υπακούς στον αρχηγό
  βουτάς στο όχλο και βούρ για το κενό.
  Με θιγμένο εγωισμό και συνείδηση νεκρή
  μα δε σκέφτηκες ρε βλάκα ότι μπορεί
  να κονομάν με τη μαγκιά σου ή τα χαμένα όνειρά σου
  κρατώντας εθισμένη τη γενιά σου
  σε ένα παιχνίδι και καλά περιθωριακό
  ποντάροντας για πάντα στης ζωής το μυστικό
  και στη δίψα εκείνη που έχει κάθε παιδί
  παλεύοντας στο βούρκο την αλήθεια για να δει.
  Να ξεχωρίσει, να παίξει, να νικήσει
  κι αφού γυρίσει το παιχνίδι να ζητήσει
  λίγη εξουσία και για χάρη όλων αυτών
  να μπει για τα καλά στο παιχνίδι των δειλών.

  Μη μασάς με τη στημένη βία όλων αυτών
  μη μπεις ποτέ στο παιχνίδι των δειλών
  μην αφήνεις την ζωή σου στα χέρια των πολλών
  φτύσε το στημένο το παιχνίδι των δειλών.

  Φοράν στη βία μάσκα ριζοσπαστική
  της δώσαν και όνομα σαν φόρμα αστική
  και την ρίχνουν να χορεύει εδώ και εκεί
  κι η γιορτή καλά κρατεί.
  Κι όλοι εκείνοι οι εκλεκτοί εκ του ασφαλούς
  να συλλέγουν για στημένους οπαδούς
  ψυχές βασανισμένες με ενοχές
  που αναζητούν την ελπίδα σε παλιότερες ευχές.

  Και τέλειο σαν θύμα με συναίσθημα αρκετό
  για να γίνει ένα σύγχρονο ερπετό
  μεταλλαγμένο με ανθρώπινη μορφή
  και έτσι ζυγώνουν οι μεγάλοι την κορφή.
  Σέρνοντας θύματα μαζί τους
  κι ανοίγει πιο πολύ η όρεξή τους
  να ποντάρουν στη βία εν ονόματι τρελών
  στο στημένο το παιχνίδι των δειλών.

  Μη μασάς με τη στημένη βία όλων αυτών
  μη μπεις ποτέ στο παιχνίδι των δειλών
  μην αφήνεις την ζωή σου στα χέρια των πολλών
  φτύσε το στημένο το παιχνίδι των δειλών.

  Σταμάτα ρε το παιχνίδι είναι στημένο
  γι’ αυτό είμαι εδώ και συνεχίζω να επιμένω
  πως δε σου αξίζουν όλα αυτά και είναι κρίμα
  να νοιώθεις άνετα ενώ είσαι το θύμα.
  Μάθε ρε να φτύνεις ότι σου χαλάει τη γεύση
  και όπως πάντα πίσω υπάρχει μια θέση
  που γράφει το όνομα σου με γράμματα δικά σου
  και έχει κλειδωμένο ότι άφησες απ’ τα όνειρά σου.
  Μα πρέπει να το πας απ’ την αρχή
  τα πράγματα είναι δύσκολα εδώ θέλει αντοχή
  εδώ δεν έχεις την βοήθεια κανενός
  μα σαν κοιτάς ψηλά υπάρχει ο ουρανός
  Και αλήθεια είναι αυτό που μας ενώνει
  κάθε φορά που μας πληγώνει

  η μοναξιά που γίνεται όπλο όλων αυτών
  στο στημένο το παιχνίδι των δειλών.


  ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
  το γκρουπ λεγεται
  ACTIVE MEMBER….
  κι ειναι απο αυτα,που οι ενηλικοι συνηθως προσπερναν ευκολα,
  γιατι ακουγεται φασαρια στα αυτια τους,
  κι οχι μουσικη.
  εξαιρετικα αφιερωμενο
  καλημερα elzin

 60. elzin Says:

  Εξαιρετικό και για μεγάλους, ενήλικες και για παιδιά!
  Όταν τα λόγια γίνονται φτωχά να περιγράψουν την
  ανθρώπινη ανοησία και την πώληση μιας συνείδησης
  από μια… Σπυριδούλα μισοτιμής και ανύπαρκτης.
  Καλημέρα συνειδητή!

  Πωλείται συνείδηση, διαμπερής
  ευκαιρία μεγάλη, μισοτιμής,
  με τύψεις και με όνειρα εξοπλισμένη,
  σχεδόν αμεταχείριστη, καλοδιατηρημένη…

  Πωλείται ιδέα, ελαφρώς φθαρμένη,
  από διάλυση κόμματος αγορασμένη,
  γνήσια αντίκα, αναπαλαιωμένη,
  στα χρώματα της μόδας φρεσκοβαμμένη…

  Πωλείται κορμί από πρώτο χέρι,
  χωρίς μυαλό, εργασία προσφέρει,
  είναι ανακυκλώσιμο και οικολογικό,
  δεν έχει αντιρρήσεις κι έχει μητρώο λευκό…

  Ζητούνται νέοι ήρωες, με προϋπηρεσία,
  για την μαμά-πατρίδα και την ορθοδοξία,
  οι πρώην προοδευτικοί θα προτιμηθούν,
  κι αν γίνουν εθνικόφρονες, θα προικοδοτηθούν…

 61. greenlion Says:

  πως ξυπνάς αυτούς που επέλεξαν να κοιμούνται όταν και τα τραγούδια να ακούσουν αρνούνται; Όταν θα ανοίξει τα χέρια η πελεκοκρατούσα και τα υψώσει τότε θα δουν πως και τα σύμβολα ζωντανεύουν και πως το τονάλ αλλάζει, όλα στην ώρα τους όμως το παιχνίδι απαιτεί και κάποιες ευκαιρίες ακόμα και στούς δειλούς

 62. LOCKHEART Says:

  Καλημέρα και καλή σας βδομάδα 🙂

  Η αναδιάταξη του τοναλ είναι η αρχή και το τέλος !

  Αναδιάταξη του τοναλ , με τον όρο αναδιάταξη προυποθέτει και η διάλυση των παθών της καρδιάς ;

 63. greenlion Says:

  γιατί και η καρδιά και ο νους μέρος του τονάλ δεν είναι;
  αναδιάταξη ναι αλλά εκτός των παθών και στις προσδοκίες και στις επιλογές το κυνήγι του ανέφικτου ακόμη και η θετική σκέψη το χρειάζεται να επαναπραγματευτεί, έχουμε τόσα πολλά που το κύμα των αλλαγών θα πρέπει να βρει τρόπο ώστε να τα σαρώσει χωρίς να μας συμπαρασύρει μαζί του

 64. elzin Says:

  Το πάθος μπορεί να σε καταστρέψει
  αλλά μπορεί και να σε φωτίσει …αν το εκτονώσεις δημιουργικά.
  Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς… το πάθος για ζωή!
  Δεν μπορείς να αναπνέεις χωρίς την δημιουργική πνοή του Έρωτα.
  Δεν μπορείς να ισορροπήσεις χωρίς την σβελτάδα του.
  Δεν μπορείς να ανέβεις χωρίς την αντοχή του.
  Δεν μπορείς να γνωρίσεις χωρίς την ενέργεια του.
  Αυτοί που διδάσκουν ζωές με λεφτά και χρυσά πουγκιά και καρέκλες
  και άμφια πολλά και κελιά μαζοχιστικά και προσκυνήματα πολλά
  είναι νεκροί
  και θα τους το πει ο νεκροθάφτης όταν τους δει.
  Η καρδιά του ανθρώπου πρέπει να είναι ζωντανή πάλλουσα
  σαν την Παλλάδα την Αθηνά,
  συγκλονιστική, ερωτική γιορτινή, ατίθαση και ποτέ κλειδωμένη
  και μικρή,
  Πολεμιστή LOCKHEART

  Καλή εβδομάδα!
  Η αναδιάταξη του τονάλ είναι μόνο μια αρχή !
  Αρχίζουμε από εκεί για να προχωρήσουμε….
  Η λογική ανήκει στο τονάλ και ξεκουράζεται η καρδιά του ανθρώπου,
  το πάθος στο ναγουάλ και πετάει με τα φτερά της;)

 65. greenlion Says:

  η καρδιά του ανθρώπου,
  το πάθος στο ναγουάλ και πετάει με τα φτερά της;)

  Μία ένσταση εδώ η καρδιά δεν ανοίκει αλλά συνδέεται με το ναγουάλ εκπέμπει και συλαμβάνει επικοινωνεί

 66. elzin Says:

  Δεκτή η ένσταση και… η λεπτή παρατήρηση!
  Πες μας τρόπους σωστής αντιμετώπισης των φιδιών
  …για να βοηθηθούν;

  • greenlion Says:

   Τα σιχαμερά κατά την της πλειοψηφίας αντίληψη φίδια είναι το ναγουάλ μέσα στο τονάλ, ότι πιό πανίσχυρο στο ναγουάλ και στον έρωτα γιατί ναγουάλ στο τονάλ είναι κι αυτός τόσο πιό ευάλωτο στο τονάλ και στην μικρόψυχη λογική του. Φτιάχνεις λοιπόν μια παράσταση για να αφυπνίσεις τον έρωτα της ελευθερίας και άφησες το τονάλ να πνίξει με τον φόβο και την σιχασιά του την δυναμική του συμβόλου κι απ την κορώνα που οι Μεγάλοι άνεμοι και ο Ήφαιστος είχαν υψώσει πάνοπλη την Αθηνά κυνηγήθηκε ο κρητικός Ζαγρέας ως την σπηλιά της Κρήτης το κάντα για να προστατέψει την πολύτιμη ουσία του από τα παντόθεν χτυπήματα και στην πόλη όπως πάντα παραμένουν οι οχθροί αφού μέσα έχουν μπεί
   Οταν το Ταυ του Ηφαίστου χτυπά το κεφάλι του Δία σπάει και μετατρέπεται σε Ιώτα και τότε έχουμε την συντριβή του σταυρού και το τέλος της σταύρωσης δια της αποκαλύψεως της Αθηνάς.
   Όσο οι γιοί του Ηφαίστου άνδρες ναγουάλ επιμένουν να κρατούν για προστασία το σφυρί τόσο τα φίδια της Σοφίας Αθηνάς θα παραμένουν απόντα από τα καράβια, τα σύμβολα του διπλού αιθερικού, της επιστροφής

   • elzin Says:

    Σωστό!
    Πως μπορούμε να επανορθώσουμε;

   • greenlion Says:

    ξεκαθαρίζοντας μέσα σας το Ταυ και μετατρέποντας το σε Ιώτα
    το άγνωστο απειλεί μονάχα το Ταυ κι άλλον κανέναν, το Ταυ και τα όσα θέλει να διατηρήσει εξουσιαστικά

   • elzin Says:

    Μήπως η κυρία και γνώστρια των φιδιών
    θα μπορούσε να μας μιλήσει γι αυτά
    και να τα γνωρίσουμε καλύτερα
    ώστε να μη μας πνίξει ο φόβος
    και να διασαφηνίσει το σύμβολο;

   • greenlion Says:

    είναι το ζων σύμβολο της γενεσιουργού δυνάμεως του σύμπαντος
    είναι η κουνταλίνη που δεν ανεβαίνει ούτε με τάντρες ούτε με προσευχές και επικλήσεις αλλά έτσι σταυρώνεται στην βάση του κρανίου είναι τα τρία ιερά πυρά του τέταρτου που είναι ο εκδηλωμένος στο διπλό που εις μάτην τον αναζητούσε ο Πλάτων εφόσον τον είχαν διώξει και πάλι στο κάντα στο σπήλαιο της κρήτης όταν ενεργοποιούσαν τον Τάλως με τους μαγικούς κύκλους προστασίας

   • elzin Says:

    Ωραία!
    Τώρα το καταλάβαμε!
    Είναι η σεξουαλική ενέργεια που ανεβαίνει μέχρι το κεφάλι
    Και οδηγεί στην φώτιση και την ολοκλήρωση του ανθρώπου.
    Προϋποθέτει σταθερές σχέσεις ετερόφυλων αγάπης και έρωτα.
    Σεβασμό στην χρήση της και τον τρόπο του έρωτα.
    Οι ομοφυλόφιλοι σαν μόνη λύση έχουν τις πλατωνικές σχέσεις.
    Έτσι είναι;

   • greenlion Says:

    ακριβώς! αρκεί να μην ενωθούν διασταυρωθούν όχι στις ιερογαμίες πλέον χρήσιμες ήταν μόνο όταν ο σκοπός ήταν να ενωθεί το ζώο με τον άνθρωπο

   • elzin Says:

    Τόξερα ότι μια μέρα θα συμφωνούσαμε σε πολλά
    διαφωνώντας!

 67. Ανώνυμος Says:

  ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΟΝ
  ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ – ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ‘Η ΚΥΡΙΑΚΗ
  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΩ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.
  ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΑ – ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ
  ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΩ
  ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΗ ΜΠΟΡΗ ΝΑΡΘΗ ΜΑΖΥ ΜΟΥ ‘Η ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΚΕΙ.
  ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ
  ΦΙΛΙΑ
  Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

  • elzin Says:

   Θα δημοσιεύσουμε τα στοιχεία και τις ακριβείς συντεταγμένες του σημείου
   που θα είσαι,
   φίλε ΚΑΝΕΝΑ
   για να σε βρουν όσοι φίλοι από την παρέα μπορούν
   και τα κορίτσια που θέλουν να σε γνωρίσουν.
   Έχει παγκάκια στους Δελφούς έτσι;

 68. Ανώνυμος Says:

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΗ
  01.- ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΨΙΣ ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΛΙΑ ΠΗΓΗ
  02.- ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΡΩΓΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ
  03.- ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΓΙΑ
  ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ.
  04.- ΦΑΓΗΤΟ – ΘΑ ΕΧΩ ΜΑΖΥ ΜΟΥ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΚΑΦΕ ‘Η ΜΠΥΡΑ
  ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ
  05.- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
  06.- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ
  -ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ-

  ΦΙΛΙΑ
  Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

 69. elzin Says:

  Να στείλουμε την προσευχή και πολλές ευχές για καλή παρέα και διαμονή!

  ΚΑΙ ΖΗΤΏ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΗΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΟ ΝΟΥ,
  ΑΠΟ ΤΟΥς ΝΟΕΡΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΑΝΥΨΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ,
  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΥΡΑΝΙΟΥΣ ΗΕΓΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΥΛΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ,
  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΖΩΗ ΑΝΑΠΤΕΡΩΜΕΝΗ,
  ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΟΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ,
  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΘΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕς ΣΥΝΠΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ,
  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΗ,ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΥΨΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΩΣ.

  ΕΜΠΕΔΟΤΙΜΟΣ

 70. Ανώνυμος Says:

  την προσευχη που στηλατε στον συζηγο μου
  μου την διαβασε ειναι πολυ ωραια
  και σασ ευχαριστω πολυ.
  θα την εχω μαζυ μου στουσ ΔΕΛΦΟΥΣ.
  με αγαπη
  ΕΛΠΙΔΑ

  • elzin Says:

   Θα στείλουμε και άλλες για συντροφιά
   και να είστε πάντα καλά.

   Είστε απαραίτητοι εσύ και ο σύζυγος σου
   ο Προμηθέας… γλυκειά Ελπίδα!

 71. Ιφιγένεια Says:

  Καλησπέρα!

  Ποιος είναι ο Εμπεδότιμος;
  Θα μπορούσες να μας δόσεις κάποιες πληροφορίες;
  Έχω ψάξει στο διαδίκτυο και δε έχω βρεί κάτι……

 72. sofia Says:

  Αγαπητοί την πατήσαμε !!! ο αρχαίος πολεμιστής των Ελλήνων ήχησε την σάλπιγκα όμως ο ήχος της δεν εισακούστει.
  Οι προσευχές δεν ωφελούν, ούτε οι περιπάτοι.
  Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε.
  Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες!
  Υπάρχει ελπίδα?
  Θα δωθεί η εντολή ?
  Τι λέτε και εσείς σοφοί?

 73. elzin Says:

  Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε!
  Δεν ξέρουμε για τους σοφούς, ακριβή μας Σοφία,
  αλλά οι πολεμιστές αυτό λένε
  … soldiers πάντα.

 74. elzin Says:

  Και ένα τραγουδάκι
  για μέσα και έξω από τα τείχη;

  Ραγίζει απόψε η καρδιά
  με το μπαγλαμαδάκι
  πολλά κομμάτια έγινε
  σπασμένο ποτηράκι

  Θυμήθηκα που πίναμε
  σε τούτο το τραπέζι
  τώρα ποιος ξέρει πού γυρνά
  ποιος ξέρει τι γυρεύει

  Κανείς εδώ δε τραγουδά
  κανένας δε χορεύει
  ακούνε μόνο την πενιά
  κι ο νους τους ταξιδεύει

  Τυχαία δήθεν αν τη δεις
  φέρ’ την στο ταβερνάκι
  κρυμμένος θα ‘μαι στη γωνιά
  για να τη δω λιγάκι

  Κανείς εδώ δε τραγουδά
  κανένας δε χορεύει
  ακούνε μόνο την πενιά
  κι ο νους τους ταξιδεύει

 75. Ανώνυμος Says:

  ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΤΗ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ – ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΈΙΟΨΗΦΙΑ.
  ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΠΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΝΕ
  ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ.
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΠΟΡΗ ΝΑΡΧΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΗ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ – ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
  ΓΙΑΥΤΟ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣ ΑΦΙΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕ 100 ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ.
  ‘Η ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΟΧΙΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΖΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΗ ΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΦΙΚΗ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ.
  ΑΣΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΙΝΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΣΟΥΝ.
  ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ Η ΟΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.
  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΑΣΕΙΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΗ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ.
  ΕΔΩ ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΟΤΖΑΜ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΟΝΤΟΥΝ ΚΑΤΩ…ΤΙ ΝΑ ΓΥΡΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ?
  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΗ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΗ?
  ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΗΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΤΑ ΕΧΗΣ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΣ.
  ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ.
  ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ ΗΜΕΤΕΡΟΣ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΟΜΗΡΟΣ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

  • greenlion Says:

   ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ.
   ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ ΗΜΕΤΕΡΟΣ
   ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΟΜΗΡΟΣ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

   με την σιγουριά του έχοντος την αλήθεια αγαπητή μου Σοφία μας αντιμετωπίζουν πάντα σαν ηλίθιες και σαν ανίκανες να γνωρίζουμε σαν ανεπιθύμητες μας διώχνουν αναζητώντας μας….
   την καλημέρα μου

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    καλημερα λιονταρινα,
    η γενικευση δεν ειμαι σιγουρη οτι ειναι σωστος τροπος να αντιμετωπιζεις
    αυτους που σε αντιμετωπιζουν…
    ακομα κι αν ειναι ετσι οπως λες,
    βαζεις τον εαυτο σου σε ρολο θυματος
    κι ισως αυτο δεν ειναι που επιθυμεις..

   • greenlion Says:

    δεν είμαι εγώ σε ρόλο θύματος αλλά κάποιος άλλος δυστυχώς θα είναι τελικά το θύμα ενός θεάτρου του παραλόγου αγαπητή πεταλούδα κι αυτό με πονά και με καίει

  • elzin Says:

   Την σιγουριά της αλήθειας μπορεί να μη την έχεις,
   αλλά δεν θα αφήσεις την ανεξέλεγκτη συναισθηματική
   ανασφάλεια και κυκλοθυμικότητα
   μιας γυναίκας να σε τρελάνει με νάζια και καμώματα.
   και άλλα να λέει το πρωί άλλα το βράδυ.
   Το πρωί να σε αγαπάει, το μεσημέρι να μη σε ξέρει, και το βράδυ
   να σου ζητά τα ρέστα και να τρεμοπαίζει ασταθές
   το χέρι σου στον στόχο.
   Όσο για τις εικόνες,
   αγαπητέ ΟΔΥΣΣΕΑ,
   καλές είναι όλες
   αλλά να μη μας γίνεται έμμονη ιδέα καμιά.
   Αυτό θα έλεγε κάποια Σοφία ίσως…
   Καλημέρα!

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    καλημερα σεβαστη ομηγυρη,
    διαφαινεται μια ενταση στην αγαπητη παρεα σημερα,
    ή κανω λαθος?
    αν ειναι ο ενας να αμφισβητει τον αλλον
    παει και ο σκοπος
    παει και το βλεμμα,
    παει κι ο ερωτας………….
    ποιος ειναι καλυτερος,
    ποιος γνωριζει περισσοτερα,
    και ποιος ειναι πιο ηλιθιος ή
    και σταθεροτερος απο τον αλλον ειναι το προβλημα?
    ή πώς θα ξεπερασει ο ενας την ανασφαλεια του και για τον εαυτο του και για τον «απεναντι» του?
    καντε και κανεναν περα αν δεν σας ειναι αρεστος.
    κανω λαθος
    σεβασμιε κι αγαπητε μου elzin?
    καλημερα elzin

   • elzin Says:

    Καλημέρα φτερωτή μας!
    Μια χαρά είμαστε!
    Και ξεκαθαρίζουμε τις σχέσεις των δύο ετεροφύλων
    στο τονάλ όπως θάπρεπε.
    Δεν τις κουκουλώνουμε
    στο γλυκανάλατο και δεν φοβόμαστε να τις δούμε
    όπως είναι.
    και με την ένταση τους και με την σύγκρουσή τους
    και με την δύναμη τους.

    Δεν επιτρέπεται να γίνεις ως άνδρας, ο δυνάστης μιας γυναίκας
    αλλά δεν μπορείς να επιτρέψεις στο εαυτό σου
    να γίνεις το σκυλάκι της, κάνοντας της όλα τα χατήρια,
    όσο και να την αγαπάς.
    Μόνο από την πλευρά του άντρα μπορώ να μιλήσω.
    Είναι άλλο η ανδρική και διαφορετική η γυναικεία προσέγγιση..
    στα θέματα της γνώσης,
    αλλά είμαι όλος αυτιά να ακούσω και την άλλη γνώμη.

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    εαν δεχτουμε οτι αγαπη ειναι δραση/δραστηριοτητα
    και οτι οταν λαμβανει χωρα ο καθε ενας απο το Ζευγαρι φροντιζει με υπευθυνοτητα τοσο για την αυτοολοκληρωση οσο και για την αναπτυξη και ευημερια του αλλου,
    κι αν η γυναικα ειναι η σιωπηλη γνωση κι ο αντρας η γνωση του γνωστου-ο ορθολογισμος δηλαδη,
    γεφυρα τους θα ειναι ο ερωτας και η ελξη,
    κι ο κοινος σκοπος,
    τοτε το καθε μερος-συνειδητα,απο επιλογη,
    θετει και ως επιμερους σκοπο τη βαθυτερη γνωση για τον αλλο,
    αν τα δυο ατομα εχουν σημαντικη διαφορα επιπεδου αναπτυξης και συνειδητοτητας
    τοτε
    ισως αναποφευκτα, δε γνωριζω,
    ακολουθησουν τερτιπια για το ποιος θα υπερισχυσει στη μεταξυ τους «μαχη/σχεση».
    εσυ τι λες elzin?
    βεβαια ο ερωτας ειναι τυφλος λενε..
    αλλα αν ακουγαμε μονο τι λενε οι αλλοι…………………..

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    καλησπερα elzin
    μπερδευτηκα λιγο απο τις απαντησεις σου περι ετεροφυλων σχεσεων.
    νομιζα οτι μιλαγες και γενικα για τις σχεσεις.
    συγνωμη μαλλον δεν καταλαβα κι εγω καλα.

   • elzin Says:

    Μη μπερδεύεσαι
    … μιλάμε για τον Έρωτα
    Όταν… ένας άνδρας συναντά μια γυναίκα!
    Όταν συναντά τον έρωτα μέσα και έξω από τα τείχη μιας πόλης,
    στο νησί των Λωτοφάγων, στη Κίρκη, στο Νησί του Ήλιου, στην Καλυψώ,
    στην Ναυσικά, και στο Παλάτι της Ιθάκης.
    Δρα ή μη δρώντας …αναλόγως του σταθμού και της περίπτωσης.

    Δεν είναι όλες οι ιστορίες για τον έρωτα ίδιες
    παρόλο που αυτός είναι πάντα… ένας Έρωτας!

    Καλησπέρα!
    Όλοι μπερδεύομαστε σε αυτό το απλό
    και …πολύπλοκο θέμα.

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    και θα ηθελα σε παρακαλω πολυ να μου πεις και τη γνωμη σου σχετικα με αυτο που γραφω περι διαφορας «επιπεδων».
    θα με ενδιεφερε πολυ η αποψη σου.
    γεια σου elzin ο -που -απαντας!!!!
    η-που-ρωταω…………

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    α καλα!
    α αργω πολυ τωρα τελευταια…..
    α το τοναλ μου θελει ξεκουραση μου φαινεται elzin!!
    ή εξακολουθω να ειμαι βιαστικη κι απροσεχτη,
    α
    μα περισσοτερο ειναι ο εγωισμος μου
    να το παραδεχτω.
    τι πραγμα κι αυτος ο εγωισμος!
    τερας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    καλησπερα elzin
    για 127η φορα…

   • greenlion Says:

    νάζια και καμώματα ονομάσατε την απουσία μου από το διαδίκτυο τις ώρες που συνόδευα στο νοσοκομείο την διαβητική μητέρα μου και για Χ/Θ και Α/Θ αιμοληψία και παρενέργειες της θεραπείας του πιό επιθετικού καρκίνου από τον οποίο νοσεί

   • elzin Says:

    Νάζια και καμώματα ονομάσαμε την γκρίνια και τα παράπονα
    μιας καβουροαπεσταλμένης Καρκινονοσούσας Ήρας
    και μιας κυκλοθυμικής γυναικείας σελήνης
    που αλλάζει κέφια και διάθεση στο λεπτό,
    και ο Δίας κόντεψε να την κρεμάσει τα ανάποδα από τον
    Ουρανό αλλά την τελευταία στιγμή επενέβηκε ο Ήφαιστος με το
    το Τ του και σώθηκε με το Ι.
    Ο Καρκίνος είναι εκτός από τον 7 οίκο σου, το ζώδιο
    της ανακεφαλαίωσης και της εξομολόγησης και φυσικά
    ανήκει στη Ήρα και στην τρίμορφη Σελήνη μαζί με την Άρτεμη και την Πλουτώνια Περσεφόνη.
    Να γίνει σωστά και μεταξύ σας και από την πλευρά σου και από την πλευρά της.
    Να μην σε εμποδίσει κανένας κάβουρας.
    Να την αποχαιρετίσεις με δύναμη, αυτή που θα σου δώσει με την ευχή της.
    Και να συνεχίσεις να κατεβαίνεις τις σκάλες να σε βλέπουμε
    έστω και πίσω από το μαντήλι το γαλάζιο.

 76. mpateskyloialeste Says:

  Elzin,
  Τον πολεμιστή αντιπροσωπεύει καλύτερα η λέξη Warrior αντι για soldier, που είναι ο απλός στρατιώτης. Οι Warriors είναι αυτόνομοι , με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψες στο άρθρο σου. Οι soldiers είναι τα πιόνια που δεν παίρνουν αποφάσεις, αλλά ακολουθούν διαταγές, χωρις να μπορούν να τις αξιολογήσουν.

  • greenlion Says:

   αχ πόσο σωστά αντιμετωπίζεις το πρόβλημα με τους στρατιώτες και πολεμιστές ίσως αν τους εξηγούσες και ότι και ο τρόπος που αντιδρούν και οι αντιδράσεις που προκαλούν στον έρωτα είναι διαφορετικές…..

 77. elzin Says:

  Φίλε Ωρίωνα,
  ο πολεμιστής θα περάσει πολύ καιρό
  με την αυτοπειθαρχία ενός soldier
  πριν γίνει Warrior.
  Καλημέρα!

  • greenlion Says:

   συμφωνώ αλλά δεν στέλνεις τον στρατιώτη να παραστήσει τον πολεμιστή θα στα θαλασσώσει γενικώς και αορίστως ειδικά αν υποκρίνεται τον ρόλο εκείνου που θέλει να επιρρεάσει….τα φίδια είναι λένε τυφλά αλλά όχι και ανόητα

 78. elzin Says:

  Ας βάλουμε ένα τραγουδάκι μέχρι να τακτοποιήσουμε
  τις σκέψεις μας και
  …. να ακονίσουμε τα φτερωτά βέλη του μαχητικού Έρωτα!
  Για όλες τις σταρ… αφιερωμένο!

  Τι να ‘ναι αυτό που ξαφνικά μ’ αναστατώνει
  όταν τα πόδια σου προβάλλουν στα σκαλιά
  χάνω τον έλεγχο και κάνω χίλια λάθη
  τ’ αφεντικό τη γράφει τη ζημιά

  Μην ξαναρθείς απ’ τη δουλειά δεν το αντέχω
  δεν το μπορώ να σ’ αντικρίσω φιλικά
  εγώ ξεδίπλωσα τα φύλλα της καρδιάς μου
  κι εσύ υπόγραψες σαν σταρ του σινεμά

  Τι να ‘ναι αυτό που ξάφνου μέσα μου φουντώνει
  όταν σε βλέπω να γελάς με σιγουριά
  χάνω τον έλεγχο το μάτι μου θολώνει
  κάτι με σπρώχνει να σου ρίξω μια μπουνιά

  Μην ξαναρθείς απ’ τη δουλειά δεν το αντέχω
  δεν το μπορώ να σ’ αντικρίσω φιλικά
  εγώ ξεδίπλωσα τα φύλλα της καρδιάς μου
  κι εσύ υπόγραψες σαν σταρ του σινεμά

 79. elzin Says:

  Όταν κατεβαίνει η Πηνελόπη τα σκαλοπάτια με τον φερετζέ
  στο πρόσωπο στηρίζεται πάντα, ακουμπά σε ένα στύλο που
  συγκρατεί την οροφή και το παλάτι σημειολογώντας την αρσενική
  ευθεία λογική και τα φαλλικά χαρακτηριστικά της.
  Αν αποδυναμωθούν αυτά ή κοπούν το παλάτι καταρρέει.
  Όμως ο Οδυσσέας πέρα από τις ιστορίες που φτιάχνει,
  τα παραμύθια, τα όμορφα λόγια που λέει και τα κομπλιμέντα
  χάρη μιας αβροφροσύνης και κάποιων καλών τρόπων,
  είναι αυτό που ήταν από πάντα.
  Ένας σκληροτράχηλος στρατιώτης που προσπαθεί να φτιάξει τον εαυτόν
  του πολεμιστή.
  Γι αυτόν τον λόγο δεν θα παρατήσει το πεδίο της μάχης να αρχίσει
  τους έρωτες και τα κρεβάτια σαν χαζοχαρούμενος ερωτύλος
  Δανδής πριν ολοκληρώσει το έργο του
  και να ζητήσει προστασία κάτω από την φούστα της Πηνελόπης
  σαν ανίκανος λιποτάκτης.
  Ούτε θέλει να ξαναπαίξει την ραψωδία της Κίρκης και της Καλυψούς.
  Αυτά να διαμηνύσετε στην κ. Πηνελόπη και στην Καλυψώ
  και στις γόησσες των φιδιών.
  Και είναι τελεσίγραφο και εντολή του Δία, ο οποίος
  Διαβεβαιώνει ότι το θέατρο αντιγράφει πάντα την ζωή
  και την παράλογη λογική των ανθρώπων που την ζουν.

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   (παρενθετικο το σχολιο: ειναι περιεργο αλλα εχω την αισθηση οτι διαβαζοντας τα σχολια, ειναι σα να συναισθανομαι και το πώς περιπου νιωθει οταν τα γραφει αυτος που τα εγραψε.
   το αισθανεστε κι εσεις αυτο?)

   • greenlion Says:

    σωστά έχεις αυτή την εντύπωση! από τα δάκτυλα μας ρέει ενέργεια μεταφέρουσα πληροφορίες και να θέμε δεν μπορούμε να κρυφτούμε!

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    ευχαριστω λιονταρινα μου
    κατι σα να εχω καταλαβει
    αλλα και μια γνωμη απο καποιον που ξερει ειναι παντα καλυτερη.να προσεχεις τον εαυτο σου.

   • greenlion Says:

    μεγάλο δώρο ένα κείμενο ή μιά συμφορά σταλμένη ακόμη και με γλυκόλογα σερβιρισμένη ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά μάλλον θα πάει χαμένη έτσι που είμαι φτιαγμένη
    την καλησπέρα μου

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    λιονταρινα μου θα σε μαλωσω κι ας μη το θελω
    εισαι λυπημενη και μελαγχολημενα και σου πεσανε πολλα κι εισαι φτιαγμενη ετσι οπως εισαι
    λιονταρινα το κανεις κι ακουγεται αρνητικο μα ελα που δεν ειναι εισαι μαγικα ακατανοητη μερικες φορες για μενα τουλαχιστον αλλα πισω απο αυτο διακρινω μια σπανια ομορφια ψυχης και μια φωτεινοτητα που παροδικα καλυπτεται σε νεφελωματα οχι απαραιτητα μαυρα και γκριζα
    γαλαζοπρασινα ειναι
    και χρυσαφι αλλες φορες
    καλυπτεται μονο απο το μελαγχολημενο σκουρο
    να προσεχεις τον εαυτο σου ειπα
    παντως εγω τον προσεχω
    τον εαυτο σου και σενα τωρα που εισαι πιο ευαλωτη.

   • elzin Says:

    Η αγάπη μου,
    Μου είπε πως με χρειάζεται,
    στοχάζεται ο Μπρεχτ!
    Από τότε και εγώ προσέχω και την σταγόνα της βροχής
    να πάθω τίποτα… για χάρη της.

   • greenlion Says:

    ξέρεις μου λες αυτό που βλέπουν σε μένα τα πολύ μικρά παιδιά μέχρι τα 4-6 χρόνια τους μόνο που εκείνα δεν βλέπουν ποτέ τα νεφελώματα. κάποιος συνηθίζει να μου λέει «δεν έχεις ανάγκη εσύ άντεξες στα χειρότερα» μάλλον κάτι θα ξέρει και τον επιβεβαιώνω διαρκώς, άλλωστε οι εξεργέσεις ποτέ δεν ξεκινούν από τους προσεκτικούς, τι λες;

   • greenlion Says:

    α καλλά κι από μένα είμαι μαγικά ακατανόητη, κάνω κάτι και μετά σπαζοκεφαλιάζω για να μάθω τί έκανα, στην ερμηνεία μένω αναξεταστέα, αλλά ας είναι καλά τα σκονάκια που μου στέλνει κάποιος, πολλυαγαπημένος!

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    η αφυπνιση.ναι αν δεν παθεις δε θα μαθεις ειναι αληθεια και καμια φορα μαθαινεις τοσα που για ολους φαινονται τιποτα τα καινουρια που μαθαινεις
    πες σαυτον που σου λεει αυτα που σου λεει ναρθει απο δω να του τα ψαλλω δυο χερακια που εμαθε να μετραει το πολυ του αλλουνου ενω δεν εχει ιδεα απο το πολυ το δικο του.
    ζαφειρενια μη νομιζεις στο ξοδεμα αλλα κατεπιλογην το ξοδεμα-δεν ειναι ανεξαντλητη η ψυχη παρα αυτα που λενε μελαγχολει μετα
    και δε χαμογελαει ευκολα και κλαιει
    ε μα κι εσυ επειδη ο αλλος λεει εσυ τι επιβεβαιωνεις?την εικονα σου ετσι αυτος δημιουργει αλλα εσυ το αφηνεις
    δεν ξερω λιονταρινα μου αλλο τι να σου πω αν κι εχω πολλα
    ειπα θα φυγω κι ακομα εδω ειμαι λογια
    ολα στιχους τραγουδιων μου θυμιζουν και μεσα απο τα τραγουδια σαν καλυτερα να μιλαω


    καλο ειναι που σε βλεπουν ετσι τα μικρα αυτα ξερουν κι εχουν και δικιο τα νεφελωματα μπορει απλα να ειναι και σα μια βροχη
    σε ενα συννεφακι παντως σεχω βαλει απο μερες τωρα κι ετσι σε προστατευω με τον τροπο μου
    τιποτα δεν ξερω κι οταν κλαιω ολα τα ξερω και παλι τιποτα δεν ξερω κι ολα μαζι και παλι

   • greenlion Says:

    σ ευχαριστώ για το συννεφάκι και γενικώς και να μην του τα ψάλλεις, με έχει βγάλει πολλές φορές από τα αξεπέραστα στη ζωή μου, χωρίς εκείνον δεν θα είχα επιβιώσει ότι κι αν λέω για να λυγίζω, χωρίς να σπάω το κάνω.

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   «Δρα ή μη δρώντας …αναλόγως του σταθμού και της περίπτωσης.

   Δεν είναι όλες οι ιστορίες για τον έρωτα ίδιες
   παρόλο που αυτός είναι πάντα… ένας Έρωτας!»

   συμφωνω,
   παρολο που φαινεται γενικολογο και αοριστο αυτο που απαντας εδω.

   κι οσο για τον αντρα που προσπαθει να φτιαξει εαυτον πολεμιστη κι ειναι και συνειδητη η προσπαθεια του αυτη,
   καλα θα κανει να μη αφησει το πεδιο της «μαχης» του.
   οπως κι οσες κατεβαινουν τη σκαλα κρατωντας το στυλο,
   τη σκαλα κατεβαινουν,
   -δεν φλερταρουν παιζοντας με τη γοητεια που ασκουν-,
   βαδιζοντας για εκει που εχουν υποχρεωση να βαδισουν,
   για τη δικη τους «μαχη».

   α ωραια η Ζωη……κι ο Ερωτας………………
   καλησπερα elzin

 80. elzin Says:

  Να είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα και ετυμότητα
  και,
  ο καθένας στο ρόλο του
  και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
  Έχω απαντήσει και… ειδικά .
  Πολλές φορές και με λεπτομέρειες αρκετές…
  και έχουν αναλυθεί οι σταθμοί και η σύνδεση μεταξύ τους.
  Και θα ξανασυνδυαστούν στο υφαντό
  …απ όλες τις πλευρές
  και… σε διάφορα επίπεδα πρέπει.

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   αντε
   κι ενα τραγουδακι
   για να καταλαβει κανεις ….ο,τι δεν καταλαβαινει
   και να μη χανει
   ουτε το σταθμο
   ουτε το σκοπο
   αλλα….ουτε και το τρενο…………………

   α και χρονια μας πολλα ολων!!!!!!!!!!!
   η πεταλουδα εχει κεφια…………..
   παλι.
   πολυεπιπεδε!!!!

 81. elzin Says:

  Εντός του ήρωα κατοικεί το τέρας
  Να ξεκουραστείς!
  Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψη.
  ΤΕΡΑΣ = Τ+ ΈΡΑΣ
  ΤΕΡΑΤΑ= Τ+ΕΡΑΤΑ
  = Τ+ΑΡΕΤΑ= στάση αρετής
  ΕΡΑΩ= ΕΡΩ είμαι σφοδρά ερωτευμένος
  Και ερωτώ…

  Τέρας έλλειψη ή υπερβολή μέτρου
  και άρνηση ιδανικών
  είναι το τέρας και ο εγωισμός είναι ο πιο μεγάλος.
  Έλλειψη μέτρου από τους νόμους της Θέμιδος
  που θεμελιώσαμε πριν κάποιες αναρτήσεις.
  Θυμάσαι;

  Και ένα τραγουδάκι για την ξεκούραση
  με μια ευχή για την αγάπη και τον έρωτα
  για να ντυθείς στα άσπρα!

  Τώρα που είναι άνοιξη
  και τα λουλούδια ανθίζουν
  οι νύχτες με ζαλίζουνε
  τ’ αγόρια όταν σφυρίζουν.

  Κι όσους τα βράδια συναντώ
  μου λένε καλησπέρα
  μα εγώ δεν έχω τι να πω
  σφυρίζω στον αγέρα.

  Κάπου υπάρχει η αγάπη μου
  μα δεν ξέρω ποια ‘ναι
  κάπου υπάρχει η αγάπη μου
  μα δεν ξέρω πού.

  Θα την γυρέψω στα χαρτιά,
  θα την γυρέψω στ’ άστρα
  μα σαν την βρω τ’ ορκίζομαι
  πως θα ντυθώ μεσ’ τ’ άσπρα.

 82. Ανώνυμος Says:

  ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΟΝ
  ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ
  -ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΗ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ-
  ΕΠΑΦΙΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
  ΠΟΥ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΖΗ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ
  ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΕΛ.ΖΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΣΑΝ ΑΔΕΚΑΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗ
  ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΠΑ ΗΛΙΘΙΟ
  ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ
  ΚΑΙ ΠΟΙΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ.
  ΕΔΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ…
  ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ…
  ΟΠΩΣ¨΄
  ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ
  ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝΕ
  ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ…
  ΟΠΩΣ΄..
  ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ
  ΚΑΙ ΚΡΙΝΗ ΕΞ’ΙΔΙΩΝ.
  ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ
  ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ
  ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ
  ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
  ΑΛΛΟΝ – ΕΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΧΗ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ
  ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΛΥΣΩ ΕΓΩ.
  ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ‘Η ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ
  ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΕΝΗΛΙΚΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
  ΚΑΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΓΙΩΜΕΝΗ.
  ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΗ
  ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ.
  ΕΛΠΙΖΩ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΛ.ΖΙΝ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ
  ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΙΝΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ
  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ ΕΝΑ
  ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΜΠΛΟΚ.
  Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
  ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ‘Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
  ΤΥΠΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ.
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ
  ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ.
  ΦΙΛΙΑ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

  • elzin Says:

   Τίποτα από αυτά φίλε ΟΔΥΣΣΕΑ.
   Απλά πέσαν κάτι αστραπές και βροντές στον Όλυμπο
   με τους συνηθισμένους καβγάδες του βασιλικού ζευγαριού
   και την πληρώσαμε εμείς
   … όπως πάντα;)
   Να αφήνεις την γνώμη σου πάντα όποτε θέλεις.

 83. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  ομορφη και παραξενη πατριδα
  σαν αυτη που μουλαχε
  δεν ειδα,
  κανει να παρει πετρα
  τηνε παρατα,
  κανει να τη σκαλισει
  κανει θαματα
  μενει σενα βαρκακι
  πιανει ωκεανους,
  θελει ξεσηκωμου,
  πιανει τυραννους.

  εξαιρετικα αφιερωμενο σε ολους
  Υ.Γ δε μπορει
  καποιοι πλανητες ειναι αναδρομοι,
  ή αναποδοι
  ή αναποδιασμενοι……
  καλησπερα elzin
  οι κεραυνοι εφτασαν κι εδω
  και με ξυπνησαν…….
  πώς ειμεθα αποψε elzin?

 84. elzin Says:

  Καλώς… την πέρδικα που περπατεί πλανητικά και ανάδρομα!
  Ύστερα από τον καβγά
  …κάπως καλύτερα!
  Λέει και πηγαινοέρχεται το Λιοντάρι
  στο κλουβί του;)

 85. elzin Says:

  Που πάνε τα λιονταράκια και τα βατραχάκια με τέτοιο καιρό;;;

  Στην ξενιτιά!
  Να φέρουν ένα φιλί!
  Μαζί με μια ανάρτηση για τον Έρωτα συμποσιακή
  και ένα… της Ελευθερίας πουλί!

  Τώρα που πας στη ξενιτειά
  πουλί θα γίνω του νοτιά
  γρήγορα να σ’ ανταμώσω.
  Για να σου φέρω τον σταυρό
  που μου παράγγειλες να βρω
  δαχτυλίδι να σου δώσω.

  Ήσουν κυπαρίσσι στην αυλή μου αγαπημένο
  ποιος θα μου χαρίσει το φιλί που περιμένω.
  Στ’ όμορφο ακρογιάλι καρτερώ να μου ‘ρθεις πάλι
  σαν μικρό χαρούμενο πουλί. (δις)

  Χρυσή μου αγάπη έχε γεια
  να ‘ναι μαζί σου η Παναγιά
  κι όταν ‘ρθει το περιστέρι.

  Θα χω κρεμάσει φυλαχτό
  στο παραθύρι τ’ ανοιχτό
  την καρδιά μου σαν αστέρι.

  Ήσουν κυπαρίσσι στην αυλή μου αγαπημένο
  ποιος θα μου χαρίσει το φιλί που περιμένω.
  Στ’ όμορφο ακρογιάλι καρτερώ να μου ρθεις πάλι
  σαν μικρό χαρούμενο πουλί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: