11. Ο Έρωτας

by

mainimage_sleeping_beauty

και η Αγάπη μιας κοιμισμένης βασιλοπούλας!

Βγήκα στο κήπο.

Ένα πρωινό γλυκοχάραζε ντυμένο σε απαλές πορφυροχρυσογάλαζες πινελιές χρωμάτων.

Τα πουλιά κελαηδούσαν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου πολλά τραγούδια και ένα πανέμορφο λουλούδι ήταν στην μέση του κήπου ευωδιαστό και ζηλευτό.

Έσκυψα να το μυρίσω.

Οι μέλισσες ήρθαν κοντά μου και τα χελιδόνια κουβαλήσανε ένα ιπτάμενο χαλί,

που το ξαπλώσανε στα πόδια μου και γύρω μου

οι πεταλούδες αποφάσισαν να συνεδριάσουν για το θέμα

και να οργανώσουν ένα συμπόσιο.

Το χαλί ήταν λευκό και

Έγραφε με γαλάζια γράμματα:

Το συμπόσιο του Έρωτα!

Η συζήτηση αρχίζει με τον λόγο του Φαίδρου, που υποστηρίζει, ότι ο Έρωτας είναι ένας από τις αρχαιότερες θεότητες. Ενώ ένας πιστός φίλος είναι η μεγαλύτερη ευτυχία, ο έρωτας είναι αυτός που μας κάνει να κάνουμε τις ηρωικότερες πράξεις.

Ο Παυσανίας φέρνει τον έρωτα σε σχέση με την θεά Αφροδίτη, και υποστηρίζει ότι όπως η Αφροδίτη έχει δύο φύσεις, την ανθρώπινη και την θεϊκή, έτσι και ο έρωτας έχει δύο μορφές. Ο σαρκικός έρωτας αποσκοπεί στην απλή ικανοποίηση, ενώ με ο ανώτερος έρωτας επιφέρει την παντοτινή ένωση με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη.

Ο γιατρός Ερυξίμαχος από ιατρικής άποψης βλέπει τον έρωτα σαν μια συγκυρία τεσσάρων ερωτικών δυνάμεων που κατοικούν μέσα στο ανθρώπινο σώμα: η ζέστη, το κρύο, η πίκρα και η γλύκα.

Ο Αριστοφάνης επιχειρεί να αποδείξει την δύναμη του έρωτα με τον μύθο των σφαιρικών ανθρώπων, που ήταν ερμαφρόδιτοι. Είχαν τόσο μεγάλη δύναμη, που οι θεοί τους έκοψαν στην μέση και από τότε το ένα μισό αναζητάει το άλλο.

Ο Αγάθων με μεγάλη ρητορική ικανότητα και με την βοήθεια λογικών αποδείξεων λέει πως ο έρωτας είναι ένας θεός που είναι αιώνια νεαρός, τρυφερός, πανέμορφος, δίκαιος, σώφρων, τολμηρός και σοφός. Προς τιμή του τραγουδάει και έναν ύμνο.

Εκείνη την στιγμή παρουσιάζεται ο Σωκράτης, ο οποίος λέει ότι δεν ξέρει να πει τίποτα. Η ιέρεια Διοτίμα όμως του ανέθεσε να μεταφέρει ότι ο έρωτας είναι ένας δαίμονας, που μεσολαβεί μεταξύ των θνητών και των αθανάτων.

Ξαφνικά εμφανίζεται ο Αλκιβιάδης, πολύ μεθυσμένος και με την μορφή ενός Διόνυσου. Όλοι οι παρευρισκόμενοι θέλουν να τους κάνει παρέα, αλλά ο Αλκιβιάδης στρέφεται μόνο στον Σωκράτη και τον επαινεί.

Η συζήτηση συνεχίζεται όλη τη νύχτα, και με άφθονο φαγητό και κρασί. Μόνον ο Σωκράτης παραμένει νηφάλιος, αν και πίνει περισσότερο από τους άλλους. Την επόμενη μέρα θα ξεκινήσει πρωί-πρωί για να κάνει τις καθημερινές του απασχολίες, μαζί με τον μαθητή του, τον Αριστόδεμο.

Και ποιοί είναι τότε οι φιλοσοφούντες, Διοτίμα» ρώτησα εγώ «αφού δεν είναι μήτε οι σοφοί μήτε οι μωροί;»

«Μα αυτό επιτέλους» είπε «είναι και σ’ ένα παιδί φανερό: ακριβώς όσοι ευρίσκονται στο μέσον αυτών των δύο. Μεταξύ αυτών θα πρέπει να είναι και ο Έρως. Γιατί η σοφία ανήκει φυσικά στα ωραιότερα πράγματα. Ο Έρως είναι έρως προς το ωραίο. Κατ’ ανάγκην άρα ο Έρως είναι φιλόσοφος, και σαν φιλόσοφος που είναι, βρίσκεται μεταξύ της σοφίας και της μωρίας. Οφείλεται δε και τούτο στην καταγωγή του. Επειδή είναι από πατέρα μεν σοφό και πολυμήχανο, από μητέρα δε αμήχανο και όχι σοφή. Αυτή λοιπόν είναι, αγαπητέ Σωκράτη, η φύση του δαίμονος. Αυτό δε που συ εξέλαβες σαν Έρωτα – δεν είναι διόλου παράξενο αυτό που σου συνέβη. Εξέλαβες, υποθέτω (και το συμπεραίνω απ’ όσα λες), το αντικείμενο του έρωτος ως Έρωτα, όχι το υποκείμενο. Έτσι λοιπόν, νομίζω, αντίκρυζες τον Έρωτα σαν κάτι πανέμορφο. Γιατί όντως το αντικείμενο του έρωτα είναι ωραίο, τρυφερό, τέλειο, αξιομακάριστο. Το υποκείμενο όμως του έρωτα έχει διαφορετική εμφάνιση, όπως εγώ σου την περιέγραψα».

 Εγώ τότε είπα:

«Πολύ καλά, ξένη, έχεις δίκιο. Έτσι που είναι ο Έρως, ποια χρησιμότητα έχει για τους ανθρώπους;»

«Αυτό ακριβώς» είπε «Σωκράτη, θα προσπαθήσω τώρα να σου αναπτύξω. Ο Έρως λοιπόν, είπαμε, είναι τέτοιας φύσεως και τέτοιας καταγωγής, στρέφεται δε, κατά τον ισχυρισμό σου, προς τα ωραία. Αν μας ρωτούσε όμως κάποιος: Υπό ποίαν έννοια στρέφεται ο Έρως προς τα ωραία, Σωκράτη και Διοτίμα; – ή μάλλον με μεγαλύτερη σαφήνεια, ως εξής: Αγαπά ο ερωτευμένος τα ωραία. Τι κυρίως αγαπά;»

«Να γίνουν δικά του» είπα τότε εγώ.

«Εντούτοις η απάντησή σου» είπε «χρειάζεται ακόμη ένα παρόμοιο ερώτημα: Τι θα κερδίσει εκείνος που θ’ αποκτήσει τα ωραία;»

Της είπα ότι δεν είχα πλέον τόσο πρόχειρη απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα.

«Καλά» είπε. «Υπόθεσε τώρα, ότι επιφέρει μία τροποποίηση και θέτει αντί του ωραίου το αγαθό, και σ’ ερωτά: Απάντησέ μου, Σωκράτη: αγαπά ο ερωτευμένος τ’ αγαθά. Τι κυρίως αγαπά;»

«Να γίνουν δικά του» είπα εγώ.

«Και τι έχει να κερδίσει εκείνος που θα γίνουν δικά του τ’ αγαθά;»

«Σε αυτό μου είν’ ευκολώτερο να βρω απάντηση είπα. «Θα γίνει ευτυχισμένος».

«Πράγματι» προσέθεσε «με την κατοχή των αγαθών είναι ευτυχισμένοι οι ευτυχισμένοι, ούτε είν’ ανάγκη να ρωτήσουμε περαιτέρω: για ποιο σκοπό θέλει να είναι ευτυχισμένος όποιος το θέλει; Τουναντίον η απάντησή μας παρουσιάζεται σαν τελειωτική».

«Αλήθεια είναι» είπα εγώ.

«Αυτή τώρα τη θέληση και τον έρωτα τούτον θεωρείς πως είναι κοινά σε όλους, όλοι δηλαδή θέλουν να έχουν παντοτινά στην κατοχή τους τ’ αγαθά; ή πως αλλιώς το φαντάζεσαι;»

«Έτσι ακριβώς» είπα εγώ. «Ότι είναι σε όλους κοινό».

«Γιατί τότε, Σωκράτη», είπε «δεν λέμε για όλους ότι έχουν έρωτα, αφού όλοι έχουν τον έρωτα των ίδιων πραγμάτων και παντοτινά, μόνον λέμε ορισμένα πρόσωπα πως έχουν έρωτα, και άλλα πάλι όχι;»

«Εκπλήσσομαι» είπα «και εγώ».

«Αλλά δεν πρέπει» είπε «να εκπλήσσεσαι. Απλούστατα έχουμε αποχωρίσει προφανώς από τον έρωτα ορισμένο είδος αυτού, και αυτό ονομάζουμε έρωτα, αποδίδοντες σ’ αυτό την ονομασία του συνόλου ενώ για τα υπόλοιπα είδη μεταχειριζόμαστε άλλες ονομασίες».

«Κανένα παράδειγμα;» είπα εγώ.

«Να ένα. Γνωρίζεις ότι ποίησις είναι κάτι γενικό κάθε αιτία μεταβάσεως οποιουδήποτε πράγματος από την ανυπαρξία στην ύπαρξη είναι ποίησις, επομένως και οι εργασίες οι υπαγόμενες σε όλες τις τέχνες είναι είδη ποιήσεως, και οι ενεργούντες αυτές είναι όλοι ποιητές».

«Αληθινά».

«Μολαταύτα» είπε «δεν ονομάζονται, καθώς γνωρίζεις ποιητές, αλλά φέρουν διάφορα ονόματα, χώρισαν δε από την γενική έννοια ποίησις ένα μέρος, το ασχολούμενο με τη μουσική και τους στίχους, και τούτο αποκαλούν με τ’ όνομα του συνόλου. Πράγματι ποίηση ονομάζεται αυτό και μόνον, και ποιητές οι καλλιεργούντες αυτό το τμήμα της ποίησης».

«Σωστά μιλάς» είπα.

«Το ίδιο λοιπόν και με τον έρωτα. Υπό την καθολική του σημασία, κάθε πόθος των αγαθών και της ευδαιμονίας είναι ο μεγαλώτατος και δολοπλόκος Έρωτας κάθε ανθρώπου. Αλλ’ όμως για τα πρόσωπα μεν που επιδίδονται σ’ αυτόν κατά διαφόρους άλλους τρόπους, είτε με οικονομικές ενασχολήσεις, είτε με το πάθος τους προς τον αθλητισμό ή προς την επιστήμη, για όλα αυτά δεν λέμε ούτε πως ερωτεύονται ούτε πως είν’ εραστές. Αντιθέτως όσοι ακολουθούν και καλλιεργούν με ζήλο ορισμένο είδος αυτού, λαμβάνουν το όνομα του όλου, έρως και εράν και ερασταί

«Καταντά να είναι σωστά» είπα εγώ «όσα λέγεις».

«Βέβαια υποστηρίζουν ορισμένη άποψη» είπε «κατά την οποία ερωτευμένοι είναι όσοι ζητούν να βρουν το ήμισύ τους. Η γνώμη μου όμως είναι, φίλε μου, ότι του έρωτα το αντικείμενο ούτε το ήμισυ είναι ούτε το όλον, αν ίσως τούτο δεν είναι αγαθό. Απόδειξη, ότι οι άνθρωποι από τον ίδιο τον εαυτό τους και πόδια και χέρια δέχονται ν’ αποκοπούν, αν τύχει και πεισθούν ότι τα μέλη τους είναι βλαβερά. Γιατί δεν προσκολλάται, νομίζω, στα μέρη του εγώ του ο καθένας, παρά μόνο εφ’ όσον το αγαθό αποκαλεί δικό του και μέρος του εγώ του, ξένο δε το κακό. Γιατί εκείνο, προς το οποίο στρέφεται ο έρως των ανθρώπων, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αγαθό. Μήπως έχεις αντίθετη γνώμη;»

«Μα τον θεό» είπα «εγώ όχι».

«Είναι όμως άραγε σωστό» είπε «να λέμε απλά έτσι, ότι ο άνθρωπος έχει έρωτα προς τ’ αγαθό;»

«Ναι» είπα.

«Καλά, και δεν πρέπει να προσθέσουμε» είπε «ότι και προς την κατοχή του αγαθού έχει έρωτα;»

«Να το προσθέσουμε».

«Αλλά μήπως όχι προς την κατοχή απλώς, αλλά και προς την παντοτινή κατοχή;»

«Και τούτο να προστεθεί».

«Είναι λοιπόν περιληπτικά» είπε «του έρωτα αντικείμενο η παντοτινή του αγαθού κατοχή».

«Έχεις απόλυτο δίκιο» είπα.

25. «Δεδομένου λοιπόν, ότι ο έρως στρέφεται πάντοτε προς αυτό» είπε «με ποιον τρόπο και με ποια ενέργεια πρέπει να το επιδιώκουν εκείνοι, των οποίων ο ζήλος και η επιμονή θα μπορούσε ν’ αποκληθεί έρωτας; Τι να είναι το έργο αυτό; Μπορείς να μου απαντήσεις;»

«Μα δεν θα ήμουν τότε» είπα εγώ «θαυμαστής της σοφίας σου, Διοτίμα, ούτε θα φοιτούσα κοντά σου να πάρω μαθήματα σ’ αυτό ακριβώς το κεφάλαιο».

«Θα σου πώ τότ’ εγώ» είπε. «Είναι λοιπόν τούτο γέννηση εντός του ωραίου, και σωματική και ψυχική».

«Μάντεως δύναμη» απήντησα «χρειάζεται, για να καταλάβω τι να σημαίνουν τα λόγια σου. Δεν καταλαβαίνω».

«Θα εκφρασθώ λοιπόν» είπε «καθαρότερα: Όλοι οι άνθρωποι, Σωκράτη» εξακολούθησε «εγκυμονούν και κατά το σώμα και κατά την ψυχή. Όταν δε φθάσουν σε ορισμένη ηλικία, η φύση μας τότε αισθάνεται την επιθυμία να γεννήσει. Τοκετός όμως εντός του ασχήμου δεν είναι δυνατός. Μόνο εντός του ωραίου. Διότι και η ένωση ανδρός και γυναικός τοκετός είναι. Το φαινόμενο δε αυτό είναι θείο, και είναι τούτο το αθάνατο στοιχείο μέσα στη ζωική μας φύση, που είναι θνητή: η κυοφορία και η γέννηση. Αλλ’ αυτά δεν είναι δυνατόν να συντελεσθούν εντός του ανάρμοστου, και είναι ανάρμοστη η ασχήμια προς κάθε τι το θεϊκό. Μόνο η ωραιότητα ευρίσκεται σε αρμονία προς αυτό. Σαν Μοίρα λοιπόν και Ειλείθυια επιστατεί στην γένεση η Καλλονή. Γι’ αυτό όποτε εκείνο που κυοφορεί πλησιάζει κάτι ωραίο, χαίρεται τότε και γίνεται από αγαλλίαση διαχυτικό και γεννά και γονιμοποιεί. Όποτε αντίθετα πλησιάζει κάτι άσχημο, σκυθρωπό και στενοχωρημένο ζαρώνει και απομακρύνεται και σφίγγεται και δεν γεννά, αλλά κρατεί τον γόνο του και υποφέρει πολύ. Έτσι προέρχεται ο μεγάλος εκείνος εναγώνιος πόθος προς την ωραιότητα, που αναπτύσσεται στον κυοφορούντα και κατεχόμενο ήδη από πλησμονή οργασμού. Απολυτρώνει από πόνους σφοδρούς εκείνον που θα την αποκτήσει. Άλλωστε δεν στρέφεται προς το ωραίο» είπε «ο έρως, όπως εσύ πιστεύεις, Σωκράτη».

«Αλλά προς τι;»

«Προς την γέννηση και τον τοκετό εντός του ωραίου».

«Έστω» είπα εγώ.

«Πολύ καλά» λέγει. «Αλλά γιατί προς την γέννηση; Γιατί η γέννηση είναι κάτι αιωνίως αναπαραγόμενο και αθάνατο, όσον ενδέχεται σε θνητό πλάσμα. Αθανασία δε (αυτό συνάγεται από όσα διαπιστώσαμε από κοινού) οφείλει να ποθεί ο έρωτας ταυτόχρονα με το αγαθό, εφ’ όσον στρέφεται προς την παντοτινή κατοχή του αγαθού. Κατ’ ανάγκη λοιπόν, επί τη βάσει της αρχής αυτής, και η αθανασία επίσης είναι του έρωτα αντικείμενο».

Αυτά γενικώς μου ανέπτυσσε, κάθε φορά που έκαμε λόγο περί των προβλημάτων του έρωτα, κάποτε δε μου απηύθυνε το ερώτημα:

«Ποια φαντάζεσαι, Σωκράτη, είν’ η αιτία του έρωτα τούτου και του πόθου; Δεν έχεις προσέξει λοιπόν τον ζωηρό ερεθισμό, στον οποίο υποπίπτουν όλα τα ζώα, όταν τα καταλάβει η επιθυμία να γεννήσουν, και τα χερσαία και τα πετεινά, πως αρρωσταίνουν όλα και κατακυριεύονται από τον έρωτα, πρώτα μεν να ενωθούν μαζί, έπειτα δε για την ανατροφή του γεννηθέντος; Πως είναι αποφασισμένα, προς υπεράσπιση τούτων, και πόλεμο να διεξάγουν, ακόμη και τ’ ασθενέστερα προς τα δυνατότερα, και στον θάνατο να βαδίσουν υπέρ αυτών, και να πεθάνουν από την πείνα αυτά τα ίδια για να εξασφαλίσουν σ’ εκείνα την τροφή και το κάθε τι να πράξουν; Καλά» είπε «οι άνθρωποι. Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς, ότι το κάνουν από υπολογισμό. Αλλά τα ζώα ; Ποιος είναι ο λόγος αυτής της ερωτικής του συγκίνησης; Μπορείς να μου εξηγήσεις;»

Και εγώ τόνιζα και πάλι, ότι δεν ήξερα. Εκείνη τότε είπε:

«Έχεις λοιπόν την ιδέα, πως θα γίνεις ποτέ έμπειρος στα ζητήματα του έρωτα εφ’ όσον δεν κατανοείς αυτά;»

«Μα σου το είπα, Διοτίμα, και προ ολίγου. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ήλθα κοντά σου, επειδή κατάλαβα πως χρειάζομαι διδασκαλία. Λέγε μου λοιπόν και αυτού του φαινομένου την εξήγηση και των άλλων των σχετιζομένων με τον έρωτα».

«Λοιπόν» είπε «εφ’ όσον η πεποίθησή σου είναι ότι αντικείμενο φυσικό του έρωτα είν’ εκείνο, το οποίο πολλές φορές από κοινού διαπιστώσαμε δεν πρέπει να εκπλήσσεσαι. Διότι και στην περίπτωση αυτή, όπως και εκεί, για τον ίδιο λόγο επιδιώκει η φύση η θνητή, καθ’ όσον είναι δυνατόν, να είν’ αιωνία και αθάνατη. Δυνατόν δε της είναι κατ’ αυτόν μόνο τον τρόπο, δια της αναπαραγωγής, με το ν’ αφήνει πάντοτε στου παλαιού την θέση ένα νέο παρόμοιο.

Άλλωστε και σε ό,τι ονομάζουμε ενότητα ατομικής ζωής και υπάρξεως κάθε εμψύχου όντος – π.χ. ένας άνθρωπος από την παιδική του ηλικία μέχρις ότου γίνει γέροντας, θεωρείται πως είναι ο ίδιος μολονότι δεν έχει ποτέ τα ίδια συστατικά στον οργανισμό του, εν τούτοις λέμε πως είναι ο ίδιος, ενώ διαρκώς ανανεώνεται και αποβάλλει μερικά στις τρίχες, τη σάρκα, τα οστά, το αίμα σε ολόκληρο γενικά το σώμα. Και όχι μόνο στο σώμα. Αλλά και στην ψυχή, οι τρόποι, τα ήθη, οι αντιλήψεις, οι επιθυμίες, οι ηδονές, οι λύπες, οι φόβοι, τίποτε απ’ αυτά δεν παραμένει αναλλοίωτο σε κάθε άτομο, αλλά γεννώνται μεν άλλα, άλλα δε χάνονται. Πολύ δε περισσότερο παράδοξο είναι ακόμη, ότι και οι γνώσεις, όχι μόνο άλλες μας έρχονται και άλλες μας αφήνουν και ποτέ δεν είμαστε οι ίδιοι ούτε ως προς τις γνώσεις, αλλά και μία και μόνη γνώση έχει την ίδια τύχη. Γιατί αυτό που ονομάζουμε μελέτη, γίνεται με την προϋπόθεση ότι η γνώση εξαφανίζεται. Άλλωστε η λησμοσύνη είν’ εξαφανισμός γνώσης, ενώ αφ’ ετέρου η μελέτη, επειδή εισάγει νέα παράσταση στη θέση αυτής που αποχωρεί, διατηρεί τη γνώση, ώστε να φαίνεται πως παραμένει η ίδια. Πράγματι μ’ αυτό μόνο το μέσον διατηρείται κάθε θνητή ύπαρξη, όχι με το να παραμένει αιωνίως αναλλοίωτη σε όλα, όπως το θείον, αλλά με το ν’ αφήνει για κάθε τι που φεύγει και παλαιώνει, ένα άλλο νέο στην θέση του, όμοιο όπως αυτό. Μ’ αυτό το τέχνασμα» είπε «Σωκράτη, έχει μέρος στην αθανασία η θνητή ύπαρξη, και ως προς το σώμα, και ως προς όλα τ’ άλλα. Η αθάνατη πάλι με άλλο. Μη σου φαίνεται λοιπόν παράξενο, ότι κάθε ύπαρξη ενστικτωδώς αποδίδει σημασία στο αποβλάστημά της. Χάριν της αθανασίας συνοδεύει τα όντα όλα ο ζήλος αυτός και ο έρωτας».

Και εγώ, έκπληκτος για όσα άκουσα, είπα:

«Λοιπόν» λέω «σοφώτατη Διοτίμα. Στα σοβαρά είναι τα πράγματα έτσι, όπως τα παριστάνεις;»

Και εκείνη με ύφος σωστού καθηγητού είπε:

«Μην έχεις καμιά αμφιβολία, Σωκράτη. Άλλωστε και των ανθρώπων αν θελήσεις να κοιτάξεις την φιλοδοξία, θα σε κατελάμβανε απορία με τον παραλογισμό, εφ’ όσον δεν έχεις υπ’ όψη σου όσα σου έχω αναπτύξει, όταν σκεφθείς πόσον ζωηρά τους συγκινεί ο πόθος να γενούν ονομαστοί κι αθάνατη μες στους αιώνες να θεμελιώσουν δόξα. Χάριν αυτού είν’ αποφασισμένοι και σε κινδύνους πάσης φύσεως να εκτεθούν περισσότερο βέβαια για χάρη των παιδιών τους, και χρήματα να ξοδεύσουν και ταλαιπωρίες να υποστούν οποιεσδήποτε και την ζωή τους να θυσιάσουν. Ή μήπως φαντάζεσαι» είπε «ότι η Άλκηστη θα βάδιζε χάριν του Άδμητου στον θάνατο και ο Αχιλλέας τον Πάτροκλο θ’ ακολουθούσε στον θάνατο, και ο Κόδρος ο δικός σας χάριν της βασιλείας των παιδιών του θα δεχόταν πρόωρο θάνατο, αν δεν πίστευαν ότι αθάνατη θα έμενε η ανάμνηση του ηρωισμού τους, αυτή που σήμερα εμείς διατηρούμε; Κάθε άλλο» είπε. «Αντίθετα νομίζω, χάριν της αθανασίας και της αξίας της προσωπικής τους και χάριν μεγαλοδόξου υστεροφημίας οι πάντες τα πάντα ενεργούν, όσο ανώτεροι είναι, τόσο περισσότερο. Διότι προς την αθανασία είν’ ο έρωτάς τους.

Όσοι λοιπόν» εξακολούθησε «εγκυμονούν κατά το σώμα, στρέφονται μάλλον προς τις γυναίκες και εξασκούν τον έρωτα κατ’ αυτόν τον τρόπον, εξασφαλίζοντες με την απόκτηση παιδιών για το μέλλον όλο, όπως φαντάζονται, αθανασία του εαυτού τους και υστεροφημία και ευδαιμονία. Όσοι αφ’ ετέρου εγκυμονούν στην ψυχή – γιατί υπάρχουν πράγματι άνθρωποι» είπε «οι οποίοι κυοφορούν στις ψυχές τους, πολύ περισσότερο παρά στο σώμα τους μέσα, όσα είναι πρέπον μια ψυχή και να κυοφορήσει και να γεννήσει. Και τι είναι αυτό το πρέπον; Φρόνηση και τα άλλα προτερήματα. Αυτών ακριβώς οι γεννήτορες είναι και οι ποιητές ανεξαιρέτως και από τους τεχνίτες όσοι θεωρούνται δημιουργικοί. Ασυγκρίτως δε ανωτέρα» είπε «και ωραιοτέρα μορφή φρόνησης είναι αυτή που ασχολείται με τη διαρρύθμιση των πόλεων και των σπιτικών, της οποίας το όνομα, ως γνωστόν, είναι σωφροσύνη και δικαιοσύνη. Αυτά λοιπόν όταν εγκυμονεί κανείς από νεότητας στην ψυχή του και έχει φύση θεία, όταν έλθει η κατάλληλη ηλικία, αισθάνεται πλέον την επιθυμία να γεννήσει και ν’ αναπαραγάγει. Αναζητεί τότε και αυτός επίσης εδώ και εκεί το όμορφο, νομίζω, εντός του οποίου θα μπορούσε να γεννήσει. Ενθουσιάζεται λοιπόν με τα ωραία σώματα, περισσότερο παρά με τ’ άσχημα, αφού κυοφορεί, και αν τύχει να βρει μέσα ψυχή ωραία και αρχοντική και καλοκαμωμένη, ενθουσιάζεται τότε ζωηρά με τον συνδυασμό των δύο. Ενώπιον αυτού του προσώπου αμέσως είναι πλούσιος σε λόγους περί αρετής και περί του ιδεώδους και των καθηκόντων ενός ανωτέρου ανθρώπου, και δοκιμάζει να το εξυψώσει. Διότι με την επαφή, φαντάζομαι, προς το ωραίο πρόσωπο και με την επικοινωνία προς αυτό, γεννά και γονιμοποιεί όσα προ πολλού εγκυμονούσε, είτε κατά την παρουσία του, είτε κατά την απουσία του δια της αναπολήσεως εκείνου. Και ό,τι γεννά, το ανατρέφει από κοινού με εκείνο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο φυλάσσουν μεταξύ τους οι άνθρωποι αυτού του είδους δεσμό πολύ στενώτερο από τον δεσμό των παιδιών και στοργή πολύ σταθερότερη. Γιατί και τα παιδιά τους τα κοινά είναι ωραιότερα και αθανατώτερα. Και κάθε άνθρωπος θα προτιμούσε ν’ αποκτήσει παρόμοια τέκνα μάλλον παρά σωματικά, όταν λάβει τον Όμηρο υπ’ όψη του και τον Ησίοδο και τους άλλους μεγάλους ποιητές: τους καμαρώνει, τι απογόνους αφήνουν πίσω τους, απογόνους που τους χαρίζουν αθάνατα και δόξα και όνομα, όπως και εκείνοι αθάνατοι είναι. Ή αν προτιμάς» είπε «ο Λυκούργος τι παιδιά αφήκε πίσω του στη Σπάρτη, της Σπάρτης σωτήρας και της Ελλάδας, θα έλεγα, όλης. Τιμές απολαμβάνει και ο Σόλων στην πόλη σας για την γέννηση της νομοθεσίας του, και ένα πλήθος άλλοι άνδρες σε πολλούς άλλους τόπους και του Ελληνισμού και των βαρβάρων, οι οποίοι παρουσίασαν πολλά ωραία κατορθώματα και γέννησαν κάθε είδος ανωτερότητας. Σε αυτούς και ιερά ήδη πολλά έχουν ιδρυθεί εξ αιτίας των απογόνων τους, ενώ για τα σωματικά τους παιδιά ποτέ σε κανέναν.

 Σε αυτά μεν του Έρωτα τα μυστήρια θα ήταν ίσως δυνατόν και συ, Σωκράτη, να μυηθείς. Για την ανώτατη όμως μύηση και αποκάλυψη, χάριν της οποίας και αυτά γίνονται, εφ’ όσον ακολουθεί κανείς την ορθή οδό, δεν είμαι βέβαιη, αν θα είχες τις δυνάμεις. Οπωσδήποτε» είπε «εγώ θα σου τα εκθέσω και δεν θα υστερήσω σε καλή θέληση. Προσπάθησε τώρα και συ να με παρακολουθήσεις, αν μπορείς.

…και να με ακολουθήσεις…στο χορό και σε ένα ταγκό!

Η Κίντο απομακρύνθηκε κυνηγώντας ένα μαγικό ελάφι με χρυσά κέρατα και χάλκινες οπλές και ένας φτερωτός θεός πλησίασε κοντά μου με το Τόξο του, μια φαρέτρα

και με ρώτησε κοιτάζοντας με  παιγνιδιάρικα

και σπινθηροβόλα κατάματα

 και  η καρδιά μου φτερούγισε τρελά.

Ξέρεις το μυστικό του;

Ποιο είναι το  μυστικό του ;

Ποιο είναι το Τόξο;

Ε.Π

21 ος Αιών

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ

…σε συμπόσιο για τον Έρωτα και την Αγάπη

πάνω σε ένα ιπτάμενο χαλί μιας  πολύχρωμης

πεταλούδας.

Symposiumnorthwall

Ετικέτες: ,

207 Σχόλια to “11. Ο Έρωτας”

 1. greenlion Says:

  Καλημέρα!
  Καθώς είμαι μέσα στο πρόβλημα δεν ξέρω να μιλήσω για τον έρωτα, τον ΖΩ. Αν θέτε σχόλιο της προκοπής, θα πρέπει να περιμένετε να νοιώσω την απουσία του για να τον αναζητήσω φιλοσοφώντας περί αυτού!
  πολλά φιλιά κι ένα σ αγαπώ

 2. elzin Says:

  Και ένα τραγουδάκι ερωτικό
  κατά πως ταιριάζει
  στης ανάρτησης… τον στοχασμό!

  Ο ήλιος βγαίνει μεσ’ τα μάτια σου
  λάμπουν στα μάτια σου τ’ αστέρια
  και μεσ’ τα χέρια μου τα χέρια σου
  δυο τρομαγμένα περιστέρια

  Σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ
  η αγάπη αυτή με πεθαίνει
  Σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ
  η αγάπη αυτή μ’ ανασταίνει

  Η νύκτα έρχεται στο βλέμμα σου
  στα βλέφαρά σου η μέρα γέρνει
  μια λέξη σου μου δίνει τη ζωή
  μια σου λέξη μου την παίρνει

  Σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ
  η αγάπη αυτή με πεθαίνει
  Σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ
  η αγάπη αυτή μ’ ανασταίνει

 3. greenlion Says:

  Γνωρίζω όμως για μια ισχυρή πνοή που δίνει την ώθηση στον ερωτευμένο για να πετάξει στα ύψη της πνευματικής γνώσης, δεν ξέρω όμως αν αυτή είναι το τόξο η δύναμη και το μυστικό του, την αγάπη την ισχυρώς πνέουσα ενέργεια. Θα με βοηθήσουν απαντώντας μου να μάθω όσοι κουράστηκαν και μόχθησαν για την Γνώση;

 4. Ανώνυμος Says:

  ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ
  ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟΥ – ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥΣ.
  ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,
  ΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΥΤΑ – Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΑ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
  ΑΥΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ.
  ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΣΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΗ?
  ΑΠΕΙΡΑ……
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΣΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ – ΕΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ – ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΗ? ΑΠΕΙΡΑ…ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ.
  ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
  ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ?
  ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥΣ?
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ
  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΩΤΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΝΗΚΗ ΣΤΑ ΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.
  ΝΑ ΜΗΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ
  ΜΕ ΑΓΑΠΗ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

  • elzin Says:

   …και ο Οδυσσέας ερωτευμένος είναι πάντα
   φίλε ΟΔΥΣΣΕΑ
   και ίσως το γνωρίζεις καλά
   σαν Λέων που είσαι
   και το ζώδιο της καρδιάς.

   Μόνο έτσι παραμένεις ζωντανός και αντέχεις
   και η καρδιά …δεν νεκρώνεται
   κουβαλώντας τον Τηλέμαχο πάντα μέσα σου
   και κοντά σου
   …αγαπώντας σαν παιδί
   για χάρη του.
   Βλέποντας τον κόσμο με τα δικά του μάτια
   να τον κερδίσεις
   για να του τον χαρίσεις
   …μαζί με το Μέλλον!

 5. LOCKHEART Says:

  Ποια είναι η σχέση του έρωτα και της αγάπης ;

  • elzin Says:

   Ο έρωτας είναι αρσενικός
   και η αγάπη θηλυκή.
   Και αυτή είναι η μαγεία της Ελληνικής γλώσσας!
   Ξεχωρίζει το γένη , τις έννοιες, τις δράσεις τους
   και τις αντιδράσεις τους.
   – , + , γιακ γίν
   ο ποταμός και η λιμνοθάλασσα.

   Βέλος και Τόξο.
   Η γυναίκα λυγίζει καμπυλώνεται ξεγλιστράει, ελίσσεται, μεταβάλλεται
   Είναι το τόξο.
   Δύσκολο πολύ.
   Είναι πιο μαλακή πιο τρυφερή αλλά
   και πιο ανθεκτική δεν σπάει.
   Ο άνδρας είναι το βέλος σκληρός, αιχμηρός πολεμικός,
   σταθερός, αλύγιστος αλλά και πιο εύθραστος.
   Τα σκληρά σπάζουν εκτός αν ακονιστούν
   στην φωτιά και γίνουν μόνο βέλος ακτίνας φωτός.

 6. Ιπτάμενος Ολλανδός Says:

  Καλημέρα Πολεμιστές!
  Ο τρόπος που δίδαξε τα ερωτικά στον Σωκράτη η Διοτίμα είναι ίσως ένα από τα καλύτερα αποσπάσματα που έχω διαβάσει ποτέ μου.

  Συγχαρητήρια για την επιλογή σας…

  • elzin Says:

   Καλησπέρα ξενιτεμένε μας Ελληνολανδέ!

   Μάλλον τα συγχαρητήρια ανήκουν
   σε αυτούς τους αρχαίους πολεμιστές,
   της σκέψης της ,γνώσης και του πνεύματος,
   λαμπερούς πρωτοπόρους πολύπλευρους,
   πολυμήχανους, πολύστροφους, τολμηρούς
   μεγάλους θαλασσοπόρους
   μεγάλων θαλασσών
   και έχουμε λίγη από την φλόγα τους
   και ζεσταινόμαστε τα παγωμένα βράδια της πνευματικής μας μοναξιάς
   της φτώχιας , της ανεπάρκειας μας και της νοσηρής εξαθλίωσης

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    ασε που οι λεξεις,οι εννοιες τους δηλαδη δινουν μια αλλη διασταση στον Ερωτα και στο Εραν και στους Εραστες
    και στο Ερωτικο……………..
    την αρχικη τους δηλαδη…..
    μαγειααααααααααααααααααααα
    κι αν θες
    Μαγεια ειναι Ολα
    elzin
    ΟΛΑ
    καλημερα elzin
    δεν στοπα οτι θα ειναι πιο χαρουμενη η μερα σημερα?
    Ειναι.
    η-που-εξακολουθει-να-ρωταει

    http://img511.imageshack.us/i/1586369665467034a74beh6.jpg/#q=ροδιά

    κι ενα ασχετο:

    καλημερα
    για 12η φορα

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   γεια σου ιπταμενε
   εγω τι να πω που πρωτη φορα το διαβαζω?
   θα πεσει ο κεραυνος του διος να με κατακεραυνωσει..
   θελει μελετη και αυτο το κειμενο….
   καλησπερα σε ολους..
   elzin εβαλες πολυ ωραια χρωματα….
   αλλα κι ο Ερωτας πολυχρωμος δεν ειναι?
   ε καμμια φορα κοκκινιζει και λιγακι!!!!

   • elzin Says:

    σαν ένα τριαντάφυλλο ή ρόδι κόκκινο…ε;

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    elzin?
    το κειμενο ειναι απλα καταπληκτικο.
    θα παρω να διαβασω και ολο το βιβλιο.
    συμποσιο ε?
    πανω σε ιπταμενο πολυχρωμο χαλι?
    ειναι τουλαχιστον τιμητικο αυτο.
    σου χαριζω ολα τα μηλα τα κοκκινα
    κι ολα τα ροδια της ροδιας
    που εχω στην αυλη μου.
    elzin?
    ειναι απλα καταπληκτικο.
    τελικα ερχεται η καταλληλη ωρα να ασχοληθει καποιος με κατι..
    «τα πραγματα εχουν τη δικη τους δυναμικη» ειναι μια αγαπημενη μου φραση,
    κι ας με μαλωσεις
    δεν εχω ασχοληθει πολυ με αρχαια ελληνικη γραμματεια,
    μυθολογια μονο εχω διαβασει.
    και τιποτα δεν ειναι τυχαιο.
    κι αν με μαλωσεις
    μαλωσε με.
    καλημεραααααααααααα elzin
    ειμαι χαρουμενη

 7. elzin Says:

  Να ρωτήσουμε ένα Άγγελο πρώτα
  μήπως ξέρει να μας πει
  κάποια μυστικά του
  για μια ιστορία γιγάντων
  ενός άνδρα και μιας γυναίκας
  και την ιστορία των αποφάσεων τους,
  ενεργειακή σμαραγδοζαφειριένα Λιονταρίνα;

  Β έντερς: Wings of desire

  Όταν το παιδί, ήταν παιδί
  Περπατούσε με τα χέρια ανοιχτά
  Ήθελε το ρυάκι νάναι ποτάμι
  το ποτάμι χείμαρρος
  καί η λίμνη θάλασσα.

  Όταν το παιδί, ήταν παιδί
  Δεν ήξερε ότι ήταν παιδί
  Κι ‘ότι όλα είναι ζωή
  Κι’η ζωή είναι μία.

  Όταν το παιδί ,ήταν παιδί
  δεν είχε γνώμη για τίποτα
  δεν είχε συνήθειες
  και τσουλούφι στα μαλλιά.
  Καθόταν οκλαδόν κι’έτρεχε
  δεν έκανε γκριμάτσες στον φωτογράφο.

  Όταν το παιδί ήταν παιδί, ρωτούσε,
  ποτε άρχισε ο χρόνος
  που τελειώνει το διάστημα
  Δεν είναι η ζωή κάτω

  από τον ήλιο ένα Όνειρο
  Δεν είναι αντανάκλαση,

  του κόσμου πριν τον κόσμο
  Πως εγώ, που τώρα υπάρχω
  Δεν υπήρξα ,πριν υπάρξω
  Πως κάποτε το «εγώ» που είμαι εγώ
  τώρα,δεν θα είναι «εγώ.»

  …Θέλω να νιώσω ένα βάρος
  Να μην αιωρούμαι για πάντα
  Να λήξει το Άπειρο
  Και να με δέσει στην γη
  Να μπορώ να πω τώρα ,τώρα
  Να περπατήσω ξυπόλητος
  Να καθίσω σ’ένα τραπέζει και να με χαιρετίσουν.

  …Πες, Μούσα, στον παραμυθά
  που αποκαλύπτει τον άνθρωπο
  πουβρέθηκε στον κόσμο
  παιδί, βρέφος, γέρος
  μια ιστορία που έρχεται από τα βάθη,

  με τρεμάμενη φωνή
  να διηγείται καθαρά
  με δύναμη που δεν χρειάζεται μύηση,

  την σημασία των λέξεων και των προτάσεων.

  …Πρέπει να γίνει σοβαρό.
  Ήμουν μόνη αλλά δεν ζούσα μόνη.
  Η μοναξιά έχει μια ολοκλήρωση.
  Κοίταξε με μη με κοιτάς.
  Δωσ’μου το χέρι σου ,μη μου το δίνεις.
  Απόψε έχει φεγγάρι
  Κι’είναι ένα γαλήνιο βράδυ.
  Καθ’ολου αιματοχυσία στην πόλη.
  Τώρα είναι σοβαρό.
  Επιτέλους γίνεται σοβαρό.
  Οι καιροί δεν είναι σοβαροί.
  Ας τελειώνουμε με τις συμπτώσεις.
  Το νέο φεγγάρι της απόφασης.
  τώρα είναι καιρός, αποφάσισε.
  Όλος ο κόσμος περιμένει την απόφαση
  μέσα από μας τους δυο.
  Είμαστε παραπάνω από δυο.
  Καθόμαστε στην μέση του κόσμου
  Κι’όλος ο κόσμος είναι μέσα στο ίδιο Όνειρο.
  Αποφασίζουμε το παιγνίδι όλων .
  είμαι έτοιμη.
  Κρατάς το παιγνίδι στα χέρια σου.
  Η τώρα ή… ποτέ
  Με χρειάζεσαι, θα με χρεαιστείς.
  Δεν υπάρχει πιο μεγάλη ιστορία από του άντρα και της γυναίκας
  στο κοσμο,από την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας.

  Θάναι μια ιστορία γιγάντων,αόρατη ,αντιμεταθέσιμη.
  Η ιστορία των αποφάσεων.
  Κοίταξε στα μάτια μου
  την εικόνα της αναγκαιότητας και του μέλλοντος.
  Χθες ονειρεύτηκα ένα ξένο.
  Τώρα ξέρω, ότι ήσουν εσύ.

  Κάτι συνέβη …κάποτε συνέβη
  Ποιός είμαι ; ποιός ήμουν;
  Εγώ είμαι μέσα σ’αυτή
  ή αυτή είναι γύρω μου
  Συνέβη μια φορά !
  Μόνο μιά,
  και γιάυτό …είναι για πάντα .
  Ο θαυμασμός μου για τον άντρα και την γυναίκα
  μ’έκανε άνθρωπο
  Κι έμαθα κάτι ,
  που …κανένας άγγελος ,δεν ξέρει…

  Είναι ο ¨Ερωτας, η αγωνία του ανθρώπου για την λύτρωση
  και η λαχτάρα της ψυχής, για την αθανασία?

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   ο ερωτας ειναι σα μια δημιουργικη μανια
   ή μαλλον ειναι δημιουργια και πνοη.
   εισαι χαρουμενος πολυ,
   παρα πολυ και δημιουργεις οπου κι αν βρισκεσαι.
   οχι απαραιτητο ενα αγαλμα.
   μπορει να μαγειρευεις και να πετας.
   να διαβαζεις και ολα να σου φαινονται πιο κατανοητα,
   να μην περναει και η ωρα
   και να βασανιζεσαι ή να κρεμεσαι πανω απο ενα τηλεφωνο ή να περιμενεις ενα γραμμα.
   αλλα οταν εισαι χαρουμενος,
   δινεις χαρα στους γυρω σου κι αυτοι στην γυριζουν πισω και ξανα.
   σαν την αλληλεπιδραση των παραξενων σωματιδιων στη φυσικη.
   η προσδιορισιμοτητα αυτων των εννοιων ειναι δυσκολη-πολλοι θα ελεγαν και αυθαιρετη.
   κι ακομα δεν ξεκινησαμε………
   τα ερωτηματα σου θελουν σκεψη…..
   μου αρεσει πολυ η αναρτηση σου.
   ποσο χαρουμενος εισαι αποψε elzin?

   • elzin Says:

    Πολύ!
    Δεν φαίνεται;
    Μέχρι και χαλιά έστρωσα… να καθίσουν οι πεταλούδες!

   • elzin Says:

    οχι απαραιτητο ενα αγαλμα.

    Όταν το πήλινο άγαλμα της Πανδώρας αρχίζει και περπατάει
    πολλά δεινά μπορεί να κουβαλάει και ο Επιμηθέας πάντα την πατάει..

    να προσέχουμε τα αγάλματα που περπατούν
    όχι όμως και αυτά που πετούν χαρούμενα και τραγουδούν…

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    μαλλον ειμαι διοτιμικη………………..
    καλημερα elzin

   • elzin Says:

    μάλλον διοσημική…σημειολογική

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   ομορφα ειναι πολυ,
   απαλα
   θα ξαναδω την ταινια elzin
   επι τη ευκαιρια
   ευκαιρια να ξαποστασω
   τοσους αιωνες..πτησεις.
   καλησπερα για 12η φορα

 8. Ανώνυμος Says:

  ΦΙΛΕ ΕΛΖΙΝ
  ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ
  ΠΩΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΗ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΑΙΩΝΙΩΣ ΚΟΙΜΟΜΕΝΗ
  ΒΑΣΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΦΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΗ.
  ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.
  ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΝΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΦΙΕΡΩΣΗ
  ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ
  ΠΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
  ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΚΡΟΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ
  ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ.
  ΜΕ ΑΓΑΠΗ
  ΜΕ ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΜΟΜΕΝΗ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

 9. greenlion Says:

  κοίταξε το μικρό της σώμα βρέφος με απορία πως βρέθηκε πως χώρεσε εκει μέσα την ίδια απορία μοιραζόταν και το μικρό αγόρι δίπλα της….
  όμως μεγάλωσε πολλές απο τις σκέψεις και τα όνειρα ξεχάστηκαν μαζί και τ αγόρι, έμενε μόνο η νοσταλγία και μια επιμονή να αναλύει τα πάντα να μην την ικανοποιούν οι εύκολες απαντήσεις
  Μέχρι που ήρθε η στιγμή να κάνουν το άλμα για την ελευθερία οι πολεμιστές λίγες μέρες πρίν την έκκλειψη του ηλίου και τον μεγάλο σταυρό στα σταθερά ζώδια το 1999 δεν ήταν δειλή όμως άρχισε να ουρλιάζει δεν θέλω να πεθάνω και τότε εμφανίστηκε το αγόρι που είχε πια μεγαλώσει και κείνο την πηρε αγκαλιά και της είπε ποτέ δεν θα αφήσω να πεθάνεις και ο αετός διαλύθηκε μια τεράστια σκεφτομορφή ήταν φτιαγμένη από τα όνειρα….

 10. greenlion Says:

  όσο για τις ωραίες κοιμωμένες ας προσέχουν την διπλή ερμηνεία της κόμης τους η οποία σημαίνει και την φυλωσιά των δέντρων και εκεί συνήθως κάνουν φωλιές τα πουλιά και εκεί ο κούκος αφήνει τα αυγά του μην τον αγκαλιάσουν και αετό τον μεταφέρουν στον Όλυμπο και βρεθούν εκείνες κρεμασμένες και εκείνος Προμηθέας Ηφαίστου πυρρρ στον Καύκασο εσταυρωμένος

  • elzin Says:

   Πέστα ….πέστα!
   Να προσέχουν ποιον θα αγκαλιάσουν
   και να ζητήσουν αποδείξεις πολλές
   όχι …πίστες πιστές δουλικές παρανοικές και αντινοικές!

  • greenlion Says:

   με την κόμη των ανδρών δεν ασχοληθήκαμε όμως ακόμη, στην φυλωσιά των δέντρων τους δεν πάει ο κούκος αλλά ίσως να τους επισκέπτεται η θυληκιά και να τους παγώνει και μια παγωμένη φωλιά παγώνει και τον έρωτα και την αγάπη και την φιλία και τότε συζητούν πολύ για τον έρωτα και μέχρι θυσίες αιματηρές γίνονται αλήθεια σε ποιόν για να μέσω αυτού εκδηλωθεί, ο Απόλλων μέσω του ηλιακού συμβόλου του αλέκτωρα ή μήπως ο Πύθωνας
   την καλημέρα μου

 11. greenlion Says:

  Κι ίσως αν η Διοτίμα τα έλεγε αυτά στον σωκράτη ίσως δεν του έδιναν και το κώνειο. Αυτή είναι η δική μου ιστορία έρωτας και αγάπης και την ζω δεν την έστειλα σε κανέναν θεό αετό στο αχανές παγωμένο διάστημα την κράτησα εδώ στην πανέμορφη γη να δροσερεύει με την γαλάζια φλόγα της την καυτή δική του εκδηλωμένη

  • elzin Says:

   Γιατί μίλησε άραγε για την θυσία στον Αλέκτωρα πετεινό…ο φιλόσοφος!
   Ξέρεις να μας πεις διαισθαντική ερωτευμένη βασίλισσα;

  • elzin Says:

   Παραπήρε σοβαρά τον ρόλο του αγαθού ειρηνικού φιλόσοφου
   ξεχνώντας τον ρόλο του ετοιμοπόλεμου πολεμιστή.
   Υπήρξε και κακός σύζυγος και όχι ο καλύτερος πατέρας.
   Μάλλον το κώνειο ήταν η εκδίκηση της Ξανθίππης για τον πετεινό
   που δεν λαλούσε ποτέ στον κρεβάτι της και δίκιο είχε η γυναίκα.

 12. greenlion Says:

  Ήαν το προτιμάτε το πως το Ταυ μετατράπει σε Ιώτα από τον θεό της γης τον Ήφαιστο ή πως για τους θεοσοφιστές δόθηκε η πέμπτη μύηση

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   τι ειναι το Τ και τι ειναι το Ι?
   και αυτα τα περι μυησεων?
   δε μου αρεσουν οι θεοσοφιστες ιδιαιτερα και δεν τους εχω μελετησει.ειναι ατελεις κατα τη γνωμη μου not perfect masters.

   • elzin Says:

    Νομίζω… πως είναι εσωτερικές μυήσεις του εβραιοχριστιανισμού
    που προσπαθούν να ωθήσουν σπρώχνοντας τον βασιλιά του Ισραήλ
    να πραγματοποιήσει την παγκόσμια δικτατορία τους και βασιλεία του.
    Ο « δούρειος ίππος» του περιουσίου λαού να αλώσει και να ληστέψει τον υλικό κόσμο αρμέγωντας την χρυσή αγελάδα,
    με το κόλπο του εναθρωπίσαντος αληθινού και μοναδικού θεού,
    που τόσο «χαζοί «αυτοί δεν τον πιστέψαν και δεν τον κατάλαβαν.
    Οι άλλοι …ήταν τα σαϊνια και κατάλαβαν τον … «θεό»

  • greenlion Says:

   ούτε σε μένα μ αρέσουν αλλά είναι κάτι που έπρεπε να το ακούσουν μη και πάψουν να παραπλανούν για τον ατελή θεό της γης

   • elzin Says:

    Αλλά νομίζω ότι άλλοι έχουν περισσότερη εμπειρία σε αυτό το θέμα
    και μαθαίνω…

   • greenlion Says:

    το Ταυ αγαπητή πεταλούδα συνδέεται και με το σφυρί του Ηφαίστου με την μαγική προστασία του Τάλω επειδή όλα σχετίζονται προσπαθώ να μιλώ για να καταλαβαίνουν όσο γίνεται περισσότεροι μια και ως έλληνες μπλεχτήκαμε στα αλλότρια

 13. greenlion Says:

  και πως μυητής και μυούμενος δεν έχουν αναληφθεί αλλά ζουν εδώ μαζί μας και δεν σκοπεύουν ούτε Σχολές ούτε Εκκλησίες να φτιάξουν

  • elzin Says:

   Την Εκκλησία του Δήμου όμως και την Αγορά και μερικά Σχολεία
   της προκοπής τα χρειαζόμαστε όμως…

   • H ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    εν μερει συμφωνω elzin.
    διαλεκτικοι να ειμαστε αλλα και να εχουμε την ελευθερια της γνωμης μας και τα επιχειρηματα να τη στηριξουμε αλλα οχι μονο εδω-που ειμαστε αγνωστοι.και σχολεια και Σχολεια χρειαζομαστε.
    αλλα μεταφορικα «ο μυητης και ο μυουμενος» στον ερωτα ομως οχι σε σκοτεινες και μυστηριες σχολες ανελευθερες, δημιουργουν τη δικη τους σχολη,η οποια γεννα πολλα σημαντικα πραγματα.
    elzin?
    το κειμενο της Διοτιμας και του Σωκρατη ειναι καταπληκτικο,
    δε λυπαμαι που δεν τοχα διαβασει.
    γενναει πολλα κι αυτο-σαν τον ερωτα της ψυχης που περιγραφει
    αλλα χαιρομαι που τοκανα τωρα….
    και η αναρτηση ειναι πολυ ομορφη δεν ξερω αν στοπα..
    καλημερα elzin

   • elzin Says:

    Το « εν μέρει» είναι ο σωστός τρόπος να συμφωνείς
    και να διαφωνείς με κάποιον.
    Και είναι ο τρόπος του πολεμιστή.
    Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του
    και να γίνει δάσκαλος του εαυτού του.
    Οι άλλοι …μας τελειώσανε…μαζί με τις αυθεντίες και
    τις εξουσιαστικές θρησκείες τις αρπακτικές.
    Η ανάρτηση ήταν ειδικά προσεγμένη και φτιαγμένη για πεταλούδες.
    Νομίζαμε ότι σου το είπαμε…

   • H ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:


    παλι ενε μερει θα διαφωνησω,λιγο ομως,
    απλα πιστευω οτι δασκαλοι ειμαστε κι ο ενας για τον αλλον
    οταν ιδιαιτερα ειμαστε ο καθενας υπευθυνος και για τον εαυτο του και για τις πραξεις του-και μη πραξεις….,
    καμμιας θρησκειας δασκαλος ομως,οχι,
    αλλα θελει βαθια μελετη για να εισαι ετσι,
    να γνωριζεις βαθια κατι για να μπορεις να το γκρεμισεις μετα
    ευκολοτερα
    ευχαριστω πολυ elzin
    ειδες τη δικη μου αναρτηση?

   • elzin Says:

    Πρέπει να γνωρίσεις πολύ καλά κάτι
    για να μπορέσεις να το απορρίψεις μετά…

    Αυτό θέλουμε να ακούμε
    … μαζί με άλλα πολεμικά…
    τραγούδια του ΕΡΩΤΑ!

    Θα σε μελετήσω…στην ανάρτηση σου.

   • greenlion Says:

    Την Εκκλησία του Δήμου όμως και την Αγορά και μερικά Σχολεία
    της προκοπής τα χρειαζόμαστε όμως…

    ναι αυτά τα χρειαζόμαστε κατεπειγόντως αλλά με φλογερούς ανθρώπους κι όχι παγωμένους στελεχωμένα

   • elzin Says:

    Χρειαζόμαστε ναι
    Χρειαζόμαστε ερωτευμένους φιλόσοφους πολεμιστές.
    Ούτε τον Σωκράτη που δεν μοιραζόταν το συζυγικό κρεβάτι
    Διοτιμική παγοκολώνα
    και δεν δούλεψε ποτέ του αμπελοφιλοσοφώντας μέχρι τα 70 του.
    Που θέλησε να αγιοποιηθεί και επεδίωξε τον θάνατο του και την δόξα
    του μάρτυρα .
    Όύτε τον Αλέξανδρο που κατέκτησε και στελέχωσε
    τον κόσμο χωρίς να υπάρχει μια γυναίκα
    δίπλα του να τον στηρίξει για να τον διατηρήσει.

    Η κατάλληλη γυναίκα ανυψώνει τον άνδρα και πρέπει να ψάξει
    και να κάνει πολλά για να την βρει και να την κερδίσει.
    Και αυτό δεν έχει απασχολήσει πολύ τους άνδρες μέχρι τώρα
    που προσπαθούν να φτιάξουν κόσμους πολιτισμούς και κοινωνίες χωρίς αυτήν.

 14. Ιπτάμενος Ολλανδός Says:

  Επειδή είναι σχετικό με τον τίτλο, θα ήθελα να μοιραστώ με την παρέα το παρακάτω που το είδα πρόσφατα και μου άρεσε:

  Seated Cupid: 'L'Amour Menaçant'  ( Rijksmuseum Amsterdam )

  Title :Seated Cupid: ‘L’Amour Menaçant’
  Year :1757
  Artist :Étienne-Maurice Falconet
  «‘L’Amour Menaçant’ is the title of this piece, meaning ‘Love threatens’. Here Cupid, the god of love is shown as a winged boy aged about six. With his left hand he is reaching for an arrow from his quiver, although the bow with which to shoot the lover’s dart is missing. The youngster makes a secretive gesture, as is if appealing to the viewer to keep quiet. That this knavish child was considered threatening is reflected in the inscription by Voltaire which appears on the socle: ‘Qui que tu sois, voicy ton Maitre – Il l’est, le fut, ou le doit être’ or: ‘Whoever you are, this is your master – He is, he was or he will be’. So beware of love.»

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   ‘Whoever you are, this is your master – He is, he was or he will be’. So beware of love.»
   ο ερωτας που απειλει ή ετσι φαινεται.
   ισως γιατι ειναι παντα αγνωστος, μυστηριωδης και μαγικος,
   φερνει μαζι του την ανατροπη,
   τα πανω κατω
   αν ειναι αληθινος………

   • elzin Says:

    Ίσως γιατί φέρνει την φώτιση με την ενέργεια του
    και την συνειδητοποίηση.

    Όλες οι επαναστάσεις ξεκινούν από μία συνειδητοποίηση!
    Αυτή της σκλαβιάς!
    Αν δεν ξέρεις ότι είσαι δούλος
    γιατί να επαναστατήσεις;
    Μια χαρά είσαι στην άγνοια σου…
    και στην φτώχια του πνεύματος σου
    που… πολλοί τόσο πολύ ευλόγησαν.

  • greenlion Says:

   μήπως να το μετέφραζες κι όλας εγώ μιλώ μόνο την ελληνική γλώσσα

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    οποιος κι αν εισαι,
    αυτος ειναι ο αφεντης σου.
    Αυτος ειναι,αυτος ηταν ή αυτος θα ειναι.
    Γι αυτο να προσεχεις-ναχεις το νου σου-τον ερωτα.
    ζαφειρενια μου η αληθεια ειναι οτι αν μουκανες κι εμενα μια ερμηνεια σε αυτα που λετε..πολυ θα το εκτιμουσα!-δε σκαμπαζω τιποτα απο τ και ι και τετοια το ε ξερω μονο.

   • greenlion Says:

    αφέντης; γιατί πως κι από που σχέση αφέντη – δούλου η ερωτική σχέση; αν τον πεις αφέντη μάλλον τον διώχνεις και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος ξέρεις ο έρωτας

   • elzin Says:

    Ο πραγματικός έρωτας μεταξύ ίσων ισότιμων
    και ετερονύμως ομοίων
    νομίζω…
    Είναι ένωση πνεύματος και ύλης
    στο ναγουάλ και στο τονάλ
    ανάμεσα και ένα άνδρα και μια γυναίκα.

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    λιονταρινα η λεξη master δεν ειναι τοσο ευκολο να μεταφραστει σημαινει και δασκαλος και δεξιοτεχνης αυτος που γνωριζει κατι σε ολο του το βαθος κι αλλα.
    κι εδω οπως το αντιλαμβανομαι εγω μιλαει για τον ερωτα ως εννοια και οχι για τη σχεση των ερωτευμενων-οτι αυτος ο Ερωτας δηλαδη ειναι ο κυριαρχος,αυτη η πνοη δημιουργιας και ενωσης των ετερονυμως ομοιων,
    αυτος ο Επαναστατης Ερωτας ……………
    οχι οτι ο ενας ερωτευμενος κυριαρχει πανω στον αλλον ή και το αντιστροφο.
    και ειναι ευαισθητος αλλα γενναει μια τρομερη δυναμη…….απιστευτη.
    ολοι αυτοι που αναφερεις elzin οι χριστιανοτετοιοι
    αυτον φοβουνται και τρεμουνε…..
    και πολυ καλα κανουνε……….
    ειναι Δυναμη ο Ερωτας που κινει και το ιδι το Συμπαν ακομα………..

   • greenlion Says:

    η δύναμη του έρωτα δημιουργεί σταθερή στο κέντρο
    η ροή της αγάπης η πνοή της είναι που κινεί το Σύμπαν αρμονικά δονώντας τον αγαπημένο δημιουργό της

 15. greenlion Says:

  μου πήρε μια ολόκληρη ζωή να καταλάβω τα μπερδεμένα κουβάρια των μυητικών σχολών και δεν τα καταφέρνω στις αναλύσεις μάλλον πρέπει να ζητήσεις αλλού βοήθεια σε έναν αναλητικό ανδρικό νου ίσως

  • elzin Says:

   Ένας αναλυτικός ανδρικός νους
   κόβει τα μπερδεμένα κουβάρια
   με Αλεξανδρινό νοητικό αστραπιαίο σπαθί με κίνηση μια
   γιατί δεν έχει χρόνο για κόμπους και αινίγματα σφιγγιακά
   και τα πετάει στα Τάρταρα τα βαθιά να μη τον ζαλίζουν πια.

   • greenlion Says:

    όχι όποιος κι όποιος άνδρας όμως κάποιοι ζαλίζουν τον κόσμο με τις αναλύσεις επί των αναλύσεων ίσως γι αυτό και γω η γυναίκα τα κατανόησα μόλις ο άνδρας μου ήρθε κι έκοψε με το σπαθί του τα δεσμά μου αόρατα αυτά αόρατο και το σπαθί του

   • elzin Says:

    Οι σφίγγες βλάπτουν σοβαρά την υγεία του οδοιπόρου περπατητή
    και πρήζουν τα πόδια του άσκοπα και αυτοκαταστροφικά.

    Δεν έχουμε καιρό για αινίγματα…και μεταφράσεις
    μέσα από την ομίχλη.

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:


    χρονο για ενα τραγουδακι
    ελπιζω να εχετε
    ΑΝΩ ΚΑΤΩ
    upside down inside out and round and round………………………………………….
    αν βεβαια εχετε αφησει κατω το σπαθι σας
    το βαρυτιμο
    μη μας κοψετε κιολας
    ενω εμεις χορευουμε
    πολυ χαρουμενες..

   • elzin Says:

    Το σπαθί επιβάλλεται σε κάποιες περιπτώσεις
    και να παραμένει ξεθηκάρωτο.
    Η αντίδραση να είναι αστραπιαία
    πριν βουτήξεις ολόκληρος σε μια κινούμενη άμμο,
    από την οποία δεν πρόκειται να βγεις ποτέ
    κυνηγώντας κουνούπια σε ελώδεις περιοχές.

    Όταν το έβαλε στην θήκη του, ο μέγας στρατηλάτης
    την πάτησε από ένα κουνούπι…

    Αλλά …αυτό δεν αφορά τις πεταλούδες
    που δεν συχνάζουν σε ύποπτες λίμνες.

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    οι μονες λιμνες που συχναζουν
    ειναι τετοιου ειδους

    καλο ειναι να μαθαινεις απο τα λαθη των αλλων
    και να δρας αστραπιαια
    αλλα να μην εισαι και συνεχεια καχυποπτος
    και αψυς.
    elzin

   • elzin Says:

    Ζητώ τις δικές μου αποδείξεις για το ρόλο μερικών
    γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου
    …για τα κόλπα
    θαυματοποιών θεών θεαινών
    ….στις λιμνοθάλασσες του κόσμου.

   • H ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    και πολυ καλα κανεις
    καποιο λογο εχεις
    απλα ο γλωσσικος μας,εδω
    δεν ειναι κοινος για ολους μας
    κι αυτο ισως δυσκολευει την κατανοηση των νοηματων
    αλλα ειναι κι αυτο ενδιαφερον.
    ασε που μερικες αισθανομαι φοβιστικα μερικα που διαβαζω,
    βλεπεις οι λιμνοθαλασσες ειναι παντου
    κι ολοι εχουμε πεσει μεσα καποιες φορες,
    και μακαρι να ηταν μονο ματιων….
    καλημερα ειπα?
    καλημερα
    σημερα θα ειναι ακομα πιο χαρουμενη η μερα
    κι αν δεν ειναι,
    εμεις θα την κανουμε!
    σαυτο το επιπεδο
    ειμαι κι εγω μαγισσουλα……

   • elzin Says:

    Είμαι σίγουρος …γοητευτική μου μαγισσούλα μελισσούλα
    …για την χαρούμενη μέρα που θα φτιάξουμε παρέα!

 16. greenlion Says:

  πολύ ενδιαφέρουσα η συνομιλία όμως πρέπει να σας αφήσω προσωρινά μόλις μπορέσω θα επανέλθω
  καληνύχτα με φιλιά και αγάπη κι έρωτα!

 17. elzin Says:

  Και ένα ακόμη ελαφρύ για όλα τα μωράκια που μας ζαλίζουνε
  να ξεζαλιστούμε…και τις πεταλούδες δεν τις πειράζουμε
  ποτέ.
  Τις ακολουθούμε στον χορό…
  που πηγαινοέρχονται πάνω κάτω
  και άνω κάτω μας κάνουν.

  με φιλιά και αγάπη κι έρωτα!
  Της καληνύχτας τα φιλιά που μας δίνουν!

  Έλα μωράκι μου το στρώμα είναι καπιτονέ
  έλα μωράκι μου γιατί αργείς να πεις το ναι
  Έλα μωράκι μου τα άλλα θα στα πω μετά
  έλα μωράκι μου το θέμα πάρτο σοβαρά
  Για σένα λιώνω μάθε το
  και με έχεις κάνει λωλό
  ότι είναι να κάνεις κάνε το
  δεν γίνεται αλλιώς
  Έλα μωράκι μου στην Fontana για καφέ
  έλα μωράκι μου γιατί αργείς να πεις το ναι
  έλα μωράκι μου φοράς παπούτσια χαμηλά
  έλα μωράκι μου και κοκαλάκια στα μαλλιά
  Για σένα λιώνω μάθε το…
  Έλα μωράκι μου το στρώμα είναι καπιτονέ
  έλα μωράκι μου γιατί αργείς να πεις το ναι
  Έλα μωράκι μου τα άλλα θα στα πω μετά
  έλα μωράκι μου το θέμα πάρτο σοβαρά
  Για σένα λιώνω μάθε το…

 18. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  το βαρυναμε λιγακι
  ευτυχως ομως εχουμε
  τα πολυχρωμα χαλια
  σου

 19. elzin Says:

  Ο ¨Ερωτας δεν ξαρματώνεται ποτέ.
  Ποτέ δεν παρατάει τα όπλα του, το τόξο του και την δύναμη του.
  Αλλά και η Αγάπη θέλει μεγάλη δυναμική
  επαναστατική φαντασία να μη καταλήξει χαμομήλι ύπνου σε ένα καναπέ…
  και ένα πάθος… με ουσία και αιτία.

  θέλω να ξέρεις πως σ’αγαπάω
  και δε θα φύγω όσο θα ζω
  ό,τι μου λείπει,ό,τι ζητάω
  μόνο κοντά σου μπορώ να βρω.

  η αγάπη στην ουσία
  θέλει πάθος,φαντασία
  θέλει και καρδιά που συγχωρεί
  η αγάπη ανατρέπει
  τους κανόνες και τα πρέπει
  η αγάπη όλα τα μπορεί!

  το παρελθόν μου εγώ το σβήνω
  για των ματιών σου τον πειρασμό
  θέλω μονάχα να σε κερδίσω
  γι’αυτό δεν έχω εγω’ι’σμό.

  η αγάπη στην ουσία…

 20. elzin Says:

  Στην προσπάθεια μας αυτή να τακτοποιήσουμε το Ελληνικό τονάλ και νησί
  και να φθάσουμε να ατενίσουμε και να εξυγιάνουμε τις ρίζες μας
  είμαστε υποχρεωμένοι να το δούμε με κριτική και διακριτική ματιά.
  Κανείς δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο
  και δεν θα καταλήξουμε σε νέους θεούς
  θρησκείες και αυθεντίες.
  Αυτά τα γνωρίσαμε και έχουμε δει και τις παρενέργειες τους..
  Όμως θέλει προσοχή ένα λεπτό σημείο.
  Αυτή η κριτική να γίνει με την διάθεση να διδαχθούμε από τα λάθη τους
  και λάθη μας
  και όχι να σκοτώσουμε τον πατέρα και να παντρευτούμε την μητέρα μας
  και μετά να βγάλουμε τα μάτια μας.
  Τους μνηστήρες πρέπει να σκοτώσουμε και να ενωθούμε με την γυναίκα μας
  και τα παιδιά μας.
  Ούτε να την παρατήσουμε στην Νάξο για να κυβερνήσουμε με την ζώνη της Ιππολύτης εξωθώντας τα παιδιά μας στο γκρεμό.
  Ούτε να την σκοτώσουμε μαζί με τα παιδιά από την υπερβολική δύναμη μας.
  Και την κριτική θα την δεχθούμε μόνο από φίλους
  γιατί θα είναι από ενδιαφέρον και αγάπη
  όχι από τον εχθρό που είναι εκ του πονηρού και στοχεύει στο να βουλιάξει
  τα καράβια μας στον νησί των Λαιστρυγόνων.
  Να διακρίνουμε ταχύτατα χωρίς χρονοτριβή την κριτική που θέλει να σώσει το πλοίο από την κριτική που προσπαθεί να το βουλιάξει και έχει σημασία ο τρόπος που γίνεται για να καταλάβουμε
  ποιος είναι ποιος και ποια η πρόθεση του.

  Η φιλοσοφία, ο στοχασμός, η ικανότητα ανάλυσης και σύνθεσης είναι απαραίτητη όχι μόνο για να μη «βαρβαροποιείται» κάποιος αλλά για να υπάρχει το σωστό θεωρητικό υπόβαθρο και να μπορεί
  να στηρίξει μία άψογη δράση.
  Η πολεμικότητα είναι απαραίτητη για να σώζει τον πολεμιστή
  και ότι αγαπά και να το προστατεύει.
  Ο έρωτας και η αγάπη για να γίνεται ευτυχισμένος και χαρούμενος ένας άνθρωπος.
  Και αυτό είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και εντολή.

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   κανεις δε μπορει να ειναι στο απυροβλητο,
   σωστα,διοτι τοτε εχεις ηδη δημιουργησει αυτο κατα του οποιου μαχεσαι-μιαν αλλη αυθεντια/εξουσια.
   το λεπτο σημειο ειναι επισης ο σκοπος και ο στοχος,
   ποιος ειναι ακριβως,
   και ποια η προθεση του καθενος που τον επιδιωκει τον σκοπο.
   κρυβεται και κατι αλλο απο πισω απο το σκοπο αυτο καποιου?
   κατι που δε φαινεται εκ πρωτης «οψεως»?
   πώς το διαπιστωνεις αυτο?το κιντρο το βαθυτερο ποσο αληθιονο ειναι.
   και πώς θα ξεχωρισεις τους φιλους τους αληθινους?
   με ποιον τροπο?
   ολα αυτα που λες για το θεωρητικο υποβαθρο τα ασπαζομαι.
   και τα εχω υποστηριξει αρκετες φορες οταν μιλαμε.
   ποιοι ειμαστε αυτοι οι «εμεις» για τους οποιους μιλας elzin?
   και μια ακομα ερωτηση
   πώς βρεθηκαμε?
   τι μας εφερε σε επαφη?
   διοτι τιποτα τυχαιο δεν υπαρχει ετσι?
   η διυποκειμενικοτητα δουλευει και διαδικτυακα elzin.
   ισως κι ο Ερωτας?δε γνωριζω.
   εγω παντως δηλωνω και φιδι και πεταλουδα.κι ως φιδι ανηκω στα ερπετα αλλα ιπταμαι ως πεταλουδα.αμαν πια.ερπετα κι ερπετα……

   • elzin Says:

    ¨Όλοι έχουμε πολλά «εμείς» μέσα μας και πολλά άλλα
    « ζώα» και μέσα και έξω μας.
    Παρατηρούμε σκεφτόμαστε δουλεύουμε προχωράμε αυτοσχεδιάζουμε
    επιβιώνουμε…και ζούμε
    δεν βιαζόμαστε… δεν αργούμε ισορροπούμε σε ένα τεντωμένο σχοινί.

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    σα χρησμος απαντας μερικες φορες.
    σε ρωταω τοσα πραγματα και δεν παιρνω απαντηση.
    παρε κι εσυ ενα τραγουδι λοιπον.
    αφιερωμενο εξαιρετικα
    λευκε μαγε elzin

 21. elzin Says:

  Και ύστερα από την σκληρή κριτική
  και αυτοκριτική επιβάλλεται ένα τραγουδάκι
  για ένα εγώ και ένα εσύ που αντέχουν να περπατάνε
  μαζί σε ένα φλεγόμενο Ελληνικό νησί,
  ένας άνδρας και μια γυναίκα ερωτευμένοι πολύ
  … στο ΕΜΕΊΣ!

  Εσύ κι εγώ με βήμα αργό
  νύχτα περπατήσαμε μαζί
  εγώ κι εσύ τ΄αστρα χρυσή
  γύρω μας ραντίσανε βροχή

  Εσύ κι εγώ με βήμα αργό
  πάνω σε μια ρόδινη αμμουδιά
  άσπρα πουλιά χίλια φιλιά
  μέσα φτερουγίσαν στην καρδιά

  Εσύ κι εγώ με βήμα αργό
  πάνω σε μια ρόδινη αμμουδιά
  άσπρα πουλιά χίλια φιλιά
  μέσα φτερουγίσαν στην καρδιά

 22. greenlion Says:

  καλησπέρα!
  αναρωτιέμαι η απουσία του εμείς στο εγώ και εσύ αυτή την κριτική θα μπορούσε να την αντέξει δίχως να διαλυθεί ο συνδετικός ιστός, μήπως τελικά η ανακεφαλαίωση είναι ο τρόπος ελέγχου της καταλληλότητας των υλικών για να κατασκευάσεις το τόξο και τα βέλη σου;

 23. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  We gonna have a soul shakedown party tonight!
  θα κανουμε ενα παρτυ που θα ταρακουνησει τις ψτχες αποψε…

  This is my invitation:—αυτη ειναι η προσκληση μου
  I got the special vacation;-εχω σπεσιαλ διακοπες
  I need your concentration-χρειαζομαι την αυτοσυγκεντρωση σου
  Just to feel your vibration -για να νιωσω τη δονηση σου
  At that soul shakedown party –σαυτο το παρτυ των ψυχων
  We gonna have a soul shakedown party tonight! –θα εχουμε ενα παρτυ που θα συγκλονισει τις ψυχες αποψες

  ξερεις elzin καμια φορα η μεταφραση δεν ειναι χαμενος χρονος.
  οταν διαβαζα το πρωι το κειμενο του συμποσιου «μεταφραση» εκανα και σε αυτο.
  τα βαθυτερα μηνυματα κρυβονται στις λεξεις
  ακομα και σε ενα κομμα,
  κι αναλογα πως και ποιος το διαβαζει εισπραττει διαφορετικα μηνυματα.
  καπου διαβασα σημερα κατι που με εντυπωσιασε.
  ενα βιβλιο μπορει να ειναι ενα αγαλμα,μια ομορφια που μενει απαραμιλλη στο χρονο
  και δεν αλλαζει,
  το βιβλιο,
  παραμενει το ιδιο.
  καλησπερα δεν σου ειπα ουτε πριν.
  καλησπερα elzin

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   α και ξεχασα να πω το σημαντικοτερο,
   εμενα αυτος ειναι και ο σκοπος και ο στοχος μου και η προθεση μου,
   να κανω μια γιορτη που θα συγκλονισει τις ψυχες.
   και το ονειρο μου επισης.
   εδω και χρονια.
   και με αυτο ελεγα να το ξεκινησω το παρτυ.
   αλλα δεν εχει ιδιαιτερη σημασια ποιο θα ειναι το πρωτο τραγουδι.
   σημασια εχει οτι θα γινει.
   και θα γινει.
   αυτο ειναι και το ονειρο και ο σκοπος μου.
   και ειμαι και φιδι και ερπετο και σερνομαι και ερπομαι κιολας.α μα πια.
   δεν εχουμε κοινο γλωσσικο κωδικα κι αυτο μου τη δινει μερικες φορες.
   καλησπερα και παλι.

 24. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:


  θα σου μιλαω σιβυλλικα κι εγω να δουμε
  πώς θα συνεννουμαστε…

 25. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:


  καλησπερα…καλησπερα…..

 26. elzin Says:

  Ίσως γράφουμε ένα καινούργιο βιβλίο ή μια Νέα Σελίδα
  που να
  …μπορεί να γίνει άγαλμα όμορφο και ας μη περπατήσει αυτό,
  αρκεί να περπατήσουν οι άνθρωποι…και εμείς μαζί τους.

  Η Ελληνικότητα μας, να μη εμποδίσει την αδυσώπητη ματιά του πολεμιστή,
  να κρίνει αμερόληπτα την περίπτωση του Σωκράτη και με την αξιολογική ουδετερότητα των τότε ιστορικών συνθηκών αλλά και με τις σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών για το αίσθημα δικαίου.
  Ο μεγάλος φιλόσοφος δεν δούλεψε.. Πως ζούσε;
  Από ένα μικρό κληρονομικό εισόδημα.
  Ναι αλλά είχε τρία παιδιά και μια γυναίκα.
  Αν για ένα φιλόσοφο είναι μεμπτό να ζει από την γυναίκα του
  Για ένα πολεμιστή είναι απαράδεκτο.
  Αυτή την γυναίκα που όταν πήγε να τον δει δεν είχε τίποτα να της πει
  πριν πεθάνει.
  Είναι δύσκολο να σε εκτιμά μια γυναίκα που σε συντηρεί αλλά είναι εύκολο
  να μιλάς για έρωτα εσύ.
  Δεν ξέρουμε τι γνώμη είχε η Ξανθίππη για τον Σωκράτη που μεγάλωνε τρία παιδιά.
  Τον ανεχόταν τον συμπονούσε τον βαριόταν τον θαύμαζε;
  Δεν θα μάθουμε ποτέ.
  Ίσως η αξία ενός άνδρα να μετριέται με τον βλέμμα που τον κοιτάζει η γυναίκα που είναι δίπλα του.
  Οι περισσότερες πάντως δεν θέλουν να τους βλέπουν και δεν έχουν αδίκο.
  Ο φιλόσοφος του συμποσίου του Έρωτα είχε ερωτευτεί άραγε;
  Είχε ζήσει τον έρωτα;
  Αν ήταν ερωτευμένος θα δεχόταν να πεθάνει και αφού δεν ήταν γιατί
  έμενε και δεν έφευγε να μείνει και μόνος του με την Διοτίμα.
  Απλές ερωτήσεις απλής λογικής για να μη μπερδευτούμε πολύ με τα Τα και δεν βγούνε καλά σε Ι.
  Ας φανταστούμε την αντίστοιχη σκηνή με τον Οδυσσέα να τον έχουν καταδικάσει σε θάνατο οι μνηστήρες και να την Πηνελόπη να τον βλέπει και για τον αποχαιρετισμό.
  Τι θα γινόταν;
  Γιατί δεν χρησιμοποίησε την θεά πειθώ για να σωθεί.
  Ένα επιχείρημα ήταν αρκετό.
  Η ελευθερία του λόγου!
  Και η Αθηναϊκή δημοκρατία ήταν ευαίσθητη σε αυτό.
  Αλλά τελικά ο Σονπεχάουρ μάλλον έχει δίκιο.
  Ο άνθρωπος σκοπεύει αυτοκαταστροφικά και θανατολαγνικά στο θάνατο του
  και λατρεύει τους θεούς ,τους φιλοσόφους τους μάρτυρες και τους νεκρούς ήρωες.
  Ο πολεμιστής όμως όχι!
  Συμβουλεύεται τον θάνατο του προσέχει αλλά λατρεύει την ζωή και το δώρο της
  Και ο θάνατος θα παλέψει πολύ μαζί του πριν τον αγγίξει.

  Γιατί υπάρχει κάτι και κάποιοι που αγαπάει και ξέρει ότι τον χρειάζονται ζωντανό.

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   ψαξε να μαθεις τις προσωπικες ζωες μεγαλων φιλοσοφων και θα δεις που βρισκεται η απαντηση
   για την αποτυχια της φιλοσοφιας τους.ιδε νιτσε.
   και ολα βρισκονται στη βαση της προσωπικοτητας τους και στη σχεση τους με τον κοσμο γυρω τους.
   αλληλεπιδραση.μαγικη λεξη.κλειδι.

   • elzin Says:

    Το παράδειγμα λείπει!
    Το σωστό παράδειγμα.
    Δεν το δίδαξαν με την ζωή τους αλλά… μιλήσανε πολύ γι αυτό.

    Θα εκτιμούσα ένα φιλόσοφο στο μέτρο που θα μπορούσε να δώσει ένα παράδειγμα.
    Είπε ο Νίτσε και «αυτοκτόνησε» παραδειγματικά
    ζώντας μισάνθρωπα και αντιερωτικά .

 27. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  επιτελους βαζεις τα πραγματα σε μια σωστη βαση.
  δε θεωρειται πολιτισμος αυτος που δε σεβεται τη γυναικα
  κι εγω απο τη Λ.Αμερικη ηρθα
  αλλα στη μινωικη κρητη μεγαλωσα
  και δε μπορει
  κανενας στρατος να με κρατησει.
  η σιβυλλα μιλησε
  ελπιζω να ηταν ελληνιδα,
  κι αν δεν ηταν συγνωμη,
  η πυθια μιλησε,
  αυτο το ξερω σιγουρα.

 28. greenlion Says:

  καμιά φορά ξέρεις ίσως και να αναρωτιόταν η Ξανθίππη μήπως ήταν υποχρεωμένη να στηρίξει την επιλογή της για να ξεπεράσει την αλλαζωνία της διαβρωτικής δύναμης της γυναίκας, ίσως έπρεπε να ανακεφαλαιώσει την ευθύνη της για το πως έφθασε ως εκεί

 29. greenlion Says:

  νομίζω πως θα ήταν αδύνατον για τους μνηστήρες να καταδικάσουν τον Οδυσσέα από την στιγμή που πολέμησε τ ανταριασμένα κύμματα μιας διαβρωτικής γοητευτικής θάλασσας- γυναίκας και επέστρεψε με το τρόπαιο της αήττητης θέλησης και η αξία της γυναίκας στο βλέμμα του άνδρα της καθρεπτίζεται

  • elzin Says:

   Ο Οδυσσέας είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει» … από τους μνηστήρες.
   Δεν είναι τόσο εγωιστής ώστε να παγιδευτεί σε παράλογες λογικές θανατολαγνείας
   Δεν νιώθει τόσο αυτάρεσκος για να αναζητήσει μεταθανάτιες δόξες.
   Δεν εκστασιάζεται μπροστά σε αγάλματα νεκρών ηρώων, ούτε λατρεύει σκηνώματα μαρτύρων και αγίων που προτίμησαν τον θάνατο για την πίστη θεών ούτε προσκυνάει νεκρόφιλους θεούς..
   Έχει πάντα ένα σοβαρό λόγο να πεθάνει υπερασπίζοντας μόνο ανθρώπους ζωντανούς και δεν δίνει δεκάρα για «σωτήρες θεούς» και ένα σημαντικό λόγο για να ζήσει για αυτούς που αγαπά.
   Έχει μια γυναίκα που τον αγαπά και ένα παιδί ενήλικο
   που πολεμά δίπλα του.
   Δεν θα αφήσει ένα Παρη – Αλέξαντρο να του πάρει την ζωή και τον κόσμο που αγαπά.
   Είναι πολύ ερωτευμένος με δυο μάτια φλογερά πίσω από ένα μαντήλι με
   χρώματα πολλά και αυτό του δίνει δύναμη χαρά και προχωρά.
   Αυτός ο έρωτας τον κάνει ανίκητο και να αντέχει πολλά.

 30. elzin Says:

  Συνεχίζοντας την αλληλεπίδραση της ανακεφαλαίωσης….

  Όμως αυτή η αδυσώπητη ματιά του πολεμιστή δεν μπορεί να μη περιλαμβάνει
  και την αλληλεπίδραση εξωτερικών παραγόντων και παγκόσμιων συνθηκών στο’Ελληνικό νησί,
  γιατί τότε θα ήταν ένα άλογο με παρωπίδες βλέποντας ένα μέρος μόνο του συλλογικού τονάλ, μόνο το Ελληνικό.
  Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να μη εξετάσει και να συγκρίνει και να κρίνει δύο ιστορίες και δύο δίκες με κοινά χαρακτηριστικά και κάποιες διαφορές.

  Αν και πρέπει να αφιερωθεί ξεχωριστό συμπόσιο για το θέμα αυτό
  και την Δίκη του Κάφκα και του Καϊάφα, επιγραμματικά θα μπορούσαν να ειπωθούν τα εξής με απλούς συλλογισμούς.

  Ο Σωκράτης και ο Ιησούς μοιάζουν σε πολλά.
  Είναι φιλόσοφοι και δάσκαλοι ολκής.
  Έχουν μαθητές και οπαδούς πολλούς.
  Δεν δουλεύουν. Ποτέ δεν δούλεψαν.
  Φαίνεται ότι γεννήθηκαν θεοί και σοφοί.

  Οδηγούνται σε δίκη και καταδικάζονται.
  Στην ουσία επιδιώκουν τον θάνατο τους, τον επιθυμούν για δικούς τους λόγους.
  Δεν πολεμούν. Δεν παίρνουν μέρος στην αδικία.
  Ο Σωκράτης προσπερνά το θέμα των Μηλίων με αποχή
  Και ο Ιησούς ανέχεται τους Ρωμαίους με το άλλο μάγουλο.
  Και οι δύο υποστηρίζουν την λογική του εξουσιαστικού πατέρα.
  Ο Σωκράτης θαυμαστής του Αγαμέμνονα « ποιμένα των λαών»
  Και ο Ιησούς λάτρης του πατέρα «εν τοις ουρανοίς ποιμένα των ουρανών».
  Ο ένας απαντά στο δικαστήριο με την αλαζονεία της ρητορικής και ο άλλος με την αυταρέσκεια της σιωπής.
  Ο ένας δεν εμφανίστηκε ποτέ με γυναίκα δίπλα του σύντροφο.
  Ντρεπόταν μη χάσει την θειότητα του και ο άλλος είχε μια γυναίκα
  υπηρέτρια.
  Ο ένας φιλοσόφησε αρκετά για τον έρωτα και ο άλλος
  υπερβολικά μίλησε για την αγάπη απέχοντας και οι δυο από τα δύο θέματα
  σε πρακτικό επίπεδο.
  Και οι δύο δεν είχαν τίποτα να πουν στις γυναίκες που πήγαν να τους αποχαιρετίσουν.

  Κανείς τους δεν ενδιαφέρθηκε για τα παδιά.
  Ο ένας δεν έκανε και ο άλλος τα παράτησε στην κακόμοιρη την γυναίκα του.
  Ο ένας αντιμετώπισε τον θάνατο με απόλυτη στωικότητα και αδιαφορία και ο άλλος
  φοβήθηκε και λιγάκι στο πιο μελό.
  Και οι δύο προτιμήσανε να πεθάνουν ενώ μπορούσαν να σωθούν.
  Ο άλλος «αγιοποιήθηκε» και αμαύρωσε την δημοκρατία
  και ο άλλος έγινε «θεός» και στιγμάτισε τους Εβραίους.

  Η μεγάλη διαφορά τους είναι ότι ο πρώτος παρέμεινε στα σύνορα της φιλοσοφίας
  και ο δεύτερος άλωσε τον κόσμο με το πρόσχημα της θρησκείας..
  Οι Έλληνες αν και ευφυείς και έμποροι ναυτικοί σε ένα πράγμα υστερούν πάντοτε.
  Στο εμπόριο του θεού και στην θεολαγνεία.
  Έτσι την πάτησαν από τους εδικούς και επιτήδειους
  στο εμπόριο και στην λατρεία αυτών,
  μαζί με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια και τα εικονίσματα που τους πουλήσανε μισοτιμής

 31. elzin Says:

  Και ένα τραγουδάκι για ταξίδια
  …με πυξίδα και χάρτες και νύχτες με αστέρια μαγικά!

  Ταξίδεψέ με σ’ ένα ταξίδι
  χωρίς πυξίδα για οπουδήποτε
  μαζί σου να ‘μαι και δε φοβάμαι
  σου λέω τίποτε

  Άλλοι κοιτούν τον ουρανό και χάνονται
  εγώ δεν έμαθα ποτέ να δραπετεύω
  άλλοι κοιτούν τον ουρανό και χάνονται
  εγώ κοιτώ τα μάτια σου και ταξιδεύω

  Ταξίδεψέ με σ’ ένα ταξίδι
  που κάνουν λίγοι μακρύ κι απρόσμενο
  κι αυτό το βράδυ και το άλλο βράδυ
  και το επόμενο

 32. greenlion Says:

  καλημέρα!
  αλληλεπιδραστικά και ανακεφαλαιωτικά! Τελικά το συμπέρασμα που εξάγεται είναι η αλληλεπίδραση του ζεύγους και της ζωής που ζουν ή δεν ζουν σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη μας κι αν κοιτάξεις!

 33. elzin Says:

  Ωραία !
  Αφού το καταλάβαμε
  … ας ρίξουμε ένα σπίρτο!
  Καλημέρα κατανοητική!

  Να μην με φώτιζαν τέτοια μάτια,
  να μην με λιώνανε τόσοι στεναγμοί,
  να μην με χώριζαν δυο κομμάτια,
  νύχτες που βγάζουν σ’ άλλα μονοπάτια,
  και έχουν το κορμί σου αφορμή…
  και έχουν το κορμί σου αφορμή…

  Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ,
  αυτή η αγάπη στ’ άστρα μ’ ανεβάζει,
  κι άσε να καώ όπως θέλω και να χρεωθώ,
  αυτό το λάθος μόνο μου ταιριάζει

  Αγάπη που ‘γινες σώμα κι αίμα,
  χωρίς εσένα όλα είναι ξενυτιές,
  αν η αλήθεια σου γίνει ψέμα,
  στάχτη να γίνω μέσα σ’ ένα βλέμμα
  που τις νύχτες βάζει πυρκαγιές…
  που τις νύχτες βάζει πυρκαγιές…

 34. Ανώνυμος Says:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
  ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ….ΤΙ ΕΥΤΥΧΙΑ…
  ΤΗΝ ΖΗΛΕΥΩ ΛΙΓΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ….ΤΥΧΕΡΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΗΣ….ΤΥΧΕΡΟΣ ΘΝΗΤΟΣ!!
  ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ….
  ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΗ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ
  ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ…ΑΦΟΥ ΕΠΛΥΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ
  ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΒΑΛΑ ΑΝΘΟΝΕΡΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ.
  01.- Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΠΑΝΙΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ – ΔΙΕΚΡΗΘΗ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ
  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΡΑΓΑΘΙΕΣ ΤΟΥ.
  02.- Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΗΤΑΝ ΗΘΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ
  ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ.
  03.- Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΓΑΠΑΓΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ
  ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΟ ΨΕΜΑ – ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ
  ΤΙΣ ΤΥΠΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ
  ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ.
  04.- Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ
  ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΑΝ ΔΕΝ ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΝΑ ΚΑΙ
  ΤΟΝ ΚΑΙΑΦΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΧΩΒΑ.
  05.- Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΣΥΖΗΓΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΤΟΝ
  ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΗΤΑΓΕ ΣΥΝΕΧΩΣ.
  06.- Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΓΟΝΕΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ
  ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ
  ΟΛΑ ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  07.- Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΗ ΜΕ ΤΟΝ
  ΑΤΥΜΩΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΤΣΕ ΑΠΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ.
  ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Ο ΝΙΤΣΕ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ
  ΙΔΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΩΤΑΓΟΝΙΣΤΗ ΤΟΥ Β.ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ ΤΟΣΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗ.
  ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΑΛΙΣΤΕΡ ΚΡΟΟΥΛΗ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΩΝ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΑΓΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ.
  ΕΞΑΛΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΟΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΟΙ 2 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΧΩΒΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ…ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ…
  ΕΚΕΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΚΑΙ
  ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΨΥΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ…
  ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ…ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ?
  ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ? ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΣΤΑ ΤΩΡΑ?
  ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΒΙΔΩΤΗ
  ΣΑΜΠΑ ΘΑ ΠΑΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΕΞΑΘΡΩΣΗ ΛΕΚΑΝΗΣ…
  ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΑΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΤΟ 1974
  ΗΜΟΥΝ 22 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΦΛΟΓΕΡΟ…
  Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΕ ΕΙΧΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΠΗΤΙ ΤΗΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ…ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ!!!
  ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΗ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΓΙΑΤΙ
  Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΣΠΑΓΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΩΝΕ….
  ΕΚΕΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ…
  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΑ ΚΑΚΗΝ-ΚΑΚΩΣ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ.
  ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ…
  ΠΡΙΝ ΓΙΝΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΜΠΙΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΝΤΑΝ…
  ΟΧΙ ΕΡΠΕΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΛΙΚΗ.
  ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΣΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙ
  ‘Η ΑΠΟ ΕΡΩΤΑ ΣΕ ΕΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΑ….
  ΦΙΛΙΑ ΕΡΩΤΙΚΑ
  ΣΕ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ-ΕΡΠΕΤΑ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

  • elzin Says:

   Πολύ σωστά φίλε μας ΟΔΥΣΣΕΑ,
   παίρνεις θέση καθέτως να ανορθώσεις το παράστημα του φιλοσόφου
   που ξαπλώσαμε οριζοντίως.
   Και πάντα μια δίκη, για να είναι δίκαιη
   πρέπει να γίνεται και με δικηγόρο υπεράσπισης όχι μόνο εισαγγελέα
   για αυτό θα σε καλέσουμε στην δίκη- ανάρτηση που θα κάνουμε
   σύντομα και ετοίμαζε την απολογία του φιλοσόφου.
   Όλοι είμαστε σκουλήκια .
   Από εκεί ξεκινάμε ψάχνοντας για φτερά πεταλούδας!
   Καλό απόγευμα απολογητή!

   • iparea Says:

    Ώρα για μια δίκαιη δίκη με όλους τους μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας
    στην δίκη των φιλοσόφων….λέει η παρέα!
    ..ξανά
    » Μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της Δικαιοσύνης, μια δίκη που καθόρισε τον κόσμο και την νομική, επαναλαμβάνεται στην Αθήνα, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Τη Δίκη θα διεξάγουν διακεκριμένοι δικαστές και νομικοί από Ελλάδα και εξωτερικό.»
    Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση, η δίκη του Σωκράτη επαναλήφθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον Μάιο του 2011. Ο Σωκράτης αθωώθηκε. Η εν Αθήναις δίκη, θα παρουσιαστεί και στο διαδίκτυο, μέσω live streaming, από τη διεύθυνση http://www.sgt.gr/dikisocrati
    Οι συμμετέχοντες νομικοί θα διερευνήσουν τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που βρίσκονται πίσω από της κατηγορίες που αντιμετώπισε ο Σωκράτης και θα τα προσδιορίσουν στο παρόν. Στόχος είναι να παρακολουθήσει το κοινό τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς, να προβληματιστεί με τα λεπτά ζητήματα που απασχολούν ακόμα την ανθρωπότητα και να ζήσει μια προσομοίωση της έντασης της δίκης του Σωκράτη στην Αθήνα πριν περίπου 2500 χρόνια.
    http://parea2010.blogspot.com/2012/05/blog-post_21.html

   • elzin Says:

    Να την ξανακάνουμε τότε,
    αγαπητή φιλοσυμποσιακή παρέα
    …με όλα τα σύγχρονα δεδομένα
    και τα νεοευρεθέντα στοιχεία τα σημειολογικά.:-)

    Λίο

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   καλησπερα ανωνυμε
   στα περι νιτσε θα συνιστουσα να ψαξεις να βρεις το ρολο που επαιξε η αδερφη του-συνεργατιδα και οπαδος του χιτλερισμου-στο πώς ακριβως εχει φτασει σημερα ο νιτσε να θεωρειται «υπερμαχος» του χιτλερ.λογω της αποτυχιας του στην προσωπικη του ζωη και ολοκληρωση του,αυτη ηταν η μονη γυναικα στη ζωη του.θα ειχε ενδιαφερον να το ψαξεις…

   στα περι πεταλουδων-ερπετων-σκουληκιων θα σε παραπεμψω στη μνημειωδη φραση της θεωρουμενης πια ως κλασικης επιτομης του χιουμορ σειρα ,εξιστορησης μιας αλλης ηρωικης φυλης,των Γαλατων,
   του περιφημου Αστεριξ, αντρα μεγαλειωδους δυναμης και εξαιρετικου ηθους, ενας αντιστοιχος Οδυσσεας Γαλατης θα ελεγε καποιος-αν κι ισως να ειναι και ιεροσυλο κατι τετοιο να ειπωθει απο ελληνικα ιδιατερως χειλη.
   Στις προσπαθειες του να νικησει τον Ιουλιο Καισαρα-αντιστοιχης ομορφιας και δυναμης επαναλαμβανω-
   για λογους ανεξαρτητους απο τη θεληση του επεφταν πανω του οι Πειρατες, προσωπα των οποιων ο ιστορικος ρολος δεν εχει ακομα διελευκανθει,
   κι αφου παντα καταβυθιζοταν το πειρατικο καραβι τους,
   με λυγμο αποριας και απογνωσης,
   ενα απο τα μελη του πληρωματος,σε καιρια παντα στιγμη αναφωνουσε:
   ΘΚΟΥΛΗΚΙ Ο ΑΝΤΛΩΠΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!
   περι ανικανοτητας ερωτικης σταθεροτητας των θκουληκιων ή και των ερπετων δεν αναφωνουσε κατι……
   καλησπερα
   κι ολα καλα.

   • elzin Says:

    Τώρα καταλάβαμε γιατί βουλιάζουν τα πλοία οι πειρατές!
    Αξιοσημείωτη σημειολογία!!!
    Ευχαριστούμε για την πληροφορία!
    Σκουλήκι ο άνθρωπος και θέλει να γίνει πεταλούδα!
    Και κανείς πειρατής δεν θα τον εμποδίσει πεταλουδίξ!
    Μα… τον τουτάτη!

 35. greenlion Says:

  Στο διά ταύτα των επιδράσεων και αλληλεπιδράσεων μας παρέσυρε το ρεύμα των μήλων της Έριδος και των παραδείσιων πτηνών, ενώ εμείς έπρεπε να τα ελέγξουμε. Είχαμε την δύναμη του έρωτα και της αγάπης μας, όμως έπρεπε να κατακτήσουμε και την θέληση να το κάνουμε κι ήταν πολύ μακρύς ο δρόμος προς εκείνη. Όμηροι και Οδυσσείς περιπλανόμενοι κι οι δύο μας άνδρας και γυναίκα. Η Πηνελόπη είναι το σύμβολο της θέλησης του να είμαστε μαζί. Πάντα ξέρεις αν ο άνδρας σου έχει παράλληλες ερωτικές συνευρέσεις αλλά δεν μπορείς να τ αποδείξεις και γίνεσαι η τρελή η υστερικιά αν μιλήσεις ζηλιάρα Ήρα, όμως μόλις σε πλησιάζει ερωτικά η ξένη ενέργεια απωθεί τη δική σου, είπαμε τα ομώνυμα απωθούνται, ε δε γίνεται πως να το κάνουμε να κάνεις έρωτα με τον άνδρα σου κι όλες τις ερωμένες του μαζί, οπότε φεύγεις αλλά και που να πας όταν κι οι άλλοι άνδρες μιά από τα ίδια είναι; Μένεις λοιπόν στο τέλος γαλάζια ψυχρή Πηνελόπη ανάμεσα στους μνηστήρες χωρίς να ενδίδεις, να περιμένεις εκείνον που θα γυρίσει έχοντας κατακτήσει την θέληση να είναι μόνο μαζί σου, την ίδια θέληση που κατέκτησες και σύ.Υποθέτω πως κι ενας άνδρας πλησιάζοντας ερωτικά την γυναίκα του το ίδιο θα απωθείται από τους κραδασμούς των δικών της παράλληλων σχέσεων. Ελπίζω να ήμουν αρκετά διευκρινιστική το πως με ένα φιλί ο Πρίγκηπας ξυπνά την ωραία κοιμωμένη

  • elzin Says:

   Άκρως διευκρινιστική και διαφωτιστική και ξυπνητή Λιονταρίνα!
   Και από την πλευρά της γυναίκας την ουσιαστική.

   Η Πηνελόπη είναι το σύμβολο της θέλησης του να είμαστε μαζί.
   Θέλει τον δικό της άνδρα αλλά μια γυναίκα για να αγαπά ένα άνδρα πραγματικά πρέπει και να τον εκτιμά βαθιά.
   Και ο άνδρας θέλει την δική του γυναίκα και την ποθεί όταν είναι απρόσιτη για τους πολλούς από την δική της δύναμη και επιλογή.
   Ο Οδυσσέας είναι το σύμβολο της δύναμης,
   του να μπορούμε να είμαστε μαζί.

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   λιονταρινα μου η αναλυση που κανεις για την πηνελοπη ως συμβολο «θελησης του να ειμαστε μαζι «.
   ειναι βαθυτατη και μεστη νοηματος.
   εχεις δικιο για τις ενεργειες και τη διαισθητικοτητα της γυναικας να νιωθει ποτε ο αντρας ειναι «αλλου».
   κι επισης οντως για να αγαπας εναν αντρα αληθινα πρεπει να τον εκτιμας και να τον σεβεσαι βαθια.
   αρα
   αφου Οδυσσεας-Πηνελοπη ειναι και οι δυο συμβολα της δυναμης και της θελησης του ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ να ειναι μαζι αυτο που οφειλουν ειναι να κανουν και να περατωσουν την οδυσσεια τους Μαζι
   …εστω και χωρια..
   καλησπερα σε ολους
   καλησπερα elzin

   • elzin Says:

    Καλησπέρα ενωτική οδυσσειακή φτερωτή μας χορεύτρια!
    Έτσι είναι!
    Τα σύμβολα και τα αρχέτυπα για να λειτουργήσουν και να ενώσουν και να ενωθούν
    και στο τονάλ και στο ναγουάλ οφείλουν να είναι άψογα
    και ΜΑΖΙ και χωριστά.

 36. Ανώνυμος Says:

  Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ
  ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ.
  ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ
  ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ
  ΚΑΝΗ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
  ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΘΑ ΕΧΗ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΝΑ ΤΑ ΒΡΗ ΟΛΑ
  ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΑΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΘΑ ΒΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΩΝΤΟΣ ΟΛΑ ΑΛΗΘΙΝΑ.
  ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΠΟΝΥΜΟΣ
  ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΗ.
  ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΝΙΤΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ
  ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥΣ
  ΕΤΕΡΟΘΑΛΗΣ ‘Η ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ
  ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΣΥΦΙΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΔΩΣΕ Η ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ.
  ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ
  ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.
  ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ
  ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΠΗΓΕΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΗΣΗ ΤΗΣ.
  ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΤΕΛΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
  Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΗ ΤΟΥΣ
  ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ
  ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ.
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ
  ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΕΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΣΩΝ ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ.
  ΑΓΑΠΗ-ΥΓΕΙΑ-ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  ΖΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ
  ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

  • elzin Says:

   Μη μας πιάσει και καταναλωτική μανία με την επωνυμία
   φίλε ΖΑΝΝΗ ΚΟΝΤΙΖΑ
   ΠΛΟΙΑΡΧΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ.

   Τελευταία νεοελληνική συνήθεια
   ‘’επωνύμων» που θέλουν να γίνουν όλοι
   και να τους καλέσουν στο γυαλί να μιλήσουν για την ζωή και το καλάμι.
   Όταν πρέπει και όπου χρειάζεται .

   Χρόνια έχουμε επωνύμους κλέφτες που μας κυβερνούν και κάποιοι που καλύψανε τα πρόσωπα τους,
   δώσανε
   μια καλύτερη αξιοπρέπεια στο λαό που ανήκαν.

   Για τα ερπετοειδή και την θεωρία αυτών που την προωθούν σε νέα έκδοση έχουμε αναφερθεί ξανά φίλε και δεν μας αφορούν.
   Καλό είναι να μη επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια με κίνδυνο να γίνουμε βαρετοί.

   Είναι δύσκολο να αφυπνιστεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος με την θεωρία του
   ερπετοειδούς Δαβίδ.

   Αν ένα ερπετοειδές σκέφτεται σαν τον Νίτσε ίσως είναι καλύτερο από
   ανθρώπους περιούσιους και θεούσους.

 37. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  χαιρω πολυ Οδυσσεα Ζαννη Κοντιζα,πλοιαρχε
  Φιλαρετη Κουμουνδουρου,δασκαλα

  • elzin Says:

   Χαιρόμαστε πολύ για την γνωριμία
   …Δασκάλα με τα χρυσά ματια!
   Τιμή μας να σε έχουμε κοντά μας …στο Μεγαλοχώρι της Λαϊον!
   Λεωνής Δρίβας καλλιτέχνης

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    τι εγινε elzin?
    παει το πεταλουδα μου ετσι
    και πεταλουδα μας αλλιως?
    κι εγω εχω χαρει απο καιρο καλλιτεχνη!


    κι εμενα τιμη μου
    που σε γνωριζω….
    και για να μην παρεξηγηθουμε..
    αγνοησε τον τιτλο του τραγουδιου
    και δωσε βαση στο ρεφρεν………….
    ελα
    λιγο ακομα…..
    ε elzin?

   • elzin Says:

    Όταν βλέπουμε δασκάλες τις ερωτευόμαστε
    και τις αναγνωρίζουμε από τα μάτια και την χρυσή φλόγα τους,
    ότι φερετζέ μαντήλι και να φοράνε…

    Hope you guess my name
    Pleased to meet you

 38. elzin Says:

  Στρατηγέ της Ατείχιστη Πόλη
  στείλε μας σε παρακαλούμε ξανά το
  σχόλιο σου ..κάπου κόλλησε και δεν μπορεί να δημοσιευτεί.

  Ήταν ακράδαντο το επιχείρημα!!!

 39. elzin Says:

  Σχόλιο από Ατείχιστη Πόλη!

  http://www.stavrosn.blogspot.com/

  Καλησπέρα στη διαφωτιστική συντροφιά!
  Περί του έρωτα ο λόγος άρα και περί του ήρωα και περί μιας γεμάτης ουσίας ζωής.
  Το αρσενικό με το θηλυκό μέσα μας και έξω μας θέλουν να ενωθούν, τι πιο φυσιολογικό, πιο υγιές και πλήρες;
  Πώς να βασιλέψει ο Δίας δίχως την Ήρα, πώς να πολεμήσει ο Άρης δίχως τον έρωτα της Αφροδίτης;
  Ο Αχιλλέας, ο Σωκράτης, ο Αλέξανδρος, ο Χριστός, ο Νίτσε ίσως να μην είχαν άλλη επιλογή από το θάνατο καθώς βάδισαν έξω από τα όρια και δεν υπήρχε μια αγκαλιά ερωτική ισάξιά τους, να καταφύγουν.
  Μεγάλη ας είναι η συμπάθειά μας γι΄αυτά τα τραγικά ηρωικά πρόσωπα. Να ισορροπήσει το αρσενικό και το θηλυκό μέσα της και να συμβιώσει ή και να ενωθεί, ο ανθρώπινος και ο θείος έρωτας!
  Έφτασε όμως η εποχή που ένας μεγαλύτερος άθλος περιμένει την πρωτοπόρα ανθρωπότητα σε αυτό τον τομέα.
  Να ισορροπήσει το αρσενικό και το θηλυκό μέσα της και να συμβιώσει ή και να ενωθεί, ο ανθρώπινος και ο θείος έρωτας!
  Να γαληνεύει η αγριάδα του πολεμιστή με τη γλύκα της αποδοχής,
  η λογική και η διαίσθηση, η βία και η καλοσύνη, η επιμονή με την υπομονή, η συγκέντρωση και η διάχυση.
  Το πείραμα της συνύπαρξης του ανθρώπινου και του θείου έρωτα προϋποθέτει ένα μεγάλο ταίριασμα…
  Ο ελληνικός δρόμος όμως, είναι ο δρόμος του κατά φύση ήρωα, δηλαδή του ερωτευμένου πολεμιστή!
  Χτυπώντας η μαύρη θρησκεία και οι «εσωτεριστές» συνοδοιπόροι, τον έρωτα, χτυπούν μια θεμελιακή ζωτική ελληνική ιδιότητα, που δίχως αυτή πολλά θα μείνουν λειψά και ανολοκλήρωτα.

  • elzin Says:

   Είναι ακράδαντο το επιχείρημα αυτό σοφέ πολεμιστή,
   … ικανό να αναβάλει πολλές δίκες επ΄αόριστον.

   Πώς να βασιλέψει ο Δίας δίχως την Ήρα, πώς να πολεμήσει ο Άρης δίχως τον έρωτα της Αφροδίτης;
   Ας αφήσουμε τον Αχιλλέα Αλέξανδρο να βρει την Ιφιγένεια του, τον Σωκράτη την Διοτίμα του,
   τον Χριστό την Μαγδαληνή του, τον Νίτσε Διόνυσο την Αριάδνη του.
   Οι δίκες να μη χωρίζουν πια του ανθρώπους ούτε να τους καταδικάζουν σε θάνατο.
   Η ελευθερία λόγου και σκέψης να είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Ανθρώπου μαζί με κάποια άλλα.
   Και να προτείνουμε στις Ερινύες την λύση της Αθηνάς στην τραγωδία του Ορέστη.
   Να μεταμορφωθούν σε Ευμενίδες μαζί με την νέα θεά την Πειθώ και τον Αγοραίο Δία.
   που να ενώνουν τα αδέλφια και τους λαούς.
   Να ισορροπήσει το αρσενικό και το θηλυκό μέσα της και να συμβιώσει ή και να ενωθεί, ο ανθρώπινος και ο θείος έρωτας!
   Ας είναι αυτός ο μεγαλύτερος άθλος που περιμένει την ανθρωπότητα και ας είναι ο δικός μας!
   Και των Ελλήνων και των άλλων λαών!

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   «ένας μεγαλύτερος άθλος περιμένει την πρωτοπόρα ανθρωπότητα:
   Να ισορροπήσει το αρσενικό και το θηλυκό μέσα της και να συμβιώσει ή και να ενωθεί, ο ανθρώπινος και ο θείος έρωτας!
   διαισθηση-λογικη
   συγκεντρωση-διαχυση
   να ενωθουν στο δρόμο του κατά φύση ήρωα, δηλαδή του ερωτευμένου πολεμιστή!»
   ε τι να πω?
   τα ειπες ολα!
   χαιρομαι πολυ Ατειχιστη Πολη!
   καλα κανεις και εισαι α-τειχιστη πολη…………
   elzin?
   το πολη εχει ως λεξη την ιδια ριζα απο το πολεμος?

   • elzin Says:

    Μάλλον μάλλον
    …να ρωτήσουμε και τους πολίτες της ατείχιστης πόλης
    και μια πολιτείας,
    όχι απαραίτητα ιδανικής και τέλειας
    αλλά τουλάχιστον ανθρώπινης και γιορτινής.

   • greenlion Says:

    βεβαίως και η πόλις και ο πόλεμος εκ του πέλω = υπάρχω,κινούμαι, είμαι, γίνομαι, αποβαίνω

   • elzin Says:

    Άρα ο άνθρωπος οφείλει να υπάρχει να κινείται σαν πολικό όν
    και να γίνεται Αριστοτελικά ενδελεχής αποβαίνων τελικά
    σε μια κοινωνία ανθρώπων πολιτών ενεργών στα κοινά όλων
    …ΟΛΟΙ.

   • greenlion Says:

    μου ξέφυγε ένα λάβδα στο ρήμα πέλλω ο πολεμιστής φαίνεται με τάραξε με την παρέμβαση του σφόδρα….

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    ευχαριστω λιονταρινα μου!
    αρα το πατερας παντων ο πολεμος
    μπορει να αποκτησει τη πραγματικη του διασταση τωρα
    η κινηση προς την τελειοτητα και την ενδελεχεια
    ισως?

   • elzin Says:

    Να το κάνουμε Ι ή να το αφήσουμε Τ καλύτερα το L που ξέφυγε;
    … ίσως;

   • greenlion Says:

    τι να σου πω δεν ξέρω εδώ μιλάμε για το πύρ εξαρτάται από τον χειρισμό και τους χειριστές!

   • elzin Says:

    Να ρωτήσουμε τον Ήφαιστο αυτός μάλλον
    θα ξέρει σαν πυρουργός…των όπλων.

   • greenlion Says:

    εμείς να τον ρωτήσουμε, αυτός θα απαντήσει όμως; με την φωτιά ποτέ δεν ξέρεις και δεν μπορείς και να την πιέσεις κιόλας…

 40. greenlion Says:

  έχεις τον θαυμασμό μου Ατείχιστη Πόλη
  πραγματικά ξαφνιάστηκα δεν περίμενα από κανένα τόσο δυναμική τοποθέτηση

 41. elzin Says:

  Και ένα τραγουδάκι…. για τις παρατηρήσεις
  με Νέα σπίρτα και πολλές Ερωτικές ματιές
  σαν φωτιές φλογερές και χορευτικές!

  Την καρδιά μου απόψε μη μου την χαλάς
  μάθε και λιγάκι να χαμογελάς

  Τη βραδιά μου απόψε μη μου τη χαλάς
  μάθε και λιγάκι να χαμογελάς
  Κάνε λίγο κέφι, πιες ένα κρασί
  Χόρεψε κι εσύ
  Τη βραδιά μου απόψε μη μου τη χαλάς
  γιατί πεισματώνεις και δε μου μιλάς
  Άσε με λιγάκι κι εγώ να χαρώ
  κι έμπα στο χορό
  Τη βραδιά μου απόψε μη μου τη χαλάς
  μάθε και λιγάκι να χαμογελάς
  Τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές
  αύριο μου τις λες
  Τη βραδιά μου απόψε μη μου τη χαλάς
  Ούτε μ’ αγκαλιάζεις ούτε με φιλάς
  Άσε πια το ύφος σου το σοβαρό
  κι έμπα στο χορό

 42. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  νομιζω πιο πολυ θα σοκαριστεις
  οταν σουρθει ο πελεκυς e
  στο κεφαλι.
  κυκλοφορει και μια φημη οτι υπαρχει
  και τριπλος πελεκυς.
  αλλα ειναι ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες.
  ξερεις κατι
  εσυ elzin?

  • greenlion Says:

   κοίτα ο πέλεκυς είναι διπλός αλλά η Πότνια του Λαβυρίθου κρατά δύο πέλεκεις!

   • elzin Says:

    Ωχ!
    Μήπως πρέπει να φτιάξω τείχη ….από απελέκητα ποντιακά κούτσουρα;

   • greenlion Says:

    αχ όχι μη μου μιλάτε για ποντιακά και μούρχεται αηδία ο σύζυγος που εγκατέλειψα ήταν πόντιος

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    ευχαριστω για τη βοηθεια λιονταρινα μου.
    θα βρω 5-7
    μαλλον 12
    πελεκεις……………………………

   • elzin Says:

    Δεν ξέρουμε για το σύζυγο τον ποντιακό, ας πρόσεχε,

    αλλά ξέρουμε για καράβια ποντιακά που μεταφέρουν
    τρόφιμα και λοιμούς ποντικών και χοίρων σε πολέμους Σμινθιναϊκούς, κατά εντολή του Σμινθέα Απόλωννα
    σε ανθρώπους ανοϊκούς.

 43. elzin Says:

  Που να ξέρω;
  Ένα ξέρω πως δεν ξέρω τίποτα
  όταν βλέπω φτερά πεταλούδας τριπλά και διπλά
  Μαζί με αστεράκια πολλά να φτερουγίζουν χαρωπά…
  και ύστερα από όλα αυτά κουβέντα για το κώνειο.
  Θα το δώσω και κάτι ερπετά…να νιώσουν χαρούμενα και αυτά
  και να μη γίνονται πειρατικά.

 44. elzin Says:

  Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ
  μια και είμαι εγώ παιδί ξέρω πάντα να γελώ
  χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ.

  Χαρωπά τα δυο μου δάκτυλα χτυπώ
  μια και είμαι εγώ παιδί ξέρω πάντα να γελώ
  χαρωπά τα δυο μου δάκτυλα χτυπώ.

  Χαρωπά τα δυο μου γόνατα χτυπώ
  μια και είμαι εγώ παιδί ξέρω πάντα να γελώ
  χαρωπά τα δυο μου γόνατα χτυπώ.

  Χαρωπά τα δυο πόδια τα χτυπώ
  μια και είμαι εγώ παιδί ξέρω πάντα να γελώ
  χαρωπά τα δυο μου πόδια τα χτυπώ.

  Χαρωπά θε να γελάσω δυνατά
  μια και είμαι εγώ παιδί ξέρω πάντα να γελώ
  Κι άμα θες απ’ την αρχή ξαναρχινώ.

  Μια και είμαι εγώ παιδί ξέρω πάντα να γελώ
  χαρωπά απ’ την αρχή ξαναρχινώ.

  Και ένα άλλο επίσης κατατοπιστικό …για παιδιά
  που πρωτοπαίζουν

 45. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:


  θα μεινεις στην ιδια ταξη
  για 6-7 αιωνες
  ετσι οπως πας

 46. elzin Says:

  ΜΑΖΙ σου και 12
  τουλάχιστον 20…για μια νύχτα μεγάλη…
  Διορθωμένη!

 47. greenlion Says:

  έχω λίγο ασυνήθιστο τρόπο στο χιούμορ αλλά και σεις δεν πάτε πίσω

 48. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  τραγουδακι μονο εγω θα βαζω?
  δεν εχει πλακα.
  τα κουτσουρα
  καιγονται ομως…
  προσεχε………………..

 49. elzin Says:

  Να βάλουμε¨!
  Ένα για τον Ενδελεχή Έρωτα μια πολύχρωμης πεταλούδας!

  Δεν είναι της μαθήτριας το πρώτο δάκρυ.
  Είναι απειλή-είναι ζημιά.
  Δεν είναι βάρκα με καρδιές στην άκρη.

  Είναι σιωπή – είναι φωτιά.
  Είναι αυτός που καίγεται στη μέση της πλατείας.
  Είναι σιωπή – είναι φωτιά.
  Είναι σιωπή – είναι φωτιά.
  Είναι αυτός που φεύγει πρίν το τέλος της ταινίας.
  Είναι θεός κι εγκληματίας.
  Είναι σιωπή – είναι φωτιά…

  Ο έρωτας βουτάει απ’τις ταράτσες στο κενό.
  Χώνει το χέρι σε νερό,νερό που βράζει.
  Δεν έχει σώμα-ούτε μυαλό.
  Δεν αρρωσταίνει-δεν πονάει-δεν δειλιάζει.

  Ο έρωτας δεν είναι η μελωδία που θα φάς,
  ούτε μπουκέτο με λουλούδια να στολίσεις.
  Τραβάει μακριά-καθώς τραβάς,
  απ’το συρτάρι της καρδιάς δυο μάτσα αναμνήσεις.

  Δεν είναι «μπόμπα»σε σκυλάδικο ο έρωτας,
  ούτε ο εύχαρις και πλούσιος μαλακας.
  Είναι αυτόχειρας φυγάς.

 50. greenlion Says:

  ο ανθρώπινος και ο θείος έρωτας αγαπητή ατείχιστη πόλη για να κόψουμε την πλάκα δεν ενώνονται!

  • elzin Says:

   Για πες μας γιατί δεν ενώνονται γιατί;
   Μετά θα ειδοποιήσουμε την Ατείχιστη Πόλη
   …για το πέλεκυ…

  • greenlion Says:

   γιατί αρκετά με τους θεούς και τις θρησκείες τους

   • elzin Says:

    Αρκετά!
    Μας έχουν πρήξει τα συκώτια
    Μας λυγίζουν τα γόνατα
    Μας στραβώνουν τους λαιμούς
    Και μας χαμηλώνουν το βλέμμα!
    Με τους θεούς και τις θρησκείες τους

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   νομιζω οτι θα διαφωνησω μαζι σου
   αλλα να ακουσω πρωτα τι εννοεις

   • greenlion Says:

    γιατί αν πας στο μπλόγκ μου θα τα διαβάσεις τα αναλύω να τα κατανοήσουν και οι πιό ηλίθιοι

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    μα αμα «παταω» επανω στο greenlion δε βγαζει σε μπλογκ

   • elzin Says:

    Εν μέρει…θα διαφωνήσεις;

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    η θεοκρατια μας εχει καταστρεψει
    θεικο δεν ειναι μονο
    τα του θρησκευτικου συστηματος του οποιου
    εν μερει
    ναι
    elzin
    καληνυχτα
    ή
    καλημερα
    κι ολα καλα

   • elzin Says:

    Ίσως θέλει το κατάλληλο τραγούδι
    και στον σωστό ρυθμό για να ανοίξει το παράθυρο…
    γιατί η «θεοκρατία» μπορεί να είναι στην επιστήμη, στο χρήμα
    στην βλακεία στην λαγνεία και σε άλλα πολλά
    και κρατούν τα παράθυρα της αγάπης μας κλειστά.

    Σ’ αγαπώ
    σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία
    σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία
    σ’ αγαπώ γιατί είσαι εσύ

    Αγαπώ
    αγαπώ κι όλο τον κόσμο
    αγαπώ κι όλο τον κόσμο
    γιατί ζεις κι εσύ μαζί

    Το παρα
    το παράθυρο κλεισμένο
    το παράθυρο κλεισμένο
    το παράθυρο κλειστό

    Άνοιξε
    άνοιξε το ένα φύλλο
    άνοιξε το ένα φύλλο
    την εικόνα σου να δω

 51. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  Είναι σιωπή – είναι φωτιά.
  Είναι αυτός που καίγεται στη μέση της πλατείας.
  Είναι σιωπή – είναι φωτιά.
  Είναι σιωπή – είναι φωτιά.
  Είναι αυτός που φεύγει πρίν το τέλος της ταινίας.
  Είναι θεός κι εγκληματίας.
  Είναι σιωπή – είναι φωτιά

  ΠΟΛΕΜΟΣ
  elzin
  ενδελεχης

 52. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  αυτο
  μεσα στις εικονες εχει και καραβια elzin
  εχει και ξωτικα
  και βυθους
  φωσφοριζουνε και πανε
  με ρωτουν απο που να ηρθες,
  δεν θα πω σε κανεναν τιποτα
  αγαπημενο τραγουδι

 53. greenlion Says:

  την καληνύχτα μου αγάπη μου elzin και το ξέρεις ότι ποτέ δεν θα επέλεγα ένα θεό ούτε θα ερωτευόμουν οπαδό θεού

 54. elzin Says:

  Καληνύχτα στις αγάπες και στις αγαπημένες που δεν προτιμούν τους
  Θεούς από εμάς τους κοινούς θνητούς και απλούς ανθρώπους
  …ας μην είμαστε και τέλειοι.
  Προσπαθούμε όμως και κουραζόμαστε για μια θέση κάτω από
  τον Ήλιο δίκαιη και ίση και αξιοπρεπή.

 55. Ατείχιστη Πόλη Says:

  Μια καληνύχτα σε όλους που έχουν μια θέση κάτω απ΄τα άστρα του ισορροπιστή Ζυγού, στα εύθυμα λιοντάρια, τις γενναίες λιονταρίνες που δεν έχουν φυσικά να φοβούνται τίποτα και τις πεταλούδες με τα τόσο όμορφα φτερά!

 56. elzin Says:

  Καλημέρα σε όλους τους επώνυμους και στους απλούς ανώνυμους
  της Επαναστατικής Καλλιτεχνικής καθημερινότητας και στους γενναίους στρατηγούς μιας Όμορφης Ατείχιστης Πόλης!

  Δεν πάμε σε μια παλαιότερη ανάρτηση με νέο τραγουδάκι
  μέχρι την καινούργια …με το τόξο και τα βέλη
  ενός ερωτευμένου παιγνιδιάρη θεού;
  Οπαδοί εμείς μόνο μιας θεωρίας!
  Αυτής που λέει:
  keep walking keep dreaming!

  Και μη σταματάς ποτέ να προχωράς και να ονειρεύεσαι ξύπνιος
  Και όρθιος!
  Έχουμε τις δασκάλες με τα χρυσά μάτια και βαμμένα κόκκινα μαλλιά
  να μας δασκαλεύουν σωστά
  πότε το Τ του Ήφαιστου να χρησιμοποιούμε κάθετα οριζόντια ή πλάγια σωστά.
  Έχουμε τις χορεύτριες για τον ρυθμό,
  Έχουμε τα ξύλινα σπαθιά
  Έχουμε επιμονή υπομονή θέληση και δύναμη και πάθος
  και λογική και άλλα πολλά.
  Έχουμε και κάποιες κυρίες να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες
  και να μας καθοδηγούν με μια κορδέλα στα μαλλιά
  Κκαι ένα μαντήλι με χρώματα πολλά.
  Και ένα ¨Έρωτα που ερωτά και μιλάει μια γλώσσα διεθνή πολύ καλά
  σε άπταιστη εσπεράτζα στέλνει με φιλία πολλά φιλιά.

  bojorno
  principesse e principi della nuova stagione
  la vita è bella

  Τα φτερά του Έρωτα!

  https://elzin.wordpress.com/2008/12/31/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%ac%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%84/

  adiamo!

 57. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  di mi ancora ……
  καλημερα!
  -αυτο ειναι δοκιμαστικο
  να δω αν φευγει
  σημερα ο υπολογιστης τρελλαθηκε!
  καλημερα
  professore di amore………………

 58. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  σχετικα με τον ερωτα
  τα φτερα του και τα παθη του.
  ερως-εραν-εραστες
  ζητω και γι αυτο ρωταω
  ψαχνω την ελευθερωση
  την ελευθερια
  τη δικη μου και μεσω αυτης και του κοσμου ολου,
  εαν δεχτουμε οτι ειμαστε μια μικρογραφια του συμπαντος,
  σαν το lapis lazuli,
  ψαχνω την τελειοτητα
  και την αρετη
  το αγαθο
  μεσω της ποιησης,
  καθε ειδους τεχνης και
  αναζητω την τελειωση μου ως πνευμα και ως ψχη,
  τοσο στο μικροκοσμο
  οσο και στο μακροκοσμο.
  στο ανθρωπινο
  και στο συμπαντικο.
  επειδη οι εννοιες εχουν διαστρεβλωθει
  θα παψουμε εμιες να τις χρησιμοποιουμε?
  ερωτας
  ερωτορωτας-μου αρεσει αυτο elzin,
  και αναζητω να γινω αυτο που εχω εν δυναμει μεσα μου,
  μεσω της γνωσης
  του ερωτα μου για αυτην
  κι αναζητω την απελευθερωση την δικη
  της ψυχης μου
  και κατα συνεπεια αγωνιζομαι και για την ελευθερια ολων.
  κι εχω συμπαραστατη την πιστη στον εαυτο
  την πιστη στον σκοπο
  και το βλεμμα,
  κι ενα βλεμμα σου,
  να χαθω μεσα του
  κι αναγεννημενη να βγω
  να συνεχισω
  μονη μου
  διπλα σου
  και παραλληλα…………..
  καλημερα ειπα?

  • elzin Says:

   Καλημέραααααα αααααγωνιζόμενη Πεταλούδα!
   Το καταλάααααααααααβαμε!
   Δεν είμαστε τελείως χαζοί.
   Εν μέρει…μόνο

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    δεν ξαναμιλαω……………………………

   • elzin Says:

    Μη μου μιλάς σαν με κρατάς
    μόνο να με κοιτάς …θέλω!
    Σαν με κοιτάς
    ηλιοβασίλεμα στα μάτια σου, φωτιά
    καίγομαι μέσα στη δική σου τη ματιά
    λιώνω σαν φλόγα την αυγή σαν με κοιτάς.
    Σαν με κρατάς
    είναι τα μπράτσα σου μια θάλασσα πλατιά
    που μέσα χάνομαι και πνίγομαι βαθιά
    μες στα μαβιά της τα νερά σαν με κρατάς.
    Μη μου μιλάς
    νιώσε στα στήθη μου τους κτύπους της καρδιάς
    μες στην παλάμη μου το ρίγος της νυχτιάς
    να μ’ αγαπάς, να μ’ αγαπάς, να μ’ αγαπάς.
    Και σ’ αγαπώ
    δεν έχω τίποτ’ άλλο, τίποτα να πω
    το καλοκαίρι αυτό θα σβήσω, θα χαθώ
    άσε με απλά να σ’ αγαπώ, να σ’ αγαπώ.

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    σε κοιτω και κοκκινιζεις
    κι εχεις προδοθει
    μηλο μου κοκκινο
    και μανταρινι
    μα εδω δεν ειναι ξενο το βλεμμα κανενος
    νυχτα ξαστερια
    τρεμουν οι φλογιτσες
    για μία σου ματια………
    καλημερααααααααααα

   • elzin Says:

    Είμαι ντροπαλός λιγάκι…

    Καλημέρα ατενιστική!

 59. ο νοών...νοείτω Says:

  Τι να πω και εγώ σε αυτόν τον καταιγισμό Έρωτα!
  Χωρίς Έρωτα δεν μπορώ να χαρώ την ζωή.
  Χωρίς Αγάπη δεν μπορώ να ζήσω.
  Ερωτευμένος με την Αγάπη κοιτάζω πάντα προς την σύντροφό μου εδώ και 13 χρόνια.
  Αγαπώντας τον Έρωτα κοιτάζω την Χώρα της Λάϊον και τους οδοιπόρους της.
  Τον Έρωτα που ξετυλίγεται με άπειρους λόγους μαγικούς, παραμυθένιους.
  Τον Έρωτα που δεν γερνάει, όντας αεί νεανίας, διότι ρωτάει.
  Την Ερωτική μου καλησπέρα στην συντροφιά σας και στους συντρόφους σας.

  • elzin Says:

   Μόνο ένας ερωτικός άνθρωπος μπορεί να μιλάει όπως εσύ
   ερωτικό αστέρι μας.
   Δεν ξέρουμε την σύντροφό σου, αλλά έχουμε δει την καρδιά σου να ομιλεί
   και την θεωρούμε τυχερή δίπλα σου
   και εμάς…. κοντά σου
   σαν περπατάμε και μοιραζόμαστε τους ερωτικούς μας καημούς.
   Καλησπέρα πανερωτικά!

 60. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  κυριοι και κυριες
  πολυπαθε ξενυχτισμενε elzin
  κατηγορηθηκαμε ως πεταλουδες
  δια το αστατον του ερωτικου βιου
  και την ασταθεια ερωτικων και μη
  αδυναμιων
  εχοντας δικαιωμα υπερασπισης
  κι εχοντας ξυπνησει
  με ασταθη βαρομετρικα-πεταλουδες ουσες
  καταθετουμε το εξης αδιασειστο στοιχειο:

  υπερασπιζομαστε τον εαυτο μας
  εστω κι…..αργα.
  καλημερα elzin
  πως ειμεθα σημερα?
  εμεις παντως
  λιγο πολυ
  μια χαρα την εχουμε

  • elzin Says:

   Είμεθα και …εμείς,
   …. προσεχτικοί φρόνιμοι διορθωμένοι και καλά παιδιά
   προσπαθώντας μη γίνουμε πολύ βαρετά και καθόλου άστατοι με 12 τσεκούρια
   να κρέμονται στο κεφάλι μας.

   Θα παραστούμε ως μάρτυρες υπεράσπισης πεταλούδων μετά τον καφέ
   Μιλώντας για το μήλο και για κανένα μανταρίνι ξόφαλτσο.
   Να δούμε και να εξετάσουμε αναλυτικά την περίπτωση του πως τρώγεται
   χωρίς να σου καθίσει στο λαιμό και λαμβάνοντας υπ όψιν την παροιμία του σοφού λαού!
   Ένα Μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.….
   Καλημέρα με ένα μαχαίρι καθαρίσματος μήλου… ροδοδάκτυλη!

 61. sofia Says:

  Αυτά τα συμπόσια των ερώτων μας μακρυνές οπτασίες, απρόσμενες ,,κι απο αλλού φερμένες …καραδοκούν το ανεκδήλωτο …φλερτάρουν μαζί του
  Αγάπη και ελευθερία αυτό είναι το σύνθημα, με λογισμό και με όνειρο που λέει και ο ποιήτης.

 62. elzin Says:

  Αγάπη και ελευθερία αυτό είναι το σύνθημα!
  Τονίζει η Σοφία… με σοφία
  και εμείς συμφωνούμε κάτι παραπάνω
  με αυτή των συμποσίων… την ουσία
  φλερτάρωντας με μια γνωστική πολιτεία
  Καλημέρα θεά του Παρθενώνα!

 63. mpateskyloialeste Says:

  »Αγάπη κι ελευθερία είναι το σύνθημα» !

  Αλλά το παρασύνθημα , δηλαδή η απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτά, είναι η αρετή, η τόλμη, η έλλειψη φόβου κι εγωισμού, η μεγαλοψυχία, η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, και τόσες άλλες αρετές .

  Αρετές, που πρέπει να καλλιεργήσουμε, και να εγκαθιδρύσουμε στον εαυτό μας, πρίν η αγάπη κι η ελευθερία μπορέσουν να γίνουν για μας βίωμα!

 64. elzin Says:

  Έτσι είναι!
  Και θαυμάσια συμπληρώνεις το παζλ και το ερωτηματολόγιο ενός κυνηγού Έρωτα που ρωτά και ξαναρωτά,
  θαυμαστός αγρευτής του Ωρίωνα και εσύ
  και ενός Ηριδανού ποταμού γνώσης και αυτογνώσης γαλαξιακού.

  Καλημέρα κυνηγέ
  με τους σκύλους σου
  τους οσφρησιολόγους τους εκλεκτούς !

  Να τις καλλιεργήσουμε, και να εγκαθιδρύσουμε στον εαυτό μας, πρίν η αγάπη κι η ελευθερία μπορέσουν να γίνουν για μας βίωμα!

  Για να ζήσουμε σε ένα Κόσμο Ανθρώπων Κόσμημα …που μας αξίζει!

 65. katerina Says:

  mpla mpla mpla….ola auta pou lete einai blakeies

 66. elzin Says:

  Μπορεί!
  Πες μας εσύ Κατερίνα της ευφυίας και με Ελληνικούς χαρακτήρες
  ή δυνατόν,
  μια εξυπνάδα να μάθουμε…και να διορθωθούμε…
  θα το θέλαμε πολύ!

 67. mpateskyloialeste Says:

  »mpla mpla mpla’ … ή, βαρβαρβαρβαρ ? Πάς μη Ελλην βάρβαρος – το πρόβλημα είναι ότι έχουμε και ειισαγόμενη βαρβαρότητα στη γλώσσα, που δυστυχώς υιοθετούν και οι νεοέλληνες »μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά» – κυρίως όμως, ΈΧΟΥΜΕ ΒΑΡΒΑΡΌΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ!

  • elzin Says:

   Κυρίως άριστε φίλε μας εκ του Κυνός… κυρίως!
   Έλλειψη κρίσης και διάκρισης και βάρβαρης κριτικής!
   Άριστος… στο τόξο αποδεικνύεσαι!!!

 68. mpateskyloialeste Says:

  Και τόξο, και πένα, και μυστρί , και μαχαίρι , και ότι άλλο αιχμηρόν χρησιμοποιούμε , αν το καλεί η περίσταση!

  • elzin Says:

   Και η μαύρη πατούσα σου …..μας άρεσε πολύ
   και η μαύρη πιατέλα και ενίοτε η μαύρη παντόφλα
   κάνει την δουλειά της…
   Καλημέρα κυνηγέ της Monty Pythons ανατροπής που
   γίνονται 40 χρονών !
   Η ανατροπή αρχίζει πάντα από μία ανάποδη μη πράξη
   και κάποια αχνάρια θεού κλέφτη
   ….που ακολουθείς αντίθετα
   για να πάρεις πίσω
   το κοπάδι που σου κλέψαν.

 69. greenlion Says:

  για να πάρεις πίσω το κοπάδι που σου κλέψαν…..και να προχωρήσεις στην ομορφότερη ανάρτηση του μπλόγκ σου
  την καλημέρα μου από δω, γιατί στο επόμενο δεν ήθελα να το φορτώσω με τα περιτά………

 70. elzin Says:

  Θα πάρουμε πίσω και το κοπάδι και την ζωή που μας κλέψαν
  και τα πολύχρωμα όνειρά μας, τα άδεια καλοκαίρια, τα ορφανά βράδια,
  τις έρημες πολιτείες, τα παιδιά μας, τις γυναίκες μας, τους φίλους μας,
  την αξιοπρέπεια μας και το παλάτι του Νου μας
  καθαρό όμορφο και ερωτικά αγαπημένο και ζευγαρωμένο,
  ΜΑΖΙ ΕΜΕΙΣ
  από την ΑΡΧΗ.
  Γιατί
  το Θέλουμε και είναι Απόφαση μας μη αναιρέσιμη αυτή.
  Καλημέρα ανιχνευτική Ζυγός
  και καθόλου περιττή σαν συνείδησης αριθμός !

 71. greenlion Says:

  το ανιχνευτική αναφέρεται γενικώς και αορίστως
  ή ειδικά και συγκεκριμένα;

 72. elzin Says:

  Αναφέρεται γενικά σαν ένα καλοπροαίρετο αόριστο σχόλιο
  συνέχεια… «του διαρκούς φλερτ»
  …. να μη ξεχνιόμαστε,
  ειδικό και συγκεκριμένο πειραχτήρι που είμαι…;)
  Καλησπέρα διευκρινιστική!

 73. greenlion Says:

  καλησπέρα!
  με τόσο ειδικό και συγκεκριμένο πειραχτήρι θα χρειαστώ όλη μου την θέληση για να αποφύγω να μου κλέψει την καρδιά……κάπου μας δήλωσες και….καρδιοκλέφτης……

 74. elzin Says:

  Προσπάθησε θεληματική!
  Ούτως ή άλλως οι πραγματικές κυρίες
  έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο
  στην δική μας καρδιά και τους έχουμε μεγάλη αδυναμία,
  αλλά προσπαθούμε να μη το δείχνουμε
  …. επιτυχώς μερικές φορές…

 75. greenlion Says:

  συμφωνώ για το …. επιτυχώς μερικές φορές…
  καθώς ξαφνιάζομαι όταν αποτυγχάνω να καταγράψω
  το συναίσθημα πίσω από το σχόλιο του σχολιαστή!

 76. elzin Says:

  Κάνουμε την καρδιά μας πέτρα
  …για να σώσουμε το πλοίο να μη βουλιάξει,
  από υπερβολικούς συναισθηματικούς
  κλυδωνισμούς;)

  Καλημέρα συμφωνική καταγραφή!

 77. Ιφιγένεια Says:

  Νομίζω ότι αυτό το βίντεο ταιριάζει πολύ σε αυτή την ανάρτηση.

  είναι πανέμορφο, ένα έργο τέχνης και από τα αγαπημένα μου, απολαύστετο……

  Καλημέρα με αγάπη!

 78. elzin Says:

  Καλημέρα πανέμορφη ευαίσθητη
  τρυφερή πριγκιποπούλα της ψυχής μας!
  Εμείς θα σου αφιερώσουμε ένα τραγουδάκι
  …. με κάποιο μυστικό!

  Ψάξε στην καρδιά σου να βρεις
  το μυστικό σου που χρόνια ζητάς
  Ψάξε στην καρδιά σου να βρεις
  τι να ‘ναι αυτό που γι αυτό ξενυχτάς
  Ποιο να ‘ναι αυτό το μυστικό
  μήπως ζητάς ό,τι και γω

  Μη μου λες σ’ αγαπώ
  δε με ξέρεις καλά κι ίσως πάθεις αγόρι κακό
  Να ‘σαι προσεκτικό
  μια γυναίκα μπορεί να σε κάνει να κλάψεις πολύ
  μ’ ένα φιλί, έτσι λοιπόν…

  Ψάξε στην καρδιά σου να βρεις
  το μυστικό σου που χρόνια ζητάς
  Ψάξε στην καρδιά σου να βρεις
  τι να ‘ναι αυτό που γι αυτό ξενυχτάς
  Ποιο να ‘ναι αυτό το μυστικό
  μήπως ζητάς ό,τι και γω

  Μη μου ζητάς να ‘ρθω τη νύχτα να σε βρω
  Μη μου ζητάς να πω και γω πως σ’ αγαπώ
  Ωωωω ναι
  Μη σκέφτεσαι αγόρι μου τόσο κουτά
  Η αγάπη δεν είναι μόνο φιλιά καυτά
  Μη ζητάς, μη ρωτάς
  Ο χρόνος θα σου δείξει αγόρι αν μ’ αγαπάς
  Ο χρόνος, ο χρόνος

  Ψάξε στην καρδιά σου να βρεις
  το μυστικό σου που χρόνια ζητάς
  Ψάξε στην καρδιά σου να βρεις
  τι να ‘ναι αυτό που γι αυτό ξενυχτάς
  Ποιο να ‘ναι αυτό το μυστικό
  μήπως ζητάς ό,τι και γω

 79. Ιφιγένεια Says:

  Ευχαριστώ πάρα πολύ!
  Είναι πολύ όμορφο!
  Όλες οι καρδιές έχουν τα μυστικά τους……

  Όποιος δεν γνωρίζει τα μυστικά της καρδιάς του, πρέπει επειγόντως να κάνει μία ανακεφαλαίωση.
  Ευκολότερα μπορεί να γνωρίσει κανείς τα μυστικά της καρδιάς παρά του νού.
  Διότι τα μυστικά του νού απαιτούν πάντα μία λογική και τεκμηριωμένη εξήγηση.
  Η καρδιά απλά αισθάνεται.
  Αν τα μυστικά του νου, συμβαδίζουν με την καρδιά, τότε επιτυγχάνεται το τέλειον!
  Αχ! πάλι ο Ηρακλής και Οδυσσέας στο παρασκήνιο, έτσι δεν είναι;

  Καληνύχτα με αγάπη!

  • elzin Says:

   Όλες οι καρδιές έχουν τα μυστικά τους……

   Όποιος δεν γνωρίζει τα μυστικά της καρδιάς του, πρέπει επειγόντως να κάνει μία ανακεφαλαίωση.

   Για αυτό έχουμε εδώ το νερό των Νίπτρων για όποιο ενδιαφέρεται πραγματικά
   για ένα ρόλο στης Ιθάκης το νησί πρωταγωνιστικά.
   Ο Οδυσσέας σε πρώτο ρόλο του Νου ταξιδευτής
   και ακολουθεί σε συμβουλευτικό… ο Ηρακλής!
   Καλημέρα σοφή πριγκίπισσα που γνωρίζεις πολλά μυστικά
   αν και τόσο νέα σε ομορφιά
   και την καρδιά μας κλέβεις συχνά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: