12. Το Τόξο

by

164474-417px-William-Adolphe_Bouguereau_(1825-1905)_-_A_Young_Girl_Defending_Herself_Against_Eros_(1880)

ενός παιχνιδιάρη θεού!

…από τις σημειώσεις της Πηνελόπης.

 Ποιο είναι το Τόξο;

Ένα Βλέμμα που γνέφει τον Σκοπό και γυρίζει τον τροχό του Χρόνου

σε ρυθμό μαγικά ερωτικό θεατρικό  και τραγουδιστικό.

Το τόξο είναι το βλέμμα του Οδυσσέα!

Μια αυτοσυνείδητη  ακτίνα φωτός ευθυγραμμισμένη  από τα πόδια στη κορυφή Ολυμπιακής νίκης φωτός σε μια Παναθηναϊκή γιορτή!

 Ένα βλέμμα που έχει παρατηρήσει ότι έπρεπε να παρατηρηθεί κάνοντας τον γύρο του κόσμου σε  ένα μεγάλο Ενιαυτό!

Ένα βλέμμα που έχει χαρτογραφήσει γνωστές και άγνωστες περιοχές του νου και του εαυτού.

Ένα βλέμμα που έχει κολυμπήσει σε βαθιά νερά άγριων θαλασσών

και κυμάτων φοβερών.

Ένα βλέμμα που έχει βουτήξει στην Άβυσσο και έχει επιστρέψει με τρόπαια κεραυνού.

Μία ματιά κοφτερή σαν ατσάλινο σπαθί καθαρή σαν διαυγή αστραπή.

 Ένα βλέμμα που διακρίνεται από την λάμψη στο υμένα και  είδε

 όλα   όσα έπρεπε να ειδωθούν.

Το βλέμμα γνέφει την Πρόθεση.

 Η Πρόθεση φτιάχνει τον κόσμο και ο Σκοπός τον συγκρατεί.

Ο Όμηρος, ο μεγάλος πρωταρχικός  μας πολεμιστής  πήγε στην  Πηγή και αιχμαλώτισε την   Πρόθεση, έγινε ένα μ’αυτή ενώνοντας την εξωτερική  όραση με την εσωτερική.

Γι’αυτό  και την έχει δεσμεύσει μπορεί  και να τη ξανακαλέσει  σε συντονισμό με την σκέψη του αυτή που έχει καλλιτεχνήσει σε μια  μεγάλη αξεπέραστη διαχρονική ιστορία δράσης και μη πράξης οδυσσειακή των Ομηρικών  Επών.

Ο πολεμιστής γνέφει  στο Πνεύμα , το γοητεύει, το προστάζει γιατί μπορεί να χειριστεί την Πρόθεση  και είναι συνδεδεμένος με τον Σκοπό.

 Η Εντολή του  γίνεται εντολή του Πνεύματος και του Αετού του Δία.

 Είναι η μόνη επίγεια ύπαρξη που μπορεί να διασχίσει την γέφυρα των δύο πλευρών , σιωπηλός μέσα στη πάλη του, ακάθεκτος επειδή δεν έχει να χάσει τίποτα, λειτουργικός και αποτελεσματικός και  επειδή έχει να κερδίσει τα πάντα.

Ο Οδυσσέας έχει ξανατεντώσει το τόξο ,το έχει δοκιμάσει,  το ξέρει, το γνωρίζει.

Σε κάθε σταθμό της πορείας  του σταθεροποιεί  και ένα βασικό  ενεργειακό κέντρο αρχίζοντας από το κεφάλι τον Κριό και τους Κίκονες μέχρι τον τελευταίο σταθμό τους μμνηστήρες-πόδια,πελματα-Ιχθείς και σφυρηλατεί το ενεργειακό σώμα,,

Αυτή η αργή διαδικασία της καθόδου τελειώνει  με  την  άνοδο και

αστραπιαία  περνώντας η  ευθυγραμμισμένη η  ενέργεια  από τα 12 ενεργειακά κέντρα του σώματος φθάνει στο κεφάλι .

Ο χειρισμός της συνείδησης και της ενέργειας γίνεται από την θέση χωρίς οίκτο μέσω της ισχυρής  Θέλησης.

Οι ακτίνες με την ταχύτητα του φωτός μπορούν  να κατακεραυνώσουν το αδηφάγο ιο ερπετό που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου και χαρίζει αυτή την ηλίθια λογική στους ανθρώπους να προτιμούν την φυλακή του MATRIX από τη ελευθερία τους.

Ο Απόλλων είναι παρών με το τόξο του, που είχε δώσει ο Ίφιτος γιος του Εύρυτου   στον βασιλιά της Ιθάκης και  η δοκιμασία  πραγματοποιείται την ημέρα της γιορτής του Απόλλωνα του Νουμηνίου  στο χειμερινό ηλιοστάσιο.

  Ο Ποσειδώνας πρέπει να εξευμενιστεί και τα πόδια   που ανήκουν στους Ιχθείς, το σπίτι του  Ποσειδώνα,  πρέπει  να είναι καθαρά, και ο Οδυσσέας πλένει τα πόδια του όταν μπαίνει στο παλάτι .Έτσι ο Ποσειδώνας  εξευμενίζεται και συναινεί  φεύγοντας για τους  Αιθίοπες.

  ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΤΟΝΑΛ

Όλοι μας είμαστε ανόητα πλάσματα όταν συναντάμε τον κόσμο της γνώσης,και αυτή η συνάντηση δεν σημαίνει με κανένα τρόπο την σιγουριά ότι θα αλλάξουμε.

Μερικοί μπορεί να παραμείνουν ανόητοι μέχρι να πεθάνουν.

Κάθε ανθρώπινο όν έχει δύο πλευρές, δύο χωριστές οντότητες, δύο αντίτυπα που αρχίζουν να λειτουργούν από την στιγμή της γέννησής μας.

Το ένα είναι το τονάλ και το άλλο το ναγουάλ

Το Τονάλ είναι ο οργανωτής του κόσμου,είναι ένας προστάτης ένας φύλακας που μετατρέπεται τον περισσότερο καιρό σε φρουρό. Είναι ένας φύλακας που προστατεύει κάτι ανεκτίμητο, το  ίδιο μας το είναι.

Έτσι μια ιδιότητά του είναι να δείχνει αφιέρωση και ζήλο στην δράση του. Και εφόσον οι πράξεις του είναι  το πιο σημαντικό μέρος της ζωής μας, ευνόητο είναι ότι μπορεί να μεταβληθεί ,στον καθένα μας από .φύλακας σε φρουρό

.Ένας φύλακας έχει ανοιχτό μυαλό και κατανόηση, αντίθετα, ένας φρουρός είναι άγρυπνος ,στενόμυαλος και τις περισσότερες φορές δεσποτικός.

Το τονάλ μέσα σε όλου μας έχει γίνει ένας ταπεινός και δεσποτικός φρουρός ενώ θα έπρεπε να είναι ένας ανοιχτόμυαλος φύλακας.

Το τονάλ είναι καθετί που ξέρουμε και το αποκτάμε από την στιγμή της γέννησής μας. Έτσι ταιριάζει να ειπωθεί πως το τονάλ αρχίζει και συνδέεται αδιάρρηκτα με την γέννησή μας και τελειώνει με τον θάνατό μας και έχει μεγάλη σημασία για την κατανόηση όλων.

Το Τονάλ δημιουργεί τον κόσμο και αυτό δεν  βέβαια νατο παίρνει κανείς κατά γράμμα .Είναι σχήμα λόγου, γιατί το Τονάλ δεν μπορεί να δημιουργήσει ούτε να αλλάξει τίποτε,και όμως δημιουργεί τον κόσμο, γιατί η λειτουργία του είναι να κρίνει να εκτιμά και να αντιλαμβάνεται.Με άλλα λόγια το τονάλ δημιουργεί τους κανόνες που με αυτούς αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Μπορείς να πεις ότι είναι ‘ένα Νησί, ένα νησί όπου πάνω σε αυτό έχουμε το καθετί. Υπάρχει ένα προσωπικό για τον καθένα μας και ένα συλλογικό που λέγεται το τονάλ των καιρών.

Το Ναγουάλ τώρα είναι το μέρος του εαυτού μας που δεν ασχολούμαστε διόλου μαζί  του. Δεν υπάρχει γι αυτό περιγραφή λόγια ονόματα ούτε αισθήματα ούτε γνώση.

Ο θεός είναι ένα στοιχείο του προσωπικού μας τονάλ και του τονάλ των καιρών .

Ο θεός δεν έχει καμία σπουδαιότητα από το ότι είναι μέρος του τονάλ της εποχής μας. Δεν μπορείς να τον αντιληφθείς αλλά μπορείς να μιλάς γι΄αυτόν.

Αντίθετα το ναγουάλ είναι στην υπηρεσία του πολεμιστή, μπορείς να το αντιληφθείς αλλά δεν μπορείς να μιλάς γι΄αυτό.

Από την στιγμή της γέννησής μας αισθανόμαστε ότι αποτελούμαστε από δύο μέρη. Την ώρα της γέννησής μας και λίγο μετά είμαστε μόνο ναγουάλ. Τότε αισθανόμαστε ότι χρειαζόμαστε ένα αντίβαρο. Μας λείπει το τονάλ και αυτό μας φέρνει από την πρώτη στιγμή ένα αίσθημα ανολοκλήρωσης. Τότε αρχίζει να αναπτύσσεται το τονάλ και γίνεται ζωτικό για την λειτουργία μας, που θαμπώνει την λάμψη του ναγουάλ,το επισκιάζει.Από την στιγμή που είμαστε όλο τονάλ δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να εκκρίνουμε αυτό το παλιό αίσθημα ανολοκλήρωσης που μας συνοδεύει από την στιγμή της γέννησης μας και μας λέει αδιάκοπα ότι υπάρχει ένα άλλο μέρος που μας δίνει την ολοκλήρωση.Από την στιγμή που είμαστε όλο τονάλ αρχίζουμε να δημιουργούμε ζεύγη. Μόνο που δεν συνειδητοποιούμε ότι ζευγαρώνουμε πράγματα του νησιού,όπως σώμα ,ψυχή νόηση ύλη.

Είμαστε τυχαία ζώα.Ξεστρατίζουμε και μες την τρέλα μας πιστεύουμε ότι δίνουμε τέλειο νόημα.

Ο άνθρωπος δεν κινείται ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Η πραγματική του κίνηση είναι ανάμεσα στο αρνητικό και το θετικό.

Το τονάλ με τις πανουργίες του αρπάζει το ραβδί και με υπερβολικό ζήλο μας αναγκάζει να εξαλείψουμε και το μικρότερο ίχνος από το άλλο μέρος του πραγματικού ζευγαριού ,το Ναγκουάλ. Έτσι όσο και να προσπαθήσουμε να στερεώσουμε αυτή την άλλη πλευρά το τονάλ δεν μας αφήνει.

Όλο αυτό το χάλι που έχουν τα περισσότερα  ανθρώπινα όντα είναι γιατί έχουν αδύνατο τονάλ Δεν υπάρχει λόγος να μεταχειρίζεται τόσο άσχημα το σώμα του.

.Είναι θλιβερό το πώς μαθαίνουμε στην εντέλεια να αποδυναμώνουμε το Τονάλ μας.

Αυτό είναι το παραστράτημα.

Ο πολεμιστής έχει πάντα το ΄΄ κατάλληλο Τονάλ΄΄ ενώ ο μέσος άνθρωπος έχει στην καλύτερη περίπτωση ένα σωστό Τονάλ.

Οι Πολεμιστές προέρχονται από αυτή την πάστα.

 Υπάρχουν δύο πλευρές κάθε Τονάλ. Ένα εξωτερικό,η κρούστα,η επιφάνεια του νησιού. Αυτό το μέρος συνδέεται με την δράση και την πράξη.

Το άλλο μέρος είναι η απόφαση και η κρίση,το εσωτερικό Τονάλ,το πιο μαλακό,πιο ευαίσθητο και περίπλοκο.

Το Κατάλληλο Τονάλ είναι αυτό όπου τα  δύο αυτά επίπεδα βρίσκονται σε τέλεια αρμονία και ισορροπία.

Για ένα Κατάλληλο Τονάλ,οτιδήποτε βρίσκεται στο νησί του Τονάλ είναι μια πρόκληση Για ένα πολεμιστή καθετί σε αυτό τον κόσμο είναι πρόκληση Και η μεγαλύτερη από όλες είναι φυσικά η αναζήτηση της δύναμης.

Όμως αυτή η δύναμη προέρχεται από το Ναγουάλ,και όταν ένα πολεμιστής βρίσκεται στην άκρη της μέρας,αυτό σημαίνει ότι σιμώνει η ώρα του Ναγουάλ,η ώρα της δύναμης για τον αυτόν.

Οι άνθρωποι είναι εύθραυστα όντα και γίνονται πιο εύθραυστα με τα παραστρατήματά τους. Αυτή είναι η εύκολη διέξοδος. Ο δρόμος του παραστρατήματος.Αντικρύζουν τον κόσμο με την αίσθηση ότι καθετί είναι βαρύ για αυτούς.

ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΣΑΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ.

Ένας κανόνας για τον πολεμιστή είναι είναι να παίρνει τις αποφάσεις του τόσο προσεχτικά, που τίποτε από ότι θα μπορούσε να συμβεί σαν αποτέλεσμα τους να μην μπορεί να τον ξαφνιάσει και πολύ περισσότερο να εξαντλήσει την δύναμή του.

Το να είσαι πολεμιστής σημαίνει να  μη είσαι εγωκεντρικός και  να παραμένεις άγρυπνος.

Καθετί πρέπει να το δέχεσαι ήρεμα γιατί δεν περιμένεις τίποτε.

Είσαι όλα αυτά μόνο που μπορείς να τα ανεχτείς ακόμη. Πρέπει να εξαλείψεις όλα τα αισθήματα σύγχυσης και να αποκτήσεις την παλικαριά να τα βλέπεις όλα αυτά σαν τον δικό σου οικείο κόσμο.

Μια έκρηξη οργής που νοιώθει μπορεί να τραβήξει τον θάνατό του

Ένας πολεμιστής ποτέ δεν φεύγει από το Τονάλ του ,μόνο το χρησιμοποιεί.

Αυτός είναι ο κόσμος του. Δεν μπορείς να τον παρατήσει κάποιος.

Είναι ανώφελο να νοιώθει θυμό και δυσαρέσκεια με τον εαυτό του.

Αυτό αποδείχνει ότι το Τονάλ του έχει μπλεχτεί σε μια εσωτερική μάχη.

Μια μάχη μέσα στο Τονάλ  είναι μια από τις πιο ανόητες αμφισβητήσεις

.Η σφιχτή ζωή ενός πολεμιστή έχει σκοπό να σταματήσει αυτή την πάλη

γιατί ο δρόμος του Πολεμιστή είναι η αρμονία.

Αρμονία πράξεων και αποφάσεων,στην αρχή,και έπειτα ανάμεσα στο Τονάλ και το Ναγουάλ.

Πρέπει να μιλήσεις στο Τονάλ. Γιατί αυτό πρέπει να εγκαταλείψει τον έλεγχο του. Πρέπει όμως να το κάνει με χαρά .Πρέπει να καταλάβει ότι ορισμένα άχρηστα πράγματα όπως η εγωπάθεια και τα παραστρατήματα μόνο οδύνες του φέρνουν.

Το κακό είναι ότι το Τονάλ κρέμεται σε τέτοια πράγματα την ώρα που θα έπρεπε με χαρά του να τα ξεφορτωθεί. Έτσι στόχος είναι να πείσεις το Τονάλ να γίνει ελεύθερο και εύπλαστο.

Γι΄αυτό ένας γνώστης χρειάζεται πάνω από όλα ένα ισχυρό και ελεύθερο τονάλ

.Όσο πιο γερό τόσο λιγότερο κρέμεται από τις πράξεις του και τόσο ευκολότερο τις περιορίζει Το Τονάλ περιορίζεται σε ορισμένες στιγμές,ειδικά όταν είναι αμήχανο

.Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η διστακτικότητά του,η οποία δεν είναι αληθινή,όμως όταν αιφνιδιάζεται τον κάνει να μαζεύεται. όταν λοιπόν το Τονάλ μαζευτεί τότε το Ναγουάλ σαν να ήταν έτοιμο ξεκινά και κάνει απίστευτα πράγματα.

Όμως όταν το Ναγουάλ αναδύεται μπορεί να φέρει μεγάλη ζημιά στο Τονάλ αν προβάλει χωρίς κανένα έλεγχο.

Το Τονάλ  πρέπει να πειστεί με την λογική και το Ναγουάλ  με τις πράξεις,μέχρι που το ένα να στηρίζει το άλλο. Το τονάλ κυριαρχεί ,όμως είναι τόσο τρωτό.Το Ναγουάλ, αντίθετα ποτέ η σχεδόν ποτέ δεν εκδηλώνεται.

Όταν όμως το κάνει τότε κατατρομάζει το Τονάλ.

Κάθε χτύπημα στο Τονάλ το οδηγεί στο θάνατό του,και αν αυτό πεθάνει, πεθαίνει και ο ίδιος ο άνθρωπος. Εξαιτίας αυτής της αδυναμίας του,το Τονάλ καταστρέφεται εύκολα,και γι΄αυτό μία από τις ισορροπιστικές τέχνες του πολεμιστή είναι να κάνει το Ναγουάλ να εμφανίζεται με τρόπο που να υποστηρίζει το Τονάλ.

 Αυτό είναι τέχνη,  ότι μόνο προωθώντας το Τονάλ μπορεί και εμφανίζεται το Ναγουάλ

.ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

 Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΓΟΥΑΛ

Το Ναγουάλ είναι υπεύθυνο για την δημιουργικότητα, και είναι το μόνο μέρος μας που μπορεί να δημιουργεί. Είναι δε στις διαταγές του πολεμιστή.

Το πλεονέκτημα των πολεμιστών είναι ότι ξέρουν πώς να φθάσουν μέχρι το Ναγουάλ Όμως από την στιγμή που θα βρεθούν εκεί δεν έχουν κανένα πλεονέκτημα,μήτε περισσότερη γνώση από κανένα.

Ποτέ δεν κοιτάμε ολόισια το Ναγουάλ. Πρέπει να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια και όχι να τα καρφώνουμε πάνω του .Πρέπει δε να το κοιτάμε σαν κάτι συνηθισμένο και ποτέ από τα αριστερά,γιατί είναι θανάσιμο και δεν χρειάζεται να διπλασιάζεις τους κινδύνους. Τα μάτια μας είναι τα μάτια του Τονάλ,είναι εκπαιδευμένα από αυτό για αυτό και είναι αυτό που τα επικαλείται. Πολλά προβλήματα και δυσκολίες γεννιούνται ,γιατί το Τονάλ  δεν σε αφήνει να ξεφύγεις από τα μάτια του.

Την μέρα που θα γίνει αυτό,το Ναγούαλ θαχει κερδίσει μια μεγάλη νίκη.

Όλοι μας επιμένουμε να καθορίσουμε τον κόσμο σύμφωνα με τους νόμους του Τονάλ .Για αυτό ‘όποτε είμαστε αντιμέτωποι με το Ναγουάλ,λυσσάμε να κάνουμε τα μάτια μας πεισματικά και αδιάλλαχτα. Πρέπει λοιπόν αυτό το τμήμα του Τονάλ  να κατανοεί αυτή την αντίφαση και πρέπει να προσπαθήσει να απελευθερώσει τα μάτια του ανοίγοντας την όραση

.Σκοπός είναι να πείσεις το Τονάλ σου ότι υπάρχουν και άλλοι κόσμοι που διαβαίνουν μπρος από τα ίδια παράθυρα.

Για αυτό  τα μάτια να είναι ελεύθερα, να είναι πραγματικά παράθυρα που εισδύουν μέσα στη οδύνη ή ρίχνουν μια ματιά στην απεραντοσύνη.

Και αυτό θα γίνει όταν είσαι στον κόσμο του Τονάλ να είναι ένα άψογο Τονάλ,όταν θα είσαι στον κόσμο του Ναγουάλ να είναι  και εκεί ένα άψογο Ναγουάλ.

Το άλλο που χρειάζεται είναι να μετακινούνται τα μάτια  όταν βλέπουν το Ναγουάλ,για να σπάζουν την σαγήνη του. Η αλλαγή της θέσης των ματιών ευνοεί το ξαλάφρωμα του Τονάλ. Αυτή η μετακίνηση πρέπει νάχει σκοπό την ανακούφιση και όχι την διαφύλαξη της τάξης του Τονάλ.

Η την τεχνική  δεν είναι για να καλύπτει τον ορθολογισμό του Τονάλ,πιστεύοντας έτσι ότι το σώζει από την εξόντωσή του αλλά για να τον συμπληρώσει.Κάτι ακόμη που πρέπει να ξέρει κανείς ,είναι ότι πρέπει το νησί του Τονάλ  πρέπει να είναι τακτοποιημένο και καθαρό,γιατί δεν θα αντέξει την αναμέτρηση με το Ναγουάλ.

Ένα νησί καθαρό δεν φέρνει αντίσταση,σαν να μην υπάρχει τίποτε πάνω του.

Κανείς  δεν αντέχει μια σχεδιασμένη συνάντηση με το Ναγουάλ χωρίς μακρόχρονη προετοιμασία. Χρειάζεται χρόνια για να ετοιμαστεί το Τονάλ γι αυτό κανονικά  αν ένας μέσος άνθρωπος βρεθεί αντιμέτωπος με το Ναγουάλ,το πλήγμα θα είναι τέτοιο που θα πεθάνει.

Ο σκοπός της εκπαίδευσης του πολεμιστή είναι να προετοιμάσει το Τονάλ του να μην σκορπίσει. Δύσκολη δουλειά!

.Ένας πολεμιστής πρέπει να μάθει να είναι άψογος και ολότελα άδειος πριν ακόμη να αντιληφθεί την συνάντηση με το Ναγουάλ.

 Η  όραση  πρέπει να είναι άμεση,γιατί ο πολεμιστής δεν χάνει τον καιρό του για να ανακαλύψει τι είδε,γιατί τότε μπαίνει σε σύγχυση και χάνεται σε αυτήν

Η ΄΄ όραση΄΄ πρέπει να είναι άμεση γνώση.

Είναι σπουδαίο για ένα πολεμιστή να ξέρει πότε ακριβώς θα αφήσει το Τονάλ του να μαζευτεί και πότε θα το σταματήσει. Είναι μεγάλη τέχνη αυτό.

Ένας πολεμιστής πρέπει να παλεύει λυσσασμένα για να περιορίσει το Τονάλ του.

Αλλά την ώρα που αυτό μαζεύεται,πρέπει να αναστρέψει αυτή την πάλη για να σταματήσει αυτό το μάζεμα.

Μόλις λοιπόν το Τονάλ μαζεύεται ,ο πολεμιστής κλείνει την πόρτα πίσω του αμέσως για να μην τον σαρώσει ο άνεμος.

Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου,πέρα από την πύλη των ματιών του τονάλ λυσσομανάει ο άνεμος.

Άνεμος αληθινός που σαρώνει την ζωή.

Όσο το Τονάλ δεν προκαλείται και τα μάτια του είναι συντονισμένα μόνο για τον κόσμο του τονάλ, ο πολεμιστής βρίσκεται σε ασφαλές μέρος.

Γνωρίζει τον τόπο και όλους τους κανόνες.

Κατά κανόνα  το τονάλ πρέπει να φυλάγεται με κάθε τρόπο όποτε απειλείται.

Δεν έχει σημασία με ποιόν τόπο θα αμυνθεί.Αυτό που έχει σημασία είναι το ότι το Τονάλ του πολεμιστή πρέπει να γνωριστεί και με άλλες εναλλακτικές λύσεις για τον περιορισμό του Τονάλ,και ταυτόχρονα βοηθάει και το σταμάτημα του Τονάλ προτού βρεθεί έξω από την σκηνή.

Το Ναγουάλ  μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα.

Το πιο απίστευτο όμως είναι ότι αυτός που τα κάνει δεν ξέρει πως γίνονται.

Ξέρει μόνο ότι τα κάνει.

 Ο πολεμιστής μαθαίνει να κατευθύνει την θέλησή του σε ένα σημείο και να την συγκεντρώνει όπου θέλει.

Είναι σαν η θέλησή του, που έρχεται από την μέση του σώματός του, να είναι μια απλή φωτεινή ίνα,μία ίνα που μπορεί να κατευθυνθεί όπου θέλει.

Αυτή η ίνα είναι ο δρόμος για το Ναγουάλ.¨η αλλιώς ο πολεμιστής βυθίζεται στο Ναγουάλ μέσα από αυτή την ίνα

Σαν βυθιστεί η έκφραση του Ναγουάλ είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας.

Αν είναι ο πολεμιστής είναι εύθυμος ,εύθυμο θα είναι και το Ναγουάλ,αν είναι καταθλιπτικός το ίδιο και το Ναγουάλ.

Η όραση εξωτερική ανήκει στον Απόλλωνα Ήλιο Λέοντα

και η εσωτερική στην Άρτεμη Υδροχόο Ουρανό.

Η Πηνελόπη είναι το Άγνωστο, το ναγουάλ και η σιωπηλή γνώση

Ο Οδυσσέας είναι το Γνωστό, η λογική  και το τονάλ.

Στο βλέμμα της Πηνελόπης καθρεφτίζεται η περιφρόνηση, γι’αυτούς που εκπίπτουν συνεχώς στη κατηγορία των δούλων και μνηστήρων

και είναι ο χειρότερος θάνατός … αυτό  «το καθρέφτισμα».

Στο βλέμμα του Οδυσσέα  «λάμπει» το αδυσώπητο,

αυτό  που αντίκρισε όταν ατένισε το άπειρο και αναμετρήθηκε μαζί του

και είναι αρκετά αποτελεσματικό.

Αυτά τα δύο βλέμματα θα κρατήσουν την μοίρα του κόσμου στα χέρια τους κάποια νύχτα που θα είναι η πιο μεγάλη του χρόνου και θα γυρίσουν τον τροχό στη ιστορία της ανθρωπότητας  και του χρόνου.

Και αυτή η νύχτα αλλά και η  επόμενη  μέρα που ξημερώνει

δεν είναι πολύ μακριά….

 Πλησίασε πολύ κοντά μου με το τόξο και τα βέλη του.

Με κοίταξε βαθιά στα μάτια και το βλέμμα του

 είχε μια λάμψη φωτιάς   και  μια φλόγα  χόρευε

όταν μου ψιθύρισε με τα πτερόεντα λόγια του.

Θέλω να με ερωτευτείς  Πηνελόπη

να  μείνεις κοντά μου για πάντα

έως την αιωνιότητα και μια ημέρα.

Μα πάνω απ όλα θέλω να με θυμηθείς.

Εγώ είμαι    Εσύ!

 ΕΓΩ ΕΊΜΑΙ

που κάποτε ήμασταν ΕΜΕΊΣ … οι ΔΥΟ.

Άνοιξα τα μάτια μου.

Το φως του φεγγαριού είχε τρυπώσει από τα ανοιχτό παράθυρο

και στο κομοδίνο ήταν αφημένο ένα κοχύλι από την πρωτογενή  Αιγηίδα και ένα φλοιό από ένα κούτσουρο της μεγάλης Ένότητας από την Θεσσαλία.

Αναρωτήθηκα αν ήταν όνειρο όταν ξύπνησα….

από την πρώτη αχτίνα του ήλιου που μπήκε από μια ρωγμή του χρόνου στα μάτια μου αρχίζοντας να ξημερώνει…

 Ε.Π

 21 ος αιών

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ

σφυρίζουν τον Σκοπό σε  ένα θέατρο του δρόμου

ενωτικά γιορτινό

δύο Κύκνοι  στον  ίδιο της Ιστορίας  ποταμό.

264989746_b9cbcc23e2_b

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , ,

141 Σχόλια to “12. Το Τόξο”

 1. elzin Says:

  Και ένα τραγουδάκι για ένα «Εγώ» και ένα «Εσύ»
  που χορεύουν σε Ένα ΕΜΕΙΣ…
  στο Θέατρο του Δρόμου μιας καρδιάς
  από την Αρχή …ΜΑΖΙ!

  Εγώ και εσύ!
  Εσύ, μοιάζεις με πανέμορφο λουλούδι στη γη,
  είσαι μες στην έρημο αστείρευτη πηγή, εσύ, μόνο εσύ.

  Εσύ, μοιάζεις με τον ήλιο στο γαλάζιο ουρανό,
  λαμπερό αστέρι στο γλυκό το δειλινό, εσύ, μόνο εσύ.

  Θα σ’ αγαπώ, ώσπου να γίνω εγώ εσύ, κι εσύ εγώ,
  κι ώσπου το μέλλον, το παρόν, το παρελθόν, γίνουν εσύ, κι εσύ εγώ,
  εγώ θα σ’ αγαπώ.

  Εσύ, μοιάζεις καλοκαίρι στης ζωής τη χειμωνιά,
  μια ζεστή ελπίδα στης καρδιάς τη παγωνιά, εσύ, μόνο εσύ.

  Εσύ, μοιάζεις λαμπερή δροσοσταλιά στο πρωινό,
  άρωμα φερμένο από τόπο μακρινό, εσύ, μόνο εσύ.

  Θα σ’ αγαπώ, ώσπου να γίνω εγώ εσύ, κι εσύ εγώ,
  κι ώσπου το μέλλον, το παρόν, το παρελθόν
  γίνουν εσύ, κι εσύ εγώ, εγώ θα σ’ αγαπώ!!

 2. Ανώνυμος Says:

  ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ- ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ-ΕΙΜΑΙ-
  ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ.
  ΞΕΣΚΕΠΑΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ
  ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΩ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
  ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.
  ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΜΟΡΦΕΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΕΙΑ
  THE MATRIX
  -ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΠΙΣΩ, ΝΙΟ – ΑΘΑΝΑΤΕ – ΕΛΖΙΝ –
  ΤΟΝ ΦΟΒΟ, ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΤΗΝ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ.
  ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ-
  ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ-ΖΩΗ ΣΑΣ-
  ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ-ΚΟΣΜΟ-
  ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.
  ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ
  ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.
  ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ‘Η Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ Ή Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ
  ‘Η Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ ‘Η Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΑΣ.
  ΕΙΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΗΡΞΑΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ‘Η ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
  ΕΙΣΤΕ ΟΛΗ Η ΑΓΑΠΗ, ΟΛΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ, ΟΛΟΣ Ο ΦΟΒΟΣ,
  ΟΛΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
  ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
  ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ.
  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

 3. elzin Says:

  Είμαστε βέβαιοι γι αυτό φίλτατε ΟΔΥΣΣΕΑ!!!
  Με σένα κοντά μας δεν αμφιβάλουμε
  …καθόλου πολυταξιδεμένε!

  ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ-ΚΟΣΜΟ-
  ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.
  ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ
  ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.

  Να επιλέξουμε!

 4. greenlion Says:

 5. elzin Says:

  Καλημέρα
  …. σε όσους δεν τον βαστούν τον χωρισμό
  και παίρνουν τους δρόμους για να βρουν το ταίρι τους
  ανήσυχα βράδια και αγωνιστικές ημέρες,
  μόνοι να μη κοιμούνται πια κάτω από μια προβιά.

  Πήρα τους δρόμους να σε βρω
  δεν τον βαστώ τον χωρισμό
  μου λείπει η σκιά σου
  Και στην αγάπη σου να’ρθώ
  σαν το πουλάκι να κρυφτώ
  να ζω με τα φιλιά σου

  Δρόμους περπάτησα πολλούς
  βράδυα συννεφιασμένα
  γνώρισα όλους τους καημούς
  μέχρι να βρω εσένα

  Δώσ’μου αν θέλεις μια γωνιά
  που να μην φτάνει η παγωνιά
  κι η νύχτα που ζηγώνει
  Στον ίσκιο να κοιμηθώ
  στα χέρια σου ν’ αναστηθώ
  δεν είμαι τώρα μόνη

 6. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  καλησπερα!
  κανω ενα διαλειμμα απο τη γενικη καθαριοτητα στο παλατι,
  καθως και απο μια μεγαλη εφ ολης της υλης συζητηση
  που εχω με το τοναλ μου
  και σας απευθυνω εναν αγωνιστικο χαιρετισμο!!!!
  το κεφι elzin ανηκει στο ναγουαλ?
  αν ναι σας στελνω λιγο απο το ναγουαλ μου
  …..αλλιως σας στελνω
  κεφι………………
  η πεταλουδα
  ξαποσταινει
  και ξανα προς…
  τη σκουπα τραβα!!!!!!!!
  καλησπερα-της συλλογης ετσι?μη ξεχνιομαστε………..

 7. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:


  σε θελω λεγεται το τραγουδι
  εκτος απο ερωτικο συναισθημα-ε ναι σε θελω…
  το βρισκω οτι καπως ετσι ειναι και η προθεση,
  οταν την οριζεις οχι μονο με το βλεμμα,
  θελω
  απαιτω
  ειμαι διατεθειμενος να…
  θελω
  ναι θελω
  να φτασω μεχρι οπου ειναι να φτασουμε.
  μεχρι το τελος του ταξιδιου
  και του ξεκαθαρισματος
  των σημειων αντιληψης και των μετακινησεων του..
  μεχρι το τελος
  γιατι μιση ζωη δε θελω να ζω..
  μονο ολοκληρη
  θελω
  να ζω.
  και το αυτο επιθυμω και για εσας…
  καλησπερα !!!!!!!!!!!!

  • elzin Says:

   Καλησπέρα διατεθειμένη για «ολόκληρη ζωή»
   και πολλές καλησπέρες!

   Θέλω να τινάξω καμιά αμυγδαλιά!
   για το κέφι …το καθαριστικό!

   Αφιερωμένο στις αμυγδαλιές που ανθίζουν Φθινόπωρο!
   Μετά
   …. θα μας κυνηγάνε οι νοικοκυρές για τα φύλλα και τα μήλα
   ή τα αμύγδαλα.

   Ετίναξα την ανθισμένη αμυγδαλιά (δις)
   με τα χεράκια της
   κι εγέμισ’ από άνθη η πλάτη
   η αγκαλιά και τα μαλλάκια της.
   Κι εγέμισ’ από άνθη…

   Αχ, σαν την είδα χιονισμένη την τρελή (δις)
   γλυκά τη φίλησα
   της τίναξα όλα τ’ άνθη από την κεφαλή
   κι έτσι της μίλησα:
   Της τίναξα όλα τ’ άνθη…

   Τρελή, σαν θες να φέρεις στα μαλλιά σου τη χιονιά (δις)
   τι τόσο βιάζεσαι;
   Μονάχη της θε να ‘ρθει η βαρυχειμωνιά,
   δεν το στοχάζεσαι;
   Μονάχη της θε να ‘ρθει…

   Του κάκου τότε θα θυμάσαι τα παλιά (δις)
   τα παιχνιδάκια σου
   σκυφτή γριούλα με τα κάτασπρα μαλλιά
   και τα γυαλάκια σου.
   Σκυφτή γριούλα…

 8. greenlion Says:

  ….Έλεγα πως ποτέ στα βέλη του παιδιού με το τόξο δεν θα υποκύψω…
  έλεγα ποτέ στ αλήθεια δεν θα ερωτευθώ και πως ο άνδρας που θα κερδίσει την καρδιά μου δεν έχει γεννηθεί……μέχρι που έκπληκτη
  με είδα να κοιτώ τις…λέξεις… ως έλξεις….και ένοιωσα σαν την Αφροδίτη όταν της την έφερε ο Δίας και ερωτεύτηκε τον Αγχίση…..

  • elzin Says:

   Μα ο Δίας είναι πολύ ερωτιάρης και σκανδαλιάρης αρχηγός θεός!
   Δεν θα άφηνε την Αφροδίτη
   τα βράδια ήσυχη να κοιμάται αρκετά…
   αλλά ο Αινείας ανήκει σε άλλη γενια
   στων Τρώων τα τείχη τα
   κλειστά.

 9. brexians Says:

  τι εγινε πολεμιστη σε αρπαξε ο Ιανος;

  μην βλεπεις ΤV αυτες τις μερες πειραζει το τοναλ…….

  • elzin Says:

   ..ένα πείραγμα το έχω
   βλέπω δεν βλέπω τηλεόραση
   ίσως να είναι από παιδικό πέσιμο
   ή από μήλο
   ..τι να πω;

   Δεν ξέρω ακόμη πόσο σοβαρό είναι;)

   Η νεκροψία θα δείξει…μεγάλε
   και ότι πουν οι γιατροί!
   χιχι χι…

 10. greenlion Says:

  α όχι δεν είμαι εγώ θεά για νάχω σχέση με του Αινεία την γενιά
  απλά είπα σαν……..κι οποιος κατάλαβε κατάλαβε….κρατώ κι άλλους άσσους στο μανίκι μου για κάθε πρόκληση…..

 11. elzin Says:

  Και ένα τραγουδάκι
  από μια ανώνυμη Πηνελόπη
  που ζητά να δημοσιεύσουμε
  από το σχόλιο της
  μόνο τους στίχους αφιερωμένους
  σε κάποια φτερωτά παιδιά
  …λέει,
  με αγάπη πολύ!

  Τα φτερωτά παιδιά σε ευχαριστούν Άγνωστη Πηνελόπη
  για την αφιέρωση αυτή!
  Η επιθυμία σου διαταγή για ένα πολεμιστή.

  Γιατί φοβάσαι τη σιωπή
  είμαι δική σου στο ‘χω πει
  με τη σιωπή μου σου μιλώ και σε φιλώ
  κύμα τρελό μες το γιαλό

  Πάρ’ το φεγγάρι και καν΄το βέρα μου
  φίλε μου, άντρα και αγέρα μου
  Πάρ’ τη ζωή μου απόψε
  να την πιεις σταγόνα από κρασί
  όλος ο κόσμος είσαι εσύ. (x2)

  Γιατί γλυκό παιδί μου κλαις
  τα δειλινά τις Κυριακές
  εγώ σε κάθε προσευχή κάνω ευχή
  να ΄σαι το τέλος μου κι η αρχή

  Πάρ’ το φεγγάρι και καν΄το βέρα μου
  φίλε μου, άντρα και αγέρα μου
  Πάρ’ τη ζωή μου απόψε
  να την πιεις σταγόνα από κρασί
  όλος ο κόσμος είσαι εσύ

 12. elzin Says:

  Και ανταποδίδουμε!
  Και περιμένουμε καινούργια φεγγάρια να φωτίσουν
  νύχτες μαγικές και ερωτικές!

  Αφιερωμένο
  στις γνωστές και άγνωστες Πηνελόπες
  του κόσμου
  που κρατούν στα χέρια τους.

  Ποιος νάναι αυτός
  ….ο καινούργιος κόσμος;

  Ποιος να ’ναι αυτός που με κοιτά
  μ’ ένα παράπονο μεγάλο;
  Ποιος να ’ναι αυτός που δεν μπορώ
  από τον νου μου να τον βγάλω;

  Άναψε, καινούργιο μου φεγγάρι,
  φώτισε το έρημο στενό,
  φέξε για να ’ρθει το παλικάρι,
  τα παλιά μεράκια μου ξεχνώ.
  Φέξε για να ’ρθει το παλικάρι,
  τα παλιά μεράκια μου ξεχνώ.

  Ποιο να ’ναι εκείνο το παιδί
  που όλη τη νύχτα αναστενάζει;
  Περνά σαν ίσκιος, δεν μιλά
  και η ματιά του με σπαράζει.

  Άναψε, καινούργιο μου φεγγάρι,
  φώτισε το έρημο στενό,
  φέξε για να ’ρθει το παλικάρι,
  τα παλιά μεράκια μου ξεχνώ.
  Φέξε για να ’ρθει το παλικάρι,
  τα παλιά μεράκια μου ξεχνώ.

 13. Ανώνυμος Says:

  ΤΑ ΗΣΥΧΑ ΒΡΑΔΥΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ
  ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ…ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ
  ΚΑΙ ΝΟΝΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.
  ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΣΦΑΙΡΑ
  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ ΓΥΙΟ ΤΟΝ
  ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΙΖΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΥΡΙΣΗ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
  ΜΕΤΑ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΖΑΝΝΗΣ ΠΗΓΕ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ
  ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
  ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 22 ΕΤΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ
  ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΟΥ ΕΛΗΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ –
  ΗΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΔΙΔΥΜΑ ΑΔΕΛΦΙΑ – ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΣ….
  ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
  ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΣΑΝ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ….ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΗΣ
  ΤΑ 66 ΑΣΤΡΑ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ
  ΣΩΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ…ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΣ
  ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΑΦΙΣΗΣ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΒΟΗΘΗΤΗ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ…
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ
  ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ
  ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΒΟΗΘΗΤΟΥΣ…ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ…
  ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ.
  ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΤΙ
  ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ…ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ
  ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΗΡΙ ΣΙΤΑΡΙ-ΚΡΙΘΑΡΙ-ΡΥΖΙ-ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
  ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ – ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ.
  ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ – ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
  ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΕΡΙΑ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΗΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ
  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΧΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ
  ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ
  ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΛΕΤΟΝΙΑ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ
  ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ…
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΗΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΗΣ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΝΟΡΙΟ
  ‘Η ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
  ‘Η ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΙΘΥΡΙΣΗΣ…
  ΚΥΡΙΕ ΚΑΤΑΦΥΓΗΝ ΕΓΕΝΗΘΗΣ ΥΜΙΝ ΕΝ ΓΕΝΝΕΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΕΑ…
  ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΥΑΛΟ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑ
  ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ
  ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ
  ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ
  ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ.
  ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
  ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΗΤΑΝ Η ΑΓΑΠΗ.
  ΑΚΟΜΑ ΚΙΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ….
  ΦΙΛΙΑ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

  • elzin Says:

   Δεν μπορεί ο έρωτας να μη συναντήσει την αγάπη
   πολυταξεδεμένε μας μνημονευτή ΟΔΥΣΣΕΑ!
   ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ!

   Ακόμη και αν φύγει για τον γύρω του κόσμου
   στην αγκαλιά της θα βρεθεί
   αλλά με γνώση αρκετή
   για να την υπερασπιστεί!

   Καλημέρα ανακεφαλαιωτή!
   Είναι η σειρά σου…. στο νερό των νίπτρων;)

   • Ανώνυμος Says:

    όμως ο έρωτας κινούμενος στο δίπολο έλξης – άπωσης και η συνείδηση του στο αντίστοιχο αγάπης – μίσους , αν δεν βρούν την ισορροπία ίσως η υπερβολή στην αγάπη να τους σπρώξει βίαια στο άλλο άκρο το μίσος κι έτσι να χάσουν την ευκαιρία συνάντησης…

   • elzin Says:

    Αυτό ακριβώς!
    …και το εντοπίζεις ανώνυμε το πρόβλημα οξυδερκώς!

    η υπερβολή στην αγάπη τους σπρώξει βίαια στο άλλο άκρο το μίσος κι έτσι να χάσουν την ευκαιρία συνάντησης…

    Η υπερβολή, η υπερβολική μονομερής αναφορά
    η μονοπωλιακή εκμετάλλευση της αγάπης,
    λες και είναι εφεύρεση μερικών,
    η δημαγωγική αμβωνική ανεδαφική προτροπή,
    η προσέγγιση η λαϊκιστική
    και η δήθεν μυστικιστική προσαιτεριστική
    και υπερβατική .

    Η αγάπη δεν είναι λόγια για την αγάπη.
    Η αγάπη είναι αποδείξεις… για την αγάπη.
    Και δεν υπάρχουν εδώ και πολλούς αιώνες.
    Μόνο μίσος πόλεμοι και εξουσία θρησκευτική και πολιτική
    αντινοική και ευρυμαχική.

   • elzin Says:

    Και φυσικά ισχύει και το αντίθετο.

    Η υπερβολή στον έρωτα, οι σεξουαλικές καταχρήσεις,
    οι παράλληλες σχέσεις,
    η αγορά και η πώληση του, οι πορνοδιαφημίσεις,
    οι ανόητες επιδείξεις
    δεν σου αφήνουν κανένα περιθώριο
    να συναντήσεις την αγάπη
    και σε αδειάζουν σε νεκρώνουν συνεχώς.

    Και δυστυχώς
    επειδή η αγάπη είναι κόρη του Πόρου
    και πολυτελών εκκλησιών μοναστηριών
    και βασιλικών καθισμάτων ένθρονων δειπνοσοφιστών,
    και ο έρωτας καταντά γιος της Πενίας,
    πένητας, αγοραίος και φθηνός πολλαπλώς.

   • greenlion Says:

    καλησπέρα
    δυστυχώς από λάθος μου το σχόλιο μου ήρθε ανώνυμο!
    υπόσχομαι να είμαι πιό προσεκτική στο μέλλον

   • elzin Says:

    Ήμασταν σχεδό σίγουροι ότι ήσουν εσύ.
    ..από την αύρα του προβληματισμού
    …αλλά ποτέ δεν ξέρεις καμια φορά…

    ..ασήμαντες και ανώδυνες απροσεξίες
    και είναι πάντα καλής θέλησης
    και πάντα συμβαίνουν σε πολλά
    … οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα με αυτό.

    Δεν θα σε στήσουμε και στον τοίχο για το γεγονός αυτό!

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    η αγαπη ειναι δραστηριοτητα και δραση
    φροντιδα για την αναπτυξη του αλλου
    οσο και του εαυτου.
    δεν ειναι ενα συναισθημα που ερχεται ως δια μαγειας απο εξω και εγκαθισταται μεσα σου.
    θα ηθελα να ρωτησω ομως το εξης:
    αν μιλαμε μεταφορικα για τον οδυσσεα και τις στασεις και τα μαθηματα που πηρε σε καθε μια απο αυτες,
    ο ανθρωπος δεν πρεπει αντιστοιχα να περασει απο ολα αυτα τα σταδια μεχρι να ολοκληρωθει και να ζησει αυτην την μεγαλη αγαπη με την πηνελοπη του?
    εννοω δηλαδη μηπως ειναι απαραιτητα αυτα τα σταδια για να μπορει να ξεπερασει αυτα που πρεπει εσωτερικα να αποβαλλει και να μην τα αποζητησει σε καποια αλλη ηλικια/επιπεδο και να ωριμασει οπως του πρεπει?
    δεν ισχυει κατι αντιστοιχο και για μια γυναικα?
    δε γεννιεται ετοιμη για μια τετοιου ειδους αγαπη ή μηπως οχι?
    τι λες elzin?
    καλησπερααααααααααα σας!!!

   • elzin Says:

    Η αγάπη προϋποθέτει αυτογνωσία.
    Χωρίς αυτή είναι μια επίδειξη παρανοϊκή και εγωκεντρική.
    Η αυτογνωσία όμως περικλείει την γνώση δεν γίνεται χωρίς αυτή.

    Πως μπορεί κάποιος να μιλάει για αγάπη
    αποκλείοντας την γνώση μόνο με την πίστη την τυφλή;

    Ο έρωτας για να ολοκληρωθεί ζητά την αγάπη
    διαφορετικά μοιάζει σαν
    αερόμπικ γυμναστική σε φθηνό μαγαζί.
    Για τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε σύντομα
    …συνεχίζοντας τις ασκήσεις μυαλού με μουσική.

  • greenlion Says:

   ΚΥΡΙΕ ΚΑΤΑΦΥΓΗΝ ΕΓΕΝΗΘΗΣ ΥΜΙΝ ΕΝ ΓΕΝΝΕΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΕΑ…

   ΟΔΥΣΣΕΑ
   Έψαξα για την φράση αυτή στον Όμηρο αλλά δεν τη βρήκα από ποιόν μεγάλο ποιητή μεγάλε Οδυσσέα την εδανείστηκες;
   Πες μου να μάθω και γω η αδαής!

 14. mpateskyloialeste Says:

  Αυτό το άρθρο είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένο σε όλο του το εύρος!

  Και οι στίχοι
  »Στο βλέμμα της Πηνελόπης καθρεφτίζεται η περιφρόνηση, γι’αυτούς που εκπίπτουν συνεχώς στη κατηγορία των δούλων και μνηστήρων

  και είναι ο χειρότερος θάνατός … αυτό “το καθρέφτισμα”.

  μοναδικοί!

  • elzin Says:

   Καλημέρα Ουράνιε Ωρίωνα ….με πνεύμα ευρύ!
   Σου άρεσε
   γιατί προφανώς δεν καθρεφτίζεσαι εσύ
   …σε αυτό το βλέμμα!
   Τα λόγια σου, οι σκέψεις σου και πράξεις σου, οι επιλογές σου
   δεν συνάδουν με συμπεριφορές τακτικές
   και αντιδράσεις ελεεινών δούλων Εφιαλτών
   και εξουσιαστικών καρεκλοθεσάτων Μήδων Μνηστήρων
   …και δεν ανήκεις στην κατηγορία αυτή.

 15. greenlion Says:

  ΠΡΟΣΟΧΗ
  Οι νοσούντες βαρέως από ερωτίτιδα προς τον φέροντα τα βέλη στη φαρέτρα, να προσέξουν διότι ως γνωστόν φαρέτρα και φέρετρον έχουν κοινή ρίζα και οι φλεγμονές ερεθίζοντας τον φορέα, μετατρέπουν τον έρωτα σε θάνατο.
  Αν λοιπόν θέλουν τόσο μα τόσο πολύ τον έρωτα και τόσο ως τον ουρανό τον αγαπούν, ας φροντίσουν πρώτα να θεραπευτούν και μετά να τον αναζητήσουν……

  • elzin Says:

   Να προσέξουν…να προσέξουν
   και να μη ερωτεύονται θεούς!
   Διότι να κατανοήσεις το γεγονός να σε απατά
   η γυναίκα σου με το γείτονα
   σαν φυσικό,
   αν δεν είσαι σύζυγος καλός
   αλλά με το θεό
   ποιος μπορεί άνθρωπος
   …να το δεχθεί λογικός;

 16. LOCKHEART Says:

  Καλημέρα και καλή βδομάδα 🙂

  Ας μιλήσουμε ποιο πρακτικά δεν νομίζεται αγαπητοί μου..;

  Παρακαλώ να με διορθώσετε όπου κρίνεται απαραίτητο:

  Το τονάλ ειναι το εσωτερικό νησί που εκεί βρίσκεται το περιεχόμενο του εσωτερικού μας κόσμου όπως η προσωπικότητα, ο ψυχισμός, η λογική, πραξη εκδήλωση, ηθική, εμπειρίες, προσωπική ιστορία κλπ. Αυτό που καλείται να κάνει ένας πολεμιστής είναι ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ και το πέταγμα όσων δεν είναι απαραίτητων εκει πάνω και αυτό διότι μπορεί το μολυσμένο είδος πάνω στο νησί να μολύνει και τα υγειή.
  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ παρελθόν μας δηλαδή η προσωπική μας ιστορία τις περισσότερες φορές μπορεί να αποδειχθεί τροχοπέδη για την πνευματική μας εξέλιξη για αυτό και ένας πολεμιστής αντιμετωπίζει τα πραγματα σοβαρά αλλά ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ στα σοβαρά για να μην ταυτιστεί ώστε μετά να στείλει σκουπίδια στο τοναλ του.
  Η σωστή λοιπον αναδιάταξη πρέπει να γίνει με άψογες κινήσεις άμεμπτες και παρα τις πτωσεις να σηκωνόμαστε και να συνεχίζουμε την μάχη.

  Πάμε τώρα στο περι ΝΑΓΟΥΑΛ εκεί έχω κάποιες απορίες όπως : Το ναγουάλ είναι η δύναμη είναι η σύσταση της δυνάμεως σαν να λέμε ο ήλιος και το ναγουαλ ειναι ο πυρήνας και η σύσταση των ακτινών του που διέπουν την εκδήλωση του. Το ναγουαλ ειναι το θεικό μέρος της δημιουργηκότητας που είναι υπευθυνο σαν δύναμη για την αναδιάταξη σαν να λέμε το σφυρί ειναι το μερός του τοναλ το χέρι που θα αρχίσει το χτύπημα η εκδήλωση και η δύναμη της κίνησης και της δημιουργίας το ναγουαλ. Το ναγουαλ έχει μέσα του συναισθηματική σύσταση; η αυτή ανήκει στο τοναλ ;

  Καλημέρα σας…

  • elzin Says:

   Καλημέρα και καλή βδομάδα πολεμιστή LOCKHEART!
   Θα μιλήσουμε αμέσως για το τονάλ …σε λίγο και για αυτό.

   Δεν είναι στην πρόθεση μας να διορθώσουμε κανένα
   και μας υπερβαίνει κατά πολύ αυτή η λογική.
   Όπως το έχουμε ξαναπεί με κίνδυνο να γίνουμε βαρετοί:

   Δεν προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο
   ούτε να τον διορθώσουμε.
   Θα ήταν μεγάλο βάρος για μας.
   Δεν διακατεχόμαστε από υπερβολικό άγχος για αυτό.

   Εκφράζουμε τον εαυτό μας και κάποιες απόψεις μας
   χωρίς
   να τις θεωρούμε τις μοναδικά σωστές
   και είμαστε διαλακτικοί και διαλεκτικοί
   αλλά όχι πάντα σιωπηλοί και ανεκτικοί.

   Θέλουμε να είμαστε μέρος της αλληλεπίδρασης στον κόσμο
   βελτιώνοντας τον εαυτό μας και με την σιωπή και με τον λόγο
   και με την διακριτική κριτική και πάνω απ όλα
   με μια φιλία
   και ευφυή συνεργασία ισότιμη και αρμονική.

 17. i am love Says:

  Υπέροχο άρθρο elzin!!! ευχαριστούμε :DDD !!!

  • elzin Says:

   Εμείς σε ευχαριστούμε
   για την δροσιά την νιότης σου,
   τον αυθορμητισμό
   την αθωότητα και την τόσο ευχάριστη παρουσία
   νεαρέ μας φιλόσοφε της αγάπης και του έρωτα,
   i am love!
   Μας κάνεις πολύ καλό σε κάθε σου χαιρετισμό!

 18. Ανώνυμος Says:

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΝΤΙ ΛΕΤΟΝΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ
  ΣΕ ΕΣΘΟΝΙΑ.
  ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΕΣΘΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ
  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΑΝΔΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
  ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ
  ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ
  ΤΡΑΓΙΚΑ.
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΕΙΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ Ο ΟΡΟΣ ΚΑΤΑΦΥΓΗ
  ΕΙΝΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
  ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΚΑΝΗ ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΛΕΥΣΗ
  ΣΤΟ ΠΛΙΣΙΕΣΤΕΡΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΛΙΜΑΝΙ ‘Η ΝΑ ΚΑΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
  ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ
  ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.
  ΕΤΣΙ ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΑΝ ΚΑΙ
  Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΦΥΓΗ.
  ΕΠΕΙΣΗΣ ΣΥΝΦΩΝΩ ΠΩΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ
  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕΣΩ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΓΙΑ ΝΑ
  ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΩΤΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ
  ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟ.
  ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΒΑΙΝΟΥΝ
  ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΤΑΠΑ ΚΑΙ ΦΤΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ
  ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ
  ΧΩΡΙΣ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΕΣ ‘Η ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΥΣ ‘Η ΒΕΝΤΕΤΙΣΜΟΥΣ
  ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΤΟ.
  ΕΠΕΙΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
  ΠΟΥ ΑΓΑΠΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ…
  ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΠΥΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΙΕΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ
  ΠΛΗΣΙΑΖΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ
  ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.
  ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ
  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ.
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ‘Η ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ
  ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ
  ΣΟΥ ΔΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ
  ΟΧΙ ΝΑ ΛΟΙΠΟΤΑΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.
  ΦΙΛΙΑ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

  • elzin Says:

   Σίγουρα υπάρχουν πιο εύκολοι τρόποι και πιο ξεκούραστοι
   για τους διαφόρους ερωτιδείς,
   φίλε μας ΟΔΥΣΣΕΑ,
   από το να κάθεται κανείς να ψάχνει ερμηνείες των Ομηρικών Επών
   και να συζητά επιστημένως γι αυτές.
   Ο έρωτας σε αυτή την μορφή, είναι πολύ εύκολος και πολύ φθηνός
   για να απασχολεί ένα πραγματικό ερευνητή.

   ΠΥΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΙΕΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ
   ΠΛΗΣΙΑΖΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.

   Και εμείς αυτό πιστεύουμε!
   Στην ζωή!
   Με ύπαρξη αυτοσυνειδητική και ολοκληρωμένα ερωτική!

   …αυτό με «την καταφυγή κυρίου»
   η greenlion θα μας πει
   αν την κάλυψε η απάντηση σου αυτή
   γιατί ο Οδυσσέας δεν αναγνωρίζει «κυρίους»
   ούτε σε καταφυγή ούτε
   σε περιστολή και δεν τους επικαλείται σε καμία γεννεά
   που μπορει να έχει γεννηθεί.

   • greenlion Says:

    μα φυσικά και δεν με κάλυψε η απάντηση
    η ερώτηση παραμένει αναπάντητη
    την πηγή που την άντλησε την φράση καθώς
    ντράπηκε να μας την πεί

 19. elzin Says:

  Είναι απαραίτητο να στοχεύει κανείς
  στην πρακτικότητα και στην απλότητα
  γιατί είναι οικονομικά λειτουργικό
  και καθαρά ενεργειακό το πρόβλημα
  το οποίο φυσικά ξεκινάει από τις λιτές και περιεκτικές απαντήσεις
  σε μη χαοτικές και ασυμμάζευτες και επαναλαμβανόμενες ίδιες ερωτήσεις.
  Και μερικές φορές για λόγους στρατηγικής χαλαρώνει κανείς
  χωρίς να επαναπαυτεί και να ξεχνιέται
  και αφήνει την γνώση να διαποτίσει το σώμα με τραγουδάκια
  και χορούς ξέγνοιαστα και χαρωπά αλλά καθόλου απλοϊκά.

  Στο θέμα μας λοιπόν που είναι το τονάλ
  γιατί για το ναγουάλ ελάχιστα πράγματα μπορούν να ειπωθούν μια και ανήκει στο ανείπωτο και μόνο πλαγίως
  μπορεί να κοιταχθεί ιδίως με ατακτοποίητο τονάλ.
  Αν το κοιτάξεις κατάματα θα σε μουδιάσει και θα σε μαρμαρώσει,
  όπως η μέδουσα
  και όπως κάποιες θρησκείες που το έχουν χρησιμοποιήσει για να γίνουν εξουσία.

  Από το νησί του τονάλ δεν μπορεί να πετάξει κανείς τίποτα.
  Μπορεί μόνο να το αναδιατάξει να το μετατρέψει και να το αναμορφώσει αλλάζοντας την διάταξη των στοιχείων του.
  Σημαντικό ρόλο, τον πιο μεγάλο, παίζει
  τι θα τοποθετηθεί στο κέντρο και σε περίοπτη θέση
  γιατί θα φωτίζει σαν ήλιος όλα τα άλλα ή θα τα επισκιάζει.
  Το τοναλ είναι προσωπικό και πρέπει να δουλέψει αυτογνωστικά.
  Είναι και εθνικό
  και πρέπει να τροφοδοτείται από τις πρωταρχικές ρίζες του κάθε λαού
  χωρίς αυτός να γίνεται εθνικά υπερόπτης αλλά ούτε και υποτελής.
  Και είναι φυσικά και το παγκόσμιο συλλογικό που είναι το τονάλ των καιρών, της εκάστοτε εποχής.
  Ο λόγος που χρησιμοποιούμε την Ελληνική Μυθολογία και τα Ομηρικά Έπη,
  ως Έλληνες,
  σαν χάρτη, πυξίδα και οδηγό αλλά και σαν ένα θέατρο λυτρωτικό
  είναι γιατί μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στον δρόμο αυτό.
  Και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με πίστη σε κάποιο θεό
  γιατί ο πολεμιστής αποφεύγει κολλήματα θρησκευτικού φανατισμού
  που ανήκουν σε ένα αντινοϊκό νου.
  Μπορούμε έτσι να παίξουμε με τους θεούς
  να χαρούμε να γελάσουμε να κατανοήσουμε
  χωρίς να προσκυνάμε ένα θεό καλό ή τιμωρό.
  Γι αυτό και οι Έλληνες δεν είχα ποτέ θεοκρατία εγγενώς.
  Μετά την απέκτησαν δολίως και εισαγόμενη
  με καθρεφτάκια και εικονίσματα για ιθαγενείς.
  Οι θεοί των Ελλήνων
  είναι αρχετυπικές ενέργειες δεν προσβάλλονται και δεν έχουν
  απαιτήσεις παρανοϊκής και αληθινής ενσάρκωσης
  όπως,
  ένας ξενόφερτος θεός
  που αλωνίζει και πρωταγωνιστεί στο κέντρο του Ελληνικού νησιού
  καθήμενος πολυτελώς και να το καταστρέφει διαβρώνοντας το συνεχώς.
  Σε μια ακρούλα να καθίσει ταπεινός και σεμνός
  και με ένα χιτώνα μέχρι να δούμε τι θα απογίνει.
  Μια καλή λύση και πρόταση είναι να επιστρέψει στο λαό που τον γέννησε και τον ανάθρεψε να τον φωτίσει και να τον δεχθούν,
  να αφήσουν τους άλλους λαούς ήσυχους ,
  και να πάψουν να καταστρώνουν σχέδια θρησκευτικού ιμπεριαλισμού κάτω από το τραπέζι με συμφωνίες Ατλάντειων πονηρών ανιχνευτών.

  Στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασης όλων
  είναι υποχρεωμένος να δει κανείς
  και να αρχίσει να τακτοποιεί και να ξεκαθαρίζει και τα τρία τονάλ
  τα οποία είναι το ένα μέσα στο άλλο.
  Εκείνο που έχει σημασία να κατανοήσει πρώτιστα την άψογη χρήση της ενέργειας χωρίς την παρέμβαση της ανταμοιβής ή της τιμωρίας.
  Αυτό ίσως αφορά ένα παιδί και όχι ένα ενήλικα.
  που οφείλει να είναιι αυτός που είναι
  χωρίς να περιμένει ανταμοιβές παραδείσου και ουρί
  ή να φοβάται τιμωρίες και σατανάδες βλακωδώς.

 20. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  αρα ενα ζητουμενο ειναι η απλοτητα στην εκφραση και επιδωκομενο ταυτοχρονα.
  η τακτοποιηση των τριων τοναλ που αλληλοεμπεριεχονται «σκονταφτει» ισως στο οτι το παγκοσμιο συλλογικο της εποχης τεινει να ισοπεδωσει το εθνικο του καθε λαου.με οτι επακολουθο εχει αυτο στη δημιουργια του προσωπικου.
  και μη ξεχναμε οτι και στην θρησκεια αλλα και γενικα στη μαθηση χρησιμοποιειται ασυστολα η τιμωτια/αναταμοιβη σε ολα τα επιπεδα.
  ποσο ευκολο ειναι λοιπον το παιδι να γινει ενηλικος?
  καλησπερα elzin
  και σεβαστη ομηγυρις

  • greenlion Says:

   να μην φοβάται την τιμωρία!
   να μην χαίρεται στην ανταμοιβή!
   εύκολο ή δύσκολο αν ο σκοπός είναι να γίνει ενήλικο
   το παιδί πάντα τα καταφέρνει!

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    ομως βλεπουμε οτι ακομα κι ενας ενηλικος αποφευγει να πει την «πηγη» της φρασης του
    πιθανως για να
    μην το μαλωσει καποιος.
    αρα τι συμπερασμα να βγαλουμε απο αυτο?

   • greenlion Says:

    ότι δεν έχει σκοπό η ζωή του
    κι ότι άγεται και φέρεται από εκείνους
    που τον κρατούν δεμένο σφιχτά στα
    θεόπνευστα βιβλία τους
    ότι αρνείται να σκεφτεί και προτιμά
    να αγοράζει συσκευασμένη σκέψη
    για να την λατρεύει!

 21. elzin Says:

  Έτσι είναι όπως το λες
  οργανωτική πεταλούδα μας!

  η τακτοποιηση των τριων τοναλ που αλληλοεμπεριεχονται «σκονταφτει» ισως στο οτι το παγκοσμιο συλλογικο της εποχης τεινει να ισοπεδωσει το εθνικο του καθε λαου.με οτι επακολουθο εχει αυτο στη δημιουργια του προσωπικου.
  Και όπως το λέει και ο θαυμαστός πολεμιστής Μάρκος ζαπατίστας!

  Π αγκοσμιοποίηση!
  Αυτοί, που είναι “από πάνω” παγκοσμοποιούν τον κομφορμισμό, τον κυνισμό, τη βλακεία, τον πόλεμο, την καταστροφή, τον θάνατο, την λήθη.
  Και αυτοί που είναι “από κάτω” παγκοσμοποιούν την επανάσταση, την ελπίδα, τη δημιουργικότητα, την κατανόηση, τη φαντασία, τη ζωή, τη μνήμη, το χτίσιμο ενός κόσμου που μας χωράει όλους, ενός κόσμου με δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη.
  Είναι εύκολο τώρα γιατί δίνεται μια νέα δυνατότητα γνώσης στην ανθρωπότητα
  με την αλλαγή των κραδασμών και την εποχή του Υδροχόου
  κάτι που οι άνθρωποι που έζησαν και γνώρισαν την φρίκη της ιεράς εξέτασης
  … δεν την είχαν.
  Καλησπέρα τοναλική!

 22. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  σημαντικο ρολο νομιζω πως παιζει και η επικοινωνια και η ανταλλαγη ιδεων και αποψεων μεσα απο το διαδικτυο.
  ισως και πολυ πιο σημαντικο απο οτι νομιζουμε.
  εχω την αισθηση οτι η διυποκειμενικοτητα δουλευει πολυ εντονα μεσω αυτου
  ισως επειδη δεν υπαρχουν εμποδια περισπασης της σκεψης οπως στον εξω κοσμο.χωρις αυτο να σημαινει οτι τασσομαι κατα της κοινωνικης και μη εικονικης ζωης.
  θα ηθελα πραγματικα τη γνωμη σου και οποιου αλλου εχει να πει κατι πανω σε αυτο.
  καλησπερα και παλι

  • elzin Says:

   παιζει και η επικοινωνια και η ανταλλαγη ιδεων και αποψεων μεσα απο το διαδικτυο.
   ισως και πολυ πιο σημαντικο απο οτι νομιζουμε.
   εχω την αισθηση οτι η διυποκειμενικοτητα δουλευει πολυ εντονα μεσω αυτου
   ισως επειδη δεν υπαρχουν εμποδια περισπασης της σκεψης οπως στον εξω κοσμο.

   Δουλεύει… και είναι αναπόσπαστο στοιχείο του τονάλ των καιρών που μπορούμε
   να χρησιμοποιήσουμε
   με μέτρο δημιουργικά και οργανωτικά
   γνωστικά και αυτογνωστικά.

 23. Ανώνυμος Says:

  ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΘΕΛΗ ΝΑ ΓΙΝΗ ΕΝΗΛΙΚΟΣ
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΡΑΒΟΥΝ ΕΔΩ…ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ…
  ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.
  ΠΡΟΧΤΕΣ ΕΝΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΥΓΑ
  ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΥΤΕ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΗ ΤΗΝ ΜΑΚΡΥΝΗ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ.
  ΤΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΕΡΙΧΝΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΗΕΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΣ ΔΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ.
  ΥΣΤΕΡΑ ΤΑ 2 ΦΙΔΙΑ ΡΩΤΗΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΗ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕΝΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ….
  ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ 2 ΦΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ…
  ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ….
  ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΜΑ Η …ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ….ΑΣ ΠΙΟΥΝ ΞΥΔΙ ΝΑ ΞΕΘΗΜΩΣΟΥΝ ‘Η ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ.
  ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΣΠΑΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΧΟΛΗ.
  ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΑΛΛΟΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΗ ΧΑΜΠΑΡΗ ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΚΑΒΑΛΙΣΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΜΠΗ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥΣ….

  • elzin Says:

   Δεν θα ξαναδημοσιεύσουμε τέτοιο σχόλιο,
   φίλε ΟΔΥΣΣΕΑ.
   Αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας.
   Να το επεξεργάζεσαι πριν και να το σκέφτεσαι,
   ιδίως όταν απευθύνεσαι σε γυναίκες.
   Μπορείς και να πεις την άποψη σου
   διατηρώντας το επίπεδο αισθητικής
   ανέπαφο.

 24. elzin Says:

  Οπωσδήποτε μοιάζει για απάντηση ενός παιδιού αυτό
  ελαφρώς πικαρισμένου αλλά όχι ικανοποιημένου.

  Ένα τραγουδάκι ταιριάζει με αυτή την μη επαρκή εξήγηση
  έως ανάρμοστης απολογίας.
  Και μια καλημέρα για τις στάμνες και τους σταμνάδες!

  Αφιερωμένο στα παιδιά…. που δεν θέλουν να μεγαλώσουν!

  Αχ ! ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΤΑ
  Τι μας κάνεις…. τι μας κάνεις!

  Μπάρμπα-Γιάννη με τις στάμνες
  και με τα σταμνάκια σου
  να χαρής τα μάτια σου.

  Σαν φορείς ψηλό καπέλο
  και παπούτσια ελαστικά
  Μπάρμπα-Γιάννη κανατά.

  Πρόσεξε μη σε γελάσει
  καμμιά έμορφη κυρά
  Μπάρμπα-Γιάννη κανατά.

  Και σου πάρει το γαϊδούρι
  και σ’αφήσει την ουρά
  Μπάρμπα-Γιάννη κανατά

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   καλημερα!
   με κανατες και καναταδες!!!!
   ευτυχως
   ο κατακευαστης του παντος και μη
   μερικα καλουπια
   τα σπαει
   και μενουν
   «μοναδικα κι ανεπαναληπτα»
   στοιχεια
   ακαλαισθησιας
   ανοησιας
   και ασυναρτησιας.
   καλημερα elzin
   5000 ευχες για μια ομορφη μερα
   κι ολα καλα

 25. greenlion Says:

  καλημέρα!
  σε όσους μπορούν να κοιτούν τους άλλους στα μάτια
  και χωρίς ντροπή να χαμογελούν
  γιατί όσο θυμούνται τουλάχιστον
  ποτέ δεν ισοπέδωσαν την αξιοπρέπεια ενός λαού
  καλημέρα!
  σε όσους παρέμειναν έλληνες!

 26. elzin Says:

  Καλημέρα κορίτσια!
  Μούσες… και χάριτες της ζωής μας!
  Όσες είστε 9 ……12… 5000 ..σαν τι ευχές σας!
  Δεν χαλάμε το κέφι μας !
  Παραμένουμε στην αισθητική και στην φιλοκαλία
  μουσικώς και τραγουδιστικώς!

  Αφιερωμένο σε σας το τραγουδάκι
  εξαιρετικά!

  Για τον Ελικώνα μονοπάτι πήρα
  κι όταν ο Απόλλωνας θα παίζει λύρα
  μέσ’ τη νύχτα ευκαιρία θα γυρέψω
  τα εννιά κορίτσια που φυλάει να του κλέψω.

  Θα κλέψω την Καλλιόπη, θα πάρω την Κλειώ
  χαρτί και καλαμάρι να μάθω να κρατώ.
  Θα πάρω την Ευτέρπη, να ‘ρθεί κι η Ερατώ
  το ποίημα της αγάπης να μάθω σα νερό.
  Να παίζει η κωμωδία κι η Θάλεια θα ‘ρθεί,
  η Μελπομένη μόνη αν μείνει θα χαθεί.

  Κάτω από τον θρόνο το λαμπρό του Δία
  ζουν εννιά κορίτσια από την Πιερία
  ο Απόλλωνας για ύπνο σαν πλαγιάσει
  τα εννιά κορίτσια που φυλάει θα τα χάσει.

  Για τον Ελικώνα μονοπάτι πήρα
  κι όταν ο Απόλλωνας θα παίζει λύρα
  μέσ’ τη νύχτα ευκαιρία θα γυρέψω
  τα εννιά κορίτσια που φυλάει να του κλέψω.

  Μα και την Τερψιχόρη ν’ αφήσω δεν μπορώ
  γιατί στα βήματά της θα μάθω το χορό.
  Πολύμνια την λένε και είναι ευβλαβική,
  θα ‘ρθεί για να με μάθει ζωή ασκητική.
  Κοντά μου η Ουρανία στ’ αστέρια θα βρεθεί,
  θα κλέψω εννιά κορίτσια το χρόνο που θα ‘ρθεί.

 27. elzin Says:

  Οι γυναίκες πρέπει να προστατεύονται και τα παιδιά
  από την βαρβαρότητα και να μη βρίσκονται στο έλεος της αντρικής βαναυσότητας
  κάθε φορά που δεν γίνονται αποδεκτοί σε αυτά που πρεσβεύουν.
  Ένα άνδρας οφείλει να αντέχει και την επιδοκιμασία και την αποδοκιμασία
  μένοντας στο ύψος του και όχι να καταφεύγει σε βρισιές και να βροντοχτυπά τις χάντρες – έχουμε αφιέρωση στο αντίστοιχο τραγουδάκι-
  Καλό είναι επίσης να μη παραλείπεται ένας ιπποτισμός
  σε όποια γυναίκα βρίσκεται απέναντι του ακόμη και αν δεν εγκρίνει τα λεγόμενα του,
  πόσο μάλλον όταν είναι μια μούσα ή λίγο μουσίτσα και θέλει να τον δοκιμάσει
  στις αντοχές της ψυχραιμίας του.
  Και μπορεί να βγάζει πάντα το σακάκι του
  ένα ψυχρό βράδυ Φθινοπώρου για να φυλάξει μια γυναίκα από το κρύο
  και ας ξεπαγιάσει αυτός στην βροχή του δρόμου.

  Αφιερωμένο…. σε σακάκια που στάζουν!

  Το σακάκι μου και αν στάζει…

  Μ’ έπιασε βροχή στο δρόμο μα εγώ δε στάθηκα
  σαν πουλί στην αγκαλιά σου ήρθα και ζεστάθηκα

  Κι αν με χτύπησε τ’ αγιάζι το σακάκι μου κι αν στάζει
  σου το λέω δε με νοιάζει μια και είμαστε μαζί

  Απ’ το τζάμι δες που βρέχει στην αυλίτσα τη μικρή
  το γεράνι κάτι έχει πάρ’ το μέσα μη βραχεί

  Κι αν με χτύπησε τ’ αγιάζι το σακάκι μου κι αν στάζει
  σου το λέω δε με νοιάζει μια και είμαστε μαζί

 28. elzin Says:

  Έχουμε επίσης ένα παλιό παλτό
  που χαρίζουμε σε όσους και όσες
  …μας μοιάζουν που ταξιδεύουν
  σε μονοπάτια του νου εξερευνητικά!

  Με ένα παλιό παλτό
  … στους δρόμους μιας Φθινοπωρινής Αγάπης
  και ενός Ανοιξιάτικου Έρωτα!

  Εαρινή και Φθινοπωρινή ισημερία!
  Κριός -Ζυγός
  Άρης-Αφροδίτη
  Πόλεμος και Ειρήνη!
  Ο οριζόντιος άξονας της παρορμητικής δύναμης
  και της ενέργειας της!
  Το » εγώ» και το «εμείς»
  Μαζί ή χωριστά;
  Αντίπαλοι ή σύντροφοι;
  Εχθροί ή φίλοι στην συνεργασία τους! ευφυείς;
  Ασυνείδητοι στο «εγώ» και στο «εμείς»
  ή συνειδητοί με επίγνωση
  και στους δυο της συνείδησης φορείς!

  Έχω πέσει και κλαίω στο παλιό μου παλτό
  που το είχα ξεχάσει στο πατάρι κλειστό
  μες στις τσέπες του είχε ψιχουλάκια από σνακ
  και στη φόδρα του θέση για τον δρόμο κονιάκ
  Πόσες κρύες στιγμές στη καρδιά μου ζεστές
  μέσα στο σινεμά και στους δρόμους μετά
  μου ‘μαθε τα ταξίδια να αλητεύω εν ψυχρώ
  να περνάω καλά και με χάλια καιρό
  το παλιό μου παλτό
  Κι έσβηνε το τσιγάρο στο υγρό πάνω χώμα
  σ’ ένα υπόστεγο κάτσαμε και γίναμε λιώμα
  και μια νύχτα τρελή σ’ ένα άδειο βαγόνι
  μείναμε ως το πρωί και έξω έριχνε χιόνι
  Πώς περάσαν τα χρόνια τι είναι αυτά που φορώ
  ποιο σατέν ποιο μετάξι θα με βγάλει χορό
  το παλιό μου παλτό το χαρίζω σε ‘σένα
  να προσέχεις μικρή μου γιατί μοιάζει σ’ εμένα
  γιατί μοιάζει σε ‘μένα

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   η συνειδητη απαντηση εδω
   δε μπορει παρα μια να ειναι:
   συνειδητα και με πληρη επιγνωση στο εμεις.
   ειτε ειναι το εμεις μιας σχεσης
   ειτε το εμεις σε συλλογικο επιπεδο
   ή μιας ευφυους συνεργασιας σε καποιον σκοπο.
   ομως δεν πρεπει να ξεχναμε οτι για να επιτευχθει αυτο το συνειδητο εμεις,
   θα περασει το εγω απο χιλια μυρια κυματα,
   οταν καποιες φορες ξεφευγει ..καποιος να το επαναφερει στη θεση του(εμεις οι ιδιοι καποια στιγμη θα ειμαστε ικανοι να το κανουμε απο μονοι μας. μεχρι να αποκτησουμε αυτην την ικανοτητα ο ικανοτερος και εμπειροτερος απο τους «δυο» του «εμεις» οφειλει να «διδαξει» τον αλλον.νομιζω)
   που ειναι το μερος του στο εμεις.
   απλα θελω να πω
   οτι κι εν πληρη συνειδηση
   οι οπισθοχωρησεις και τα λαθη
   ισως να ειναι αναποφευκτα,
   απλα καθε στραβοπατημα
   να γινεται μαθημα
   και τα λαθη να μην επαναλαμβανονται.
   αν παρατηρησουμε ως παρατηρητες τους εαυτους μας
   καποια στιγμη συνειδητοποιουμε,
   οτι τα λαθη μας ειναι επαναλαμβανομενα μοτιβα
   που «δημιουργουνται» κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες
   συνηθως ανασφαλειας και φοβου.

   • elzin Says:

    !!!
    Μία συνειδητή απάντηση που καλύπτει το κάθε τι!

    Συνειδητοί στο εμείς, στο εγώ …συνειδητοί παντού υπεύθυνοι
    την κάθε στιγμή

    και βοηθώντας ο ένας τον άλλον σε μια συνεργασία ευφυή,
    γιατί έτσι βοηθάς
    και τον εαυτό σου.
    Δεν μπορείς μόνος σου να τον γνωρίσεις στην σιωπή!
    Χρειαζεσαι τους άλλους για αυτό τον σκοπό
    και μια άλλη γνώμη και άποψη
    διαρκή!

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:


    παμε για αλλες πολιτειες
    λοιπον
    να βρεθουμε σε πορειες ατομικες
    ερωτικες
    να βρεθουμε σε εμπειριες λυτρωτικες
    σε απεργιες προσωπικες
    αν το θες
    αν το θελω
    το θελουμε?
    ε παμε επιτελους!!!!!
    μαζι
    τι περιμενουμε?
    και κυριως
    τι φοβομαστε?

   • elzin Says:

    Ας πάμε με συνειδήσεις … μιας επίγνωσης πολλές!
    Ετοιμάζω ταξίδι
    …φεύγουμε για καινούργιες του νου κατακτήσεις γνωστικές!

    μαζι
    τι περιμενουμε?
    και κυριως
    τι φοβομαστε?

    Ταξιδεύουμε μαζί!

    Να γυρίσουμε πάλι στην αρχή!

    Σε προσκάλεσα στην αγάπη σαν πρώτα
    μα προτίμησες να χαθείς μες στα φώτα
    Στα προσχήματα και στους φόβους σου τρέχεις να κρυφτείς
    όσα έταξες και τα πέταξες πρέπει να σκεφτείς
    Σε προσκάλεσα στην αγάπη σαν πρώτα

    Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου
    στα μεγάλα νησιά του μυαλού και του χάρτη σου

    Κι αν σκορπίσαμε και ψαχνόμαστε τώρα
    κι αν αφήσαμε να μας φύγει η ώρα
    Όσα είπαμε και δε γίνανε θέλουν προσοχή
    αν θελήσουμε θα γυρίσουμε πάλι στην αρχή
    Κι αν σκορπίσαμε και ψαχνόμαστε τώρα

    Ετοιμάζω ταξίδι…

   • greenlion Says:

    Καλημέρα μας!
    Μάλλον εδώ είναι η στιγμή να δώσω τον ορισμό μου για τον Τηλέμαχο είναι η συνείδηση ότι είναι μαζί. Τι λέτε για αυτό;

 29. Μαργαριτα Says:

  Θέλω να με ερωτευτείς Πηνελόπη

  να μείνεις κοντά μου για πάντα

  έως την αιωνιότητα και μια ημέρα.

  Μα πάνω απ όλα θέλω να με θυμηθείς.

  Εγώ είμαι Εσύ!

  ΕΓΩ ΕΊΜΑΙ

  που κάποτε ήμασταν ΕΜΕΊΣ … οι ΔΥΟ.

  μέσα σ αυτη τη μουσική πανδαισία πως να φύγω χωρίς να αφήσω κάτι κι εγω?

  αφήνω μια γλυκιά αγκαλιά..για κείνον, και την αγάπη μου σε όλους σας!

 30. elzin Says:

  Μαργαρίτα Μαργαρώ
  Μαργαριτάρι σε ποιητικό γιαλό!

  Δεν θα μπορούσες να λείπεις εσύ
  ένα όμορφο λουλούδι από μια πανδαισία συντρόφων και φίλων μουσική,
  όσο και να σου αρέσει το σειριακό αστέρι
  να κατοικείς πολύ καιρό εκεί.

  Έχεις μια μεγάλη αγκαλιά από όλους μας
  ένα φιλί ξεχωριστό
  και ένα τραγούδι με αφιέρωση από ένα παιδί
  που σε αγαπάει πολύ εδώ και καιρό.

  Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ,
  περιστεράκι στον ουρανό…
  τον ουρανό μες στα δυο σου μάτια κοιτάζω,
  βλέπω την πούλια και τον αστερισμό.

  Η μάνα σου είναι τρελή
  και σε κλειδώνει μοναχή,
  σαν θέλω να’μπω στην κάμαρή σου
  μου ρίχνεις μεταξωτό σκοινί,
  και κλειδωμένους μας βλέπ’η νύχτα,
  μας βλέπουν τ’άστρα κ’η χαραυγή.

  Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ,
  βαρκούλα στο Σαρωνικό…
  Σαρωνικέ μου, τα κυματάκια σου δώσ’μου,
  δώσ’μου τ’αγέρι, δώσ’μου το πέλαγο.

  Η μάνα σου είναι τρελή
  και σε κλειδώνει μοναχή,
  σαν θέλω να’μπω στην κάμαρή σου
  μου ρίχνεις μεταξωτό σκοινί,
  και κλειδωμένους μας βλέπ’η νύχτα,
  μας βλέπουν τ’άστρα κ’η χαραυγή.

  Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ,
  δεντράκι στο Βοτανικό…
  Πάρε το τραμ μόλις δεις πως πέφτει η νύχτα,
  πέφτουν οι ώρες, πέφτω, λιποθυμώ.

  Η μάνα μου είναι τρελή
  και με κλειδώνει μοναχή,
  σαν θέλω να’μπεις στην κάμαρή μου
  σου ρίχνω μεταξωτό σχοινί,
  και κλειδωμένους μας βλέπ’η νύχτα
  μας βλέπουν τ’άστρα κ’η χαραυγή.

 31. margarita Says:

  Όχι δεν θα μπορούσα..
  Και εσείς ξέρετε πόσο αγαπάω αυτο το αστέρι..και είναι γεγονός ότι τελευταία προτιμώ να είμαι περισσότερο εκεί παρά μπροστά απο το pc..πάντα όμως θα παιρνώ απο κάποιες διαδυκτιακές γειτονιές που έχω αγαπήσει πολύ..

  Αυτο το παιδί το αγαπάω κι εγω πολύ..και το φιλώ πολύ πολύ γλυκά!

  Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ..που όταν ήμουν παιδί πίστευα ότι ήταν δικό μου αυτο το τραγούδι 🙂

  Την αγάπη μου..κι ένα φιλι γλυκό!

  • elzin Says:

   Καλημέρα μικρή Μαργαρίτα
   …από τις γειτονιές αγαπημένων παιδιών
   και ας σε διεκδικεί ένα αστέρι μακρινό
   των χρυσών σοφών!

 32. elzin Says:

  το ξεκαθαρισμα ακομα κι αν
  φαινεται ψοφιστικη δουλεια,
  αν προσθετουμε κι αλλα κι αλλα κι αλλα
  και
  το τιναγμα των χαλιων
  ειναι ακομα πιο κοπιαστικη δουλεια απο το ξεκαθαρισμα των βιβλιοαποθηκων
  κι ισως και πιο σημαντικη.
  θελουμε να ειναι πεντακαθαρα απο …σκουπιδια,λασπες,
  πατημασιες επισκεπτων
  και δη απροσκλητων
  κι οτι σημαδια αφησαν αυτοι στο περασμα τους.
  τιναγμα καλο
  -με εκεινο που ειχανε οι μαμαδες μας,δε θυμαμαι πως το λενε-
  κι επειτα στον ηλιο
  για καλο αερισμα
  πριν ξαναστρωθουν στο ομορφο
  μικρο μας παλατακι.
  καλο αερισμα θελει και το παλατι
  ολα ανοιχτα
  να φυγει η κλεισουρα
  κι ολα να μπουν στη θεση τους
  οπως επιθυμει η νοικοκυρα
  …κι ο νοικοκυρης.

  Συμβουλεύει μια Πεταλούδα νοικοκυρά εδώ!
  http://feneritti.blogspot.com/2009/10/vygotsky.html

  Σε μια Ζώνη Επικείμενης Ανάπτυξης ….αποτελεσματικά!

  Στην προσπάθεια τακτοποίησης ενός προσωπικού τονάλ και επαναδιάταξης της ενέργειας του λαμβάνουμε υπ όψη μας και τα στοιχεία του συλλογικού τονάλ
  σε συνδυασμό με το εθνικό …του καθενός.
  Προτιμούμε αυτά που δυναμώνουν να τα τοποθετήσουμε σε πιο κεντρικά σημεία και όχι τα άλλα που το αποδυναμώνουν.
  Πάντα έχουμε στο νου να είμαστε σύγχρονοι και συγχρονισμένοι με το τονάλ των καιρών και της εκάστοτε εποχής για να μην απολιθωθούμε σαν μουσειακό είδος άσχετης περιοπής.
  Τα στοιχεία που αναμορφώνουμε φροντίζουμε να τα συνδέουμε με την πρωταρχική πηγή και του συλλογικού αλλά και του εθνικού νησιού μας.
  Διαφορετικά αν παραλείψουμε το εθνικό θα βρεθούμε κάτω από την μπουλτζόζα της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης
  και αν μείνουμε μόνο στο εθνικό θα καταλήξουμε εθνικόφρονες φασίστες μιας κάλπικης αυγής.

  Στο κέντρο του προσωπικού μας νησιού εκτός από την αυτογνωσία πρωταρχικά,
  χρησιμοποιούμε την προτίμηση μας για αυτό τον σκοπό
  που μπορεί να διαφέρει στον καθένα αλλά άριστα να συνεργάζεται με όλα και όλους
  αρμονικά.
  Αυτή η προτίμηση μπορεί να είναι οτιδήποτε
  που ο καθένας καταλαβαίνει πιο εύκολα και ένα ένα ταλέντο σε αυτό.
  Ο χορός η μουσική η ψυχολογία, η αστρολογία, η επιστήμη η φιλοσοφία
  η ζωγραφική η πολιτική η κοινωνιολογία η κεραμική και άλλα…

  Τα Ομηρικά Έπη επειδή είναι πολυδιάστατα λειτουργούν σε πολλά επίπεδα
  και όλοι οι ρόλοι και οι χαρακτήρες είναι πάντα παρόντες και ιστορικά συλλογικά
  και προσωπικά …καλοί και κακοί.
  Πρέπει να είναι κανείς άγρυπνος στην συνείδηση 25 ώρες το 24 ώρο για να βαδίζει
  μέσα στην ομίχλη διακριτικά δουλεύοντας τόσο την αυτογνωσία και την διαλογιστική διάκριση στην μοναξιά όσο και στην κοινωνική δράση
  με μια κοινωνία ενεργών πολιτών ευφυή συνεργασία
  Παραμένοντας πάντα ο Οδυσσέας, η Πηνελόπη και ο Τηλέμαχος της ζωής του
  είτε είναι άνδρας είτε είναι γυναίκα.
  Βέβαια πάντα γίνονται λάθη αλλά μπορούμε να τα διορθώνουμε και να τα κατανοούμε εγκαίρως.
  Εγκαίρως γιατί
  αν τσιμεντώσει το τσιμέντο και παγώσει δύσκολα σπάει
  και παραμένει
  παγωμένο για καιρό.

  Καλημέρα σε όλους!
  Ας δώσουμε τα χέρια της φιλίας και της συνεργασίας σε αυτογνωστική βάση συνειδητή…. εγώ και εμείς μαζί!

  Δως’ μου Το Χέρι Σου!
  Νοστράδαμος

 33. elzin Says:

  greenlion λέει:
  Μάλλον εδώ είναι η στιγμή να δώσω τον ορισμό μου για τον Τηλέμαχο είναι η συνείδηση ότι είναι μαζί. Τι λέτε για αυτό;

  Είμαστε πολύ κοντά σε αυτόν τον ορισμό …σχεδόν ακριβώς!
  Είναι η συνείδηση ο Τηλέμαχος και είναι η συνείδηση
  γιατί είναι η καρδιά του ανθρώπου που συνδέεται
  με τον θεό του φωτός τον Απόλλωνα.
  Είναι η καρδιά του ανθρώπου
  το παιδί μέσα του παρθένο, χαρούμενο, παιγνιδιάρικο
  αθώο, ενθουσιώδες ευαίσθητο με πολλά γιατί;
  προσπαθώντας για τα διότι…
  Είναι η ματιά που κοιτά τον κόσμο και τον βλέπει πάντα καινούργιο
  και δεν τον βαριέται, η μουσική, το τραγούδι, ο χορός, το παραμύθι η ζωντάνια ακούραστο πάντα φρέσκο δροσερό ενεργειακά δυνατό.

  Ο Τηλέμαχος είναι η χαρά,
  ο αιώνιος έφηβος, ο Φοίβος
  είναι δύναμη της νεότητας του νέου,
  του καινούργιου αλλά είναι και για αυτό τον λόγο ευάλωτος.
  Πληγώνεται εύκολα αμφιβάλει για τον εαυτό του
  και είναι πάντα κοντά σε μια Πηνελόπη
  και ένα Οδυσσέα να προστατεύεται
  εκτός από το ταξίδι της ενηλικίωσης του στην Σπάρτη
  και στην Πύλο μαζί με την Αθηνά.

  Ο Οδυσσέας είναι ο νους του ανθρώπου, οι σκέψεις του,
  η λογική του, οι συλλογισμοί του,
  και δεν είναι πάντα ούτε αθώος ούτε νημερτής.
  Και η Πηνελόπη είναι η ψυχή του που τον περιμένει πάντα να γυρίσει κοντά της
  οι δυο ως ένα παραμένοντας ανέγγιχτη και απρόσιτη.
  Νους και ψυχή μαζί και η καρδιά ζωντανή.
  Αν η καρδιά του ανθρώπου νεκρωθεί και ο Τηλέμαχος εξοντωθεί
  Χάνεται και η αυτοσυνείδηση και
  ο Ο Οδυσσέα καταντά ένας σιχαμένος μνηστήρας και συμβιβάζεται
  και η Πηνελόπη ενδίδει σαν ελεεινή δούλα και ξεπουλιέται.
  Χωρίς τον Τηλέμαχο ζωντανό δεν θα μπορέσουν ποτέ να ενωθούν
  αλλά και ο Τηλέμαχος είναι χαμένος χωρίς αυτούς να πολεμούν.

 34. elzin Says:

  Ο Τηλέμαχος είναι ένα παιδί!
  Η συνείδηση που γεννιέται λαμπερή και πανέμορφη
  από μια πράξη ερωτική.

  Είναι τα παιδιά του κόσμου όλα.
  Είναι το μέλλον του κόσμου!
  Είναι τα παιδιά που βρίσκονται κάθε φορά στο έλεος ενηλίκων
  στα απωθημένα τους, στα κόμπλεξ που κουβαλάνε
  στις μεγαλομανείς φιλοδοξίες τους
  στην αδιαφορία τους ή στην υπερπροστασία τους,
  Στην ακαταλληλότητα μερικών να γίνουν γονείς μητέρες και πατέρες,
  φυλακισμένα σε ένα άρρωστο τις περισσότερες φορές οικογενειακό περιβάλλον.
  να βιάζονται ψυχικά σωματικά αρκετές φορές
  να λεηλατούνται, να καταστρέφονται, να εξοντώνονται νωρίς πριν καν προλάβουν να ανθίσουν σαν λουλούδια.
  Η τηλεόραση, μεγάλος μνηστήρας στο κέντρο του σπιτιού,
  να συμπληρώνει το έγκλημα
  μαζί με τις διαφόρων ειδών διαφημίσεις να πυρπολούν ένα νεοαναπτυσσόμενο παιδικό μυαλό.

  Το πρόβλημα αρχίζει από την στιγμή της σύλληψης ενός παιδιού.
  Από την στιγμή που οι δύο γεννήτορες δεν συνειδητοποιούν την ευθύνη και την σοβαρότητα της πράξης τους και δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να τους κάνει να αναλάβουν την ευθύνη
  ενός άλλου ανθρωπίνου όντος τελεσίδικα στην ζωή τους .
  Δεν είναι πάντα έτοιμοι για αυτό, για μια τέτοια απόφαση,
  και την υλοποιητική δύναμη του έρωτα
  ή την έχουν πάρει βιαστικά και επιπόλαια
  και επειδή συνηθίζεται και το κάνουν και άλλοι.
  Μετά το 4 περίπου έτος που αναπτύσσεται ο Ερμής στην λειτουργία του
  με τον λόγο και την σκέψη,
  το παιδί αφήνει το ναγουάλ και αρχίζει να αντιλαμβάνεται το τονάλ.
  Ένα τονάλ κακήν κακώς,
  όπως το εξηγούν,
  τις περισσότερες φορές οι συνοδοί του και οι μεγαλύτεροι του,
  χαμένοι και αυτοί στην μετάφραση χωρίς πυξίδα που θαλασσοδέρνουν εδώ και εκεί άσκοπα πολύ καιρό.
  Οι πληροφορίες που παίρνει, το πλάτος και το ανύπαρκτο βάθος, η έλλειψη αφομοίωσης κατανόησης, τα αρρωστημένα παραδείγματα, τα παράλογα αρχέτυπα
  πολύ νωρίς θα αρχίσουν την μεγάλη κλοπή του νου και θα συνεχίσουν
  με τα άλογα του Διομήδη να τρέχουν ασυμμάζευτα σε ένα απείθαρχο νου
  και η ενέργεια να ξοδεύεται σε λάθος σκοπούς και επιδιώξεις
  καταναλωτικές και επιδεικτικές.
  Γύρω στα 12 έρχεται και ο Πλούτωνας να συμπληρώσει το πρόβλημα με την έναρξη
  της εφηβείας και την σεξουαλική ενέργεια να ενεργοποιείται σταθερά στην έμμηνο ρύση των κοριτσιών και την ξύπνημα της αρρενωπότητας στα αγόρια.
  Μια αυταρχική καταπιεστική συμπεριφορά μεγεθύνει το πρόβλημα
  αλλά και μια επίσης ελευθεριάζουσα αντίληψη δεν το λύνει.
  Τα παιδιά πρέπει να προφυλάσσονται από τις ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις μέχρι την ενηλικίωση τους τουλάχιστον μέχρι τα 18 και 20.
  Δεν είναι έτοιμο το σώμα και το μυαλό να αναλάβει την ευθύνη μιας ερωτικής πράξης την σπουδαιότητα της και τις συνέπειες της
  πριν ολοκληρωθεί η εφηβεία.
  Όμως οι εκκρίσεις ορμονών είναι μεγάλες και τα παιδιά δεν ξέρουν πώς να χειριστούν το θέμα αυτό με μια ενημέρωση ελλιπή και πολλούς διεστραμμένους ενήλικες να εποφθαλμιούν την φρέσκια ενέργεια τους και να καραδοκούν σε κάθε τους βήμα
  να τα αρπάξουν και να τα παρασύρουν στο καρτέρι του αφανισμού.

  Ο Ηρακλής μπορεί να βοηθήσει εδώ αποτελεσματικά
  βγάζοντας τον τρικέφαλο άγριο Κέρβερο στο φως
  της συνείδησης συνειδητά και όχι κρατώντας τον
  στο σκοτάδι ασυνειδητο στην ενοχή στη αμαρτία στην άγνοια.
  μιλώντας στα παιδιά με λόγια απλά για το σώμα τους την λειτουργία του,
  τις ανάγκες του, τις σχέσεις των δύο φύλλων, την ιερότητα της σεξουαλική πράξης την σπουδαιότητα, την δύναμη της
  και τις αδυναμίες της.
  Εκτονώνοντας το περίσσευμα της ενέργειας στο αθλητισμό, στη μόρφωση, στην άμιλλα, στην αγάπη για την γνώση, στην φιλία,
  στην φιλοκαλλία, στο παιγνίδι, στο τραγούδι στην μουσική,στο χορό,
  στην αναγκαιότητα μιας αναμονής μέχρι να ενηλικιωθούν και να γνωρίσουν την μαγεία του έρωτα με αυτοεκτίμηση, με αυτοσυνείδηση, με ασφάλεια και τις σωστές επιλογές.

 35. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
  ενα «αστειο» βιντεο που δειχνει σε 1.5 λεπτο τη δυναμη που η ομαδα εχει πανω στον ανθρωπο/και ιδιαιτερα στην εφηβεια προσθετω,ηλικια που η ομαδα εχει τον μεγαλυτερο ρολο στη ζωη του παιδιου
  και η συμμορφωση του και η αποδοχη τουή οχι απο αυτην ειναι βασικος κομβος στη δημιουργια της προσωπικοτητας του.
  -η εικονα τα λεει ολα ακομα κι αν τα αγγλικα δεν τα γνωριζουμε καθολου.
  το βιντεο ειναι απο τον ιπταμενο ολλανδο:
  http://sobaresapopseis.blogspot.com/search?updated-max=2009-10-22T11%3A30%3A00%2B02%3A00&max-results=1
  τι εχετε να πειτε για αυτο?
  και πως ο γονιος αντιπαλευει
  πρωτον την οποια του ταση για συμμορφωση
  και παραλληλα «εξηγει» κι αντιπαλευει τη δυναμη της ομαδας στο εφηβο παιδι του-η οποια μπορει να ειναι και ολεθρια για τον ψυχικο του κοσμο
  και την πνευματικη/συναισθηματικη του ανελιξη?
  δηλαδη δυο πολεμει σε συσκευασια ενος!
  αστειευμαι
  για να μη βαλω τα κλαματα…
  ως γονιος ειναι πολλες φορες
  που αισθανομαι οτι πολεμαω με τερατα.

 36. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  και επιτρεψτε μου να πολυλογησω ακομα λιγο.
  επειδη παντου υπαρχει αυτη η διδαχη της αγαπης και της εξισωσης των παντων προς τα κατω
  απο μικρη και η οικογενεια μου με τον τροπο που μπορουσε
  μου ανοιξε τα ματια σε σχεση με τον υπουλο ρολο της εκκλησιας και των διδαγματων της
  σε σχεση με την οπισθοδρομηση στο μυαλο και την ενοχοποιηση του εαυτου που δημιουργει,
  και κατι αναλογο επελεξα να «διδαξω» με εργα και λογια στο παιδι μου
  δεν ξερω αλλον τροπο
  εκτος του προσωπικου παραδειγματος-αλλα και συμπληρωματικα με αυτο,
  παρα να ξεσκεπαζω ωμα με απλο τροπο,
  οποιον κοινωνικο μυθο και ψευδος εχω αντιληφθει η ιδια,
  κοινως ο,τι εχω παρει χαμπαρι,
  και στο παιδι.
  ο πολεμος ξεκινα
  απο το να γνωρισει ο ανθρωπος και δη στην νεανικη του ηλικια,
  εξ αρχης,
  οσο γινεται περισσοτερο την αληθινη εννοια των λεξεων και εννοιων.
  να ξερει τι σημαινει ερωτας,
  τι σημαινει ομορφια,
  τι σημαινει πτωση
  τι αγγελος
  και τι μαρια-θαλασσα απο το μαρε.
  ειμαι λιγο ασυναρτητη ισως
  και συγχωρεστε με για αυτο.
  ομως και τα περι παιδιου που αναρτησες παραπανω
  αλλα και η αναρτηση του ιπταμενου,
  ηρθαν σε στιγμη φορτισμενη
  λες και τα ειχα παραγγειλει!
  συγνωμη για τα πολλα
  κι ισως αλλα αντι αλλων.
  ειναι το σοβαροτερο θεμα απο ολα
  τα παιδια.
  ΑΠΟ ΟΛΑ.
  ισως εμεις βρουμε
  ή δε βρουμε τον ερωτα που ρωτα.
  το θεμα ειναι
  πώς θα προστατευσουμε τα παιδια?
  δεν ειμαι απαισιοδοξη
  θυμωμενη ειμαι.
  πολυ.
  με την θρησκεια της αγαπης
  της προβατοσυνης
  και του οποιος θελει οπισω μου ελθεις.
  ε οχι λοιπον.
  δεν παμε οπισω.
  παμε εμπρος.
  το θεμα ειναι
  πώς?

  • elzin Says:

   ειναι το σοβαροτερο θεμα απο ολα
   τα παιδια.
   ΑΠΟ ΟΛΑ.
   ισως εμεις βρουμε
   ή δε βρουμε τον ερωτα που ρωτα.
   το θεμα ειναι
   πώς θα προστατευσουμε τα παιδια?

   Αυτό είναι το θέμα!

   οι μεγαλοι οταν «παιζουν» παντα θελουν να κερδιζουν
   σε αντιθεση με τα παιδια που παιζουν για να παιζουν.

   Να παίξουμε σαν παιδιά …για χάρη των παιδιών μας και του μέλλοντος των με ανθρωπιά.
   Μπρος να βαδίσουμε και όρθιοι ρωτώντας και απαντώντας με λογική φαντασία και καρδιά!

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    Ας σοβαρευτουμε λοιπον!
    ωρα για….
    ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!!!!!!!!!!!!
    μα τελικα
    μπορουμε να κανουμε διαφορετικα????
    Υ.Γ ας παιξουμε λες
    σαν παιδια
    με φαντασια καρδια και κουραγιο,ορθιοι,
    οχι σαν τους μεγαλους..που θελουν να κερδιζουν,
    «παιχνιδι» σαν παιδια,
    εισαι ζεν
    το ξερεις?????????

   • elzin Says:

    Το ζεν είναι στοιχείο δύναμης και λεπτής ισορροπίας για το τονάλ
    για αυτό και παίρνει μέρος στο παιγνίδι των παιδιών…με όρεξη πολύ.
    Είναι «μη πράξη» και έπεται ή προηγείται πολλές φορές
    μιας πράξης ουσιαστικής και συνειδητής με κέφι και γέλιο
    μιας φαντασίας με ανατροπή.

    Ας σοβαρευτουμε λοιπον!
    ωρα για….
    ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!!!!!!!!!!!!

    Μικροί μεγάλοι εν δράσει στο χορό του παιδιού!

  • elzin Says:

   Η προβατοσύνη της θρησκείας αυτή
   ισοπέδωσε την αξιοπρέπεια ενός λαού όπως
   η greenlion λέει με δίκαιο θυμό πολύ,
   θολώντας την κρίση του την διάκριση του σε μια ομίχλη και με μια πίστη αντινοική
   …. αναγκάζοντας τον να σκύβει πολύ σε κορώνες και στέμματα
   ως δούλος δουλοπάροικος και θαλασσοπνιγμένος ναυαγός
   και πολύ μακριά από ένα συνείδησης νησί.

 37. elzin Says:

  Πολεμάμε με τέρατα συνεχώς
  και σαν γονείς και σαν άνθρωποι απλοί κι καθημερινοί!
  Τα παιδιά χρειάζεται να μένουν προστατευμένα σε ένα νησί μέχρι να μεγαλώσουν και να ανοίξουν τα δικά τους φτερά για να πετάξουν σε άλλα νησιά μαγικά.
  Είναι απαραίτητο να νιώθουν ασφάλεια εμπιστοσύνη σε ένα σπίτι σε ένα χώρο
  με εξηγήσεις και διάλογο δημιουργικό και πολλές φορές καλείται ο ένας γονέας να παίζει και τους δύο ρόλους για να προστατεύει το παιδί του.
  Και της Πηνελόπης, σκουπίζοντας τα δάκρυα της,
  να τον αγκαλιάζει και να του μιλά με παραμύθια το βράδυ πριν κοιμηθεί
  και του Οδυσσέα του ταξιδευτή,
  να του διδάσκει την τέχνη του πολέμου μιας καθημερινής τρέλας και μια ημέρας εξηγώντας στο νου του με την λογική ότι μπορεί να συναντήσει ένα παιδί.
  Και ένα τραγουδάκι για καρδιές που χτυπάνε
  και μια καλημέρα παιδική!

 38. elzin Says:

  Είμαστε μια τρελή τρελή οικογένεια εν δράσει σε ζεν απόδοση
  αλλά Ελληνικά με βουδιστική πλοκή
  με την Πάστα Φλώρα καταπληκτική!
  Καλημέρα με κοάν και γλέντι πολύ!

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ!!!!!!!!!!
   για θυμηθειτε
   για θυμηθειτε
   «χωρις να με ρωτησεις?»
   «κι αν εσπαγες κανενα γυαλικο?»
   μη χαζευεις
   μασα…….
   ηταν αναγκη να αρχισεις τις πρωτοβουλιες?
   ε?
   ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙΣ.
   ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
   ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ
   ΚΙ ΕΣΥ……………………
   σας θυμιζει κατι????
   ως ποτε παπαγαλοι
   θα ζουμε σε κλουβια???
   καλημερα
   χαμογελαστη σας ευχομαι
   σεβαστε elzin
   ΥΓ μια επανασταση στη λογικη παντως
   την εχουμε ξεκινησει
   ετσι?

   • elzin Says:

    Μια επανάσταση της λογικής….την έχουμε ξεκινήσει
    και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει
    παιδική και χαμογελαστή!

    Ζήτω η επανάσταση των παπαγάλων
    Κάτω τα κλουβιά!

 39. green lion Says:

  καλό μεσημέρι!
  Με ένα κοάν αλά Αλενάκι, και με ένα ζενικό πεταλουδίσιο ραβδάκι
  λέω ν αρχίσω το χορό των παπαγάλων….
  Ρωτώντας την Ατείχιστη Πόλη να μας πεί, αν ξέρει, αν το άλφα της δίνει ή αφαιρεί τείχη, ώστε να πληροφορηθούμε για τα μήλα, τα σκουλίκια και τα φίδια του Αλφα = 532 = Άτλας, των Εσπερίδων που φυλά την Πύλη. Για να μάθουμε μετά και για το μαξιλάρι του Ηρακλή και την σχέση μαξιλαριού- κεφαλιού στον ύπνο και στα όνειρα μας, για να μην ξεχνιόμαστε και ξεχνάμε της αθανασίας τα ΠΑΝ ΔΕΙΝΑ.
  Οι γνωστοί Εβραιομηλολόγοι πάντως συσχετίζουν το μαξιλαράκι με το ζώδιο του ζυγού και εμμέσως πλην σαφώς μας δείχνουν το είδος της συναλλαγής με τον Άτλαντα και ο νοών νοείτω πως πήρε ο Ηρακλής τα μήλα τα χρυσά και ο θάνατος που τον βρήκε πριν την θέωση του από τον δηλητηριασμένο χιτώνα που στολίστηκε για έναν ακόμη γάμο – ατλαντικής συμφωνίας.

 40. elzin Says:

  Ωχ…ωχ !
  Φίλε πολεμιστή μας της Ατείχιστης Πόλης,
  κυρίες και κύριοι
  δύσκολες ερωτήσεις μας βάζουν οι πολεμίστριες γυναίκες της φυλής μας
  και δεν χωρατεύουν αυστηρές πολύ.
  Μάλλον πρέπει να στρωθούμε σε γερή μελέτη να απαντήσουμε σε όλα αυτά με το χέρι στην καρδιά.

  Ας κάνουμε μια πρώτη απόπειρα διστακτικά και συνεχίζουμε αμέσως μετά.
  Το πρότυπο ενός ήρωα έχει όπως όλα τα πράγματα και το κάθε τι
  έχει τις δύο πλευρές
  του Ιανού.
  Την υπερβολική χρήση της ενέργειας του ή την ελλιπή ξεφεύγοντας από το μέτρο πολύ.
  Το τέρας όπως έχουμε αναφέρει και άλλη φορά καιροφυλακτεί μέσα σε κάθε ήρωα
  και ταυτίζεται αν δεν μετατραπεί.
  Το Α μπορεί να γίνει στερητικό απάτρεις,
  μπορεί να λειτουργήσει και ως αθροιστικό
  αδελφοί.
  Πως θα βρούμε το μέτρο την ισορροπία και κάποια αλήθεια σε όλα αυτή την ιστορία την πικρή;
  Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τον Ηρακλή.
  Ανήκει σε άλλη οκτάβα παίζει από το ναγουάλ πολύ.
  Δεν είναι στο μέτρο του ανθρώπου ίσως είναι και για άλλες εποχές
  πριν ή μετά μακρινές.
  Κρατάμε τα ίχνη του προσεχτικά.
  Γύρισε πίσω τα μήλα των Εσπερίδων μετά και ανέβηκε στο Όλυμπο με την ¨Ηβη σύζυγό του.
  Ως Ελληνολόγοι τον τελευταίο άθλο του θα τον τοποθετούσαμε στους Ιχθείς και στον Ποσειδώνα όχι στον Ζυγό που θεωρούμε ότι ανήκουν στους στάβλους του Αυγεία.
  Η προτίμηση μας είναι ο Οδυσσέας.
  Όχι πολύ ήρωας, ούτε πολύ θεός, πολύ άνθρωπος όμως με λάθη, με διαδρομή με σκέψη και λογική αλλά και προσπάθεια στο τονάλ πολύ.
  Δεν γεννήθηκε από πατέρα θεό και οι δυο γονείς του είναι θνητοί αλλά έχει μια μακρινή συγγένεια με τον Ερμή και χρησιμοποιεί τον λόγο του σαν ραβδί.
  Δεν χρησιμοποιεί πολύ τα μαξιλάρια και τους καναπέδες για τα όνειρα του.
  Καμιά φορά κοιμάται κάτω από προβιά και η καρδιά του αγανακτισμένη βροντοχτυπά.
  Δουλεύει καθημερικά, ταξιδεύει με το νου του τολμά να σκεφτεί διαφορετικά .
  Αυτά για αρχή!
  Θα καθίσουμε να σκεφτούμε και άλλα μαζί με τους παπαγάλους
  … σε περισυλλογή.

  • greenlion Says:

   Τι, να μην πούμε και για τα παιδιά που αριστεροαναθρέφονται με κασμιροεγγλέζικα μαχαγιανικά καράβια- κουστούμια που την είδαν με το άσμα θρησκεία όπιον λαού άντε βρε τώρα που μας τέλειωσε η ρωσίδα η μαμά να πιάσουμε την μαμά Ελλάς στο σύνθημα ένα το κόμμα ένα και το πάν;

   • elzin Says:

    Τι να πούμε; Τι να πούμε;
    Πρέπει να ρωτήσουμε τον αρχαϊκό Μαρξ
    τι γνώμη έχει για τις σύγχρονες πολυεθνικές
    και τον ρόλο ενός κόμματος με την πανάρχαια Μαρξιστική λογική του,
    να συμμετέχει σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες
    παίζοντας τον αγαπημένο μπαλαντέρ των δύο μεγάλων αρπακτικών
    και καπελώνοντας οποιαδήποτε άλλη συνείδηση και φωνή.
    Φαίνεται σαν να μη θέλει να βγει ούτε να μεγαλώσει ποτέ.
    Αρκείται στο να λέει τα ίδια και τα ίδια σε γλώσσα άπταιστα ρωσική
    και στο κοκαλάκι του Ίρου σε γραφεία έξω από την βουλή.

 41. elzin Says:

  Όμως θα ξαναγυρίσουμε… σε ζεν ρόλους στην Ελληνική σκηνή
  με την Ντένη Μαρκορά να τρελαίνει αστυνόμους στην σειρά

  και τον ΤΣΙΜΙΣΚΗ-ΧΟΦΜΑΝ να μιλάει με γνωστά κοάν
  για την μαμά

  και εμείς να δίνουνε στο όνειρο
  από μια κρουαζιέρα κουπαστής
  τρελά μα τρελά φιλιά

  Τα μάτια κλείστε
  γλυκά ακουμπήστε
  στην κουπαστή.

  Το χρόνο αφήστε
  καινούρια ψέματα
  να φανταστεί.
  Είναι μια νύχτα
  μια τρελή βραδιά
  που λάμπουν τ’ άστρα
  λάμπει κι η καρδιά
  και κάπου απέναντι
  είναι το νησί
  που ‘χει κοράλλια
  κι η αμμουδιά χρυσή
  κι αυτό τ’ αγέρι – πως
  και φέρνει σήμερα
  μια τέτοια χιμαίρα
  ξανά στο φως.

  Τα μάτια κλείστε
  γλυκά ακουμπήστε στην
  κουπαστή.

  Το χρόνο αφήστε
  καινούρια ψέματα
  να φανταστεί
  και τι μας νοιάζει πια
  αφού η νύχτα πήρε τα κουπιά
  τα μάτια κλείστε
  και δώστε στ’ όνειρο,
  τρελά φιλιά.

 42. Ατείχιστη Πόλη Says:

  Ωχ, ωχ,ωχ,ωχ!
  Φίλοι μου Elzin βοήθεια!
  Ως γνωστό δε σκαρμπάζω γρι από αστρολογικά και αριθμολογικά!
  Τι να πω και τι να μολοήσω ο αδιάβαστος;
  Άντε να πω ότι όταν ονόμασα το μπλογκ Ατείχιστη Πόλη είχα στο νου την Σπάρτη που δεν είχε τείχη γιατί δε τα χρειάστηκε ποτέ.
  Ήθελα εξαρχής να είναι ένας τόπος μαχόμενης συνείδησης.
  Επίσης είμαι εναντίον των τειχών και συρματοπλεγμάτων, αφού έχω ως σύνθημα-όραμα ένα κόσμο, μια ταξη, μια θρησκεία, ένα θεό, μια διάφανη ανοχτή Ελλάδα πρωτοπόρα ξανά.
  Τώρα να σωμπληρώσω επειδή έχω ωροσκόπο δίδυμο ότι τα μήλα των Εσπερίδων ταιριάζουν πολύ καλά κι εδώ.
  Έχω συναντήσει πολύ έντονα τον Ανταίο, το Βούσιρι, τον Προμηθέα, τον Άτλαντα (σε εισαγωγικά όλοι).
  Αλλά εδώ το λόγο έχουν αυτοί που έχουν ασχοληθεί βαθιά καλύτερα.
  Για μαξιλάρια προτιμούνται πάντως τα σκληρά, να ΄χουμε το νου μας.
  (Δε βλέπεις τι γίνεται; Είναι να κοιμάσαι βαθιά;)

 43. elzin Says:

  Ωχ ωχ… και πάλι ωχ!
  Τι να πούμε και εμείς οι φτωχοί…τραγουδιστές
  …μόνο τραγούδια λέμε…απλά.

  Πάντως την Σπάρτη μας θύμισες όταν σε πρωτοείδαμε
  και λίγο τον Οδυσσέα που αγνάντευε χωρίς οίκτο την Τροία και χωρίς τείχη βαριά.
  Για ωροσκόπο Λέοντα σε κάναμε με τον σάλτο του αιλουροειδούς
  Αλλά οι Δίδυμοι έχουν πάντα δύο πλευρές.
  Μαχόμενη αντιληφθήκαμε την συνείδηση σε σκληρά στρώματα
  να πλαγιάζει άγρυπνη και θαρρετά,
  αλλά ξέρεις οι γυναίκες έχουν πάντα τις δικές τους ερωτήσεις
  και απορίες πολλές.

  Εμείς έχουμε ένα τραγουδάκι αφιερωμένο σπέσιαλ για σένα
  με την αγάπη μας αφιερωμένο στην φιλία μας που μας δίνει φτερά
  και δεν λογαριάζουμε
  ‘Ατλαντα μαξιλάρια και τις πονηρές συμφωνίες
  καθόλου μετά.
  Φύλλο και φτερό τα κάνουμε ευθύς και συχνά.

  Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ

  Ένα καιρό που μ’ έστελνε
  η μάνα μου σχολείο ω! ω! ω! ω!
  κι ο δάσκαλος μου μ’ έβαζε
  στο πρώτο το θρανίο

  Ο πιο καλός ο μαθητής
  ήμουνα εγώ στη τάξη ω! ω! ω! ω!
  κι οι δάσκαλοι μου με είχανε
  μη βρέξει και μη στάξει

  Πάντοτε στο τετράδιο
  βαθμό έπαιρνα δέκα ω! ω! ω! ω!
  κι αν στη ζωή πήρα μηδέν
  τα φταίει μια γυναίκα

  Στον έλεγχο διαγωγή
  είχα κοσμιωτάτη ω! ω! ω! ω!
  κι όμως οι συναναστροφές
  μου βγάλανε το μάτι

 44. Ατείχιστη Πόλη Says:

  Σας ευχαριστώ πολύ αδέρφια για το τραγουδάκι!
  Καλός μαθητής ήμουνα αλλά οι καθηγητές με κυνηγάγανε γιατί ήμουνα κομμουνιστής και γιος αγρότη και δε τους πήγαινε καλά.
  Τα παδιά μου τα αποτρέπω από να είναι καλοί μαθητές (μόνο που δε με ακούνε..).
  Επίσης έχω σκεφτεί ότι θα ήθελα μια αστρολογική ανάλυση από εσάς.
  Τι λέτε να σας στείλω με e-mail ημερομηνία και τόπο γέννησης;

  • greenlion Says:

   ξέρεις κι εγώ κομμουνίστρια ξεκίνησα μα σαν κακή μαθήτρια ρωτούσα πολύ και μου καθόταν στο λαιμό εκείνο το….αλήθεια είναι ότι συμφέρει το κόμμα… κι έφυγα τρέχοντας στα 19 μου χρόνια….δεν πήγα σ άλλο μαντρί γιατί όλα το ίδιο βρωμάνε

   • elzin Says:

    Έχουν μια δυσοσμία τα κόμματα
    απαπα π α..άλλο πράγμα
    από μακριά βρωμάνε…
    και δεν κρύβεται η μπόχα… τους με τίποτα
    και να θέλουν… δεν μπορούν.

 45. elzin Says:

  Να μας στείλεις ότι θες
  γιέ αγρότη και μιας γερακίνας
  αγωνιστή μας καθημερινέ.
  Αν ξέρουμε θα σου απαντήσουμε σε ότι μπορούμε.

  Καλά κάνεις και είσαι αριστερός γιατί η καρδιά
  είναι αριστερά
  …πάει λίγο προς το κέντρο βέβαια… όπως λένε οι γιατροί.
  Και οι ανθρωπιστές κομουνιστές προδόθηκαν
  μαζί και η καρδιά τους πληγώθηκε
  γιατί η γραμμή και «η μαμά»
  ήταν απ έξω
  μαζί με την σωτηρία και τους σωτήρες που συνηθίζονται.
  σε αυτές τις περιπτώσεις.

 46. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  κι εγω!
  κι εγω θελω μια αστρολογικη αναλυση
  αν βεβαια ειναι σε ….απλα ελληνικα!!!!!!
  καλησπεραααααααααααααααααααααα
  η πεταλουδα εχει ανακτησει καπως
  δυναμεις
  και συσκεφτεται μετα του εαυτου της
  για να σας στειλει
  τραγουδακι!
  Υ.Γ αφου συσκεφτομαι μετα του εαυτου μου
  και δεν εχω ….συστησει
  καμια τριμελη επιτροπη…
  για να συσκεπτεται….αντι για μενα..
  ε
  μην ανησυχειτε
  ακομα!!!!!

 47. greenlion Says:

  άντε αρκετά σας αναστάτωσα
  αύριο πάλι τα λέμε
  καληνύχτα μας!!!!!!!!!!!

  • elzin Says:

   Να μας αναστατώνεις θέλουμε…
   Καληνύχτα αναστατική ταραχή!

   • greenlion Says:

    Καλημέρα!
    μόνο αυτό για σήμερα….λέω να
    κάνω ένα μικρό διάλειμα
    αυτοσυγκρατιτικό

   • elzin Says:

    Καλημέρα αυτοσυγκρατιστική!

    Αλλά…. μη κάνεις ζαβολιές!
    Δεν είναι ο ρόλος σου αυτός!

    Έχουμε άλλους… για ήσυχες στιγμές!
    Να μας αναστατώσεις θέλουμε
    και να μας δοκιμάζεις σκληρά.

    Αν δεν αντέξουμε στα πυρά
    και σε ερωτήσεις δριμύτατες
    τον πέλεκυ χωρίς οίκτο
    στο κεφάλι μας να φέρεις με γωνίες οξύτατες!

    …να προσέχεις όμως την τενοντίτιδα
    γιατί δύσκολα περνά…
    και αν ο Χείρωνας αναζητήσει γιατρειά
    θα συσσωρευτούν πολλά δεινά.

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   καληνυχτα λιονταρινα
   ευτυχως εφυγες νωρις
   και…γλυτωσες τη βρωμια και τη δυσωδια τους…

 48. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

  παρολο που το τραγουδι ακουγεται
  πεσιμιστικο
  ειναι ενα ωραιο τραγουδι
  κι εγω ειμαι χαρουμενη
  παλι
  και αφιερωμενο εξαιρετικα..
  τι να κανουμε
  εμεις πεταλουδιζαμε..
  δεν ξεραμε ναγουαλ ξεναγουαλ……..
  να
  τωρα λοιπον
  τι παθαμε!
  καλησπερα!!!

 49. Ατείχιστη Πόλη Says:

  Καληνύχτα παλιά συντρόφισσα!
  Κι εγώ από τα 18 έφυγα φυσικά, κράτησα μόνο τα όνειρα που είχα για ένα δίκαιο κόσμο!
  Και τα κρατώ ακόμα μακριά από κάθε αυθεντία, επιβολή, κρυμμένο ολοκληρωτισμό!

  • greenlion Says:

   α μα είπα να μη μιλήσω αλλά δεν μπορώ
   το άλλο πρόσωπο της Ατείχιστης Πόλης
   είναι η Τροία
   Το άλλο πρόσωπο της Ελένης ποιό είναι;

   • elzin Says:

    …είπαμε και εμείς!
    είναι δυνατόν να ξεφορμαριστείς;

    Λοιπόν ξεκινάμε με διπλό ωχ
    και βαρύ αναστεναγμό
    και ένα βαχ ..αϊ αϊ μάνα μου
    πως πονώ
    και βλέπουμε…
    προς τα που πέφτει το γκλαμουράτο Βατικανό
    με το θησαυροφυλάκιο της όμορφης κόρης
    το πλουμιστό
    και ένα υφαντό από την Ελένη φτιαχτό!
    Ποιος έχει το φάντασμα της και ποιος το πραγματικό;

   • taburito Says:

    Κι αν είναι φαντάσματα και τα δυό
    και σε Τροία και βατικανό
    που πήγε η Ελένη;
    Και ποιά να ήταν η επιλογή της;

   • elzin Says:

    Η Ελένη είναι στη Σπάρτη,
    την πόλη χωρίς τείχη,
    στου Μενέλαου –
    που μένει στον λαό-
    γυναίκα του στο πλευρό.

    Ο Οδυσσέας υπερασπίστηκε αυτό τον γάμο το Ιερό και Ελληνικό
    με το αστραφτερό του μυαλό.

    Περιμένει τον γιο του τον Τηλέμαχο,
    το νηπενθές να του δώσει το πιοτό
    να μη λυπάται να μη παγιδεύεται στον οίκτο και τον αυτοοίκτο
    να μη κλειδώνει την καρδιά του και να πενθεί διαρκώς.
    να μη καταλήγει Πενθέας καταθλιπτικός φιλοεξουσιαστικός
    και αντινοικός… δυο ήλιους να βλέπει μανιωδώς.
    Να δέχεται και να κατανοεί την χαρά της ζωής και το παιγνίδι
    του θεάτρου της σκηνής.

 50. elzin Says:

  Καληνύχτα σε όλους μας
  παλιούς και νέους συντρόφους
  κρατώντας μόνο τα όνειρα μας
  ήλιους φεγγάρια και αστέρια στην καρδιά μας!

 51. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:


  «επαναληψις μητηρ μαθησεως»?
  το σιγουρο ειναι
  οτι το ομορφο τραγουδι
  δε
  βλαπτει καθολου!!!!!
  καλημερα σας!
  οι ανθρωπιστικες αξιες ειναι μεσα μας
  βαθια ριζωμενες
  αρκει να σκαψουμε
  λιγο βαθυτερα
  ειναι μεσα μας.
  ΕΔΩ γεννηθηκαν.
  κι Εμεις
  εδω γεννηθηκαμε………………
  καλημερα
  μα κοιμαστε ολοι?
  εμεις εχουμε αγωνες σημερα…….
  θα σας ενημερωσω για τα περεταιρω!!!!
  φευγουμε!!!!
  ο Πηγασος μας περιμενει..
  Υ.Γ τι εχω παθει με εσας…
  ξεσκονιζω τη μυθολογια μου για να θυμαμαι
  τι εκανε και ποιος
  τωρα ελπιζω ο Πηγασος να ηταν καλο αλογο
  και να μην ηταν αυτο που εριξε την Ελλη…
  βρε τι εχω παθει!!!!
  Υ.Γ ε ετσι που παμε
  συντομα ελζην
  τα βουνα θα ξαναγινουν βουνα!!!!

  • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

   ενταξει!!
   καναμε μια μικρη επαναληψη
   και μαθαμε οτι ο Πηγασος ηταν μια χαρα φτερωτο αλογο
   και ουδεμια σχεση ειχε με την Ελλη..
   Φριξατε?????
   καλησπερα σας…
   τρεχετε πολυ
   κι ασθμαινοντας
   προσπαθω να σας προλαβω!!!!!!!

   • elzin Says:

    Ανησυχήσαμε κάπως
    …αλλά πάλι
    …έχουμε εκπαιδευτεί να διατηρούμε την ψυχραιμία μας
    σε οποιαδήποτε περίπτωση
    …είτε πρόκειται για φτερωτό άλογο
    είτε για απλό.

    Καλησπέρα Πηγασική αναβάτρια!

   • greenlion Says:

    καλημέρα!
    προσοχή στον Πήγασο γιατί έριξε τον αναβάτη φονιά του Βέλερου όταν θέλησε ν ανέβει στον Όλυμπο!

   • elzin Says:

    Ναι..ναι
    προσοχή να μη παίρνουν τα μυαλά μας αέρα
    και κυνηγάμε χίμαιρες πίνοντας από λάθος Πηγές Πηγασικές του Ωκεανού
    ενός βέλλερου ιδίου κακού!

   • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:

    η αλαζονεια
    μεγαλος εχθρος
    εσωτερικος.
    εγωισμος,αλαζονεια,φοβος
    -το τριπτυχο που σταματα την προοδο και την εξελιξη,
    οχι απαραιτητα με αυτη τη σειρα.
    -το αλογο της,
    ας παραμεινει αλογο
    ουτε φτερωτο ουτε τιποτα.
    καλησπερα

 52. elzin Says:

  Λάμπουν τα ματόκλαδα και τα βουνά αστράφτουν και βροντούν!
  Καιρός να ξαγίνουν καθαρά
  πήγαμε… δεν πήγαμε σχολείο!

  Καλημέρα στους καλούς και κακούς μαθητές!
  Και θα πούμε μερικά λόγια για την αστρολογία και την μυθολογία
  αφού υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από την συντροφιά,
  την χρήση, την χρησιμότητα της και τους κινδύνους της
  σε λίγο…

  Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο
  ούτε έχω μάθει γράμματα πολλά
  ξέρω όμως ένα κι ένα κάνουν δύο
  και πως τα φωνήεντα είναι εφτά

  Τόσο καιρό μαζί μου και δεν έχεις μάθει
  τα δικά μου χούγια και τα φυσικά
  η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται
  όταν η λήγουσα είναι μακρά

  Εσύ που κάνεις όλα πως τα ξέρεις
  κι όλο εξυπνάδες έχεις στο μυαλό
  πες μου για να μάθω ποιο έχει γίνει
  πρώτα η κότα ή το αυγό

  Τόσο καιρό μαζί μου και δεν έχεις μάθει
  τα δικά μου χούγια και τα φυσικά
  η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται
  όταν η λήγουσα είναι μακρά

  Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο
  ούτε έχω μάθει γράμματα πολλά
  ξέρω όμως ένα κι ένα κάνουν δύο
  και πως τα φωνήεντα είναι εφτά

  Τόσο καιρό μαζί μου και δεν έχεις μάθει
  τα δικά μου χούγια και τα φυσικά
  η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται
  όταν η λήγουσα είναι μακρά

 53. elzin Says:

  Περί αστρολογίας …πτερόεντα λόγια πεταχτά!

  Η αστρολογία είναι μια γνώση… από τα αριστερά!
  Πράγμα που σημαίνει ότι προέρχεται άμεσα από το ναγουάλ
  και όχι όπως η αστρονομία που ανήκει στο τονάλ.
  Συνήρχαν βεβαίως στο παρελθόν και κάποια στιγμή πήραν διαζύγιο
  και χωρίσαν με δάκρυα και αλληλοκατηγορίες βαριές.
  Η θεοκρατία έχει πολλές μορφές
  και εμφανίζεται και στην επιστήμη μερικές φορές.
  Ο Γιουγκ προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση
  με την συγχρονιστική του θεωρία
  που λειτουργεί ικανοποιητικά.
  Σίγουρα βέβαια δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.
  Το να αγνοήσει κανείς την αστρολογία σαν ανοησία
  πρέπει να έχει μικρό νου και να μη την χωρά
  Αλλά και το να την δεχτεί χωρίς όρους εθελοτυφλικά
  δεν είναι ούτε στο μέτρο ούτε στο άριστον πρακτικά.
  Το πρόβλημα λύνεται όπως πάντα με την σωστή απόσταση από τα πράγματα προσεχτικά.
  Τι δεχόμαστε τι απορρίπτουμε και γιατί.

  Η αστρολογία λειτουργεί σαν ένα αξιόπιστος χάρτης
  αυτογνωστικός ξεκάθαρος και απλός.
  Αν ενημερωθεί κανείς για τον γενέθλιο χάρτη του, την θέση των πλανητών τις σχέσεις και τις γωνίες που βλέπονται μεταξύ τους, μπορεί να παρακολουθεί τον εαυτό του κάπως αντικειμενικά
  σαν παρατηρητής μαζί με τις διελεύσεις τους και τις ανταλλαγές τις ενεργειακές τους.

  Η Ελληνική Μυθολογία περιγράφει με ακρίβεια μέσα από τις ιστορίες των θεών της
  όλα όσα μπορούν να υπάρχουν στο προσωπικό τονάλ του ανθρώπου
  και διαγράφονται στο ωροσκόπιο του.
  Τα ταλέντα του, τις προτιμήσεις του, τον χαρακτήρα του, τις ελλείψεις και τις υπερβολές του τις ευνοϊκές περιόδους και τις δύσκολες.
  Με κάποια ανοχή βεβαίως και όχι κατά γράμμα.
  Όχι κατά γράμμα για δύο κυρίως λόγους
  Ό ένας είναι,
  ότι η αστρολογία κρατάει τα μυστικά της και δεν έχουμε όλα τα κλειδιά
  και ο άλλος είναι φυσικά φυσικός.
  Η κβαντική φυσική,
  προσεγγίζοντας έτσι τον χώρο της μεταφυσικής,
  υποστηρίζει πως ο παρατηρητής επηρεάζει το παρατηρούμενο σωματίδιο.

  Αν ο άνθρωπος είναι ο παρατηρητής και οι πλανήτες τα σωματίδια συνείδησης
  πως και πόσο τα επηρεάζει;
  Αν όμως οι πλανήτες είναι παρατηρητές υπερσυνείδησης
  τι κάνουν σε ασυνείδητα σωματίδια και τι σε συνειδητά;
  Το κλειδί είναι και εδώ η συνείδηση και η επίγνωση.

  Ένας άνθρωπος συνειδητός,
  μπορεί παρατηρώντας την
  να μειώσει το αρνητικό αποτέλεσμα μιας διέλευσης ή να αναδιατάξει την δυσαρμονική γενέθλια όψη
  σε αρμονικότερη και λειτουργική με «όπλο και εργαλείο» την συνείδηση του.

  Και ένας άνθρωπος χωρίς συνείδηση δεν μπορεί να διαθέτει ατομικό ωροσκόπιο
  ανήκει στο συλλογικό.
  Γι αυτό παλιά που οι άνθρωποι ζούσαν ασυνείδητα …σαν μάζες είχαν μαζική συλλογική και όχι ατομική αυτογνωστική συνείδηση,
  όπως τα περιστέρια
  και ωροσκόπια γινόταν μόνο για τους βασιλιάδες και τους αυτοκράτορες.

  Τα μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε σαν ‘Έλληνες,
  η χάρη και οι χάριτες,
  είναι ότι αυτά για μας είναι πρωτογενείς ρίζες
  είναι μέσα μας κυλούν στο αίμα μας είναι γνωστά σαν…. από πάντα.
  Είναι δική μας κατάκτηση της γνώσης.
  Μιας γνώσης τόσο σημαντικής που γράφτηκε με τα
  Ονόματά τους στο ουρανό.
  Στο ουρανό που κανείς άλλος δεν μπόρεσε να ανέβει και να γράψει το όνομα του
  εκτός από τους Έλληνες θεούς ημιθέους ήρωες της Ελληνική Μυθολογίας.
  Και στην Γη κανείς άλλος δεν μπόρεσε να κάνει τόσο διάσημο ένα ρητό
  εκτός από
  ένα Απόλλωνα θεό
  μιλώντας
  για ένα «γνώθι σαυτό».

 54. Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Says:


  ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ

  Γεννήθηκα στο βλέφαρο του κεραυνού,
  σβήνω κυλώντας στα νερά.
  Ανέβηκα στην κορυφή της συννεφιάς
  σαλτάροντας με τις τριχιές
  του λιβανιού,
  πήρα το δρόμο της σποράς.

  Κοιμήθηκα στο προσκεφάλι
  του σπαθιού,
  είχα τον ύπνο του λαγού.
  Αγνάντευα την πυρκαγιά
  της θεμωνιάς
  αμίλητος την ώρα της συγκομιδής,
  πήρα ταγάρι ζητιανιάς.

  Αντάμωσα τον χάρο της ξερολιθιάς,
  το άλογο στ’ αλώνι να ψυχομαχεί,
  πήρα ταγάρι ζητιανιάς.

  αντε elzin
  λιγακι ακομα
  «να ανεβουμε στην κορυφή της συννεφιάς»
  κι εκει καπου
  θα ειναι κι ο ηλιος
  ομορφος και λαμπερος….
  λιγο ακομα
  οχι πολυ
  ε elzin?

  • elzin Says:

   Λίγο ακόμη…
   Να σηκωθούμε και να δούμε τις αμυγδαλιές
   να ανθίζουν
   και να ξυπνήσουμε από το ύπνο τον βαθύ.
   Στο παλάτι μας να επιστρέψουμε με της Νίκης
   τα φτερά ενός Νου ταξιδευτή
   γιατί
   και αν πήραμε το πικρό
   το ταγάρι μιας ζητιανιάς
   φλόγες είμαστε
   υπέρλαμπρης σπίθας
   μιας Ελληνικής της Γνώσης και του Πνεύματος Φωτιάς.

   Έχουμε γεννηθεί σε ηφαίστεια κεραυνών πυριγενή!

   Λίγο ακόμα θα ιδούμε
   Λίγο ακόμα θα ιδούμε
   Τις αμυγδαλιές ν’ανθίζουν
   τις αμυγδαλιές ν’ανθίζουν
   τις αμυγδαλιές ν’ανθίζουν

   Λίγο ακόμα θα ιδούμε
   Λίγο ακόμα θα ιδούμε
   τα μάρμαρα να λάμπουν, να λάμπουν στον ήλιο
   κι η θάλασσα να κυματίζει

   Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε
   Λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα
   Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε
   Λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα

 55. Ατείχιστη Πόλη Says:

  Βάι, βάι μάνα μου!

  Άστρα μη με μαλώνετε
  που τραγουδώ τη νύχτα

  Ω, γιατί ‘χα πόνο στην καρδιά
  γιατί ‘χα πόνο στην καρδιά
  ψηλό μελαχρινάκι μου
  γιατί ‘χα πόνο στην καρδιά
  και βγήκα και τον είπα

  Άστρα μη με μαλώνετε
  που τραγουδώ τη νύχτα

  Στα άστρα θα πω τον πόνο μου
  που δεν τον μαρτυρούνε

  Ω, που έχουνε κι υπομονή
  που έχουνε κι υπομονή
  αχ πως με κατάντησες
  που έχουνε κι υπομονή
  ώρες και με ακούνε

  Στα άστρα θα πω τον πόνο μου
  που δεν τον μαρτυρούνε

  Ρώτησε τ’ άστρα τ’ ουρανού
  κι εκείνα θα σου πούνε

  Ω, πώς κλαίνε τα ματάκια μου
  πώς κλαίνε τα ματάκια μου
  κοίτα πώς με κατάντησες
  πώς κλαίνε τα ματάκια μου
  όταν σε θυμηθούνε

  Ρώτησε τ’ άστρα τ’ ουρανού
  κι εκείνα θα σου πούνε!

  Καλησπέρα στη συντροφιά!

 56. elzin Says:

  Ποιος μαλώνει την Ατείχιστη Πόλη
  που κατοικεί στην Σπάρτη παρέα με
  την Ελένη και μιας αγάπης την συντροφιά;
  Και λέει τον πόνο της στα αστέρια στον ουρανό;
  Έχοντας ένα πόνο αριστερά στην καρδιά;

  Να παρουσιαστεί αμέσως
  για να του απευθυνθεί ένα δριμύ κατηγορώ
  από την ομηρική ομήγυρη εδώ.

  Εν τω μεταξύ να λέμε ένα τραγουδάκι χαρωπό!

  Πως χτίζεται άραγε της αγάπης ένα τσαρδάκι
  και ένα παλατάκι καθαρό;

  Καλημέρα στους χτίστες!

  Πετραδάκι-πετραδάκι
  για τα σένα το ‘χτισα
  της αγάπης το τσαρδάκι
  κι όμως δε σ’ απόχτησα.

  Τα ψηλά τα σκαλοπάτια
  όσες τ’ ανεβήκανε
  βρήκαν πλούτη, μεγαλεία
  μα καρδιά δε βρήκανε.

  Για μια πλούσια αγάπη
  τη δική μου πρόδωσες
  και το ταπεινό τσαρδί μου
  μου το περιφρόνησες.

  Φλόγες άναψα ένα βράδυ
  το τσαρδάκι το ‘καψα
  κι ύστερα πάνω στη στάχτη
  μοναχός μου έκλαψα

 57. Ατείχιστη Πόλη Says:

  Προσευχή τα χείλη μου για σένανε λένε
  Και τα μάτια μου μερόνυχτα κλαίνε
  Να ξαναρθείς κοντά μου
  Μέσα στην αγκαλιά μου
  Έφαγα τη γη να σε αναζητάω
  Σκίζω τα βουνά και παντού ρωτάω
  Ποιος είδε τα μάτια που αγαπάω
  Μα γιατί μ΄ αρνήθηκες χαμένο μου ταίρι
  Που να βρίσκεσαι κανένας δε ξέρει
  Που να σε βρω γλυκιά μου
  Κρυφή παρηγοριά μου

  Έφαγα τη γη να σε αναζητάω
  Σκίζω τα βουνά και παντού ρωτάω
  Ποιος είδε τα μάτια που αγαπάω.

  Αφιερωμένο στην ομήγυρη, είναι ένα από τραγουδάκια της ζωής μου, πολύ σεβνταλίδικο, πολύ διεκδικητικό και σε αυτή την απαίτηση δεν μπόρεσε κανένα τείχος να παραμείνει όρθιο και να κρατήσει μέσα την Ελένη κι έτσι
  έγινε η Τροία επαρχία της Σπάρτης.
  Όμως η ιστορία δε σταματά εδώ και οχτώ ολάκερα χρόνια το ζευγάρι χρειάστηκε να επιστρέψει πίσω.
  Αλλά και στη Σπάρτη υπάρχει αλίμονο πολύ Τροία, όπως πολύ σωστά σημειώνεται στα μαλώματα κι από εδώ αρχίζει νέος διμέτωπος αγώνας.
  Δε γεννηθήκαμε αγνοί, μαχόμαστε για τούτο.
  Ξέρουμε μονάχα ότι δε θα πούμε ψέματα και δε θα πάψουμε ως το θάνατο μια πραγματική μάχη.
  Μια Καλημέρα Κυριακάτικη στους γενναίους συμπολεμιστές και συμπολεμίστριες με το μεγάλο σεβντά, και τη μεγάλη αναζήτηση που τρώει τη γη, σχίζει βουνά, παντού ρωτά, ψάχνει τα μάτια που αγαπά!

 58. elzin Says:

  Πως νιώθεις τον καημό μας της Ελεύθερης Πόλης
  ακριβέ πολεμιστή μας
  και τον μεγάλο σεβντά που μας τρώει τα σωθικά!

  Ίσως γιατί κατοικούμε στα ίδια των δακρύων στενά!

  Όμως η Ελένη είναι εδώ στην Σπάρτη στην Καλαμάτα
  με το μαντήλι της το αλέκιαστο στης Γνώσης χορό
  και κοντά στον Μενέλαο που μένει στον λαό.
  Διμέτωπος ο αγώνας μέσα στα τείχη με τον Δούρειο Ίππο
  και τα ξύλινα σπαθιά
  και έξω στο παλάτι της Ιθάκης με το Τόξο
  και τα βέλη του Απόλλωνα τα Ευθυγραμμιστικά και Ενωτικά.

  Η Ελένη στο λαό μαζί με τα παιδιά του δικαιωματικά!
  Η Γνώση να φτιάξει όμορφο τον εαυτό του λαμπερό και διαχρονικά.
  Ο χρόνος, η ενέργεια, οι συνθήκες εργασίας,
  η παιδεία, η δικαιοσύνη, η υγεία, η αξιοπρέπεια σε μια ισόνομη πολιτεία
  χωρίς ψέματα πολλά.

  Γιατί διαχωρίζουν τον λαό σε κόμματα και μεριδούδες
  και τον αποδυναμώνουν και τον αναγκάζουν σε διλήμματα και
  τριλήμματα παρανοϊκά;
  Ποια είναι η ουσιαστική πλέον διαφορά των κομμάτων
  αριστερών δεξιών και τρεχαγυρευόπουλε… παραγόντων κομματικών;
  Δεν είναι αναχρονιστικά όλα αυτά;
  Ένα να είναι και ΕΙΝΑΙ το κόμμα!
  Εμείς οι Έλληνες!
  Ενωμένοι!
  Πραγματικοί αδελφοί σύντροφοι φίλοι στο ανηφόρι της ζωής μαζί!

  Όλες οι τάξεις στην βουλή και κυρίως οι παραγωγικές
  και όχι οι μεγαλοδικηγόροι της αρπαχτής.
  Διαχωρισμός εξουσιών
  Απλή αναλογική
  Η δικαιοσύνη να πάψει να είναι τόσο γραφειοκρατική

  Υποχρεωτική η συμμετοχή στα κοινά με κλήρωση και εκλογή.
  Απλά πράγματα και απλή λογική
  Την οποία να μπορεί να καταλάβει και ένα παιδί!

  Ψύλλοι στα αυτιά μας μπήκανε…

  Ποιος είναι ο άλλος που μπήκε
  και στρογκυλοκάθισε στο σαλονάκι μας
  και ροκανίζει τον μόχθο μας χοντρός πολύ!

  Ποιος ήτανε πριν από μένα
  μέσα στο σαλονάκι σου
  και δυο τσιγάρα αναμμένα
  υπάρχουν στο τασάκι σου.

  Ψύλλοι στ’ αυτιά μου μπήκανε
  πως κάποιος άλλος ήτανε.
  Κι αν είναι αλήθεια, δυστυχώς, κυρά μου,
  στην μάνα σου ολοταχώς.

  Αν αστικό λεωφορείο
  έκανες την καρδούλα σου,
  πριν γίνω, κούκλα μου, θηρίο,
  μάζεψε τα μπαούλα σου.

  Τσιγάρο με βαρύ χαρμάνι
  πες μου ποιος το φουμάρισε.
  Στα γρήγορα και μάνι μάνι
  τη θέση σου καθάρισε.

 59. greenlion Says:

  Με πολλές πολλές καλησπέρες!
  Επειδή πολλά διάβασα περί εκπαίδευσης των παιδιών είπα να πω και την δική μου…ελπίζω ανατρεπτική…κι όχι διδασκαλιστική παπαγαλιστική.
  Σαν μάνες οφείλουμε με ανυποχώρητη θέληση, επιμονή και υπομονή και με το παράδειγμα μας να τους δώσουμε να συνειδητοποιήσουν, ότι ο κόσμος δεν ανοίκει ούτε σε μας ούτε και στους θεούς μας κι ότι ο κόσμος μας φιλοξενεί κι ότι δεν τους τον κληροδοτούμε όπως δεν μας τον κληροδότησε κανείς.
  Αυτή θα περίμενα να είναι η πρώτη προσέγγιση μιας Ελληνίδας μάνας στην ανατροφή του παιδιού της, στην δημιουργία της ασπίδας εκείνης που θα είναι ικανή να αποκρούει τα βέλη των μνηστήρων του νοητικού τους ελέγχου κι αν ο Απόλλων κι ο Ποσειδών δικάστηκαν στην Τροία να φτιάξουν τείχη ήταν γιατί απέτυχαν στο χτίσιμο της ασπίδας οι Μητέρες
  Κι όποιος βιάστηκε να χαρεί ας αντιληφθεί επιτέλους ότι απλώς έδειχνα στους άνδρες το πρόβλημα, τα πάθη μας, στις γυναίκες όμως αποδίδω την ευθύνη για τα λάθη μας.

 60. elzin Says:

  Πολλές καλησπέρες ανατρεπτική greenlion!

  Οπωσδήποτε η Θέτις απέτυχε στην προστασία του γιου της
  και η ασπίδα δεν τον προστάτευσε γιατί
  όλοι οι σουπερήρωες έχουν
  ένα αδύνατο σημείο και μια αχίλλειο πτέρνα.
  Ο κόσμος δεν ανήκει στους θεούς, έχουν δικό τους κόσμο,
  και για τους υπερήρωες είναι πολύ σύντομος και μικρός.

  Ανήκει στους ανθρώπους που προσπαθούν να ζήσουν ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια
  μερικές φορές υπερβαίνοντας τα όρια τους σε κάποια υπερπροσπάθεια.

  Όμως οι μητέρες στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τα παιδιά τους, τα αγόρια,
  ας αποφύγουν να τα ντύνουν με γυναικεία ρούχα
  γιατί πρέπει να πολεμήσουν κιόλας… δυστυχώς.

  Τα παιδιά του Απόλλωνα είχαν διάφορες περιπέτειες
  γιατί ο ίδιος δεν υπήρξε πρότυπο συζύγου, είχε άλλες χάρες… χάριτες και μούσες βέβαια.
  Τα παιδιά του Ποσειδώνα δεν είναι στις ανθρώπινες προδιαγραφές …τέρατα και γοργόνες με πολλές μορφές.

  ΟΙ διαφορές τους με τον Όλυμπο
  τους οδήγησαν Απόλλωνα και Ποσειδώνα στην κατασκευή των τειχών της Τροίας.

  Αλλά τώρα έχω στην άκρη μια σκέψη
  και ένα λιμανάκι
  στον νου μαζί με ένα τραγουδάκι

  Έχω ένα καφενέ
  στου λιμανιού την άκρη
  τον έχτισε το δάκρυ
  αυτών που μένουνε
  και περιμένουνε

  Έχω ένα καφενέ
  που ακούει όλο τα ίδια
  για μπάρκα και ταξίδια
  αυτών που μένουνε
  και περιμένουνε

  Έχω ένα καφενέ
  ένα παλιό ρημάδι
  αχ να ‘τανε καράβι
  γι αυτούς που μένουνε
  και περιμένουνε

 61. greenlion Says:

  γιατί τόση πίκρα στο τραγούδι σήμερα;
  για να ταιριάξει με την καταιγίδα και την δυνατή βροχή
  σήμερα εδώ που βρίσκομαι;

 62. elzin Says:

  Ας το ταιριάξουμε περισσότερο με
  με την καταιγίδα και την δυνατή βροχή
  σήμερα εκεί που βρίσκεσαι καi … με μια πίκρα!

  Η πίκρα σήμερα
  δεν έχει σύνορα
  κι εσύ δεν έπρεπε να μ’ αρνηθείς.
  Κάποτε αλίμονο
  στο μεσοχείμωνο
  τον ήλιο σου ‘φερα να ζεσταθεί

  Κοίτα πώς κλαίει ο ουρανός
  δεν είναι πια γιορτή.
  Έγινε τ’ όνειρο καπνός
  πες μου γιατί, γιατί.
  Κοίτα πώς κλαίει ο ουρανός
  μα εσύ καρδιά μην κλαις,
  κι όταν χτυπάει ο κεραυνός,
  τραγούδι εσύ να λες.

  Νύχτωσε, βράδιασε,
  ο κόσμος άδειασε,
  κρύβω το δάκρυ μου και καρτερώ.
  Μα εσύ δεν έρχεσαι,
  βρέχει και βρέχεσαι,
  ποτήρι μου ‘δωσες, φαρμακερό.

 63. greenlion Says:

  «Ανήκει στους ανθρώπους που προσπαθούν να ζήσουν ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια
  μερικές φορές υπερβαίνοντας τα όρια τους σε κάποια υπερπροσπάθεια.»

  Όμως αυτό το «ανήκει» είναι που ανοίγει την όρεξη σε αρκετούς να τον εξουσιάσουν και να τον καταστρέφουν, το μας φιλοξενεί το είπα με την σημασία του ότι είναι σύντομος ο χρόνος της κάθε ζωής για να την σπαταλάμε σε θησαυρίσματα

 64. elzin Says:

  Θησαυρίσματα και θεός το χρήμα
  με μπόλικες σάλτσες και υποκριτικές φιλανθρωπίες
  χρυσά άμφια και ακριβά της υψηλής ραπτικής επιδείξεις καλοσύνης.
  Η μεγάλη οικονομική διαφορά γεννάει την κοινωνική αδικία
  την εξουσία και την δουλεία
  και ότι συνεπάγεται αυτό.

 65. mpateskyloialeste Says:

  Φίλτατε Elzin,

  πολλά κι ενδιαφέροντα έχουν γραφτεί εδώ τις τελευταίες μέρες!

  -Εξαίρετη η ανάλυση σου περί αστρολογίας, αντιλαμβάνομαι ότι είσαι γνώστης – να προσθέσω μόνο τούτο- και γώ θεωρώ πως η αστρολογία είναι ένας »δρόμος» – δρόμος που στο τέλος του οδηγεί πρός την ‘Πηνελόπη’, την ψυχή.. Δύσκολο όμως να το εξηγήσει κανείς αυτό σε πολλούς, που βλέπουν αυτό το θαυμάσιο εργαλείο, την αστρολογία, σαν μέσο για πρόβλεψη των καθημερινών μας θεμάτων και μόνον.
  Πράγματι, λειτουργεί απόλυτα σε μη συνειδητοποιημένους ανθρώπους, αλλά όχι τόσο σε αυτούς που ψάχνονται να δούν πρώτα τα δικά τους λάθη μέσα στη συστάδα των εξωτερικών συμβάντων..

  Αυτην ψάχνω κι εγώ ,που τη μελετώ τόσα χρόνια, κι όσο μελετώ , τόσο καταλαβαίνω πόσα πολλά ΔΕΝ ξέρω! Πάντως, προσθέτω σιγά-σιγά κάποιες γνώσεις / συμπεράσματα, κι αυτό μετράει.

  Στίχοι απο το τραγούδι »Σιντάρτα»

  Απόψε μέτρησα για σένα χίλια μίλια
  λευκό χαρτί μες στης αγάπης την μποτίλια,
  το φως που ρίχνει η κάμαρά σου στην αυλή σου,
  για μένα είναι σινεμά του παραδείσου.

  Χίλια τα πλάνα σου, τα χρώματα κι οι τόποι,
  Ελένη, Κίρκη, Ναυσικά και Πηνελόπη
  μια χαραμάδα άνοιξέ μου να περάσω
  μ’ ένα σου τρικ να ψωνιστώ και να ξεχάσω

  Είν’ η καρδιά μου φτερωτή σε άδειο μύλο,
  φύσα ουρανέ μου κι όταν σβήσει ο παλμός,
  θα ‘ναι για σένα που θα ζω σε αιώνιο κύκλο
  ατμός, βροχή, ποτάμι, θάλασσα κι ατμός.

  Βάφει η σελήνη τα βουνά κι εσύ τα χείλη,
  μ’ άρωμα ψέμα μου ποτίζεις το μαντήλι,
  κι ύστερα φεύγεις με αυτόματο πιλότο,
  κάποιο κρυμμένο θησαυρό να βρεις στο Νότο.

  Τόσα ταξίδια σε κορμιά ψυχές και τρένα,
  τόσα τραγούδια σε παράθυρα κλεισμένα,
  σαν τους φαντάρους που ξεχνούν τη μοναξιά τους,
  μ’ ένα φτηνό τρανζιστοράκι στη σκοπιά τους.

 66. elzin Says:

  Εξαιρετικοί και οι στίχοι του τραγουδιού Σιντάρτα
  δένοντας με το θέμα!
  Θαυμάσια το συμπληρώνεις με την ερευνητική σου ματιά
  θαυμαστέ Αγρευτή της Γνώσης με τους κυνηγητικούς σου σκύλους
  του αστρολογικού ουρανού!

  Όλα τα θέματα και οι έννοιες πάσχουν πάντα από την υπερβολή
  τον φανατισμό ή την απουσία και την παντελή αδιαφορία.
  Είναι δύσκολο το μέτρο και να είμαστε σε αυτό άριστοι,
  αλλά χρειάζεται να προσπαθήσουμε και ίσως αυτό τελικά μετράει.
  Η προσπάθεια που έκανε κάποιος με ότι μπορούσε
  με τα μέσα που διέθετε υπερβαίνοντας τον εαυτό ακόμη μερικές φορές.

  Και ένα τραγουδάκι από εδώ
  αφιερωμένο σε μια υπέρβαση της ανθρώπινης παγιωμένης μορφής
  συνήθειας προκατάληψης και εγωκεντρική εμμονής.

  Καλημέρα σε όλους τους υπερβατικούς αυτογνώστες
  που συνεχίζουν να περπατούν σε ομιχλώδεις δρόμους
  αν και φλεγόμενους αρκετές φορές.

  Καλημέρα με αυτογνωσία και συμπεριεκτική εννοιολογία !

  Γιατί θέλουμε να ξέρουμε τι τρέχει πίσω από την πλάτη μας!

  Magic de Spell – ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ
  Θέλω να ξέρω τι τρέχει πίσω απ’την πλάτη μου.
  Είμαι μωρό απ’τα
  Θεό ευλογημένο
  και σας κοιτάζω μες στα μάτια απορημένο
  κι από την καθαρή ψυχή μου μέσα βγαίνει,
  πως μου την έχετε στημένη.
  Είμαι παιδί που το τραβάτε στα σχολεία,
  σαν παπαγάλο και μαϊμού μες στα βιβλία,
  να μάθω συμπεριφορά και τρόπους
  από ανθρώπους που δεν ξέρουν τους ανθρώπους.
  Το πεπρωμένον φυγείν δυνατόν.
  Μα εγώ θα κάτσω εδώ στην άκρη στο λιμάνι
  και στα στιχάκια μου θ’αδείασω το μελάνι,
  μπορεί να φύγω ή να μείνω να σας κράζω,
  γι’αυτόν τον ύπνο σας ταράζω.
  Θέλω να ξέρω τι τρέχει πίσω από την πλάτη μου.
  Και μεγαλώνω και περιμένω,
  η εφηβεία μου καταστρεμμένο τρένο,
  κρατώ τα όπλα για πόλεμο στην πρίζα
  και σεις γλεντήστε με τη μίζα.
  Μου δίνετε και συνταγή για οικογενειάρχη,
  πως σπέρνονται τα θύματα για κάθε πλανητάρχη,
  τα όνειρά μου στα στομάχια των ολίγων,
  βορά στα κρεματόρια των ελπίδων.
  Το πεπρωμένον φυγείν δυνατόν.
  Μα εγώ το κέφι δεν σας κάνω ή να πεθάνω
  ή σαν ζόμπι να σας γλύφω κι από πάνω,
  απ’την οδό κοσμοσωτήρων θα την κάνω,
  κουφάλες, όταν θελήσω θα πεθάνω.

 67. greenlion Says:

  121 σχόλια και μία καταγίδα!
  άραγε ήταν αρκετά για να μάθουμε
  ποιό είναι το Τόξο;
  καλησπέρα!
  κι αν δεν μάθαμε
  με την απάντηση σου θα γίνουν
  123= Ελλην

 68. elzin Says:

  Ίσως χρειάζεται να γίνουν 300
  όση και η κρίσιμη μάζα
  ….που παραμένει πάντα για εμάς
  … τους Ελλήνες !

  Καλημέρα τοξευτική και στοχαστική!

  Καλημέρα σε αυτούς που δεν ανεβαίνουν
  σε τάγκς και σε σταυρούς
  για να «σώσουν» τον κόσμο
  κυριαρχώντας τον, εξουσιάζοντας τον και καταστρέφοντας τον
  με «τις ευλογίες» μιας θεάς Καλυψούς.
  Είτε θέλουν να τον κάνουν κόκκινο είτε γαλάζιο
  είτε μαύρο είτε…. πολύ θεϊκό.

  Μόνο σε άλογα ανεβαίνουν φτερωτά μιας σκέψης Πηγασικής
  ή απλά …μια Ανοιξιάτικής εκδρομής
  Και ο κόσμος να παραμένει πάντα πολύχρωμος
  και ανθρώπινος νοητικός.

  Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
  σε φάμπρικα δούλευαν φτιάχνοντας τανκς
  ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
  αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τανκς

  Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
  δουλεύαν στον Μπράουν στο Φίσερ στον Κράφτ
  ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
  αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τραστ

  Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
  ανέμελοι δούλευαν πάντα στα τανκς
  ποτέ τους δε διάβασαν Μαρξ
  ιδέα δεν είχαν για τραστ και για κραχ

  Ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
  χωρίσαν σε Μπράουν σε Φίσερ σε Κραφτ
  ο Μπράουν ο Φίσερ κι ο Κράφτ
  εχθροί τάχα γίναν διαλύσαν το τραστ

  Και πριν μάθουν τι είπε ο Μαρξ
  στρατιώτες τους πήραν στον πόλεμο παν
  ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
  σαν ήρωες έπεσαν κάτω απ’ τα τανκς

  ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
  σκεφτήκαν και βρήκαν πως φταίει ο Μαρξ
  ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
  ξανάσμιξαν πάλι και φτιάξανε τραστ

 69. elzin Says:

  Η ανασκόπηση της ιστορίας μας δείχνει
  ως συγχρονιστικά φαινόμενα την εμφάνιση του Πλούτωνα το 1930 με όλα τα γεγονότα που ξετυλίχτηκαν γύρω από αυτό.
  Τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, την άνοδο του φασισμού,
  την έρευνα του DNΑ,
  του ατομικού πυρήνα,
  την δημιουργία ατομικής βόμβας, την ρίψη της και την είσοδο στο συλλογικό συνειδητό μιας πλουτώνιας ενέργειας της συνείδησης.

  Ο Πλούτωνας στο Λέοντα 1939-57 σκοτείνιασε την καρδιά και έστειλε στο θάνατο πολλές καρδιές πληγωμένες
  θανάσιμα μεταφορικά και κυριολεκτικά.
  Η κακή χρήση της ενέργειας αυτής δημιούργησε πολλούς εγωιστές και ακραίους
  ιδεολογιστές αναζητώντας την δύναμη πολύ και πιστεύοντας μόνο σε αυτή.

  Αν ο Λέων, είναι ο υπερβολικός εγωισμός που καταστρέφει την Νεμέα και την Νομή του Νου,
  ο Πλούτων ενός Σκορπιού είναι ένας απόλυτος εγωισμός που τελική επιλογή έχει τον θάνατο και του Άδη του αυτοκαταστροφικού.

  Ο συνδυασμός τους αποδείχτηκε θανατηφόρος
  και αιμοτοκυλιστικός για την ανθρωπότητα
  που σταυρώθηκε για μια ακόμη φορά από αγκυλωτούς σταυρούς
  και την σταυρολαγνεία των οπαδών ανοικά ξανά.

  Παρ όλα αυτά οι περισσότεροι ολοκληρωτικοί από αυτούς ήταν Ταύροι,
  που θυσίαζαν συνεχώς τον Ταύρο για να σώσουν τη Γη.
  Και μιλώντας για τα ελαττώματα και τι υπερβολές των σταθερών ζωδίων
  Θα πρέπει να αναφέρουμε τον άκρατο υλισμό του Ταύρου
  που χορεύει σαν μπαίνει στο χορό της πολιτικής,
  τον αυτοκρατορικό Λέοντα μεγαλομανή που καταλήγει με ένα Βατερλώ,
  τον παρασκηνιακό Σκορπιό με ένα χαρακίρι πάντα σε εφαρμογή
  όταν αποκλειστεί
  και μια μία τρέλα ασυμμάζευτη του Υδροχόου
  που εκεί βρίσκεται και εδώ πατεί.

  Τα προτερήματα τους ..άλλη φορά
  τώρα έχουμε τα φτυάρια…ενεργά.

  Και ένα τραγουδάκι για ένα παιδί που έστησαν ένα πρωί
  σε μια γωνιά και σημαδεύαν άνθρωποι ολοκληρωτικοί την καρδιά
  γιατί η δική τους είχε νεκρωθεί.

  Σ’ έστησαν σε μια γωνιά κι ήσουνα νέο παλικάρι
  σ’ έστησαν σε μια γωνιά κι ήτανε τέσσερις φαντάροι
  σ’ έστησαν σε μια γωνιά και σημαδεύαν την καρδιά σου
  σ’ έστησαν σε μια γωνιά κι ήταν πρωί και παγωνιά

  Σε καρτερούσε η ζωή και μια παραδουλεύτρα μάνα
  κι έγινες κείνο το πρωί κόκκινο κρίνο στην αλάνα

  Σ’ έστησαν σε μια γωνιά κι έκλαιγε η μοίρα σου παρέκει
  σ’ έστησαν σε μια γωνιά κι είχε κι ο χάροντας τουφέκι
  σ’ έστησαν σε μια γωνιά και τους κοιτούσες και γελούσες
  σ’ έστησαν σε μια γωνιά κι ήταν πρωί και παγωνιά

  Σε καρτερούσε η ζωή και μια παραδουλεύτρα μάνα
  κι έγινες κείνο το πρωί κόκκινο κρίνο στην αλάνα

 70. elzin Says:

  Έχει δίκιο ο Οδυσσέας, η δεξιά πλευρά του ανθρώπου, η ανδρική,
  ο λόγος και η λογική
  γιατί χρειάζεται κάπου να βασιστεί ο κόσμος και δεν μπορεί να καταργηθεί
  όμως η καρδιά έχει νόμους που η λογική αγνοεί και δεν μπορεί να παραμεριστεί.
  Έχει δίκιο η Πηνελόπη και η γυναικεία πλευρά του ανθρώπου
  η αριστερή αλλά είναι υπερβολικά συναισθηματική ευάλωτη στην σιωπή και την υπομονή και ανεκτική.
  Πιο πολύ δίκιο έχει όμως ο Τηλέμαχος, ένα παιδί που στο κέντρο του νησιού πρέπει να μετακινηθεί και λίγο η καρδιά προς τα εκεί το μέλλον του κόσμου με ανθρωπιά
  να οραματιστεί με τους ανθρώπους τα ζώα και τα φυτά να ζουν αρμονικά μαζί.
  Δεν έχουν δίκιο οι εμμένοντες αριστερά και δεξιά
  κομματικά και αναχρονιστικά
  ούτε οι ακροδεξιοί και ακροαριστεροί και άλλοι τύποι θεοκρατικοί
  γιατί είναι υπερβολικοί ολοκληρωτικοί φανατικοί και δογματικοί.

  Και ένα τραγουδάκι αφιερωμένο σε ένα παιδί….που ζωγραφίζει…
  Με χρώματα πολλά
  και τραγουδά με την καρδιά του ζωντανά!

  Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο
  δυο καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση.
  Παίρνω φως απ’ τον ήλιο και φτιάχνω την αγάπη
  και μου λες πως σ’ αρέσει.

  Τα παιδιά τραγουδούν μες στους δρόμους
  κι η φωνή τους τον κόσμο αλλάζει.
  Τα σκοτάδια σκορπάνε κι η μέρα λουλουδίζει
  σαν ανθός στο περβάζι.

  Ένα σύννεφο είν’ η καρδιά μου
  κι η ζωή μου γιορτή σε πλατεία.
  Σ’ αγαπώ κι ο απέραντος κόσμος πόσο μοιάζει
  με μικρή πολιτεία.

 71. sofia Says:

  http://www.youtube.com/watch?v=DErX0ZVNyvM

  χαιρετω σας

  • elzin Says:

   Χαιρετούμε … σε Σοφία!

   Είθε να είσαι πάντα κοντά μας με την μορφή μιας Παλλάδας θεάς
   και να μας νουθετείς άψογα και αρμονικά να ταξιδεύουμε σε όλα
   του Νου Γνωστά και Άγνωστα Νησιά!

 72. elzin Says:

  ΟΧΙ!
  Δεν είμαστε λυπημένοι!
  Αφήνοντας τα σχόλια και τους σχολιαστές να γίνουν 300 αυτογνωστικά
  και 300 πλοία Σαλαμινομάχων μιας νίκης συνδεδεμένα
  με την ναυαρχίδα της Ελλάδος γερά!
  Και μετά το ιστορικό ΟΧΙ
  σε κατακτητές και ολοκληρωτές κυρίαρχους του κόσμου και θεούς
  πάμε σε νέο ιστοπόνημα σε ιστιοφόρα κατάρτια και νησιά και σε όχι αυτογνωστικά σε εξουσιαστικές θρησκευτικές και πολιτικές ιδεοληψίες
  με το μεγάλο ελιγμό του νου περνώντας από την Σκύλλα και μια Χάρυβδη
  και δύο συμπληγάδες της νόησης με μια επιστροφή των πολεμιστών και των ταξιδιάρικων πουλιών.
  Μετά τα παραμύθια και τις σημειώσεις της Πηνελόπης σε δωμάτια παλατιών καθαρά,
  στα πτερόεντα λόγια του Οδυσσέα Ομήρου τα πεταχτά.
  ακολουθώντας το δωδεκάλογο του γύφτου και
  αφήνοντας εδώ τις καμπάνες να ηχούν και να δονούν το σύμπαν δυνατά
  με τα λόγια του Άγγελου Σικελιανού και του μεταφυσικού αηδονιού,
  στη κηδεία του Παλαμά.

  Ηχήστε οι σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές,
  δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα…
  Βογκήστε τύμπανα πολέμου… Οι φοβερές
  σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα !

  Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα ! Ένα βουνό
  με δάφνες αν υψώσουμε ως το Πήλιο κι ως την Όσσα,
  κι αν το πυργώσουμε ως τον έβδομο ουρανό,
  ποιόν κλεί, τι κι αν το πεί η δικιά μου γλώσσα;

  Μα εσύ Λαέ, που τη φτωχή σου τη μιλιά,
  Ήρωας την πήρε και την ύψωσε ως τ’ αστέρια,
  μεράσου τώρα τη θεϊκή φεγγοβολιά
  της τέλειας δόξας του, ανασήκωσ’ τον στα χέρια

  γιγάντιο φλάμπουρο κι απάνω από μας
  που τον υμνούμε με καρδιά αναμμένη,
  πες μ’ ένα μόνο ανασασμόν: «Ο Παλαμάς !»,
  ν’ αντιβογκήσει τ’ όνομά του η οικουμένη !

  Ηχήστε οι σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές,
  δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα…
  Βογκήστε τύμπανα πολέμου… Οι φοβερές
  σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα !

  Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα ! Ένας λαός,
  σηκώνοντας τα μάτια του τη βλέπει…
  κι ακέριος φλέγεται ως με τ’ άδυτο ο Ναός,
  κι από ψηλά νεφέλη Δόξας τονε σκέπει.

  Τι πάνωθέ μας, όπου ο άρρητος παλμός
  της αιωνιότητας, αστράφτει αυτήν την ώρα
  Ορφέας, Ηράκλειτος, Αισχύλος, Σολωμός
  την άγια δέχονται ψυχή την τροπαιοφόρα,

  που αφού το έργο της θεμέλιωσε βαθιά
  στη γην αυτήν με μιαν ισόθεη Σκέψη,
  τον τρισμακάριο τώρα πάει ψηλά τον Ίακχο
  με τους αθάνατους θεούς για να χορέψει.

  Ηχήστε οι σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές,
  δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα…
  Βόγκα Παιάνα ! Οι σημαίες οι φοβερές
  της Λευτεριάς ξεδιπλωθείτε στον αέρα !

  http://e-lions.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

  Η επιστροφή των πολεμιστών

 73. elzin Says:

  •Επιστροφή από την Σκύλλα και Χάρυβδη
  και… ένα γκρεμό.

  μ Οδύσσειας

 74. Ανώνυμος Says:

  Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
  Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΞΟ
  ΟΧΙ Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ
  ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΔΟΚΙΜΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΙΝΑ ΠΟΥ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΗ..
  ΟΥΤΕ Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΦΥΣΑ ΡΟΥΦΑ ΤΟΝ ΝΑΡΓΙΛΕ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΧΑΣΙΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΗ ΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΟΤΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΧΟΥΜΕ
  ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ..ΑΠΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΗ.
  ΟΥΤΕ Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
  ΠΑΡΗ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
  ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ.
  ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΗ ΠΟΥ ΕΥΘΗΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ
  ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
  ΕΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΗΣ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΗ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΗΣ ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.
  ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΗΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?
  ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ? ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ?
  ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑ?
  Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΞΕΡΗ…ΟΠΩΣ ΗΞΕΡΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΧΗ
  ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΗ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΖΟΥΣΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΘ’ΟΔΟΝ.
  Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
  ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΦΕΡΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΘΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ..
  ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ.
  ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΗΝΗ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
  ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
  ΑΟΜΜΑΤΟ.
  ΠΑΝΤΑ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ.
  Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ.
  ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

 75. elzin Says:

  Καλησπέρα Τηλέμαχε!

  Σαν γιος του Οδυσσέα θαυμαστός
  γνωρίζεις τα μυστικά του Τόξου
  και χτυπάς τον σκυλλοχαρυβδικό Αμφίνομο των συμπληγάδων νόμων
  των γραφειοκρατικών με μυτερό κοντάρι,
  μετά την πτώση του θεοκρατικού δογματικού
  Αντίνοου και του πολιτικάντη Τιβι Ευρύμαχου…
  Ποιος τα προκάλεσε όλα αυτά;
  Μα τα ελαττώματα μας τα πολλά
  ελλείψεις και υπερβολές
  και εγωισμός αχώριστος σύντροφος πιστός.
  Να προσέχεις όμως Τηλέμαχε να μη αφήσεις την πόρτα ανοιχτή
  Και οπλίζονται οι μνηστήρες με τα όπλα του πολεμιστή.

  χ Οδύσσειας
  Ευτύς ο Αμφίνομος ανάσυρε το κοφτερό σπαθί του
  90
  κι απαντικρύ πηδώντας χύθηκε στον ξακουστό Οδυσσέα,
  την πόρτα μπας κι αφήσει λεύτερη᾿ μα πρόφτασε από πίσω
  και με το χάλκινο ο Τηλέμαχος τον κάρφωσε κοντάρι
  μεσοπλατίς, κι αυτό του διάβηκε το στήθος πέρα ως πέρα.
  Πέφτει με βρόντο, καταπρόσωπα στη γη χτυπώντας πάνω.
  95
  Μα το μακρόισκιωτο ο Τηλέμαχος δεν έβγαλε κοντάρι
  απ᾿ τον Αμφίνομο, μον᾿ έφυγε, τι εσκιάχτη μήπως κάποιος,
  καθώς σκυμμένος το μακρόισκιωτο θ᾿ ανάσερνε κοντάρι,
  τον έκρουε με σπαθί για το ‘μπήγε χιμώντας στο κορμί του.
  Κι ως το ‘βαλε στα πόδια, βρέθηκε μεμιάς κοντά στον κύρη,
  100 και στάθη πλάι του κι ανεμάρπαστα κινούσε λόγια ομπρός του:
  Σκουτάρι θα σου φέρω, κύρη μου, και δυο κοντάρια τώρα,
  κι ολόχαλκο, στα δυο μελίγγια σου που να ταιριάζει κράνος᾿
  κι ατός μου θα φορέσω τ᾿ άρματα, και στο χοιροβοσκό μας
  θα δώσω, κι άλλα στο βουκόλο μας᾿ καλά ν᾿ αρματωθούμε!»
  105
  Γυρνώντας τότε ο πολυμήχανος του μίλησε Οδυσσέας:
  «Τρεχάτος φέρτα, όσο μου βρίσκουνται σαγίτες, να κρατήσω᾿
  από την πόρτα μη με διώξουνε, σαν απομείνω μόνος.»
  Είπε, και σύγκλινε ο Τηλέμαχος στου κύρη του το λόγο᾿
  τρέχει στην κάμαρα, κει που ‘κρυβε τις ξακουστές του αρμάτες,
  110
  και σήκωσε σκουτάρια τέσσερα, κι οχτώ κοντάρια πήρε,
  κι ακόμα τέσσερα αλογόφουντα, χαλκοντυμένα κράνη,
  και κουβαλώντας τα στον κύρη του σε μια στιγμή ξανάρθε᾿
  κι ατός του πρώτος πρώτος φόρεσε τη χάλκινη του αρμάτα᾿
  μαζί κι οι δυο τους δούλοι τ᾿ άρματα ζώστηκαν τα πανώρια,
  115
  και δίπλα στον πανούργο στάθηκαν, αντρόκαρδο Οδυσσέα.
  Κι αυτός, σαγίτες όσο του ‘μεναν, κρατιόταν και χτυπουσε
  όλο κι από ‘ναν απ᾿ τους νιούτσικους στο αρχοντικό του μέσα,
  σημάδι βάνοντας τον, κι έπεφταν απανωτοί οι μνηστήρες.
  Μα σαν τις ξόδεψε όλες ρίχνοντας ο ρήγας τις σαγίτες,
  120 στης

 76. Νίκος Says:

  Μ ‘αρέσει που διαβάζω τα κείμενα…

  Ευχαριστώ σε elzin.

  🙂

 77. elzin Says:

  Ίσως τα σημεία αντίληψης μας να είναι συναφή
  και να αντιλαμβανόμαστε τα ίδια πράγματα
  και να μας ευχαριστούν
  με τον ίδιο τρόπο
  φίλε Νίκο!
  Να είσαι καλά και αυτό το πέρασμα σου και η προτίμηση σου
  στα Ομηρικά κείμενα… μας δίνει φτερά!

 78. 1. Δύο αρτιγέννητα Αυγουστιάτικα φεγγάρια « Η Παρέα Says:

  […] …12. Το Τόξο […]

 79. elzin Says:

  Ποιο είναι το τόξο;

  Αφήτωρ

  Το τόξο
  είναι το βλέμμα του Οδυσσέα …γιατί το βλέμμα ενός ανθρώπου καθρεφτίζει την ψυχή του, το πνεύμα του, τους φόβους του, την οξύνοια του ,.. την νωθρότητα του, την απληστία του ,την αρπακτικότητα του,
  την χυδαιότητα του ίσως…
  την γνώση του ,..την άνοια του, την ανοησία, την δύναμη, τις αδυναμίες του, την δειλία του,.. το θάρρος , την γαλήνη, την ανισορροπία του ,
  καθαρό, λαμπερό στην λάμψη του υμένα, διαυγές ή…. θολό.
  Το φως και το σκοτάδι του,
  …γιατί είναι η σύνδεση με τον Σκοπό, την Ηλιακή Πηγή και το Επίπεδο της
  Απολλώνειας Συνείδησης του.
  Η πρώτη αναμέτρηση με το γνωστό και άγνωστο …ξεκινάει
  με την αναμέτρηση των βλεμμάτων αλλά…. και η ήττα από εκεί αρχίζει.
  Γι ΄αυτό οτιδήποτε σου φράξει τον δρόμο
  …. κοίταξε το αδυσώπητα ..αμείλικτα
  είτε είναι άνθρωπος, είτε ..άλλον όν ή …κάποια σκεπτομορφή.
  Μη χαμηλώσεις το βλέμμα σου … τα κεφάλι σου και θα παραμερίσει
  ή θα διαλυθεί…. όπως η ομίχλη από τον ήλιο.
  Έτσι πάντα να προχωράς,… αγαπημένο μου παιδί
  και να συνεχίζεις να βαδίζεις όρθιος… σε αυτή ην γαλαζοπράσινη μικρούλα Γη ….στο ταξίδι της ύπαρξης σου σε αυτό τον όμορφο, μεγάλο
  και δύσκολο τόσο … κόσμο.

  Λίο

 80. Το Τόξο « Κώδιξ Μελησιγενής Says:

  […] 12. Το Τόξο […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: