Γράμμα στον Τηλέμαχο

by

 

…που περνά την Πύλη στου Νέστορα την Πόλη με το άρμα

υψηλού  Πνεύματος και  του Ολυμπίου Νου!

Από τα βουνά της Ιθάκης και του Αίνου…

Αγαπημένο μου μονάκριβο παιδί,

από πού  περνάει ο δρόμος  για την γνώση, την αυτοσυνείδηση και την κατανόηση;

Από  μία κάθοδο που επιστρέφω.

Ξεκίνησα αυτό το ταξίδι με μία  αδήριτη αναγκαιότητα. Με ένα πόλεμο που με ανάγκασε να λείψω από κοντά σου. Οι εργασιακές και οικονομικές συνθήκες χωρίζουν οικογένειες , γυναίκες ,πατεράδες και παιδιά. Ήταν πρώτος στόχος να κατακτήσω την ύλη το Ίλιον και κάποιες βασικές συνθήκες  για να ζεις με αξιοπρέπεια εκπληρώνοντας τις βασικές ανάγκες της ζωής για να μπορέσω στην συνέχεια να ασχοληθώ και να ερευνήσω τα προβλήματα της ύπαρξης.

Είδα στα τείχη της Τροίας μπορεί να πέφτουν νεκροί και πολλά παιδιά ορφανά και από τις δυο πλευρές των Τρώων και των Αχαιών παλεύοντας για ένα κομμάτι ψωμί και μια θέση στον ήλιο. Παίρνοντας την Τροία, κερδίζοντας χρόνο καλύτερες συνθήκες εργασίας ενέργεια και γνώση μπόρεσα να ξεκινήσω το ταξίδι επιστροφής  να αναρωτηθώ για το ποιος είμαι και που  πρέπει να φθάσω. Ξεκίνησα αυτό το ταξίδι για να γνωρίσω τον κόσμο να τον εξερευνήσω να τον εξηγήσω να το κατανοήσω.

Πως όμως να χωρέσει όλος αυτός ο  υπέροχος κόσμος σε ένα ανθρώπινο μυαλό;

Είναι σαν να προσπαθείς να ανέβεις ένα γιάλινο βουνό και κάτω να χάσκει η άβυσσος! ¨Όμως πως να περάσει και μια ανθρώπινη ζωή χωρίς να έχεις προσπαθήσεις για αυτό;

Το πνεύμα της περιπετειας που αγαπούσα πάντα δεν με άφηνε να ησυχασω και να αράξω πουθενά. Στην αρχή ήταν όλα θολά μέσα μου. Η ομίχλη  οι  παγιωμένες πεποιθήσεις μου και οι ψευδαισθήσεις μου με τύλιγαν  παραπλανητικά  και είναι πάντα το μεγαλύτερο εμπόδιο στον Νου.

Τα βράδια και κάποια ηλιοβασιλέματα χρωματιστά φαινόταν κάτι να αναδύεται από βαθιά, μια ανάμνηση γλυκιά και το πρωί ξεθώριαζε μαζί με αυτό το συναίσθημα που αγωνιζόμουν να κρατήσω ζωντανό να μη χαθεί και αποχαυνωθώ στα προβλήματα της καθημερινότητας να το κρατήσω ζωντανό Να θυμηθώ.

Σε κράτησα στο χέρια μου μόλις γεννήθηκες ένα λαμπερό πανέμορφο μωρό και ήσουν όλο φως και εγώ τότε πολύ δυνατός αλλά  τόσο  όχι  σοφός. Μετά έφυγα. Απουσιάζα συνεχώς. Σε άφησα μόνο σου μαζί με την μητέρα σου αλλά ποτέ δεν σας ξέχασα.

Είσασταν πάντα μαζί μου. Κυλούσατε στο αίμα μου.Έπρεπε να βρω τρόπο να επιβιώσω να μείνω ζωντανός να βρεθώ κοντά σας.Έβλεπα τον κόσμο με τα δικά σου μάτια Τηλέμαχε. Σε κουβαλούσα μέσα μου σε μια μικρή τσέπη στο χώρο της καρδιάς να παίζεις μαζί μου και να μου τραγουδάς.

‘Ήθελα να σου δείξω το βασίλειο σου, Τηλέμαχε, την κληρονομιά σου, την πατρίδα σου, την ιστορία σου, τους αφηρημένους πυρήνες της, τους ήρωες της, τους αγώνες τους, το παλάτι σου, το νησί σου, τον κόσμο ολόκληρο.

Να γνωρίζεις που βρίσκεσαι κάθε στιγμή, ποιους συναντάς,  να σκιαγραφείς τον χαρακτήρα τους, να προβλέπεις τις αντιδράσεις τους. Να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου. Πως να ενεργείς να δρας την κατάλληλη στιγμή, για την σωστή αιτία με το ανάλογο πρόσωπο για τον ορθό λόγο.  Πώς να «μην δρας» και να συγκεντρώνεις δύναμη και γνώση. Πότε να λες όχι, πότε ναι και πότε ούτε ναι ούτε όχι.

‘Ήθελα να τον αγαπήσεις αυτόν τον κόσμο, να τον κατανοήσεις να τον διακρίνεις να τον χωρίσεις και να τον ξαναενώσεις στον νου σου.‘Ήθελα να σου πως τι σκέφτηκα, πως τον περπάτησα, ποιος  ήταν ο αγώνας μου, ποιες ήταν οι νίκες, οι ήττες τα λάθη μου,και πιο πολύ  ήθελα να σου  πω πόσο μου έλειπε το βλέμμα σου. Πόσο το αναζητούσα.

Αυτό το βλέμμα το καθάριο, αυτή η λάμψη της αθωότητας που αναζητούσα παντού σε κάθε άνθρωπο σε κάθε πλάσμα ζωντανό.Πόσο λαχταρούσα να σε πάρω στην αγκαλιά μου. Να κρατήσω το μικρό χέρι σου, να αισθανθείς περήφανος κοντά μου ασφαλής προστατευμένος και ελεύθερος.

Να κανείς τα  πρώτα σου βήματα με θάρρος και αυτοπεποίθεση.

Πόσο νοστάλγησα το γέλιο σου, το γάργαρο το παιγνίδι για το παιγνίδι,, την ηχώ του την απορία σου, τον θαυμασμό σου, την περιέργεια τον αυθορμητισμό της νεανικής καρδιάς, την αφοπλιστική ειλικρίνεια της νεότητας.

Και ήταν αυτή η προσδοκία ότι με περίμενες, ρωτούσες για μένα, με έψαχνες, που με έκανε να αντέχω να συνεχίζω, να μη τα παρατήσω να μη ξεχαστώ πουθενά. Ήταν αυτή η υπόσχεση που έπρεπε να κρατήσω να κάνω τα πάντα για να επιστρέψω και να σε βρω.

Ο κόσμος χωρίς εσένα, Τηλέμαχε, είναι έρημος γιατί είναι γερασμένος νεκρός, ένας περιπατών νεκρός.  Περπατούσα στους δρόμους και σε έβλεπα στα φανάρια να ζητιανεύεις σπρωγμένος από την εκμετάλλευση των μνηστήρων και η καρδιά μου ράγιζε ανήμπορος να σε βοηθήσω πραγματικά ξεχασμένος και εγώ σε Λωτοφάγους και παλεύοντας με τον Κύκλωπα, την Κίρκη και την Καλυψώ.

Σε έβλεπα στις καφετέριες, άδειες ημέρες  να σπαταλάς τον χρόνο σου στην ραθυμία  και στην τεμπελιά μιμούμενος συμπεριφορές ανόητων και χάρτινων ειδώλων και προτύπων σε ανούσιες συζητήσεις και ρηχές.

Στους διαδρόμους σχολείων θρανίων πανεπιστήμιων να παγιδεύεσαι σε λαβύρινθους γνώσης ασύνδετης και να περιφέρεσαι εδώ και εκεί άσκοπα και μάταια κατακερματισμένος.

Ήθελα να σου δείξω τον Λαβύρινθο, να τον χαρτογραφήσω, πώς να βγεις, πώς να μη ξεμείνεις σε κάποιο δωμάτιο του ψευτοδιανονούμενος, πώς να συνδέσεις τα δωμάτια και τους δαιδαλώδεις διαδρόμους.Πώς να τον βλέπεις πάντα  από ψηλά σαν αετός, και από το κέντρο του κύκλου, ρυθμίζοντας την ακτίνα συμπεριεκτικότητας και διευρύνοντας την ανελικτικά. Να μπαίνεις, να παίρνεις αυτό που θέλεις, να ξέρεις ποια είναιη η αξία του, πως θα το τοποθετήσεις, πως θα το συνδέσεις και που θα ψάξεις να το βρεις.

Να διακρίνεις, να ξεχωρίζεις  στον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου ποια πλευρά του μιλάει και ποιο στοιχείο του. Σε έβλεπα στις πορείες χωρίς ουσιαστικό όραμα να άγεσαι και να φέρεσαι από κομματικές ποδηγεσίες και παρανοικές βίαιες αντιδράσεις ανισόρροπων  στοιχείων.

Ένα πρέπει να είναι το κόμμα:

Οι Έλληνες για μια Ελλάδα με αντίληψη και λογική  καινούργια ουσιαστική.

Μη παγιδεύεσαι σε παράγοντες που σε χρησιμοποιούν για εκτόνωση και να δημιουργούν φασαρίες  χωρίς νόημα. Μην ανοίγεις πολλά μέτωπα συρράξεων και  παράθυρα εντυπώσεων παίζοντας το παιγνίδι του σφετεριστή πολιτικάντη Ευρύμαχου. Μη πιέσεις την μητέρα σου να τους παντρευτεί τους δύο αρχιμνηστήρες τους ελεεινούς. Μην υποκύψεις στην ισοπέδωση της παγκοσμιοπόιησης και κταλήξεις ένα ομογενοποιημένος παπαγάλος να αναρωτιέσαι ποια είναι η πατρίδα,ασπαζόμενος την λογική ισοπέδωσης,» όλα είναι ένα», και να άγεσαι και να φέρεσαι από εδώ και εκεί σαν φτερό στον άνεμο.

Εδώ στον κόσμο της ύλης δεν είναι, ‘Ολα ένα ,και δεν πρέπει να είναι γιατί οδηγούμαστε σε θερμοδυναμικό θάνατο.

Η πατρίδα είναι ένα σημείο αναφοράς που δικαιούται  ο κάθε άνθρωπος να φέρει να ξέρει και να αναγνωρίζει και όχι να το χρησιμοποιεί με καπηλεία  υπεθνικιστής, ούτε να τα παραβλέπει τελείως  «χαμένος στην μετάφραση». Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται την πατρίαδα του , να την γνωρίζει να την αγαπά,να την προστατεύει, δικαιούται το σπιτι τους την κουλτούρα του και δεν πρέπει να ξεριζώνεται σαν ένα δέντρο να κόβεται και να αποκόπτεται από τις ρίζες του ένα χαρτινος πολτός. Μην αναζητάς τον παράδεισο και την φυγή από την πραγματικότητα στην αυτοκαταστροφή των παραισθησιογόνων ουσιών.

Στα γήπεδα μη καταδεχτείς να ουρλιάζεις για μια ομάδα δεν είναι ο αθλητισμός αυτός και ούτε ο πρωταθλητισμός του ντοπαρίσματος είναι αθλητισμός. Μόνο για το κλαδί ελαίας αξίζει κανείς να προσπαθήσει.

Στις εκκλησίες να μη  γονατίζεις, να μη σκύβεις το κεφάλι σου  και να προσκυνάς κανένα «αληθινό θεό». Κανένας αληθινός  ο θεός  δεν καταβαίνει στην γη με αυτόν τον τρόπο παραβιάζοντας νόμους που έχει θεσπίσει ο ίδιος.

Οι θεοί είναι ενέργειες, ιδιότητες εν δυνάμει μέσα μας συμβολισμοί, που περιμένουν να τους ενεργοποιησουμε και να τους εναρμονίσουμε.’Δεν είναι «πρόσωπο» και δεν πρέπει να προσωποποιούνται ποτέ γιατί καταστρέφουν τον Νου σπρώχντας τον σε μια αντινόηση και φτιάχνοντας τον πρώτο μεγάλο μνηστήρα  με τον θεοκρατικό ρόλο των θρησκειών , τον Αντίνοο, ένα φανατισμένο ληστή  και αρπακτικό. Και μην επιτρέψεις σε κανένα άνθρωπο να σε προσκυνήσει σαν θεό. Η έννοια του θεού και ο θεός απαιτεί την ασφαλή απόσταση μαζί του. Όύτε πολύ κοντά μιλώντας συνέχεια και συνέχεια για αυτόν γιατί καιγομαστε, όυτε πολύ μακριά επειδή ξεπαγιάζουμε  Φαεθοντικά.

Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να φοβάται και να λατρεύει κανένα θεό για να είναι πραγματικά καλός. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίσει τον Εαυτό του και να τον αγαπήσει ζώντας αρμονικά μαζί του και ολοκληρωμένα  με τους συνανθρώπους του στο πλαίσιο μιας ευφυούς συνεργασίας.

Ενηλικίωνεσαι πλέον. Τα πρώτα γένια εμφανίζονται στο πρόσωπο σου και η ταραγμένη εφηβεία μιας ανέξοδης νιότης παραχωρεί την θέση της στην ωριμότητα και την υπευθυνότητα.

Όταν θα διαβάσεις αυτό το γράμμα θα καταλάβεις ποιος είμαι, θα ξέρεις ποιος είμαι και ξέρεις πως θα με βρεις. Που θα συναντηθούμε.

Έφτιαξα ένα δένδρο για σένα με όλα τα κλαδιά που σου υποσχέθηκα, τραγούδησα όλα τα τραγούδια που θα σου άρεσαν, θυμήθηκα και τα πολύ παιδικά αυτά που θα σε νανούριζαν   τα βράδια με καταιγίδες  και κεραυνούς που θα φοβόσουν. Έμαθα όλα τα παραμύθια που θα ήθελες να ακούσεις τα βράδια γύρω από το τζάκι σε μια φωτιά. Και είμαι εδώ και είμαι πάντα κοντά σου. Γιατί είχα ένα λόγο να μείνω και να παραμείνω  ζωντανός για σένα.

Ήθελα να μπορώ να σου απαντήσω σε οτιδήποτε με ρωτούσες.Ήθελα να γνωρίζω. Ήθελα να μπορώ να σου το εξηγήσω. Ήθελα να σχεδιάσουμε τον κόσμο ξανά ,Τηλέμαχε, να τον ζωγραφίσουμε να τον ονειρευτούμε με καινούργια χρώματα ήχου και λογικές μουσικές.

Καταλαβαίνω την οργή σου, τον θυμό που νιώθεις ,αλλά είσαι χωρίς στόχο και όραμα. Είναι και δική μου η οργή αυτή, αλλά, δεν θα την χαραμίσουμε χωρίς αυτογνωστική βάση που απαιτείται να κυριαρχεί και να να έχει τα ηνία της άμαξας του Εαυτού. Μη καταδεχτείς μια οργισμένη εκτόνωση εφηβείας και αρχίζεις να σπας βιτρίνες και τζάμια και μη χαραμίσεις ποτέ τον εαυτό σου στο ευτελές.

Ξεκίνησε από τους εχθρούς μέσα σου,

 σημασία έχει να προσπαθήσεις,

 να χρησιμοποιήσεις το Τόξο  με μέτρο και σύνεση

και να γίνεσαι καλύτερος.

Είσαι ο μικρός πρίγκιπας της Ιθάκης και εγώ μια πονηρή αλεπού που προσπαθούσα να σε εξημερώσω κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια σταθερά  κοντά σου στο ίδιο ραντεβού.

Λίο Λεόν

21 αιών

και οι πολεμιστές της Λάϊον,

στο καλύβι του Ευμαίου μαζί… με ένα σοφό  «Κουϊνι»  της Αθηνάς,

σε βλέπουν να περνάς  την Πύλη του Νου

στην χαραυγή ενός Χρόνου  Επίγνωσης Καθαρού!

 

Ο δυσσέας και Τηλέμαχος μαζί στο παλάτι της Ιθάκης με ένα νου

και μια καρδιά αυτογνωστική και ένα τριγωνικό καπέλο  και μαγικό …σκουφί  γυρίζουν τον τροχό της Ιστορίας σε βάση αρμονική

Advertisements

86 Σχόλια to “Γράμμα στον Τηλέμαχο”

 1. elzin Says:

  Στο ίδιο έργο θεατές

  Στο ίδιο έργο θεατές, χαμένης νύχτας εραστές
  Με μια κιθάρα στης Αθήνας τον εξώστη
  Από το σήμερα στο χτες, της απουσίας φοιτητές
  Με έναν ήχο στην ψυχή ναυαγοσώστη

  Ό,τι ακούω να ακούς, μέσα σε κόσμους μυστικούς
  Θ’ ανακαλύψεις μια πατρίδα ξεχασμένη
  Παραδομένη στους καιρούς και σε πελάτες πονηρούς
  Σε συμπληγάδες μια ζωή παγιδευμένη

  Στο ίδιο έργο θεατές, εσύ και εγώ τραγουδιστές
  Φανατικοί της πιο φευγάτης εξουσίας
  Οι ήχοι μας διαδηλωτές και τα στιχάκια εμπρηστές
  Αυτό το έργο είναι παιχνίδι φαντασίας

  Σενάριο χωρίς πλοκή, της ιστορίας εμπλοκή
  Αυτά τα χρόνια που χρεώθηκες να ζήσεις
  Με ποια τραγούδια να σωθείς, με ποιους δικούς σου να βρεθείς
  Και ποιάν αλήθεια τώρα πια να μαρτυρήσεις

  Θα βρούμε αλλιώτικους ρυθμούς στου τραγουδιού μας τους γκρεμούς
  Θα περπατήσουμε κι απόψε ακροβάτες
  Μέσα από λόγια και λυγμούς, της εποχής μας τους χρησμούς
  Θα ξεχωρίσουμε απ’ τις οφθαλμαπάτες

  Στο ίδιο έργο θεατές, εσύ και εγώ τραγουδιστές
  Φανατικοί της πιο φευγάτης εξουσίας
  Οι ήχοι μας διαδηλωτές και τα στιχάκια εμπρηστές
  Αυτό το έργο είναι παιχνίδι φαντασίας

  Στο ίδιο πάντα σκηνικό και στης ψυχής τον πανικό
  Απόψε πνίγομαι, χρειάζομαι αέρα
  Θέλω ν’ αρχίσω από ‘δω, αλλιώς τα πράγματα να δω
  Να πω στον κόσμο μια δική μου, μια δική μου «καλησπέρα»

 2. ΚΛΕΙΩ Says:

  Το φράγμα της αντίληψης έσπασε.
  Ο Κόσμος δεν θα είναι ίδιος από δω και πέρα
  Ενα τραγούδι από τους Τηλέμαχους όλου του κόσμου ,για μιά ζωή που δικαιούμαστε και ονειρευτήκαμε

  ΣΗΜΕΡΑ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ ,ΣΗΜΕΡΑ
  ΧΤΕΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ
  Τ΄ΑΥΡΙΟ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΟΥΝΑ
  ΣΗΜΕΡΑ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ
  ΗΡΘΕΣ ΠΛΑΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΚΕΣ
  ΕΦΥΓΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕΣ
  Η ΖΩΗ ΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ
  ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ

  ΣΗΜΕΡΑ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ
  ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΕ ΜΕΙΝΑΝΕ
  ΚΙ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ

 3. greenlion Says:

  καλησπέρα!
  Πριν τρία χρόνια ξυπνώντας στ όνειρο μου, βρήκα έξω απ την πόρτα μου μια ομάδα από λιονταράκια, ένα έτρεξε δίπλα μου το χάιδεψα και του είπα είσαι ερωτευμένο πήγαινε να συναντήσεις την αγαπημένη σου!
  Ένα χρόνο μετά, κάποια σχόλια σε κάποια ανάρτηση κάποιου, με θύμωσαν, αποφάσισα να τον κυνηγήσω όπου τον βρώ, τον βρήκα να σχολιάζει στους πολεμιστές και στην χώρα.
  Σύμπτωση; Η μήπως σχετίζεται η εδώ ομάδα με τα λιοντάρια του ονείρου μου;

 4. ΚΛΕΙΩ Says:

  Και απομείναμε βουβοι,σκεπτικοί,προβληματισμένοι.μέσα σε μία σιωπή διαπεραστική
  Εφθασες στον τελικό σου προορισμό,αλλά ξέρω ότι έχεις πολλή δουλειά ακόμη.
  Και εμείς έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.
  Ας σκουπήσουμε λοιπόν τα δάκρυα από τα μάτια μας και ας αναθεωρήσουμε την ζωή μας ,ας επανεξετάσουμε τις σκέψεις μας,τα γεγονότα που έχουμε ζήσει,τους ανθρώπους που έχουμε συναντήσει και μοιραστήκαμε μαζί τους κάποια συναισθήματα.
  Ας προσπαθήσουμε να δυναμώσουμε αυτή την μικρή φλόγα που άναψε μέσα μας,καίγοντας σ΄αυτήν όλη την ασχήμια που υπάρχει γύρω μας αλλά και μέσα μας.
  Ας παλέψουμε να γίνουμε ελεύθεροι,σπάζοντας τις αλυσίδες μας,αυτές που εν αγνοία μας ,μας βάλανε και αυτές που εμείς ίδιοι βάλαμε στον εαυτό μας φυλακίζοντας τον,και καταδικάζοντας τον στο τίποτε.
  Αλλωστε η αναζήτηση της αψογοσύνης είναι το μόνο που δικαιώνει το ανθρώπινο είδος.
  Ας αξιοποιήσουμε αυτό το έργο που παρακολουθήσαμε ,αυτό το αριστούργημα που είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε,διαβαζοντάς το ξανά και ξανά μέχρι να το κατανοήσουμε πλήρως.
  Για να έρθει πιο γρήγορα αυτή η μέρα ,που θα ξανασυνταντηθούμε πάλι όλοι μαζί και ακόμη πιο πολλοί,σε μία μεγάλη γιορτή.
  Γιατί μου αρέσουν πολύ τα τραγούδια,η μουσική,οι χοροί,
  Μου αρέσουν πολύ τα ανθισμένα λιβάδια και οι βουτιές στα γαλανά νερά του Ιονίου που πηγαίνω κάθε καλοκαίρι.

  Μας λείπει πολύ….
  Σου στέλνω ένα τραγούδι από μία υδροχοίστικη καρδιά,που την έμαθες να πετά,να ξεχωρίζει το ευτελές από το ουσιαστικό και να μην βολεύεται τώρα πια στο ποταπό.
  Σε ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά που έμαθα κοντά σου,.ολες αυτές τις πολύτιμες γνώσεις που θα τις διαφυλάξω σαν κειμήλιο.

 5. ΚΛΕΙΩ Says:

  Β Ρ Α Δ Υ Σ Α Β Β Α Τ Ο Υ Κ Α Ι

  Σ Υ Ε Ι Σ Α Ι Κ Α Π Ο Υ

  ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΛΕΣ

 6. ΚΛΕΙΩ Says:

  Ο Οδυσσέας,φθάνοντας στην Ιθάκη του,ακολουθώντας την συμβουλή της Αθηνάς παίρνει το τραχύ μονοπάτι,για να ανέβει στην κορυφή όπου θα συναντηθεί με τον πιστό του χοιροβοσκό.
  Το χοιροστάσιο ,η αυλή του είναι χωρισμένη σε 12 χοιρομάνδρες που η κάθε μιά χωρούσε 50 θηλυκούς χοίρους.Απέξω είναι τα 360 αρσενικά που τους φυλάνε 4 σκυλιά.Αυτά τα αρσενικά όλο και λιγόστευαν ,γιατί τα στέλνανε στους μνηστήρες.
  Οι χοίροι ήταν το σύμβολο της γονιμότητας και είχαν ιδιαίτερο ρόλο στα Ελευσίνια μυστήρια ,καθώς οι μυούμενοι έμπαιναν στην θάλασσα κρατώντας από ενα,το οποίο κατόπιν το θυσίαζαν.
  Η λέξη Εύμαιος θα πεί καλή γέννα ,οπότε αμέσως καταλαβαίνουμε ότι δεν ήταν τυχαίο το όνομα του πιστού χοιροβοσκού του Οδυσσέα.που βρίσκει κατάλυμα και τροφή σε αυτόν που αντιπροσωπεύει την γονιμοποιό ενέργεια,αλλά που είναι ωστόσο ο υπηρέτης του
  Απο δώ πρέπει να αντλήσει ενέργεια για να συνεχίσει.
  Τα αρσενικά που είναι 360 έιναι ένας πλήρης κύκλος 360 μοίρες και οι 4 σκύλοι που είναι οι φύλακες είναι τα τέσσερα σημεία που σχετίζονται με τον κύκλο,σχηματίζοντας ισοσκελή σταυρό μεταξύ τους.
  Αυτός ο σταυρός σχετίζεται με την ισορροπία των 4 στοιχείων ΓΗ, ΦΩΤΙΑ,ΝΕΡΟ,ΑΕΡΑΣ,και με τα 4 σημεία του ορίζοντα και όλα αυτά που αντιπροσωπεύουν,όπως επίσης και με τις αντίσοιχες ποιότητες του ζωδιακού κύκλου.
  Μέσα στο μανδρί είναι τα θηλυκά , η θηλυκή παθητική αρχή, και εξω είναι τα αρσενικά,η αρσενική ενεργητική αρχή.Ολη αυτή η εικόνα λοιπόν μας υπενθυμίζει τον χρόνο με τους 12 μήνες και τις 4 εποχές του.Οταν έφθασε ο Οδυσσέας στην Ιθάκη τα αρσενικά ήταν ακριβώς 360,που σημαίνει ότι είχε έρθει η κατάλληλη ώρα ,ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να δράσει.Δεν έλειπε πια ούτε περίσσευε κανένα στοιχείο μέσα και έξω από τον κύκλο.
  Τα αρσενικά που λείπουν και τα φάγανε οι μνηστήρες είναι ο χρόνος που πέρασε ,που καταναλώθηκε.Είναι όμως αυτός ο χρόνος αυταπάτη γιατί ο κύκλος δεν ξεπερνά τις 360 μοίρες Ο Ομηρος είναι μεγάλος μάγος
  Ο Οδυσσέας δεν αποκαλύπτεται αμέσως στον Εύμαιο ,θέλει να τον δοκιμάσει να δεί τις προθέσεις του και το ίδιο κάνει με όλους όσους συναντά.
  Ουσιαστικά ο ίδιος είναι ο φύλακας των σκέψεων του και πρέπει να αγρυπνά ,γιατί είμαστε υπέυθυνοι όχι μόνο για τις πράξεις μας αλλά και για τις σκέψεις μας.Σε αυτό το επίπεδο ασκούμε την θέλησή μας,γιατί η δράση μας είναι αποτέλεσμα των σκέψεων μας,εξαρτάται από την ποιότητα και τις ερμηνείες που δίνουμε.

 7. ΚΛΕΙΩ Says:

  ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
  ΟΤηλέμαχος δεν γνώρισε τον πατέρα του και δεν έχει καμμία ανάμνηση από αυτόν, αφού όταν γεννήθηκε αυτός έφυγε.Ουσιαστικά του είναι άγνωστος και τον γνωρίζει μόνο από τις διηγήσεις των άλλων.Μεγαλώνει χωρίς το ανδρικό πρότυπο.Ο Ομηρος δεν αναφέρει τα συναισθήματα των προσώπων,αφήνει εμάς να τα νοιώσουμε και να ταυτιστούμε με αυτά.
  Ο Τηλεμαχος ένοιωθε μόνος είχε μία εφηβεία μελαγχολική,κλεισμένος στον εαυτό του,ντροπαλός και ευγενικός.Δεν μόιραζόταν τους φόβους του και τις ανησυχίες του με κανένα.Με την Πηνελόπη η σχέση τους ήταν αποστασιοποιημένη.Η μητέρα του ανησυχούσε γι΄αυτόν αλλά δεν έχουμε σημάδια ότι τον βοηθούσε ψυχολογικά.Την έλλειψη του Οδυσσέα την συμπλήρωνε η Θεά Αθηνά,που είχε ανδρικές ιδιότητες και αρετές,σε συνδυασμό με την λεπτότητα .Τον στήριζε και τον εκπαίδευε
  Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι ρημαγμένο,οι μνηστήρες αλωνίζανε και λεηλατούσαν τον κόσμο του πατέρα του,και αυτός ανήμπορος και φοβισμένος προσπαθούσε να βρεί διέξοδο στην οργή του αλλά και στα ερωτημάτα του.Κάθε συναλλαγή με τους μνηστήρες τον πονούσε βαθειά μέσα του,τον τσάκιζε.του τρυπούσε τον μυαλό και την καρδιά του.
  Με το πνεύμα της περιπέτειας που κληρονόμησε από τον Πατέρα του έφυγε από το σπίτι που γεννήθηκε,μόλις ενηλικιώθηκε,και περιπλανήθηκε σε άλλα μέρη ,άγνωστα γι΄αυτόν,ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρεί τις λύσεις και τις απαντήσεις,με μόνο βοηθό Την Αθηνά, και οδηγό την λαχτάρα της ψυχής του να μάθει για την τύχη του πατέρα του.
  Πάντα όμως φώλιαζε μέσα του ο φόβος η έμφυτη ντροπαλοσύνη και σεμνότητα που είχε.Οι μνηστήρες ήταν παντού γύρω του και του στήνανε ενέδρες για να τον σκοτώσουν.Δεν τα κατάφεραν όμως,μόνο κάποιες πληγές που με τον χρόνο απαλύνθηκαν.
  Ξαναγυρνώντας στην Ιθάκη ο Οδυσσέας ήταν ήδη εκεί.Δεν τον αναγνώρισε αμέσως ήταν πολύ καχύποπτος μετά από όλα αυτά που πέρασε.Παρόλα αυτά δεν θέλει αποδείξεις όπως οι άλλοι,ούτε σημάδια
  Η συνάντηση πατέρα και γυιου είναι συγκλονιστική.Πέφτει ο ένας στην αγκαλιά του άλλου,Κλαίνε με αναφιλητά.Στο διάστημα αυτών των είκοσι χρόνων είχαν πνίξει μέσα στην ψυχή τους τόσα δάκρυα,χαμένοι ο ένας από τον αλλον.Ουσιαστικά αυτή η απόσταση που τους χώριζε δεν ήταν χωρική αλλά διαστατική.Μαζί καταστρώνουν το σχέδιο για να εξοντώσουν τους μνηστήρες.Ο Οδυσσέας εμψυχώνει τον Τηλέμαχο,και αυτός πια με αφοσίωση και θάρρος στέκεται δίπλα του επάξια.
  Ο τρόπος που γίνεται μία ερώτηση εμπεριέχει και την απάντηση που θέλουμε να πάρουμε.Το σημείο εκκίνησης είναι η ερώτηση και εκεί θα βρούμε και την απάντηση.Μόνο που για να βρούμε αυτό που ζητάμε πρέπει να πάρουμε μία απόσταση από τα πράγματα,ετσι ώστε όταν επιστρέψουμε να τα δούμε από μία άλλη οπτική γωνία , πιο ξεκάθαρα και ολοκληρωμένα.
  Καλημέρα

 8. ο νοών...νοείτω Says:

  Τι ανόητος που είμαι τελικά.
  Πως περίμενα να προχωρήσω εμπρός, ενόσω απομακρυνόμουνα από την πηγή;
  Τι χρωματιστές κορδέλες έμπλεξαν μεταξύ τους και έκρυψαν την όραση;
  Ποια τρισδιάστατη παρουσίαση θόλωσε την κρίση μου;
  Ποια θέα με έκανε να ξεχάσω τα χάρτινα φτερά μου;
  Ποια σειρήνα με μάγεψε;
  Που είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ;

  Θσ πάρω σβάρνα μια βραδυά
  όλες τις συνοικίες
  Δεν θέλω πολυτέλειες
  και πολυκατοικίες

  http://www.youtube.com/watch?v=PsEwYpswM3c
  http://www.youtube.com/watch?v=o41bMo0eMjI

 9. Ανώνυμος Says:

  σε περιμενω

  Στίχοι: Υπόγεια Ρεύματα
  Μουσική: Υπόγεια Ρεύματα
  Πρώτη εκτέλεση: Υπόγεια Ρεύματα

  Σε περιμένω σαν την καινούργια μου αρχή
  που ‘χει αργήσει να ‘ρθει, σαν τη σιωπή
  που κυκλώνει κάθε κραυγή που είναι τέλος κι αρχή
  και ας πετά μ’ ένα όνειρο, περιμένω είμαι πάντα εδώ.

  Σε περιμένω όπως το κύμα η ακτή σαν καινούργια ζωή,
  καινούργια ρούχα για μιαν αλήθεια γυμνή,
  ποιος τολμάει να το πει κι ας πετά μ’ ένα όνειρο
  περιμένω, είμαι πάντα εδώ.

  Σε περιμένω σαν την καινούργια μου αρχή,
  σε περιμένω όπως το κύμα η ακτή
  κι ας πετά μ’ ένα όνειρο περιμένω, είμαι πάντα εδώ.

 10. Ωμεγαδινη Says:

 11. Ωμεγαδινη Says:

 12. Φήμιος Says:

  Τα σώματα των μνηστήρων σχημάτιζαν ένα χαλί από σάρκες αίμα, σπλάχνα και σκόνη. Έξω από την αίθουσα του ανακτόρου του Οδυσσέα, στην αυλή, αιωρούνταν στον άνεμο, κρεμασμένες, οι δώδεκα άπιστες θεραπαινίδες. Τα υπόλοιπα ήταν ακίνητα, εκτός από τα σαγόνια των σκύλων, που διεκδικούσαν τους όρχεις και το πέος του Μελάνθιου…

  …Η αίθουσα ήταν άδεια και μύριζε θειάφι. Με το θειάφι και τη φωτιά προσπάθησαν να καλύψουν τη μυρουδιά από τις πληγωμένες σάρκες. Βρέθηκαν καθισμένοι ο ένας απέναντι στον άλλον, κοντά στη φωτιά, Ο Οδυσσέας για μια ακόμη φορά είχε τα μάτια του χαμηλωμένα. Το βλέμμα της Πηνελόπης κυλούσε πάνω του και τον εξέταζε επισταμένα. Σ’ εκείνες τις στιγμές βουβής έντασης η αγάπη και το μίσος που ένοιωθαν ήταν πρωτόγνωρα. Ηταν δύο «καρδιές από σίδερο», δυο πλάσματα αμπαρωμένα στο πνεύμα, που χρησιμοποιούσαν τη δύναμη και την ομορφιά σαν περιστασιακά όπλα, αλλά επέστρεφαν αμέσως στην αόρατη ακρόπολη τους. Μοναχικοί από μακρά συνήθεια, αποστρέφονταν την αναγνώριση κάποιου με τον οποίο θα μοιράζονταν τους μονολόγους τους. Περίφρων, εχέφρων είναι η Πηνελόπη• πολύμητις είναι ο Οδυσσέας: λέξεις που υπαινίσσονται ότι, και για τους δύο, τα πρωτεία είναι του πνεύματος, ύφανση του προσεκτικού ελέγχου για την Πηνελόπη, της συνεχούς και πολύμορφης επινοητικότητας για τον Οδυσσέα. Η συνενοχή τους, πριν από σαρκική, εντοπιζόταν στην ευφυία. Μόνο που η ευφυία είναι απομονωμένη και δύσπιστη• έτσι, πριν ακόμη αναγνωριστούν, συγκρούστηκαν.

  Ο Τηλέμαχος, ο γιος τους, δεν μπορούσε να τα καταλάβει όλα αυτά. Αγανακτούσε με την ψυχρότητα της μητέρας του. Η Πηνελόπη απάντησε ότι θα μπορούσε ν’ αναγνωρίσει τον Οδυσσέα μόνον από κείνα τα «σημάδια άγνωστα σε όλους τους άλλους». Τότε ο Οδυσσέας χαμογέλασε. Ναι, και η Πηνελόπη ήθελε «να τον υποβάλει σε δοκιμασία». Αυτή ήταν στην ουσία η σταθερή συντεταγμένη της ζωής του. Και η Αθηνά, η θεά που τον προστάτευε, είχε επιτρέψει στους μνηστήρες να τον προσβάλουν, για να «κατέβη ο πόνος ακόμα πιο βαθύτερα στου Οδυσσέα τα σπλάχνα»**. Και μέχρι την τελευταία στιγμή είχε θελήσει να «υποβάλει σε δοκιμασία τη δύναμη και το θάρρος του», όταν η μάχη εναντίον των μνηστήρων είχε αρχίσει και η θεά, με μορφή χελιδονιού, θαύμαζε από κάποιο δοκάρι το θέαμα της σφαγής. Η εύνοια και η εγκατάλειψη σχημάτιζαν μια συνεχή γραμμή από αιχμές και κοιλότητες, όπου ο δεσμός ήταν δεδομένος μόνο από την ικανότητα του Οδυσσέα να υπομένει το καλό και το κακό. Κάθε καλό και κάθε κακό είναι μια δοκιμασία η κυριαρχία του πνεύματος εντοπίζεται στο να τα αναγνωρίσει, να τα αντιμετωπίσει με αυτή τους την ιδιότητα, να τα διασχίσει με τη μυστικά αδιάφορη περιέργεια του ταξιδευτή.

  …από τις σκέψεις ενός συβότη Χοιροβοσκού στην καλύβα του…

 13. greenlion Says:

 14. Φήμιος Says:

  Πότε θα κάνει ξαστεριά;
  Πότε… θα κάνει ξαστεριά για την Ελλάδα και τα παιδιά της;
  Πότε θα ξημερώσει;

  Πότε θα κάμει ξαστεριά,
  πότε θα φλεβαρίσει,

  να πάρω το ντουφέκι μου,
  την έμορφη πατρόνα,

  να κατεβώ στον Ομαλό,
  και στης Γης των Δελφών τον ομφαλό;

 15. greenlion Says:

  τα όνειρα στηρίζοντας τα εκδηλώνονται
  κι ότι έγινε, γίνεται ξανά!

 16. ο νοών...νοείτω Says:

  Φωτιά και Ανάσταση!
  Δεν ξέρω αν στό ‘πα σ΄ αγαπώ!

 17. greenlion Says:

 18. ΚΛΕΙΩ Says:

  Καλημέρα στην πιο ωραία παράσταση!
  Και εγώ Λουί Λεόν Μάϊκλ είμαι και αισθάνομαι!
  Γωνιά γωνιά σε καρτερώ γωνιά γωνιά σε ψάχνω… ψάχνω να βρω τα μάτια σου ψάχνω το βλέμμα σου
  ΚΛΕΙΩ ΛΟΥΙ ΜΑΙΚΛ ΛΕΟΝ

 19. greenlion Says:

  ήσουν εδώ μόνο για την παράσταση;
  και μεις που σ αποζητούμε;
  θα ρθεις με την αυγή κι ήλιος να ανατείλεις;

 20. ΚΛΕΙΩ Says:

  Και τραγουδούσε ο φημισμένος αοιδός, Φήμιος, και όλοι καθισμένοι τον ακούν, στο παλάτι της Ιθάκης. Των Αχαιών τον νόστο τραγουδούσε, πικρόν όπως τον όρισε τον γυρισμό τους απ’ την Τροία η Αθηνά Παλλάδα. Τότε από το υπερώο ψηλά συνάκουσε το θείο τραγούδι και την άγγιξε, του Ικάριου η κόρη, η Πηνελόπη, σκεφτική και φρόνιμη, από την κάμαρη της κατεβαίνει την ψηλή του σκάλα. Δεν ήταν μόνη, την συνόδευαν οι δύο της βάγιες.
  Και όταν κοντά με τους μνηστήρες βρέθηκε, η θεία γυναίκα, στήθηκε στην κολόνα, εκείνη που κρατεί στερεή τη στέγη, την αστραφτερή μαντίλα της τραβώντας γύρω στα μάγουλα της, σκεπάζοντας το πρόσωπό της.
  Κι ενώ πιστές οι ακόλουθες της , δεξιά και αριστερά ,της παραστέκουν, εκείνη δακρυσμένη μίλησε στον αοιδό.
  ΄΄ Φήμιε, το ξέρεις πως μπορείς να θέλγεις τους θνητούς και μ’ άλλα κατορθώματα μεγάλα, ανθρώπων και θεών, των αοιδών τα γνώριμα τραγούδια.
  Ένα απ’ αυτά παρακαθήμενος τραγούδησε, κι αυτοί ας πίνουν το κρασί τους σιωπηλοί. Ετούτο μόνο το τραγούδι μην συνεχίσεις, θλιβερό κι αβάσταχτο σπαράζει την καρδιά μου μες στα στήθη, αφότου με κατοίκησε πένθος μεγάλο και αλησμόνητο.
  Τέτοιο το πρόσωπο που εγώ ποθώ, και συνεχώς τη μνήμη μου πληγώνει η μορφή του ανδρός μου, με δόξα απέραντη, απλωμένη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
  Εδώ παρέβηκε ο Τηλέμαχος ,παροτρύνοντας την να αποσυρθεί στην κάμαρη της .
  Μητέρα μου, πως θέλεις να αρνηθείς στον τιμημένο μας αοιδό χαρά να δίνει με ότι βάζει ο νους του. Αυτός δεν φταίει. Δεν πρέπει η αγανάκτηση σε αυτόν να πέφτει που ψάλλει την κακή μοίρα των Αχαιών. Ξέρεις , οι άνθρωποι τιμούν και προτιμούν εκείνο το τραγούδι που τους φαντάζει, ακούγοντας, το τελευταίο. .Κάνε κουράγιο, θάρρος λοιπόν χρειάζεται και ας αντέξει η ψυχή να τ’ ακούσεις.
  Μόνο ο Οδυσσέας δεν έχασε του γυρισμού την μέρα, χαθήκανε και πολλοί άλλοι γενναίοι άνδρες.’’
  Σκεπτική η Πηνελόπη ακολούθησε την παρότρυνση του γιού της και αποτραβήχτηκε. .
  Εκεί έστησε θρήνο για τον Οδυσσέα, το ακριβό της ταίρι, ωσότου η Αθηνά τα μάτια λάμποντας, κλείνει τα βλέφαρα της σταλάζοντας ύπνο γλυκό.

  Ραψωδία Α325-360

 21. Φήμιος Says:

  Που είναι η πατρίδα;
  Ποια είναι η πατρίδα;
  Μην είναι οι κάμποι οι ραχούλες ή τα ψηλά βουνά;
  Οι πέτρες τα βράχια … το φως και τα ορμητικά νερά;
  Πως φτιάχνονται τα όνειρα;
  Σε ποια καλύβια;
  Και από τι υλικό και με ποια καρδιά;
  Μπαλαμός!

  … στο πάρτυ της ζωής σου!

  Δεν έχω τόπο, δεν έχω ελπίδα,
  δε θα με χάσει καμιά πατρίδα
  και με τα χέρια μου και την καρδιά μου
  φτιάχνω τσαντίρια στα όνειρά μου

 22. greenlion Says:

  Τι είναι η Πατρίδα ρωτά ο Φήμιος Δίας, ίσως μαζί του και η Φημία Αθηνά, αφού εμείς δεν ρωτάμε πιά τα Μαντεία μας, αλλά μπορεί και να μας εκπαιδεύει…δοκιμάζοντας μας, μέσω των απαντήσεων, για το άνοιγμα των Μαντείων…
  Είναι τα Σύμβολα της, οι Ναοί της, η Γλώσσα της, τα Ήθη, τα Έθιμα της, οι Χοροί, τα Τραγούδια της…….
  Της Ελλάδας που είναι; Έχουμε Πατρίδα; Μήπως αφού γκρεμίσαν την Δική μας, μας φόρεσαν μια ξένη κουρελού, για πατρίδα; Τι άλλο να ΣΗΜΑΊΝΕΙ με το τραγούδι που ακολουθούσε την ερώτηση του; Όμως ο Πόθος της Ελληνικής Καρδιάς μας ΑΠΑΝΤΆ

 23. Τοξοβόλος Says:

  Οι προκλήσεις γίνονται πάντα για τους εξής λόγους:
  Για να διαπιστώσεις την δύναμη, τις δυνάμεις της, την αντίδραση, την ετοιμότητα, τον τρόπο και τον χειρισμό της κατάστασης της άλλης πλευράς.
  Για να στρέψεις την προσοχή του εκεί που θέλεις και να περάσεις μια άλλη γραμμή κάτω από την μύτη του άλλου.
  Για να δοκιμάσεις φίλους συμμάχους και εχθρούς και να δεις την πραγματική τους θέση και στάση και τις βαθύτερες σκέψεις τους.
  Για να ασχοληθεί ο άλλος μαζί σου και να σε τροφοδοτήσει με τον ενδιαφέρον του, ασχολούμενος μαζί σου.
  Οι χλευασμοί και οι ύβρεις, αν συμπεριλαμβάνονται,
  είναι για ενεργοποιήσουν την υπεράσπιση του εγώ και του εγωισμού και να σε εγκλωβίσουν εκεί μέσα ακινητοποιώντας σε.
  Για να αυξήσουν πεσμένες πωλήσεις σε ξεφτισμένα περιοδικά …
  και φυσικά αν δεν παίρνεις τα χάπια που σου έδωσε ο γιατρός
  κάθε πρωί. Η δε έλλειψη αρμονικής ερωτικής ζωής,
  συντελεί στην συρροή προκλήσεων,
  εκτός ότι βλάπτει σοβαρά την υγεία…. εκδοτών;)

  Τακτική αντιμετώπισης:
  Εξετάζεις το κίνητρο.
  Την πρόθεση.
  Το κέντρο εκπομπής… της πρόκλησης.
  Την προσοχή.
  Δεν πέφτεις και δεν ξεπέφτεις σε χαμηλό επίπεδο αισθητικής και ενέργειας.
  Διατηρείς την αυτοπεποίθεση, την ψυχραιμία, το χιούμορ
  χωρίς να υπερασπίσεις τον εγωισμό
  αλλά….προστατεύοντας τα αυτονόητα.
  Δεν φανερώνεις όλες σου τις δυνάμεις και τις δυνατότητες.
  Δεν ασχολείσαι περισσότερο απ όσο είναι απαραίτητο.

  Από την τέχνη και την στρατηγική ενός πολέμου άμεσου και έμμεσου…
  απάντηση σε προκλήσεις φίλων και εχθρών!
  Οδηγίες προς τους Τηλέμαχους …για το χειρισμό του Τόξου!

  Επιλέγεις πως αν θα απαντήσεις και πως θα επιτεθείς
  Τηλέμαχε,
  σε κάθε πρόκληση και αντιπαράθεση!

 24. Ανώνυμος Says:

  ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΖΩ
  —————-
  ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΖΩ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ
  ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ
  ΕΓΙΝΑΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

  ΣΕ ΩΡΕΣ ΠΟΥ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΟΝΤΑΝ
  ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΚΑΝΕ
  ΜΑΘΕΝΑ ΜΑΚΡΥΑ ΣΟΥ ΝΑ ΖΩ

  ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ
  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΝΑΩ
  ΑΠΟ ΤΟ ΘΛΙΜΜΕΝΟ ΣΟΥ ΒΛΕΜΜΑ
  ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΚΟΙΤΑΖΕΣ
  ΠΩΣ ΗΘΕΛΕΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΝΑ ΠΩ

  ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ
  ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΝΑ ΠΗΣ

  ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΟΥΝ
  ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΣΑΝ
  ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΝ
  ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ

  ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ
  ΟΤΙ ΕΠΝΙΓΕ
  ΟΤΙ ΤΥΛΙΓΕ
  ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΘΟΥΝ

  ΝΑ ΣΤΡΩΘΟΥΝ ΣΕ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
  ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΑΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ
  ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΝΗΜΗΣ
  ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
  ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ
  ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΝ ΔΥΝΗ

  ΔΙΑΠΕΡΝΟΥΣΑ ΟΥΡΑΝΟ
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΧΙΟΝΙ
  ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΙΣΩ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
  ΠΟΥ ΞΕΝΥΧΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ
  ΜΙΑΣ ΥΓΡΗΣ ΟΛΟΝΥΚΤΙΑΣ

  ΣΤΗΝ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΑΡΝΗΣΗΣ

  ΝΑ ΠΝΙΓΩ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
  ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ
  ΛΥΓΜΟΥΣ ΜΟΥ
  ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΛΩΘΗΚΕ
  ΠΥΡΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΤΩΣΕΙΣ
  ΠΛΗΓΩΜΕΝΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
  ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ
  ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ
  ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΧΟΡΕΥΑΝ
  ΣΕΝΑ ΤΑΓΚΟ
  ΜΕ ΑΝΑΡΧΟΥΣ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

  ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΖΩ

  ΠΟΙΗΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΡΕΖΟΥ

  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΖΙΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ

  ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΟΜΗΡΟΣ

 25. ΚΛΕΙΩ Says:

  Σας περιμενουμε και να μας ξυπνησετε στις τρεις τα χαραματα

 26. greenlion Says:

  Η ελιά έχει ένα…μυστικό
  δεν δίνει κάθε χρονιά την ίδια ποσότητα..καρπού!

 27. ΚΛΕΙΩ Says:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑ!!!!!
  Ενα τραγουδι για μία ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΣ
  Καλό μήνα.!!!

 28. ΚΛΕΙΩ Says:

  Ζωγράφισες μία θάλασσα στου κήπου σου την άκρη
  και όσα ταξίδια χάλασες τα πότισες με δάκρυ
  Ενα κατάρτι φύτρωσε ΑΝΟΙΞΗ ΜΑΗ ΜΗΝΑ
  και έγινε ο ΕΡΩΤΑΣ πανί για το κατάρτι
  και ο πόθος σου ένα νησί στου ονείρου της την άκρη.

  ..Εφυγες για μία ΙΘΑΚΗ μακρυνή
  που χρόνια περιμένει
  του πόθου σου να δεί πανί
  σε θάλασσα αφρισμένη……

 29. Φήμιος Says:

  Κάποιο δειλινό μενεξεδένιο
  σε ένα παγκάκι ενός ονείρου
  θάρθεις να με βρείς… μαγικό
  σαν Άνοιξη θα ρθείς
  κάποιο δειλινό τριανταφυλένιο!

  Κάποιο δειλινό σαν κόκκινο τριαντάφυλλο
  κάποιο δειλινό μενεξεδένιο.

  Θα ‘ρθεις να με βρείς
  σαν όνειρο,σαν ʼνοιξη
  θα ‘ρθεις να με βρείς,
  σε περιμένω.

  Η ζωή είναι μικρή,
  έλα αγάπη μου
  και φεύγεις το πρωί.
  Ηζωή είναι μικρή,
  σαν τριαντάφυλλο
  που αργοφυλλοροεί.

  Κάποτε θα ‘ρθείς σαν όνειρο,
  σαν άνοιξη
  κάποτε θα ‘ρθεις
  σε περιμένω.
  Κάποιο δειλινό σαν κόκκινο τριαντάφυλλο
  κάποιο δειλινό μενεξεδένιο.

 30. ΚΛΕΙΩ Says:

  Ας είναι το όνειρο να βγεί
  στον ουρανό σεργιάνι
  να το ζηλέψει ο καημός
  πόνος να μην το φθάνει

  κι αν θαβρει την αγάπη σου παρέα να της κάνει
  μεχρι να ρθει το μενεξεδένιο δειλινο
  αυτή την Ανοιξη που καταφθάνει…..

 31. Φήμιος Says:

  Ταξίδι στο όνειρο!
  Πού πας του ονείρου ταξιδιώτη;

  στερνή αγάπη μου και πρώτη,
  από το χρόνο τον προδότη
  ποτέ δε γλίτωσε κανείς.

  Ο ταξιδιώτης του ονείρου!

  ΕΔΩ σ’ αυτό το παραθύρι
  κοντά μου κάποτε είχες γείρει
  κι από του ήλιου το ποτήρι
  να πιούμε μου ‘λεγες το φως.

  Σκοτάδι τώρα πέφτει μπρος μου
  ΜΕΤΡΩ την ερημιά του κόσμου
  κι εσύ που ήσουν αδερφός μου
  λυγμός απόμεινες κρυφός.

  Πού πας του ΟΝΕΙΡΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ
  στερνή αγάπη μου και πρώτη,
  από το χρόνο τον προδότη
  ποτέ δε γλίτωσε κανείς.

  Πού πας ΠΟΥΛΙ κατατρεγμένο
  πού πας κυνηγημένο τρένο,
  σε ποιο ΣΤΑΘΜΟ να περιμένω
  μπροστά μου πάλι να ΦΑΝΕΙΣ;

 32. greenlion Says:

  Που είσαι Οδυσσέα;
  Που είσαι απλωμένη συνείδηση του ΈΛΛΗΝΑ, από αποικία σε αποικία, από νησί σε νησί κυνηγάς την ΦΗΜΗ σου κι έτσι το κέντρο σου κατέρευσε κι ήρθαν ξένοι και λιμαίνονται την χώρα σου
  Δεν υπάρχεις πιά; Το κατόρθωσες να γίνεις ο ΚΑΝΕΝΑΣ, γυρεύοντας να γίνεις τα ΠΆΝΤΑ;

 33. ΚΛΕΙΩ Says:

  Δεν νομίζω ότι διεκδικούν το αλάθητο ούτε κυκλοφορούν με φωτοστέφανο ώστε να θαμπωθούμε από την λάμψη.
  Είναι ανώφελο να στεκόμαστε από πάνω τους αδέκαστοι κριτές.
  Η ανάληψη ευθυνών πρέπει να παρθεί από όλους μας,μικρούς και μεγάλους,σοφούς και μη,αλλά χωρίς μεμψιμοιρία.

 34. Ανώνυμος Says:

  —ΜΑΡΑΜΠΟΥ— ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ
  ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ GREENLION
  ΟΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΗ
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
  ΜΕ ΑΓΑΠΗ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

 35. ΚΛΕΙΩ Says:

  Ο δρόμος είναι σκοτεινός μέχρι να την ανταμώσεις.
  Απλωσε το χερι σου μόλις ξεπροβάλλει.
  Και μην ξεχάσεις στρώσε το στρώμα σου για δυό
  για σένα και για κείνη
  ν΄αγαπηθείτε απ΄΄ την αρχή
  ναναι όλα αναστημένα!!!

 36. ΚΛΕΙΩ Says:

  Κάνε το δάκρυ σου χαρά Πηνελόπη
  και τον καυμό σου του γυαλού μαργαριτάρι
  τώρα που πάλι λαχταρά
  ν΄ανοίξει το όνειρο τα πρώτα του φτερά.

  Στου γυρισμού την αμμουδιά,

  ξέρω,έχεις φυλάξει το παλιό σας το φεγγάρι
  να του το χαρίσεις μια βραδυά
  σαν θα φανεί μέσα απο των άστρων τα κλαδιά

  Τον καρτερείς τόσο καιρό
  ναρθεί και πάλι στην παλιά πηγή
  τον καρτερείς γλυκό νερό

  Σκούπισε τα δάκρυά σου
  και κρατήσου όρθια,μην λυγίσεις τώρα
  που το όνειρο θα ανοίξει τα φτερά του.

 37. Ανώνυμος Says:

  NIKOS XILOURIS – EVALE O THEOS SHMADI –
  ΕΒΑΛΕ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΣΗΜΑΔΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.
  Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΟΜΗΡΟΣ

 38. Φήμιος Says:

  Σ αγαπώ γιατί είσαι ωραία!

  Λέει ένα πολεμιστής
  που αγαπάει την αγάπη του
  μαζί και τον κόσμο και την ζωή
  και κρατά όλα τα όπλα του δόρυ, ασπίδα, αιγίδα, περικεφαλαία, κεραυνούς, το τόξο,
  πάνοπλος και αρματωμένος…και ερωτευμένος…

  Σ’ αγαπώ
  σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία
  σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία
  σ’ αγαπώ γιατί είσαι εσύ

  Αγαπώ
  αγαπώ κι όλο τον κόσμο
  αγαπώ κι όλο τον κόσμο
  γιατί ζεις κι εσύ μαζί

  Το παρα
  το παράθυρο κλεισμένο
  το παράθυρο κλεισμένο
  το παράθυρο κλειστό

  Άνοιξε
  άνοιξε το ένα φύλλο
  άνοιξε το ένα φύλλο
  την εικόνα σου να δω

 39. ΚΛΕΙΩ Says:

  Καβάλα στο Δελφίνι το κόσμον γύρισες
  σούπαν να την ξεχάσεις μα την αποθύμισες

  Οπου και να γυρνούσες ερχόταν πίσω σου
  λαβωματιά στο στήθος το πελαγίσιο σου
  πελαγίσιο σου

  Δελφίνι δελφινάκι ΄πάτε πιο γρήγορα
  να δείς τα μελιστά της τα ματοτσίνορα
  τα ματοτσίνορα.

 40. Φήμιος Says:

  Πως περάσαν τόσο άδεια Καλακαίρια χωρίς εσένα;
  Πως φύγαν από τα χέρια μου χωρίς την δροσιά της αγάπης σου;
  Πως περάσαν τόσες κρύες παγωμένες νύχτες του Χειμώνα
  χωρίς την θαλπωρή της αγκαλιάς του έρωτα σου;
  ΠΩΣ;;;
  Θέλω να βρεθώ κοντά σου μαζί σου
  τώρα ξέρω τι ζητούσα και αναζητούσα
  σε πελάγη μακρινά και αφιλόξενα γνωστά και άγνωστα νησιά!
  ΕΣΕΝΑ!
  Πέρασα τόσα για να σε βρω…
  Πέρασα τόσα καλοκαίρια μοναχικά για να βρω εσένα!
  Πέρασες τόσες βροχές για να ‘ρθεις σε ‘μενα
  φέρνοντας χούφτες με φως να νιφτώ
  Πέρασα τόσες ζωές για να βρω εσένα
  μεσ’ τη ζεστή σου αγκαλιά να κρυφτώ.

  Τόσα καλοκαίρια
  μου ‘χαν φύγει από τα χέρια
  τόσα καλοκαίρια που δεν σ’ αγαπούσα
  ρώταγα τι φταίει
  για το στόμα μου που καίει
  τώρα ξέρω πως τα χείλια σου ζητούσα.

  Άπλωσες τα χέρια
  και γυρνούν τα καλοκαίρια
  και με φέρνουν να βρεθώ κοντά σου
  σε θέλω, σε θέλω, σ’ αγαπώ

 41. ΚΛΕΙΩ Says:

  Από κάμπους και βουνά
  από λίμνες και δάση
  βάδισες για να την βρείς
  η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΓΕΡΑΣΕΙ
  να την βρείς και να μην την ξαναχάσεις
  να σ΄αλλάξεις και να της μοιάσεις
  ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙΣ

  Ει.. Ει..
  ΤΑΞΙΔΙ έκανες για να την βρείς
  φωνάζεις να σε ακούσει

  Από δρόμους σκοτεινούς και από σοκάκια ξεχασμένα
  πέρασες για να την βρείς
  μα τα χέρια σου δεμένα είχες
  είχες την καρδιά στο στόμα
  και τα πόδια σου στο χώμα.
  ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ!!!!!
  Από χώρες μακρυνές και από πόλεις στοιχειωμένες
  από ωκεανό βαθύ
  από φυλακές κλεισμένες
  Είχες την αυγή σημάδι
  όταν έπεφτε το βράδυ
  και όλα αυτά για ένα χάδι της

  ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΛΥΣ ΚΑΙΡΟΣ
  κι΄έχεις αρχίσει να ΄΄φοβάσαι΄΄
  τόσα δάση και βουνά
  και ακόμη μοναχός κοιμάσαι

  Και έτσι στο λιμάνι δένεις
  με το φώς σου αναμμένο

  ….Και όμως είναι εκεί και σε περιμένει….

  Ει… Ει..
  ΤΑΞΙΔΙ για να την βρείς
  φώναξε για να σ΄ακούσει

  ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!!!!!!!!

 42. ο νοών...νοείτω Says:

 43. greenlion Says:

  Θα σου φανερωθώ
  ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΓΙΚΟ
  όνειρο Ελληνικό, όνειρο γιορτινό!

 44. greenlion Says:

  Λαμπερές στιγμές
  τα λάθη μας θα λάμψουν σε μια στιγμή
  και θα φανερωθούν άλλες εποχές
  Το ρυθμό δώσε μου μαζί σου να χορέψω…

 45. Ανώνυμος Says:

  —ΘΑΛΑΣΣΑ– ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
  ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΡΥΘΜΟ
  ΑΜΑ ΠΙΑ …ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ…ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ…
  ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ
  ΜΕ ΣΥΓΧΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΛΩΣΑΤΕ
  ΑΝΤΕ ΓΙΑ…ΦΙΛΙΑ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

 46. greenlion Says:

  Τι γλώσσα του μιλούν αυτοί που δεν το θέλουνε ο ήλιος ν ανατείλει;
  την χιλιομπερδεμένη και την κρυσταλωμένη…

 47. Φήμιος Says:

  Την γλώσσα που μιλούν οι Αετοί
  στο hotel california …..σε άπταιστα Ελληνικά;)

  Σε μια έρημη, σκοτεινή εθνική οδό, ψυχρός αέρας στα μαλλιά μου
  ‘Υπάρχουν πολλά δωμάτια στο ξενοδοχείο Καλιφόρνια’
  ‘Οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου’
  ‘Μπορείτε να το βρείτε εδώ’
  ‘Είμαστε προγραμματισμένοι να φιλοξενούμε
  ‘Μπορείς να αναχωρήσεις όποια ώρα σου αρέσει, αλλά δεν μπορείς ποτέ να φύγεις’
  Καλωσορίσατε στο ξενοδοχείο Καλιφόρνια
  …. τα Μεγάλα secret Δείπνα σε dirty παλάτια!

  On a dark desert highway, cool wind in my hair.
  Warm smell of colitas, rising up through the air.
  Up ahead in the distance, I saw a shimmering light.
  My head grew heavy and my sight grew dim
  I had to stop for the night.
  There she stood in the doorway.
  I heard the mission bell
  and I was thinking to myself.
  ‘Τhis could be heaven or this could be hell’.
  Then she lit up a candle and she showed me the way.
  There were voices down the corridor,
  I thought I heard them say…

  ‘Welcome to the hotel california’
  ‘Such a lovely place
  Such a lovely face’
  Plenty of room at the hotel california
  any time of year, you can find it here

  Her mind is Τiffany-twisted, she got the mercedes bends.
  She got a lot of pretty, pretty boys, that she calls friends.
  How they dance in the courtyard, sweet summer sweat.
  Some dance to remember, some dance to forget.

  So I called up the captain,
  please bring me my wine.
  He said, we haven’t had that spirit here since nineteen sixty nine.
  And still those voices are calling from far away,
  Wake you up in the middle of the night
  just to hear them say…

  ‘Welcome to the hotel california’
  ‘Such a lovely place
  Such a lovely face’
  They livin it up at the hotel california
  What a nice surprise, bring your alibis

  Mirrors on the ceiling,
  the pink champagne on ice
  And she said we are all just prisoners here, of our own device.
  And in the master’s chambers,
  they gathered for the feast.
  They stab it with their steely knives,
  but they just can’t kill the beast.

  Last thing I remember, I was
  running for the door.
  I had to find the passage back
  to the place I was before
  Relax, said the night man,
  we are programmed to receive.
  You can check out any time you like,
  but you can never leave!

  Σε μια έρημη, σκοτεινή εθνική οδό, ψυχρός αέρας στα μαλλιά μου (ακολουθούσε).
  Ζεστή μυρωδιά από colitas, «υψώνονταν» στον αέρα.
  Μπροστά σε κάποια απόσταση, είδα ένα φως παλόμμενο.
  Το κεφάλι μου έγινε «βαρύ» και η όψη μου αμυδρή.
  Έπρεπε να σταματήσω ( να διαμείνω κάπου ) για τη νύχτα.
  Εκεί, αυτή στεκόταν στο άνοιγμα της πόρτας
  άκουσα το κουδούνι της αποστολής
  και σκεφτόμουν ( μιλώντας στον εαυτό μου, αναλογιζόμουν )
  ή ότι θα μπορούσε να είναι ο παράδεισος, ή θα μπορούσε να είναι η κόλαση.
  Τότε αυτή άναψε ένα κερί και μου έδειξε το δρόμο ( ή τον τρόπο ).
  Υπήρχαν φωνές κάτω στο διάδρομο
  νόμισα πως άκουσα αυτές να λένε…

  ‘Καλωσορίσατε στο ξενοδοχείο Καλιφόρνια’
  ‘Σε ένα αγαπημένο μέρος’ ‘Σε ένα αγαπημένο μέρος’
  ‘Σε ένα αγαπημένο πρόσωπο’
  ‘Υπάρχουν πολλά δωμάτια στο ξενοδοχείο Καλιφόρνια’
  ‘Οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου’ ‘Οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου’
  ‘Μπορείτε να το βρείτε εδώ’

  Η σκέψη της είναι διαστρεβλωμένη σαν της Tiffany.
  Είχε μία μερσεντές μπενζ.
  Είχε πολλά χαριτωμένα, χαριτωμένα αγόρια, που τους αποκαλεί φίλους.
  Πως αυτοί, χορεύουν στην αυλή, γλυκός καλοκαιρινός ιδρώτας.
  Μερικοί χορεύουν για να θυμηθούν, κάποιοι χορεύουν για να ξεχάσουν.
  Έτσι, κάλεσα τον καπετάνιο ‘Παρακαλώ φέρε το κρασί μου’
  Αυτός είπε ‘ Εμείς δεν έχουμε αυτό το πνεύμα από το 1969
  και ακόμα εκείνες οι φωνές καλούν από τόσο μακριά’.
  Σε ξύπνησαν στη μέση της νύχτας ( μεσάνυχτα )
  μόλις για να ακούσεις αυτούς να λένε…

  ‘Καλωσορίσατε στο ξενοδοχείο Καλιφόρνια’
  ‘Σε ένα αγαπημένο μέρος’ ‘Σε ένα αγαπημένο μέρος’
  ‘Σε ένα αγαπημένο πρόσωπο’
  Αυτοί ανταποκρίνονταν στο ξενοδοχείο Καλιφόρνια.
  Τι όμορφη έκπληξη! Τι όμορφη έκπληξη!
  Φέρτε το δικό σας άλλοθι.

  Καθρέπτες στο ταβάνι, ροζ σαμπάνια στο πάγο.
  Και αυτή είπε ‘ Είμαστε μόλις, όλοι μας φυλακισμένοι, με ένα δικό μας τέχνασμα,
  και μέσα στους κύριους θαλάμους, συγκεντρώνονται όλοι για τη γιορτή.
  Αυτοί τη μαχαιρώνουν με ατσάλινα μαχαίρια,
  μα δεν μπορούν να σκοτώσουν το θηρίο.
  Το τελευταίο πράμα που θυμάμαι, έτρεχα προς την πόρτα.
  Έπρεπε να βρω το πέρασμα πίσω στο μέρος που ήμουν πριν.
  ‘Ηρέμησε είπε ο άνδρας της νύχτας.
  ‘Είμαστε προγραμματισμένοι να λαμβάνουμε να φιλοξενούμε .
  ‘Μπορείς να αναχωρήσεις όποια ώρα σου αρέσει, αλλά δεν μπορείς ποτέ να φύγεις’.

 48. greenlion Says:

  Τι θλιβερή ετούτη η γλώσσα Φήμιε!
  Νομίζω όμως πως ψέμμα είναι πως δεν μπορούν ποτέ να φύγουν
  η αλήθεια είναι πως δεν το θέλουν να φύγουν
  όμως δικαίωμα δεν έχουν κανένα στους άλλους να λένε
  τα φτερά να χαμηλώσουν και την ομορφιά του κόσμου
  που στην καρδιά τους έχουν να μην την μοιράζονται!

 49. Ανώνυμος Says:

  ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΘΕΛΑ
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..ΓΚΡΕΕΝ ΛΙΟΝ …ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΗΛΑΜΕ
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ.!!!
  ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΖΑΝΝΗ
  ΕΣΕΝΑ ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ?

  ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
  ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ

  ΖΑΝΝΗΣ

  • greenlion Says:

   Το όνομα που μου έδωσαν είναι Μαρία.
   Δεν μου άρεσε ποτέ, αλλά είμαι αναγκασμένη να το κουβαλάω…

   • elzin Says:

    Η μοναξιά πονάει, Ελένη ή Μαρία, νύχτα, θάλασσα ωμεγαδίνη και όπως αλλιώς εμφανίστηκες. Έτσι μου είπες. Το κατανόησα και το κατάλαβα.
    Την μοιράστηκα μαζί σου διαδικτυακώς και μόνο, απλά και ανθρώπινα, όταν θρηνούσες ένα χαμένο σου έρωτα και τον κυνηγούσες σε όλες τις ιστοσελίδες αλλά σου είπα επίσης πως δεν ήμουν εγώ και δεν είμαι. Δεν ξέρω τι κατάλαβες και μη μπερδεύεις τις ξανθές που βλέπεις σε πρωινάδικα δαψιλών φίλων σου με τους πολεμιστές. Είναι κρίμα.
    Η γυναίκα ανήκει εκεί που πλαγιάζει και δικαιολογείται ότι και να κάνει ο άνδρας όπως εκεί που γεννιέται και πολεμά και η τιμή τον αφορά.
    Αν διάλεξες την Ελένη και προκαλούσες τους Αχαιούς να βγούν από τον ξύλινο Δουρείο Ίππο, μιμούμενη τις φωνές των γυναικών τους έπαιξες καλά και ο ρόλος σου σταματάει εδώ,
    όπως σου έχω πει χωρίζοντας ένα δειλινό. Αν διαλέξεις άλλον ρόλο, διάλεξε ένα αντρικό, δεν θέλω να σταθεί γυναίκα μπροστά στο τόξο. Κριτής είναι η συνείδηση, νομοθέτης η επίγνωση και τα φτερά της ευθυγραμμισμένης αντίληψης είναι το τόξο στην γέφυρα των αναστεναγμών και των απολογισμών σε ζεστές και γεμάτες καρδιές.
    Ο καθένας με το έργο του και τον τρόπο του και την κατάθεση του και την αψογοσύνη του.

 50. Ανώνυμος Says:

  ΓΥΝΑΙΚΑ— ΑΠΟ ΠΟΙΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΑΔΙΑ
  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ
  ΜΕ ΑΓΑΠΗ

  ΖΑΝΝΗΣ

 51. Φήμιος Says:

  Μαρία με τα κίτρινα,
  ποιον αγαπάς καλύτερα
  ποιον αγαπάς καλύτερα
  τον άνδρα σου ή τον γείτονα;

  Μαρία με τα κίτρινα…

 52. greenlion Says:

  Καλησπέρα σας!
  Δεν ξέρω για την Μαρία με τα κίτρινα ποιόν αγαπά
  όσο για μένα, τον άνδρα που είχα τον χώρισα…

  • elzin Says:

   Καλά τον έκανες τέτοιος που θα ήταν!
   Και η Ελένη είχε τους λόγους της που ξελογιάστηκε με τον Πάρη.
   Νομίζω πως θα ήταν καλό σε άνδρα πριν αποφασίσει να σε συναντήσει να μελετήσει την σαιξπηρική κωμωδία, η στρίγγλα που έγινε αρνάκι, αλλά αυτό ίσως να αφορά μιαν άλλη ραψωδία….Μαρία Ελένη.

   Αφιερωμένο στις Ελένες του κόσμου που οι πολεμιστές τις χαιρετούν εδώ:

   Αν ξέρεις κανένα Ηρακλή,
   είμαι πρόθυμος να τον βοηθήσω στον ρόλο του Ιόλαου
   δίπλα του να σταθώ και να του δίνω φλόγες και φωτιές καυτές
   αλλά,
   ο ίδιος ο ημίθεος δεν είναι στο μέτρο μου και με ξεπερνάει κατά πολύ.
   Είναι καλά γνωρίζεις που θέλεις να φθάσεις
   είναι καλύτερο να ξέρεις που να σταματήσεις
   ακόμη και εαν έχεις διευρύνει τα όρια υπερβαίνοντας εαυτό
   και …όχι το μέτρο.
   Ίσως η Ήβη να είναι το διπλό του Ηρακλή και η σύζυγος του.
   Οι στυμφαλίδες όρνιθες δεν είναι ο τελευταίος άθλος του
   και μέχρι τα Μήλα των Εσπερίδων έχει μεγάλη διαδρομή.
   Το Λιοντάρι όμως της Νέας είναι ο πρώτος του
   και ακόμη το κυνηγώ να το στριμώξω
   στην σπηλιά των δύο οπών και θυρών.
   Η Πηνελόπη και ο Μενέλαος είναι καταπληκτικοί ονειρευτές.
   Η Ελένη με τον Οδυσσέα δεξιοτέχνες στην τέχνη του κυνηγού.
   Ο Οδυσσέας σέβεται και αγαπά την Ελένη.
   Είναι εγγυητής του γάμου της,
   έκανε ένα πόλεμο για αυτή και άλωσε μια πόλη με ισχυρά τείχη για χάρη της … ο εκπορθητής.
   Όμως γνωρίζει ότι ανήκει στον Μενέλαο και επιστρέφει σε αυτόν.
   Για αυτό όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της να βγει από τον Δούρειο Ίππο αλλά,
   δεν αφήνει και να κανένα από τους συντρόφους του να ξεμυτίσει
   όταν τους καλεί και τους η ίδια δοκιμάζει σκληρά.
   Ο Αγαμέμνων είναι αρκετά υπεροπτικός, εγωκεντρικός,
   συμπαγής τύπος και εμμένων σε θέσεις, σε απόψεις και εμμονές
   για να έχει την ευελιξία και την ελαφρότητα,
   την έλλειψη εγωισμού μιας αλεπούς.
   Έχει ένα άδοξο τέλος για ένα πολεμιστή.
   Ο Πλούτων -Ζευς έχει κάνει συμφωνία για την κόρη … με την Κόρη και με ένα ρόδι επιλύνοντας το γραμμικό σύστημα δύο παροιμιών:
   1.Μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται,
   2. Η σωστή απόσταση δυναμώνει την αγάπη.
   Ο μάντης παραμυθάς λέει
   πως λατρεύει ένα παθιασμένο ταγκό χορό για δύο,
   απολαμβάνει ένα αριστερόστροφο ζεμπέκικο για μοναχικούς καβαλάρηδες
   και χαίρεται με ένα συντροφικό συρτό με μια συντροφιά,
   αποφεύγοντας να χορέψει τον χορό του Ζαλόγγου στην άκρη του γκρεμού.
   Περπατά όμως πάντα στην κόψη ενός ξυραφιού και ενός ακροβατικού σχοινιού.
   Βγάζει δε πάντα το καπέλο του, ως όφειλε,
   όταν συναντά μεγάλες κυρίες και βασίλισσες ατείχιστων πόλεων
   και … τις χαιρετά;)
   http://taburito.wordpress.com/2010/02/16/%CE%BF-%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B5%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82/#comments

 53. Φήμιος Says:

  Τα Μεγάλα secret Δείπνα σε dirty παλάτια
  white house και dirty Xarry
  και ….ξενοδοχείο με το βαρύγδουπο όνομα Εδουάρδος ο 7ος σε υποβαθμισμένη περιοχή.
  Οι τυχεροί και οι άσπλαχνοι θα πιάσουν δωμάτιο με θέα να παρακολουθούν την ατέλειωτη παρέλαση της ανθρώπινης δυστυχίας, οι υπόλοιποι, όχι τόσο τυχεροί και άσπλαχνοι ένα δωμάτιο του εσωτερικού χώρου να βλέπουν τον τοίχο του διπλανού κτιρίου.
  Ζωές θα ξοδευτούν παλιδρομώντας ανάμεσα σε αυτά τα παράθυρα ζηλεύοντας την θέα του δρόμου οι μεν και οι δε την θεά του τοίχου…χωρίς άλλοθι.

  Οι καινούργιοι μάγοι της φωτιάς από τα πέρατα της γης
  τραγουδάνε σε νέα γλώσσα ολόφρεσκια…και μοιράζονται την ομορφιά και την γνώση με την καρδιά τους.
  Ρίχνουν στην φωτιά όλα τα περασμένα
  και ξαναγεννιούνται σε όσα έχουν ταμένα!

  Από τα πέρατα της γης
  Φέραν της φωτιάς οι μάγοι
  Ονείρατα φιλόξενα
  Μήπως και σπάσουνε οι πάγοι
  Στη φωτιά ρίχνω όλα τα ταμένα
  Όνειρα πάρτε με μαζί κι έμενα
  Να χαθώ σε τραγούδια περασμένα
  Κάπου εκεί όσα έχω χρεωμένα ζω
  Μήπως θαρρέψει ο άνθρωπος
  Και ψάξει στα χαμένα
  Και βάλει χώρια τα καλά
  Χώρια τα στερημένα
  Στη φωτιά ρίχνω όλα τα ταμένα
  Όνειρα πάρτε με μαζί κι έμενα
  Να χαθώ σε τραγούδια περασμένα
  Κάπου εκεί όσα έχω χρεωμένα ζω
  Από τα πέρατα της γης
  Φέραν της φωτιάς οι μάγοι…

 54. Ανώνυμος Says:

  ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΣΤΕΡΙ—ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ … ΚΑΙ…
  ΤΟ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟ ΑΣΤΕΡΙ – ΠΑΡΑΜΥΘΙ

  ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ.

  ΚΑΛΟ Σ/Κ

  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

 55. ΚΛΕΙΩ Says:

  ΞΥΠΝΑ!
  Μικρό μου και άκουσε
  ένα μινόρε της ΑΥΓΗΣ
  για ΣΕΝΑΝΕ είναι γραμμένο
  από το κλάμα κάποιας ψυχής

  Το Παραθύρι σου άνοιξε
  ρίξε μου μια γλυκειά ματιά
  και αν σβήσω πια
  τότε μικρό μου
  μπροστά στην πόρτα σου σε μιά γωνιά.

 56. Φήμιος Says:

  Γύφτισσα μέρα… Κυριακάτικα πρωινά!

  Γύφτισσα μέρα, στο γυμνό κορμί σου
  στην αμμουδιά να κυλιστώ μαζί σου
  σε ένα μινόρε της ροδοδάκτυλης αυγής…

  Γύφτισα μέρα, στο παλιό μουράγιο
  βλέπω την θάλασσα χωρίς, κουράγιο
  βλέπω τα βράχια, και έχω μια λύπη
  την Κυριακή αυτή, κάτι μου λείπει

  Άσπρα βότσαλα στον ήλιο
  και στη θάλασσα
  την καρδιά μου
  κυριακάτικα την χάλασα

  Γύφτισα τύχη, πες μου τι με σώνει
  το απομεσήμερο για δες, ζυγώνει
  Γύφτισα μέρα, στο γυμνό κορμί σου
  στην αμμουδιά να κυλιστώ μαζί σου

 57. Φήμιος Says:

  Στους ανήσυχους δρόμους
  που περπατώ
  μη φοβάσαι κανένα μωρό μου
  έχεις κοντά σου εμένα!
  Είμαι εδώ για σένα…

  Όταν όλοι κοιμούνται σ’ αγαπώ
  Όταν όλοι ξυπνάνε σε λατρεύω
  Όταν όλοι σ’ αρνιούνται σε ποθώ
  Όταν όλοι σε βρίζουν σε πιστεύω

  Στους ανήσυχους δρόμους
  Μη φοβάσαι κανένα
  Τι αξία έχει ο κόσμος
  Αφού έχεις εμένα
  Πεζοδρόμια άγχος
  και κορμιά κουρασμένα
  Μη φοβάσαι κανένα
  Αφού έχεις εμένα

  Όταν όλοι σωπαίνουν σου μιλώ
  Όταν όλοι σε διώχνουν σε κρατάω
  Όταν όλοι σ’ αφήνουν σε ζητώ
  Όταν όλοι σε κρίνουν σ’ αγαπάω

 58. ΔΑΙΔΑΛΟΣ Says:

  Είναι η ώρα που σε σημαδεύω
  η νύχτα που γελάει την κοροϊδεύω
  Απόψε είδα πρώτος το φεγγάρι
  στην Πειραιώς να στρίβει στο φανάρι
  Απόψε είδα πρώτος το φεγγάρι

  Έλα Luna Rossa, αστέρι μου
  να η γραμμή σου στο χέρι μου
  κόκκινα βάψε τα βράδια μου
  η αγάπη μου να βλέπει

  Άνοιξε λίγο το βήμα σου
  Ψιθύρισε μου το ποίημα σου
  γλυκό τραγούδι η ρίμα σου
  η αγάπη μου μας βλέπει

  Luna Rossa, αχ κόκκινο φεγγάρι
  Luna Rossa στο ταξίδι
  μη μ’ αφήνεις μόνο να χαθώ

  Τα μάτια σου με παιδεύουνε
  Με την καρδιά μου παλεύουνε
  Μέχρι τις τρεις θα χορεύουνε
  τα κόκκινά σου ρούχα

  Έλα Lunna Rossa, αστέρι μου…
  η αγάπη μου μας βλέπει

  Είναι η ώρα που σε σημαδεύω
  η νύχτα που γελάει την κοροϊδεύω
  Απόψε είδα πρώτος το φεγγάρι
  στην Πειραιώς να στρίβει στο φανάρι
  Απόψε είδα πρώτος το φεγγάρι

  Έλα Luna Rossa, αστέρι μου
  να η γραμμή σου στο χέρι μου
  κόκκινα βάψε τα βράδια μου
  η αγάπη μου να βλέπει

  Άνοιξε λίγο το βήμα σου
  Ψιθύρισε μου το ποίημα σου
  γλυκό τραγούδι η ρίμα σου
  η αγάπη μου μας βλέπει

  Luna Rossa, αχ κόκκινο φεγγάρι
  Luna Rossa στο ταξίδι
  μη μ’ αφήνεις μόνο να χαθώ

  Τα μάτια σου με παιδεύουνε
  Με την καρδιά μου παλεύουνε
  Μέχρι τις τρεις θα χορεύουνε
  τα κόκκινά σου ρούχα

  Έλα Lunna Rossa, αστέρι μου…
  η αγάπη μου μας βλέπει

  Είναι η ώρα που σε σημαδεύω
  η νύχτα που γελάει την κοροϊδεύω
  Απόψε είδα πρώτος το φεγγάρι
  στην Πειραιώς να στρίβει στο φανάρι
  Απόψε είδα πρώτος το φεγγάρι

  Έλα Luna Rossa, αστέρι μου
  να η γραμμή σου στο χέρι μου
  κόκκινα βάψε τα βράδια μου
  η αγάπη μου να βλέπει

  Άνοιξε λίγο το βήμα σου
  Ψιθύρισε μου το ποίημα σου
  γλυκό τραγούδι η ρίμα σου
  η αγάπη μου μας βλέπει

  Luna Rossa, αχ κόκκινο φεγγάρι
  Luna Rossa στο ταξίδι
  μη μ’ αφήνεις μόνο να χαθώ

  Τα μάτια σου με παιδεύουνε
  Με την καρδιά μου παλεύουνε
  Μέχρι τις τρεις θα χορεύουνε
  τα κόκκινά σου ρούχα

  Έλα Lunna Rossa, αστέρι μου…
  η αγάπη μου μας βλέπει

 59. ΚΛΕΙΩ Says:

  ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ!!!

  Ωσπου η σύναξη αυτή σαν χωρίο αυτόνομο να ξεδιπλωθεί!
  Μέχρι τα Ουράνια Σώματα με πομπούς και με κεραιες
  Φτιάχνουν οι Ελληνες κυκλώματα και Ιστορία οι ΠΑΡΕΕΣ
  ….Είμαστε ,δεν είμαστε ,τίποτε δεν είμαστε βρε
  και αν είναι όλα αγραφα κάτι θα βγεί……

  …Και στης νύχτας το λαμπάδιασμα για να σμίξει παλιές και αναμμένες ΤΡΟΧΙΕΣ……

 60. greenlion Says:

  Καλημέρα!
  Καλή εβδομάδα με κέφια και χαρές!

 61. Φήμιος Says:

  Ένα ταγκό πολεμικών τεχνών!

  Μορφέας -Νίο
  Καράτε Κιντ
  I Know Kung Fu
  Ό έρωτας ανήκει στη μάχη…τα λεφτά στο matrix
  και η αγάπη είναι πάντα στην ώρα της
  πιστή σε ένα ραντεβού!
  Δεν αργεί ούτε μια μέρα….

 62. Δημόδοκος Says:

  Η Οδύσσεια του ΔΙΑ στήματος!
  Κόκκινος Οδυσσειακός κύκλος!
  Κόκκινη χλαίνη και μία Ανέμη!
  Ένα νήμα και μια κλωστή τυλιγμένη…
  σε ένα παραμύθι μαγικό….
  ΕΛ ΛΑΣ η χώρα του ΖΗΝ ΝΟΟΣ Φωτός και ο Δρόμος των Λεόντων!
  ΕΥ ΖΗΝ Νοες Ημέρες Ευτυχισμένες!

  Η Επιστροφή των τζεντάι Ελλήνων Πολεμιστών!
  Space Odyssey – Red Circle Ο Κόκκινος Κύκλος

 63. Φήμιος Says:

  Οδύσσεια 2000 και 12 πελέκεις!
  A Space Odyssey

 64. ΔΑΙΔΑΛΟΣ Says:

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
  ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ,ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΛΩΝΤΑΣ
  ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙ,ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ,ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ.
  ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΧΤΑΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΨΑ ΜΑΣ
  ΓΙ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

 65. ο νοών...νοείτω Says:

  Με αεροπλάνα και βαπόρια,
  Με τους φίλους τους παλιούς,
  Τρώμε βρώμικο ψωμί
  Τραγουδάμε,
  Με ένα ζείμπέκικο

  Σήκω ψυχή μου
  δώσε ρεύμα
  βάλε στα ρούχα σου φωτιά
  βάλε στα όργανα φωτιά
  να τιναχθεί σαν μαύρο πνεύμα
  η τρομερή μας η λαλιά.

 66. Ανώνυμος Says:

  ===ΧΑΡΤΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ===ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
  ΣΕ ΜΙΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΜΕΡΑ
  ΠΑΩ ΓΙΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

 67. Φήμιος Says:

  Ο Έρωτας είναι πουλί της Ελευθερίας!

  Ο Έρωτας γεννήθηκε στην Ελλάδα
  μαζί με την έννοια και την λογική της
  και το μέτρο που με αστραπιαία ταχύτητα
  μετρά και διασχίζει την γη!
  Μαζί με τον Ήλιο, το φως, τις ακτίνες βέλη του, την καρδιά του,
  χωρίς αφέντες, τυράννους και αφεντικά
  με τα μαγικά φεγγάρια του νου του ,
  με τα όνειρα της ψυχής του!
  Δεν είναι μόνος, είναι πολλοί,
  είναι οι Άνθρωποι, η λαχτάρα τους
  για γνώση για ενότητα για μια Επιστροφή!

  Και είναι ανίκητος …γιατί είναι η ίδια η ΖΩΗ!

 68. Ανώνυμος Says:

  ===PYX LAX – THEODOSIA TSATSOU=====
  ===MONO GIA KEINH MH MOU LES====
  ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΨΗ 52 ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ 1.000.000 ΜΙΛΙΑ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΝΑΥΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ
  ΚΑΝΗ ΜΟΝΟ 600 ΜΙΛΙΑ….ΕΕΕ ΡΕΕΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ…
  ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

 69. Φήμιος Says:

  Από θάλασσες και βουνά από δάκρυα καυτά
  από μονοπάτια ανηφορικά και από τον βορά
  θαρθεί ο φίλος μου ο άνεμος να μου ψιθυρίσει κάποια μυστικά
  για εκείνη που φοβάται τις γιορτές μάτια μου!

  Ο φίλος μου ο άνεμος μοιράζεται μαζί μου
  τα όνειρα που έρχονται από μια μακρινή ξενιτειά αγάπη μου!

  Ο φίλος μου ο άνεμος!
  My friend the wind will come from the hills Ο φίλος μου ο άνεμος θα προέλθει από τους λόφους
  When dawn will rise, he’ll wake me again Πότε αυγή θα αυξηθεί, αυτός θα με ξυπνήσει και πάλι
  My friend the wind will tell me a secret Ο φίλος μου ο αέρας θα μου πει ένα μυστικό
  He shares with me, he shares with me Μοιράζεται μαζί μου, που μοιράζεται μαζί μου

  My friend the wind will come from the north Ο φίλος μου ο άνεμος θα προέρχονται από το βορρά
  With words of love, she whispered for me Με τα λόγια της αγάπης, ψιθύρισε για μένα
  My friend the wind will say she loves me Ο φίλος μου ο άνεμος θα πω με αγαπά
  And me alone, and me alone Και μόνος μου, και εγώ μόνος

  I’ll hear her voice and the words Θα ακούσω τη φωνή της και οι λέξεις
  That he brings from Eleni mou Αυτό φέρνει from μου Ελένη
  Sweet as a kiss are the songs of Agapi mou Γλυκό ως ένα φιλί είναι τα τραγούδια του Αγάπη μου
  Soft as the dew is the touch of Manoula mou Μαλακά όπως η δροσιά είναι το άγγιγμα ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ
  Oh oh oh Oh oh oh

  We’ll share a dream where I’m never away from Eeleni mou Θα μοιραστούν ένα όνειρο που ποτέ δεν είμαι μακριά από Eeleni μου
  Blue are the days like the eyes of Agapi mou Μπλε είναι οι μέρες σαν τα μάτια του Αγάπη μου
  Far from the world will I live with Manoula mou Μακριά από τον κόσμο θα ζω με ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ
  Oh oh oh Oh oh oh

  My friend the wind go back to the hills Ο φίλος μου ο άνεμος πάει πίσω στο λόφους
  And tell my love a day will soon come Και αγάπη μου πείτε μια μέρα θα έρθει σύντομα
  Oh friendly wind, you tell a secret Ω φιλικό αέρα, να σας πω ένα μυστικό
  You know so well, oh you know so well Ξέρεις τόσο καλά, OH ξέρεις τόσο καλά

  My friend the wind will come from the north Ο φίλος μου ο άνεμος θα προέρχονται από το βορρά
  With words of love, she whispered for me Με τα λόγια της αγάπης, ψιθύρισε για μένα
  My friend the wind will say she loves me Ο φίλος μου ο άνεμος θα πω με αγαπά
  And me alone, and me alone Και μόνος μου, και εγώ μόνος

  I’ll hear her voice and the words Θα ακούσω τη φωνή της και οι λέξεις
  That he brings from Eleni mou Αυτό φέρνει from μου Ελένη
  Sweet as a kiss are the songs of Agapi mou Γλυκό ως ένα φιλί είναι τα τραγούδια του Αγάπη μου
  Soft as the dew is the touch of Manoula mou Μαλακά όπως η δροσιά είναι το άγγιγμα ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ
  Oh oh oh Oh oh oh

  La la la …. La la la …. Eeleni mou Eeleni mou
  La la la …. La la la …. Agapi mou Αγάπη μου
  La la la …. La la la …. Manoula mou ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ

 70. Δημόδοκος Says:

  Ας πιαστούμε στον χορό της Άνοιξης
  χέρι χέρι… με ένα αστέρι!

  Πύρινα ηφαίστεια της γης
  ακούστε την κραυγή μου
  πως ζω τη δύση στην ανατολή μου!

  Ποια είναι η πηγή μου;

  Άνοιξη και η επιστροφή της!

  Μην πιάνεσαι απ’ την άνοιξη
  μην της κρατάς το χέρι
  τις νύχτες κάνει φονικά
  κι ας μην κρατά μαχαίρι

  Του κόσμου άγριες θάλασσες
  το αίνιγμα πώς να λύσω
  που έχω μπροστά μου τη ζωή
  κι όμως κοιτάζω πίσω

  Κι η μοίρα είναι η άνοιξη
  τ’ Απρίλη καταιγίδα
  ίδια μ’ αυτήν που ξέσπασε
  όταν σε πρωτοείδα

  Όμως κι εγώ δεν πόθησα
  πιο πάνω στη ζωή μου
  να μάθω πώς ξεκίνησα
  και ποια είναι η πηγή μου

  Άνοιξη θα μ’ απαρνηθείς
  Άνοιξη θα σε χάσω
  Άνοιξη θα ‘ναι όταν θα ρθεις
  να σε ξαναγκαλιάσω

  Ποιος πάτησε πάνω στη γη
  χωρίς ν’ αφήσει ίχνη
  και ποιος αγάπησε άνθρωπο
  τα μάτια σαν δε δείχνει

  Πύρινα ηφαίστεια της γης
  ακούστε την κραυγή μου
  πως ζω τη δύση στην ανατολή μου

  Ποτέ μην πεις στην άνοιξη
  πως έχεις υποφέρει
  λένε πως ξέρει από καημό
  μα τίποτα δεν ξέρει

  Μικρά ποτάμια στις πλαγιές
  στις θάλασσες σαν πάτε
  ξέρετε πού ‘ναι οι πηγές
  απ’ όπού ξεκινάτε

  Πλημμύρα είναι η άνοιξη
  τ’ Απρίλη καταιγίδα
  ίδια μ’ αυτή που ξέσπασε
  όταν σε πρωτοείδα

  Όμως κι εγώ δεν πόθησα
  πιο πάνω στη ζωή μου
  να μάθω πώς ξεκίνησα
  και ποια είν’ η πηγή μου

  Άνοιξη θα μ’ απαρνηθείς
  Άνοιξη θα σε χάσω
  Άνοιξη θα ‘ναι όταν θα ρθεις
  να σε ξαναγκαλιάσω

  Ποιος πάτησε πάνω στη γη
  χωρίς ν’ αφήσει ίχνη
  και ποιος αγάπησε άνθρωπο
  τα μάτια σαν δε δείχνει

  Πύρινα ηφαίστεια της γης
  ακούστε την κραυγή μου
  πως ζω τη δύση στην ανατολή μου

 71. Φήμιος Says:

  Γυρίζω σαν την Περσεφόνη
  με μία κόκκινη κλωστή και ένα βελόνι
  ….σε ένα δελτίο ειδήσεων μηνυμάτων των ανέμων
  τυλιγμένος σε μία περιστροφική ανέμη!

  Η επιστροφή της Περσεφόνης!

  Μικρό το σπίτι και με νοίκι
  μα η νύχτα, θε μου, της ανήκει
  μεγάλη σα ναός.
  Φορεί λευκά μιας επετείου
  πηγαίνει στην Καλλιδρομίου
  κι η νύχτα παίρνει φως.

  Γυρίζει σαν την Περσεφόνη
  στον κάτω κόσμο, με βελόνι
  και πρώην εραστές.
  Γυρίζει σαν την Περσεφόνη
  στον κάτω κόσμο και πληρώνει
  λύτρα και δανειστές.

  Ψάχνει τους φίλους της στον Άδη
  τ’ αδέρφια της ζωής, το χάδι
  και λόγια μαγικά.
  Όλα του κόσμου να τ’ αλλάξει
  να ‘ναι το δέρμα της μετάξι
  τα όνειρα γλυκά.

  Γυρίζει σαν την Περσεφόνη
  στον κάτω κόσμο και πληρώνει
  λύτρα και δανειστές.
  Γυρίζει σαν την Περσεφόνη
  κρατάει σκήπτρο και βελόνι
  και ψάχνει αγοραστές.

  Πιστοί της αγοραίας κοίτης
  προσεύχονται με το κορμί της
  και φεύγουν σιωπηλοί.
  Σε μια γωνιά κάποιος της γνέφει
  μοιάζει σε κάτι να πιστεύει
  και τον ακολουθεί.

  Γυρίζει σαν την Περσεφόνη
  στον κάτω κόσμο, με βελόνι
  και πρώην εραστές.
  Γυρίζει σαν την Περσεφόνη
  κρατάει σκήπτρο και βελόνι
  και ψάχνει αγοραστές.

 72. Ανώνυμος Says:

  ===ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑ===
  —ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ—
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

 73. Ανώνυμος Says:

  ===Ο ΑΓΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ====
  —- ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ —-
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

 74. Ανώνυμος Says:

  ===ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ===
  —ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ—
  ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ
  ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ
  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

 75. Ανώνυμος Says:

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΛΑΙΟΝΣ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
  ΚΑΠΟΙΑ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΨΗ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΟΥ – ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΗΤΕ
  ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟ ΘΕΛΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΥ ΜΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑ ΝΕΟ
  ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 695-1708115 ΑΚΟΜΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΑΤΣ ΑΠ
  697-3835068
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΗ
  ΠΑΝΤΑ ΑΓΑΠΗ ΥΓΕΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΟΜΗΡΟΣ-ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ-ΛΑΕΡΤΗΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ

  • elzin Says:

   Αγαπητέ αγαπητικέ της βοσκοπούλας Ζαννικό Tzannhs Kontizas κλπ…. Καλό είναι να πληρώνουμε πρώτα τους λογαριασμούς για να μην τους αφήνουμε εκκρεμείς και όχι με αχαριστία, εκεί που τρώμε και πίνουμε και ψαρεύουμε αγοραστές και ακροατές ζητιανεύοντας λίγα ψίχουλα αγάπης και μετά ίσως έχουμε δικαίωμα να ομιλούμε για οτιδήποτε. Αυτός που αφήνει τον μισθό του σε όλα τα πέρατα της γης και πληρώνει για τον έρωτα χαραμίζοντας την ζωή του όταν μένει ταπί και ψύχραιμος υπάρχει κίνδυνος κα καταλήξει χαφιές ή ζιγκολό. Μην αφήνεις άσκοπα λοιπόν τα τηλέφωνα σου και τα ονόματα σου εδώ και μπορεί να νομίζεις ότι σου χρωστάμε χάρη για τα σχόλια σου, αλλά η αλήθεια απέχει πολύ από αυτό. Τα περισσότερα ήταν ασυναρτησίες εκτός θέματος και ουσίας και στο είχαμε επισημάνει ευγενώς κατανοώντας τις τραυματικές παιδικές εμπειρίες και την κάποια ηλικία σου.
   Απέφυγε να παίρνεις σβάρνα τα μπλοκ αξιοπρεπών ανθρώπων κλαψουρίζοντας για τις περικεφαλαίες που δεν απόκτησες και δίνοντας μαθήματα «πραγματικού κυνηγού» … ποια μίση πρέπει να αφήσουν και τι άλλο να πιάσουν σε μια Παρέα εδώ στις 28 Μαρτίου 2010 22.21 http://iparea.wordpress.com/2010/03/24/%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA/#comments

   Διαφορετικά λέει ο Οδυσσέας στον ξεδιάντροπο γυρολόγο τον Αρναίο- Ϊρο θα σε ποδοσύρω. Τόσο απλά του το λέει και ξεκάθαρα στους στίχους της Οδύσσειας Σ 10-15 και στον Έχετο θα καταλήξεις άϊρος.

   Διπρόσωπε άνθρωπε

   Περιπλανώμενος πιστολιέρο με πόντσο, επώνυμος χωρίς όνομα…που σπάνια αστοχεί…

 76. Ανώνυμος Says:

  Οδυσσέας, ο τελευταίος των λοκατζήδων 00107 με άδεια Τόξου !
  Εγγονός Αυτό Λυκου
  Απόγονος Ερμή
  Προορισμός Ιθάκη!
  Μόνιμη διεύθυνση: Πρώτο παλάτι, μετά την καλύβα του χοιροβοσκού Εύμαιου ευθεία μπροστά… ατενίζοντας
  Εξοχική: Διάφορα νησιά της Υδρογείου και της Μεσογείου
  Τηλέφωνο σταθερό : 12 110 στίχοι Οδύσσειας
  Κινητό: 15 693 στίχοι Ιλιάδας
  e-mail: info.Ulysses@ agfxw.el.com
  Δ.Ο.Υ Α΄Εφορία 12η Ολύμπου κορυφή
  Ε09: Ένα κτήμα, 10 μηλιές, 40 συκιές, 13 αχλαδιές και 50 σειρές αμπέλι
  Επάγγελμα: Εξερευνητής και θαλασοπόρος
  Εισοδήματα: 24.000 ευρώ τον χρόνο από εργασία
  Πολιτικές αντιλήψεις: Ουμανιστής
  Θρησκευτικές αντιλήψεις: Ότι βοηθάει τον άθρωπο να γίνεται καλύτερος
  Υπήκοος: Έλλην
  Ιθαγένεια: Ελληνική

  Φ Οδύσσειας
  Η θέση του Τόξου
  στίχοι 375 -400

  Και διάβηκε την κάμαρα κρατώντας
  ο Εύμαιος το τόξο και το απίθωσε μες στου Οδυσσέα τα χέρια
  μετά τη βάγια Ευρύκλεια φώναξε, κι ως βγήκε αυτή, της είπε:

  «Σου δίνει προσταγή ο Τηλέμαχος, Ευρύκλεια μυαλωμένη,
  στο αρχονταρίκι τα καλάρμοστα πορτόφυλλα να κλείσεις.
  Κι αν απ᾿ τους άντρες βόγγο κάποια σας ακούσει για και βρόντο,
  την ώρα που όλοι μέσα θα ‘μαστε κλεισμένοι, από την πόρτα
  και με κανάβινο ως τις έδεσε σκοινί, που στο χαγιάτι
  βρήκε από πλοίο γερακομύτικο, στον αντρωνίτη μπήκε
  και στο σκαμνί, ούθε ασκώθη, κάθισε ξανά, τον Οδυσσέα
  κοιτάζοντας. Κι αυτός γυρόφερνε μια δω, μια κει το τόξο
  κι απ᾿ όλες τις μεριές το ξέταζε, τα κερατά του ο σκόρος
  ην είχε φάει τυχόν, ο αφέντης του σα χρόνιζε στα ξένα.
  Κι οι άλλοι μιλούσαν, ο καθένας τους στο διπλανό γυρνώντας:
  «Πως το κοιτάζει έτσι παράξενα᾿ κάτι σκαρώνει πάλε!
  Θα ‘χει κι αυτός μαθές στο σπίτι του δοξάρια σαν και τούτο,
  για και να φτιάξει διαλογίζεται!

  Ελεύθερος Όμηρος Επώνυμος

 77. Γράμμα στον Τηλέμαχο « Τόνοι και Πνεύματα …. Says:

  […] elzin […]

 78. Τηλεγραφικές αλληλογραφίες | Τόνοι καὶ Πνεύματα …. Says:

  […] Γράμμα στον Τηλέμαχο […]

 79. 9. Ο Ίρος | Οδύσσεια 2008 Says:

  […] παρασκιά. Δείτε την σκηνή σε αναμετάδοση μεταομηρική εδώ Αστραία 15 03 2016 elzin Says: Απριλίου 7, 2010 στο 10:45 πμ | […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: