9. Οι Σειρήνες

by

….και τα βράχια τους.

Η χειρότερη μορφή δικτατορίας είναι, να μη γνωρίζεις ότι ζεις και υπόκεισαι σε αυτήν και δυστυχώς οι δικτατορίες εξελίσσονται μαζί με τους ανθρώπους και γίνονται πιο έξυπνες … όπως και ιοί!

 Οι Σειρήνες είναι
ο 9ος οίκος του ωροσκοπίου, ο Τοξότης, οι Αμαζόνες του Ηρακλή με την βασίλισσα τους την Ιππολύτη, είναι η θρησκεία, η δικαιοσύνη, η επιστήμη, εν μέρει η πολιτική στην θεωρητική της μορφή και ιδεολογία, τα πανεπιστήμια, η ανώτερη μόρφωση και σκέψη, η φιλοσοφία.
Τα μεγάλα ταξίδια του ανθρώπου και του νου.
Είναι η κόρη του Δία, η Αθηνά και θεά της σοφίας.
Η επίγνωση του ανθρώπου.
Η συνείδηση που γίνεται αυτοσυνείδηση και παρατηρεί τον εαυτό της.
Το τελικό προϊόν ωρίμανσης.
Η κρυσταλλοποίηση της γνώσης.
Το φιλτράρισμα των πληροφοριών.

Αν τα φύλλα του δένδρου, ανήκουν στον Ερμή των Διδύμων του 3ου οίκου και απορροφούν την ηλιακή ενέργεια φωτοσυνθέτοντας και τις διάφορες πληροφορίες του περιβάλλοντος, τα κλαδιά είναι «τα σχοινιά¨της Σοφίας που θα συγκρατήσουν ένα άνθρωπο σε ένα κατάρτι ή κορμό συνδεδεμένο με γερές ρίζες για να αντέξει να μη ξεριζωθεί στο άκουσμα τους.
Στο μελωδικό τραγούδι των μεγάλων και μικρών Σειρήνων που θα συναντήσει στην ζωή του.

Ο Φώτης ήταν ένα πολύ ήσυχος νεαρός που γνώρισα στην φοιτητική μου γειτονιά και βοηθούσε στο ψιλικατζίδικο του πατέρα του κοντά στο σπίτι μου, ένα μικρό παντοπωλείο.Ο πατέρας του ήταν ένας τύραννος, δυνάστης, βάρβαρος άνθρωπος αυταρχικός και γκροτέσκος.Η μητέρα του μια «αγία» γυναίκα που τον έτρεμε, πικραμένη πάντα και υπέμενε παθητικά την μοίρα της και την όλη κατάσταση.Ο Φώτης δεν είχε σπουδάσει… για να αναλάβει τα κτήματα και την περιουσία του πατέρα του.Ήταν ένας χαρακτήρας εσωστρεφής ευαίσθητος με ταλέντο στο σκίτσο και άργησε να μου ανοίξει την καρδιά του και να αρχίσουμε να μιλάμε. Μου εκμυστηρεύτηκε τις σκέψεις και πολλούς φόβους του πολλές φορές σκιτσάροντας πίσω από τα ράφια και τον πάγκο συζητούσαμε πολλά. Οι άνθρωποι του φαινόταν πολύ σκληροί, τους φοβόταν, τις γυναίκες δεν μπορούσε να τις καταλάβει να τις πλησιάσει, λυπόταν την μητέρα του, έτρεμε τον πατέρα του ακόμη και σε αυτή την ηλικία και αναζητούσε μία διέξοδο.
Μία νεαρή ομορφούλα, ίσως και να την λέγανε Ζωή, που ερχόταν συχνά για να αγοράσει σπίρτα, του δημιουργούσε μεγάλη αμηχανία όταν τον κοιτούσε και κοκκίνιζε στην παρουσία της. Τον καλούσα μερικές φορές στις παρέες μου, αρκετά μποέμικες για αυτόν, ζώντας μια έντονη φοιτητική ζωή εγώ τότε και καθόταν σε μια γωνία διστακτικός.Φαινόταν τόσο αθώος, συνεσταλμένος άπειρος, ντροπαλός και αγαθός! Είχε μια τάση προς την απομόνωση και μελετούσε την Βίβλο. Ήταν όπως έλεγε η μόνη του παρηγοριά.
Εκείνη την εποχή την μελετούσα και εγώ αλλά με κριτικό και ερευνητικό πνεύμα ανάμεσα σε άλλα και πολλά θέματα που ερευνούσα.
Ο χριστιανισμός αποδείχτηκε μεγάλη επιχείρηση για να τον προσεγγίζουμε αφελώς και με αγαθότητα.
Και είναι δύσκολο να διακρίνεις που σταματά ο ρόλος του καλού Ιησού και αρχίζει ο …των κακών μαθητών του και κληρονόμων της γνώσης του.

Μου έλεγε πως ο θεός έστειλε τον γιο του στον κόσμο να μας σώσει,
του έλεγα πως δεν όχι μόνο δεν τον έσωσε αλλά δημιούργησε πολλά προβλήματα επιπλέον.

Μου έλεγε πως άφησε ελεύθερους τους άνθρωπους να διαλέξουν,
του έλεγα πως αποτελεί τραγικό οξύμωρο σχήμα αυτή η «ελευθερία»
και καταλύεται κάθε έννοια της.
Μου έλεγε πως σταυρώθηκε για μας και ήταν αθώος και έκανε πολλά θαύματα.
Του έλεγα χιλιάδες άνθρωποι σταυρώθηκαν και ήταν αθώοι, θαύματα κάνουν πολλοί θαυματοποιοί και ταχυδακτυλουργοί
Μου έλεγε πως τόσοι άνθρωποι  που πιστεύουν δεν μπορούν να κάνουν λάθος.
Του έλεγα πως οι πολλοί δεν έχουν πάντα δίκαιο και παρασύρονται από δημαγωγούς και φύρερ. Διαμορφώνεται η κοινή γνώμη, δεν είναι πάντα… τόσο αξιόπιστη.
Ο Γαλιλαίος ήταν ένας που υποστήριξε πως η γη κινείται αντίθετα από τους πολλούς και είχε δίκιο!
Υπάρχει πάντα και ο φασισμός των πολλών, της πλειοψηφίας και ο Αριστοτέλης λέει.
Η ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΠΑΡΑ ΣΠΑΝΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ΄ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.

Μου έλεγε πως μίλησε για την αγάπη και έλεγα πως η αγάπη δεν είναι «εφεύρεση» του χριστιανισμού, αλλά το χρησιμοποίησε πιο έξυπνα σαν διαφημιστικό σλόγκαν μαζί τον παράδεισο και όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις αρχηγού κόμματος.
Υποστήριζε πως η πνευματικότητα είναι ένα στοιχείο απαραίτητο στην ζωή για να μην απογυμνώνεται ο άνθρωπος στην ύλη και απανθρωπίζεται κτηνωδώς.
Σε αυτό συμφωνούσαμε πολύ.
Θεωρούσα και θεωρώ το πνεύμα πρωτεύοντα στοιχείο και ενασχόληση του ανθρώπου που συμπληρώνεται με μέτρο και σύνεση αρμονικά από την ύλη και τα υλικά πράγματα χωρίς ελλείψεις, προσκολλήσεις και υπερβολές.
Όχι μόνο.. πνεύμα και ποτέ μόνο …ύλη.

Είχα έντονη δυσανασχέτηση με το «σταρ σύστεμ» του χριστιανισμού, την προσωπολατρία που προώθησε, την έμφαση στο μαρτύριο και τα πάθη του θεού, την αποκλειστικότητα της μοναδικότητας του, που εγκλώβισε και παγίδεψε τόσους ανθρώπους σε εμμονές, υστερίες, μεγάλες ανομίες στο όνομα του.
Τους αιχμαλώτισε κυριολεκτικά με το ναρκωτικό της πίστης και τα μεγάλα λόγια.
Καλή η πίστη αλλά χωρίς γνώση δεν γίνεται και είναι επικίνδυνη.

Χαμογελούσε γλυκά όταν άκουγε αυτά αλλά του άρεσε το πρόσωπο του καλού ποιμένα.Είχε ανάγκη να πιστεύει και να αγαπάει… ένα «πρόσωπο» και ένα θεό!
Επέμενα πως πρέπει να σκεφτόμαστε όλο το γεγονός, όλες τις εκδοχές και με ένα αντίθετο τρόπο από αυτόν που ιδανικά παρουσιάζεται ιδίως όταν προωθείται προπαγανδιστικά από τα κύρια μέσα της κυρίαρχης εξουσίας.
Τι θέλουν να κρύψουν, τι θέλουν να πιστέψουμε κάθε φορά και προς τα πού στρέφουν την προσοχή μας.

Ένα σύστημα τόσο καιρό στην εξουσία συνεργαζόμενο πλήρως κάθε φορά με τους εκάστοτε φεουδάρχες βασιλείς και όλους τους άλλους χρειάζεται να μελετηθεί προσεχτικά και χωρίς συναισθηματικές αδυναμίες για τον ρόλο του και την προέλευση του και τους σκοπούς του.

Αν είχε παραμείνει σαν μια φιλοσοφική κοσμοθεώρηση και δεν είχε αναρριχηθεί στην εξουσία με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάποιος διαλλακτικά απέναντι του στο πλαίσιο της φιλοσοφικής αναζήτησης.

Και αυτό που με ενοχλούσε περισσότερο ήταν η ύπουλη διάβρωση , ο παραμερισμός και το περιθώριο της Ελληνικής σκέψης και φιλοσοφίας για την ανάδειξη του στο κέντρο αυτής της έρημης χώρας της ποδηγετημένης με κοσμοαντίληψη Ιουδαϊκής προέλευσης στην βάση της.
Υποστήριζε πως ο χριστιανισμός αποτελεί παράδοση πλέον στην Ελλάδα και συνδέεται με πολέμους και ήρωες που έπεσαν υπέρ πίστης.
Η θέση μου ήταν ότι αυτό αποτελεί πράγματι γεγονός και επιδέχεται και άλλες ερμηνείες.
Η Ελλάδα εδώ και αιώνες βρίσκεται σε μεγάλες περιπέτειες και ποτέ δεν έγινε ελεύθερο έθνος αλλά, χειραγωγείται κάθε φορά από τις υπερδυνάμεις
από τη εποχή των Ρωμαίων περνώντας από την μια αυτοκρατορία στην άλλη.

Θα μπορούσα να δεχτώ τον χριστιανισμό, σαν παράδοση καθ όλα σεβαστή ένα μέρος όμως της Ελληνική παράδοσης και

όχι κυρίαρχο και πρωταγωνιστικό,
γιατί τοποθετώντας στο κέντρο του Ελληνικού τονάλ την ιστορία, την Βίβλο και την κουλτούρα των Εβραίων, ακόμη και να είναι θεοί, διαβρώνεις υποσκάπτεις, καταστρέφεις τις ρίζες του Ελληνικού δένδρου αφαιρείς και κλέβεις την δύναμη των Ελλήνων.

Και αυτό είναι ένας ρόλος κλέφτη και καταχραστή γιατί τρύπωσε έμμεσα και ήρθε με την μορφή προβάτου αλλά αποδείχτηκε λύκος.
Η Καινή Διαθήκη είναι συνέχεια της Παλιάς και χρησιμοποιείται από τους χριστιανούς σαν ιερό βιβλίο. Περιγράφεται στα λόγια του Ιησού, η πρόθεση του.
Δεν ήλθα να καταργήσω τον Μωσαϊκό νόμο αλλά να τον συμπληρώσω.
Έτσι όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά ενισχύθηκε.
Υπήρχε και ένα άλλο θέμα που βλέπαμε μαζί.
Ο Ιουδαϊσμός και η συναγωγή ήταν και είναι κλειστή κλίκα.
Δεν έκαναν ποτέ ανοιχτά προσηλυτισμό οι Εβραίοι και δεν δέχονται εύκολα άλλους στο χώρο τους .
Ίσως γιατί δεν θέλουν αλλά, ίσως και να μη μπορούν και εύκολα αφού δεν εμπνέουν και αισθήματα συνεργασίας.
Είναι κλειστή κοινωνία με τις δικές τους πεποιθήσεις αναλλοίωτες εδώ και αιώνες για την υπόσχεση του θεού τους περί κυριαρχίας του περιουσίου λαού.
Η ιστορία του χριστιανισμού του ταίριαξε παρά πολύ, που ακόμη και αν δεν υπήρξε ο Ιησούς θα μπορούσε να τον κατασκευάσει. Τους εξυπηρέτησε άρα πολύ η παρουσία του.
Κρατήσανε και το αμιγές της κάστας τους και διέδωσαν τις ιδέες τους και τον θεό τους, με το Ιησού σαν γνήσιο απόγονο του και άξιο τέκνο του Ισραήλ. Μοναδικό ενανθρωπίσαντα θεό επί τη γης!
Όλα και όλοι παραμερίστηκαν σκόπιμα για το μονοπώλιο του θεού των Εβραίων.

Ο χριστιανισμός δεν είναι μια ανοησία.
Έχει και κατέχει την γνώση και πολλές ειδικές .
Σε αρκετά σημεία μιλάει για αλήθειες και σωστά τις αναφέρει Έχει βαθιές γνώσεις που προέρχονται φυσικά από το ταλμούδ και τον εσωτερικό αξιόλογο Ιουδαϊσμό και φυσικά ο κάθε εσωτερισμός εξασκεί μια γοητεία αξεπέραστου γητέματος στους ανθρώπους, λόγω ακριβώς της γνώσης της αριστερής πλευράς του ανθρώπου. Της σιωπηλής!
Και απευθύνεται σε ένα αρχαίο τμήμα του εγκεφάλου του, πολύ παλιό, υπάρχον πριν την ομιλία.

Εδώ φυσικά βρίσκεται και η έλξη που εξασκούν όλες οι θρησκείες και τα εσωτεριστικά τάγματα.
Ο χριστιανισμός είναι όμως αρκετά «μαγειρεμένος» και οι αντιγραφές του από άλλες κουλτούρες και συμπεριλαμβανόμενης της Ελληνικής είναι αριστοτεχνικά επιλεγμένες για να αγγίζουν το υποσυνείδητο των ανθρώπων με ένα ασυνείδητο τρόπο.
Σε αυτή την μέθοδο και την τακτική στηρίχτηκε η εξάπλωση του και η προώθηση του.
Δημιούργησε πιστούς φανατικούς «οπιομανείς» με το ναρκωτικό που… τους τάισε.
Οι γνώσεις που κατείχε και οι συμφωνίες με κάποιες «γοργόνες και μέδουσες» του έδωσε την δυνατότητα της εξουσίας διαφορετικά θα είχε παραμείνει μια ενδιαφέρουσα ίσως και περιθωριακή φιλοσοφία.

Παραδεχόταν ειλικρινά πως δεν μπορούσε να παρακολουθήσει αυτούς ους ακροβατικούς συλλογισμούς και τις έννοιες και εξακολουθούσε να του αρκεί
η υπόσχεση του θεού της αγάπης για το παράδεισο.
Έβρισκε την ζωή… πολύ δύσκολη υπόθεση και πρόκληση.
Ήθελε ένα χάπι παρηγοριάς, ένα λιμάνι να αράξει νωρίς, χωρίς ταξίδια επικίνδυνα και διαδρομές και την βεβαιότητα ότι υπάρχει ένας παράδεισος και αρκεί η πίστη και η υποταγή στο θεό για να τον αποκτήσεις.
Ήθελα ένα χάπι αλήθειας και προσπαθώ πάντα να την αντέξω, όσο σκληρή και να μου ακούγεται και δεν υπάρχουν εγγυήσεις και βεβαιότητες για αυτό.

Η ζωή  σαν ένα μέσον αναγνωρίσεις τον θεό και τον άνθρωπο παλεύοντας μέσα και μέσω αυτής.
Και δεν μπορεί κανένας  «αληθινός θεός» ναρθεί στην γη κατασκευάζοντας
πρόβατα, μαντριά, εξουσίες προνόμια, ιεραρχίες και να παρεξηγείται
…αν δεν προσκυνήσεις.
Δεν είχα και δεν έχω κανένα λόγο να δώσω σε αυτόν… τον θεό.

Η ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίσει τον εαυτό του περνάει μέσα αγγίζει την ζωή και όλες τις πλευρές της με την ικανοποίηση που μπορεί να σου μια πνευματική ενασχόληση.
Το ρώτησα γιατί δεν μελετάει και την Ελληνική φιλοσοφία και κάποιους Έλληνες πριν από τον χριστιανισμό.
Μου είπε ότι τους ένιωθε ξένους ακατανόητους και άγνωστους!
Με λύπησε πολύ αυτό και ήταν το μόνο, απ όλες τις απαντήσεις του.
Ο ΦΩΤΗΣ ΗΤΟ ΦΩΣ!
Ένα φως λαμπερό αστραφτερό
αν δεν το απόκοπταν από τις ρίζες του αν δεν σταματούσαν την τροφοδοσία,
αν δεν άκουγε συνέχεια την προπαγάνδα και το τραγούδι των Σειρήνων που… είρουν τόσο γλυκά. Ήτο φως και ένα δένδρο όμορφο και απέμεινε με το λεπτό του σώμα ένα κορμός ξεριζωμένος ένας «σκελετός» στα βράχια τους, απαρνούμενος… την Ζωή.

Κατάλαβα πως η καταστροφή και η διάβρωση είχε συντελεστεί και η αποκοπή τροφοδοσίας από τις ρίζες του φτωχού Φώτη.
Δεν έφταιγε όμως αυτός!

Έτσι συζητούσαμε ψάχνοντας απαντήσεις για την ύπαρξη την ζωή και το θάνατο.
Ώσπου η επαφή του με ένα πνευματικό πατέρα, τον οδήγησε στην απόφαση του να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο θεό και να πάει στο Άγιο όρος.
Δεν ξέρω αν πίσω από αυτή κρυβόταν η φυγή και η αναζήτηση ενός καλύτερου «πατέρα» ή η εκδίκηση για τον τωρινό του, που ξεσήκωσε την γειτονιά στο πόδι όταν το έμαθε.
Η νεαρή δεν ξαναήρθε για να ψωνίσει σπίρτα και θυμήθηκα την σκηνή που ο 1900 κατέβηκε τις σκάλες ενός πλοίου αλλά δεν αποφάσισε ποτέ να το εγκαταλείψει… για να ζήσει .
Φοβόταν τόσο πολύ να διαλέξει, να ρισκάρει, να χάσει, να ερωτευθεί να προδοθεί.
Έζησε γεννήθηκε παρατημένος σε ένα πλοίο και έμεινε εκεί.
Ο Φώτης πήγε στο πλοίο του θεού έγινε ένας καλόγηρος και απαρνήθηκε τα εγκόσμια και τον σκληρό κόσμο. Μιλούσε με τον θεό.
Οι Σειρήνες δεν κουράστηκαν και πολύ να τραγουδήσουν.
Ήταν τόσο διψασμένος για λίγα λόγια αγάπης μελωδικά.
Όταν το ξαναείδα μετά από χρόνια, είχε χάσει την πρωταρχική αθωότητα και δεν είχε απομείνει τίποτα από συνεσταλμένο χαμόγελο.
Τα χαρακτηριστικά είχαν σκληρύνει, το βλέμμα κενό, η φωνή επιτηδευμένη και τα λόγια κλισέ, το ύφος στομφώδες, ιερατικό, το σώμα σκελετωμένο μαζί με τα «κόκαλα να διακρίνονται σε κάποια βράχια».
Ο θεός είχε κερδίσει η ζωή και η νεαρή κοπέλα είχαν χάσει.

-Πως πάει η ζωή μου. λέει
-Συνεχίζω να προχωρώ, συνεχίζω πάτερ… απαντώ.
-Πως πάει ο θεός… χωρίς την Ζωή …ερωτώ
-Σκέφτεται μου λέει, ενθυμούμενος από τότε που σκεφτόμασταν μαζί.
-Τότε είναι σε καλό δρόμο, σκέφτομαι και… εγώ!

Ο Πυθαγόρας έδινε μεγάλη σημασία στις Σειρήνες γιατί κατέχουν τις γνώσεις και τις τεχνικές να χειρίζονται το σημείο αντίληψης των ανθρώπων προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα και…αναρριχόμενες στην εξουσία.
Γνωρίζουν βαθιά και πολύ καλά την ανθρώπινη φύση, τις αδυναμίες της τους καημούς της, τα παράπονα της τις προσδοκίες της, την λαχτάρα της ψυχής για καταφύγιο και ξέρουν να τραγουδούν γλυκά για όλα αυτά.

Έτσι όταν ακούς να μιλούν για της αγάπη που λαχταρά ο κάθε άνθρωπος για το παράδεισο που τον περιμένει για τον καλό θεό που υπέφερε για χάρη του, για τους πεινασμένους που θα χορτάσουν για τους ταπεινούς που θα ανυψωθούν, για τους φιλάνθρωπους που θα ελεηθούν να κρατάει κανείς μικρό καλάθι και να βρίσκεται κοντά σε ένα κατάρτι ν α δεθεί…
Μια απλή σκέψη χρειάζεται:

Και αν δεν είναι έτσι;

Η ιστορία αιώνων αποδεικνύει, πως δεν είναι έτσι και μόνο τα κόκαλα των ανθρώπων στα βράχια τους …υπάρχουν.
Τα κόκαλα και οι σκελετοί των ανθρώπων που σε ένα κόσμο δύσκολο,
με την κάθε νάρκη να παραμονεύει σε κάθε βήμα και ένα ελεύθερο σκοπευτή,
αναζήτησαν παρηγοριά και καταφύγιο σαν δειλοί σε στάνες,σε ψεύτικα λόγια και μεγάλα, σε «θεούς» που υπόσχονται πολλά.

Συνάντησα τις Σειρήνες πολύ νωρίς στην ζωή μου! Δεν ήμουν ούτε 18 όταν ήρθαν και με βρήκαν τραγουδώντας γλυκά.

Ήταν τρεις!

Ένας Άγγλος τυχοδιωκτικού χαρακτήρας, διπλωμάτης, ηδονιστής, μέσα σε όλα με τρεις γάμους 8 παιδιά και… δύο Έλληνες. Ο κ. Γέρας, ο πρόεδρος της εταιρείας, λεπτός, ευγενής με καλή ομιλία και μια σχετική παιδεία και ο κύριος μέτοχος, ένας βαρύς τύπος λιγομίλητος. Είχαν μια αλυσίδα εργοστασίων επεξεργασίας τροφίμων και αποφάσισαν να ανοίξουν και άλλο ένα στην περιοχή του χωριού μου, εκμεταλλευόμενοι προφανώς ευνοϊκούς όρους και δάνεια για αυτές τις περιοχές. Είχαν όλοι τους μεγάλες διασυνδέσεις με κυβερνητικούς παράγοντες και σχέσεις με το τότε ανερχόμενο σοσιαλιστικό κόμμα.

 Ήρθαν στο χωριό σαν τους τρεις μάγους με τα δώρα και ήταν τόση η ανάγκη για δουλειά και λεφτά που κρεμάστηκαν όλοι από τα χείλη τους και τα σχέδια τους.Ανακοίνωσαν πως θα λειτουργήσει εργοστάσιο 50 ατόμων στην αρχή με προοπτική να γίνει 100 και θα δώσουν δουλειά σε πολλούς.

Ζητούσαν ένα νέο άτομο με γνώσεις αγγλικής για τρίμηνη μετεκπαίδευση σε δικό τους εργοστάσιο του εξωτερικού για να αναλάβει μετά υπεύθυνο πόστο στο νέο εργοστάσιο και την εκπαίδευση των υπολοίπων εργατών και εργατριών.Πήγα στην συνέντευξη και παρά πολλοί άλλοι… όχι περιμένοντας πολλά.Με πέρασαν από κόσκινο ερωτήσεων και ψυχολογική ανάκριση και …με προσέλαβαν.Έτσι αμέσως μετά το καλοκαίρι τελειώνοντας το σχολείο έφευγα για το εξωτερικό.Τα λεφτά ήταν πολύ καλά πληρωνόμουν διπλό μισθό και σε δραχμές και σε λίρες .Κάποιες ιδέες και προτάσεις που είχα για την καλύτερη λειτουργία των τμημάτων επεξεργασίας των προϊόντων έγιναν δεκτές και γρήγορα προβιβάστηκα σε καινούργια θέση και παρατάθηκε η παραμονή μου.

Συνέτρωγα μαζί τους πολλές φορές συζητώντας για τα προβλήματα του εργοστασίου, για την πολιτική,για οικονομικά, το Κυπριακό και το Τουρκικό θέμα και την κατάσταση στην Ελλάδα που έβγαινε από μια δικτατορία.Μου έλειπε η πατρίδα, οι φίλοι μου , η οικογένεια μου και είχα αφήσει την καρδιά μου ερωτευμένη σε κάποιο πρόσωπο που καθόταν σε κοντινό θρανίο στην τελευταία τάξη του σχολείου.Ένα εφηβικό έρωτα, που νόμιζα πως θα με περίμενε, αλλά έκανα λάθος ή, εγώ άργησα πολύ… να επιστρέψω.

Έπαιρνα και διάβαζα τα γράμματα τους και ένιωθα μεγάλη νοσταλγία.Την πρωτοχρονιά εκείνη μακριά απ όλους, όσους αγαπούσα,βγήκα μια βόλτα υπακούοντας σε ένα ανικανοποίητο συναίσθημα και περπατώντας… έφθασα σε μια γέφυρα.Το συναίσθημα έγινε αγωνία αβάσταχτη καθώς την κοιτούσα.Ένιωσα πως σε όλη μου την ζωή, αυτή θα ήταν η προσπάθεια:Να περάσω… μια γέφυρα! Ήμουν μακριά απ όλους και είχα το παράξενο συναίσθημα πως ξεχνούσα κάτι σημαντικό. Ένα απροσδιόριστο παράξενο συναίσθημα που έφευγε και ερχόταν αλλά ήταν τόσο έντονο!

 Όταν γύρισα στην Ελλάδα με υποδέχτηκαν… με βάγια.Το εργοστάσιο είχε ετοιμαστεί και έμεναν οι προσλήψεις.Με βάλανε υπεύθυνο για δυο κυρίως λόγους φαντάζομαι.Ο ένας ήταν πως δεν γνώριζαν καλά τους ανθρώπους του χωριούκαι ο άλλος ήταν πως δεν θέλανε να έχουν ανάμειξη με δυσαρέσκειες και προστριβές βγάζοντας εγώ «το φίδι από την τρύπα».

 Την παραμονή άρχισαν να έρχονται σπίτι μου πεσκέσια κοκόρια και …ταξίματα.Υποσχέθηκα πως θα γίνουν οι προσλήψεις με κριτήρια της περισσότερης ανάγκης στις πιο φτωχές οικογένειες και ένα άτομο σε κάθε μια.

Αυτό μπορούσα να κάνω και αυτό έκανα. Την άλλη ημέρα στο δημαρχείο …ήταν ένα λαϊκό προσκύνημα.Πήγα νωρίς αλλά ήταν συγκεντρωμένοι από τα χαράματα,άνθρωποι με πρόσωπα σκαμμένα και χαρακωμένα από μια βιοπάλη.

Ο δήμαρχος μου υπενθύμισε …μερικά πρόσωπα.Μέχρι αργά το απόγευμα έκανα ένα τεστ δεξιοτεχνίας και πρόσληψης και την άλλη ημέρα αρχίζαμε δουλειά.Ήρθε και η μητέρα μου!Ήθελε να δουλέψει.Όταν γύρισα σπίτι με περίμενε.Θεώρησε δεδομένη την πρόσληψη της και δεν με ρώτησε καν.Όταν ανακοίνωσα την μη έκκριση της άρχισε να κλαίει και να με ρωτάει γιατί;

Πήγα κοντά της, την αγκάλιασα και της είπα δεν μπορούσα να την προσλάβω, όλοι θα λέγανε πως «ευλόγησα τα γένια μου»και εκτός αυτού ο πατέρας δεν ήθελε να δουλέψει… δούλευε αυτός.Τώρα δουλεύω εγώ, της είπα και είναι το ίδιο. Με αγκάλιασε και αυτή δακρυσμένη αυτή.

Η περηφάνια σου θα σου στοιχίσει πολλά ! Ψιθύρισε…Συνέχισα μέχρι το Απρίλιο.

Θυμήθηκα την γέφυρα και αυτό το βασανιστικό συναίσθημα.Κατάλαβα πως δεν μπορούσα να συνεχίσω. Δεν βρισκόταν εκεί «η γέφυρα»που έπρεπε να διασχίσω, παρ όλο που το μέλλον μου διαγραφόταν ευοίωνο.

Ήθελα κάτι άλλο που δεν το γνώριζα ακόμη,αλλά έπρεπε να το αναζητήσω οπωσδήποτε…Ήξερα πως ήθελα για αρχή να σπουδάσω.Όχι για τα λεφτά, όχι για την θέση αλλά για να δώσω την δυνατότητα στο νου να μπορεί να καταλαβαίνει και με άλλο τρόπο. και αντιλαμβάνεται την γνώση. Ακόμη και αν χρειαζόταν να το απορρίψω ήθελα να το γνωρίσω από κοντά.

Και μόνο έτσι… να το απορρίψω.Ήθελα την εμπειρία της ακαδημαϊκής σκέψης και γνώσης. Αν διάβαζα τους επόμενους τρεις μήνες είχα μια πιθανότητα να περάσω στο πανεπιστήμιο και έπρεπε να παραιτηθώ, για να κυνηγήσω αυτή την πιθανότητα. Όταν το ανακοίνωσα στο σπίτι έπεσε μαύρη σιωπή και θλίψη διαδέχτηκε την έκπληξη.

Τα άφηνα όλα… για το άγνωστο;

Κατάλαβα πως θα ήταν δύσκολη η μάχη και φοβήθηκα τον εαυτόν μου.Μπορεί και να λύγιζα και να μην έφευγα.Πήρα την μητέρα μου της μίλησα, της εξήγησα πως δεν με ικανοποιούσε αυτό και ήθελα να κάνω κάτι άλλο.Το κατανόησε όπως μόνο οι μητέρες μπορούν κατανοήσουν την καρδιά του παιδιού τους. Της ζήτησα να με βοηθήσει.Την συγκεκριμένη ώρα, στο καθορισμένο ραντεβού θαρχόταν μέσα στο γραφείο και θα με ζητούσε με το εισιτήριο στο χέρι .

Ένα εισιτήριο για ένα λεωφορείο που θα έπαιρνα να πάω να καταθέσω …τα χαρτιά μου. Μου το υποσχέθηκε. Πήγα στο γραφείο. Με υποδέχτηκε η γραμματέας του προέδρου και με οδήγησε στο κ. Γέρα. Μπήκα κατευθείαν στο θέμα και του ανακοίνωσα την απόφαση μου να φύγω.Εξοργίστηκε και άρχισε να με απειλεί με μηνύσεις και αθέτηση συμβολαίου.Παραδέχτηκα το δίκιο του και είπα πως θα δεχθώ τις συνέπειες της απόφαση μουΜαλάκωσε με ρώτησε γιατί θέλω να φύγω αν υπήρχε κάποια δυσαρέσκεια μπορούσαμε να τα βρούμε.

Του απάντησα ότι δεν ήταν αυτός ο λόγος και ότι ήθελα να σπουδάσω.Θα έδινα εξετάσεις στο πανεπιστήμιοΉταν εύλογη η απορία του, ότι αφού ήθελα να σπουδάσω γιατί δέχτηκα την θέση και την επένδυση στο άτομο μου.

Απάντησα ειλικρινά πως χρειαζόμουν τα λεφτά για το πρώτο ξεκίνημακαι είχα κάνει τις οικονομίες μου. Άρχισε να μου μιλάει γλυκά είπε ότι είχε σχέδια για μένα πως μπορούσα να εξελιχτώ και να αποκτήσω πολλά.Ήταν ρίσκο, αν δεν περνούσα, θα τα είχα χάσει όλα. Οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται πάντα στην ζωή, τόνισε. Άρχιζα να λυγίζω.Ήταν ρίσκο αλλά ήταν και ο δρόμος της καρδιάς μου που περνούσε από εκεί. Ήθελα να φύγω να αναζητήσω άλλους σταθμούς.

Κτύπησε η πόρτα ήταν η μητέρα μου με το εισιτήριο στο χέρι.Ένιωσα ντροπή για την δειλία μου και την αναποφασιστικότητα μου.

Έρχομαι της είπα… αμέσως.

Ο κ. Γέρας με χαιρέτησε ευγενικά και με αποχαιρέτησε συγκινημένος. Ήταν συμπαθητικός άνθρωπος !Οι άλλοι σκύλιασαν ζήτησαν το κεφάλι μου αλλά δεν τους άφησε να με πειράξουν και δεν με κυνήγησε ποτέ. Μου ευχήθηκε καλή τύχη και το εννοούσε. Αργότερα έμαθα πως αυτοκτόνησε. Λυπήθηκα πολύ.

Η εταιρεία χρεοκόπησε το εργοστάσιο έκλεισε. Διάβασα τρεις μήνες με σειρά και μέθοδο δική μου… όλη τη ύλη. Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ήμουν στο αγαπημένο μου δένδρο, στην ελιά του κήπου μου. Ήρθε η αδελφή μου και μου είπε πως πέρασα εκεί που ήθελα και μπορούσα να συνεχίσω τον δρόμο μου της καρδιάς μου.

 Κατά την διάρκεια της φοιτητικής μου ζωής γνώρισα και άλλες σειρήνες, δάσκαλους και γοητευτικούς γκουρού και τους άκουγα προσεχτικά, αλλά χωρίς να σκύβω το κεφάλι και χωρίς δεκανίκια αναπηρίας,καταφύγια, συνήθειες, προσκολλήσεις και εξαρτήσεις.

 Εγώ είχα και ήθελα το δικό μου τραγούδι να τραγουδήσω και είχα ένα κατάρτι να κρατιέμαι κάθε φορά που τις συναντούσα, ώστε καμιά τους να μη μπορεί να με εμποδίσει….και ένα φύλλο ελιάς από τον κήπο μου να θυμάμαι και μην ξεχνώ,όπου και να βρίσκομαι, ότι και να ακούω, ποιος είμαι και ποια γέφυρα θέλω να διασχίσω!

Καλημέρα στους γεφυροποιούς του 21 ου αιώνα…που ξημερώνει!

 Μια ερώτηση, μια απάντηση!

Η δειλία ρωτά είναι ασφαλές
Η σκοπιμότητα ρωτά είναι συμφέρον
Η ματαιοδοξία ρωτά είναι δημοφιλές
Έρχεται όμως κάποια στιγμή, που πρέπει να αποφασίσεις να κάνεις κάτι
Που δεν είναι ούτε ασφαλές ούτε συμφέρον ούτε δημοφιλές
Είναι όμως το σωστό!  Λέει ο Λούθηρ Κιγκ!

Αθηνά  Λεόν

21 ος αιών

και οι πολεμιστές της Λάϊον

στην γέφυρα των  στεναγμών, των ερωτήσεων και των απαντήσεων

διασχίζοντας μια ομιχλώδη περιοχή δεμένοι στο κατάρτι

στύλο και κολώνα του νου με  ένα σχοινί!

 

Ετικέτες: , ,

143 Σχόλια to “9. Οι Σειρήνες”

  1. elzin Says:

    Η δική σου ζωή!
    Αυτή είναι η δική σου ζωή!

    Αν στο κουτί δε χωράς
    Αν τα λάθος ρούχα φοράς
    Και σου τραβάνε το αυτί
    Αν στα σκοτεινά περπατάς
    συνέχισε μην τα παρατάς γιατί
    έκανες ήδη μια αρχή
    Και δεν το χρωστάς κανενός
    Κι αν αλλού σε πάει ο άνεμος
    Κρατήσου εκεί

    Αυτή είναι η δική σου ζωή
    Είναι η δική σου ζωή
    Αυτή είναι η δική σου ζωή
    Είναι η δική σου ζωή
    Και θα ρθει η δική σου στιγμή
    Μια σελίδα λευκή
    Αυτή είναι η δική σου ζωή

    Αν στα βαθιά κολυμπάς
    Αν χωρίς ελπίδα αγαπάς
    Αν σε βαραίνει η ενοχή
    (είναι η δική σου ζωή)
    Μην, οδηγό μη ζητάς
    Εσύ το τιμόνι κρατάς
    Και έχεις ταξίδι μακρύ
    Άκουσε του δρόμου η σιωπή
    πόσα μυστικά θα σου πει
    Ανοίξου εκεί

    Αυτή είναι η δική σου ζωή
    Είναι η δική σου ζωή
    Αυτή είναι η δική σου ζωή
    Είναι η δική σου ζωή
    Και αυτή είναι η δική σου στιγμή
    Η δικιά σου εποχή
    Αυτή είναι η δική σου ζωή

    Μην, μην ακούς το σωστό
    Ποιος ξέρει να σου πει το σωστό
    Για τη δική σου ζωή
    Μη, το ρολόι μη κοιτάς
    Όλα όσα χαθήκαν μετράς
    Μα τίποτα δεν έχει χαθεί
    Τι και αν το έχει η μοίρα γραφτό
    Έχεις κάτι πιο δυνατό
    Το κρατάς εσύ

    Αυτή είναι η δική σου ζωή
    Είναι η δική σου ζωή
    Αυτή είναι η δική σου ζωή
    Είναι η δική σου ζωή
    Και αυτή είναι η δική σου στιγμή
    Μια σελίδα λευκή
    Αυτή είναι η δική σου ζωή

  2. elzin Says:

    Και αυτή είναι… η δική μου ζωή!

  3. elzin Says:

    Η δική μας ζωή!
    Καταλαβαίνω,
    αγάπη μου,
    πως

    …..είναι δική μας η ζωή μας!

    «Είναι δική μας η ζωή μας» και την ακούμε….γλυκά.

  4. Ανώνυμος Says:

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/Κ
    ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟ ΕΛΖΙΝ
    ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΗ ΜΙΑ ΧΑΡΗ
    ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ
    ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ
    THE FOUNTAIN (DEATH IS THE ROAD TO AWE)
    KALO YPOLOIPO
    LAERTHS

  5. greenlion Says:

    Το τραγούδι των Σειρήνων

    Φεύγω κρυφά μια ζαβολιά
    μ’ έχει πληγώσει.
    Σαν τα παιδιά τώρα που ο άνεμος
    φυσά ένα τραγούδι που λέει
    να τελειώσει
    και σε μια θάλασσα με παίρνει μακρυά.

    Είναι πολλές οι μουσικές να τις αντέξεις
    όταν το πέλαγο βαλθεί να τραγουδά.
    Χίλιες φωνές για να μη ξέρεις
    να διαλέξεις κι ούτε κατάρτι να δεθείς
    ούτε σχοινιά.

    Θα πάω ψηλά με τα φτερά μου
    που θα ανοίξω
    στου παραδείσου τα παράξενα νησιά.
    Λυσ’ τα μαλλιά σου να σε δω να σε γνωρίσω
    Λυσ’ τα μαλλιά σου να σε δω στα σκοτεινά
    Λυσ’ τα μαλλιά σου να σε δω να σε γνωρίσω
    μέσα στου κόσμου τ’ αδιέξοδα στενά
    μέσα στου κόσμου την απέραντη ερημιά
    λύσ’ τα μαλλιά σου να ‘ρθω να σου μιλήσω.

  6. Ανώνυμη Says:

    Υπέροχο Λαέρτη,

    Ευχαριστούμε!

  7. Ανώνυμος Says:

    KAI TO TRAGOYDI TVN SEIRHNVN
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ
    ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
    ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
    …ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑ ΔΕΘΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΟΧΟΣΠΗΤΟ
    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΜΑΤΑ
    ΝΑ ΒΓΩ ΠΑΛΗ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΩ…
    ΜΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΑ
    ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ…
    ΠΑΩ …ΦΕΥΓΩ…ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΔΕΣΙΜΟ
    ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

    ΡΕΕΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΗ….

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ..

    ΛΑΕΡΤΗΣ

    • elzin Says:

      …στον Μαραθώνα
      μόνο νίκη του πνεύματος του νου και της καρδιάς μπορούμε να έχουμε φίλε Λαέρτη!
      Να προσέχεις στο δρόμο!
      Οι Λέοντες είναι πολύ εκδηλωτικοί τύποι και εγκάρδιοι
      ιδίως με ωροσκόπο Λέοντα το παρακάνουν
      …την κουράζουν την καρδιά!

  8. Ανώνυμος Says:

    ΛΟΙΠΟΝ ΕΦΤΑΣΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
    ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΣΩΛΗΝΑ
    ΤΩΝ ΦΡΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΟΔΑ ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΚΛΙΝΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ ΜΕ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ ΕΤΡΕΧΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΟΛΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΟΤΕΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΤΥΠΑΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΑ ΕΠΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ…ΜΟΥΧΟΥΝ ΜΗΝΕΙ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΩΤΕ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΑ.
    ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΣΑΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ.
    ΚΑΚΟ ΣΚΥΛΙ ΨΩΦΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ…ΧΑΧΑΧΑ
    ΟΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΕΔΩ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΠΗΡΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΑΙΟ, ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΖΑΚΙ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ
    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΑΙ.
    ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΩ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΙ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΕΣΙΜΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΙΝΙΑ…ΘΑ ΒΡΩ ΤΡΟΠΟ…ΜΕΧΡΙ ΤΩΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΙΗΣ ΓΙΑ
    ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕΒΝΤΑΛΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΥΚΤΑ.
    ΛΑΕΡΤΗΣ

    • elzin Says:

      Μας ενθουσίασε
      η αστραπιαία αντίδραση αλλά…Κλιντ Ίστουγντ
      η δύναμη του Ανταίου,
      και το περπάτημα στην παραλία
      να σκεφτούμε για τις σειρήνες
      δεν είμαστε …για πολλά δεσίματα τώρα
      εδώ γελάσαμε
      .. όντως δεν είμαστε…να σκεφτούμε!

      Γιατί δεν σε βρίσκουμε στο φέις και σε χάσαμε;

      • greenlion Says:

        Και με ωροσκόπο λέοντα τις έχει και στον Κριό ωχ αμάν τις δικές του τις Σειρήνες αν δεν βρεί έναν καθρέπτη…από τον ζυγό…

  9. greenlion Says:

    Με ωροσκόπο όμως τον Υδροχόο οι Σειρήνες θα χρωματιστούν από τον Ζυγό και την Αφροδίτη, σύμβολο της οποίας είναι ο καθρέπτης, τώρα το γιατί εμένα συνειρμικά με πάει στην εικόνα της Αθηνάς που δίνει στον Περσέα τον καθρέπτη για να αποκεφαλίσει την Μέδουσα δεν ξέρω…ίσως και να είναι ο κατάλληλος καιρός για να πάρουμε πίσω το φάσμα της Ελένης…

    • elzin Says:

      Εξαιρετικούς συνειρμούς προωθείς greenlion!
      Που εκτός από μια καταπληκτική κυνηγός είσαι και έξοχη ονειρεύτρια!

      Και ο Περσέας χρησιμοποιεί το καθρέφτη
      γιατί δεν πρέπει να κοιτάξει την Μέδουσα κατάματα
      θα μαρμαρώσει θα πετρώσει
      και ο Διόνυσος και,
      φυσικά ….η Αφροδίτη του Ζυγού σε μια ζυγαριά ισορροπίας
      έχουν το καθρέφη τους!!!

      είναι ο κατάλληλος καιρός για να πάρουμε πίσω το φάσμα της Ελένης…
      της Αριάδνης τον μίτο τα λευκά πανιά το νησί μας
      τον νου μας τον εαυτό μας το παλάτι μας..την ζωή μας!

  10. Ανώνυμος Says:

    ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΕΤΡΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ….
    ΕΕΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΗΤΕ…ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΜΕΔΟΥΣΕΣ
    ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΟΙΤΑΞΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ…ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ
    ΜΑΖΥ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΛΗΜΑΝΙΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ
    ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΡΩΣΕΙ…ΧΙΧΙΧΙ ΠΑΝΤΟΥ…ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ…
    ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΜΜΙΑΣ…ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ
    ΤΑ ΦΙΔΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΤΣΙΔΑΚΙΑ ΗΡΕΜΟΥΣΑΝ.
    ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ…
    ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΑΠΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ
    ΩΚΕΑΝΟ ΜΕΡΗΑ ΒΓΗΚΕ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΒΓΩ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ
    ΟΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥΣ 9 ΜΕΞΙΚΑΝΕΣ ΣΤΡΙΠΤΙΖΕΖ
    ΕΕΕΕ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ…ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ
    ΚΑΤΟΥΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ…ΠΑΝΤΩΣ ΤΙΣ ΑΝΤΕΞΑ …ΟΛΕΣ!!!
    ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΦΑΙΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ
    ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΕΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ – ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ- ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΙΝΩ ΓΙΑ
    ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΑΙΝΕΙΑ.
    ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΔΩ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ…ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
    ΦΟΒΕΡΑ Η ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΡΟΜΠΟΤ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΕΡΑΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΗ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΗ ΠΑΛΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΞΩΓΕΙΗΝΗ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΓΛΩΒΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.-
    ΤΗΝ ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ ΜΟΥ
    ΛΑΕΡΤΗΣ

    • elzin Says:

      Στην Κίρκη ήσουν εκεί …με τις ΣΤΡΙΠΤΙΖΕΖ

      Και όχι με την ίδια αλλά με κάποιες υπηρέτριες της.

      Καληνύχτα Λαέρτη!

      Το «αναλυσέ το» εξαιρετική ταινία με λεπτό χιούμορ!
      Εκεί ιδίως που ο ψυχολόγος βρίζει από μέσα του την πελάτισα
      και απ έξω της μιλάει ….γλυκά!
      Και η τεχνητή νοημοσύνη …πολύ καλή επίσης!

    • elzin Says:

      Στέλνουμε …..το ανάλυσε το!
      Αναλύσεις ψυχολόγων και αρχιμαφιόζων…. καταπληκτικές!

  11. greenlion Says:

    Καθρεπτίζω το νου

  12. elzin Says:

    Εσύ με ξέρεις πιο πολύ!

    Εσύ με ξέρεις πιο πολύ, απ’ όλους στη ζωή μου
    τα μαγικά ταξίδια μου, τα έκανες κι εσύ
    Όταν η νύχτα μ’ έστελνε, στα στέκια της ερήμου
    για σένα ήταν πάντα απλό, να ψάξεις να με βρεις
    Σου λέω με ξέρεις πιο πολύ, απ’ όλους στη ζωή μου
    για σένα είναι πάντα απλό, να ψάξεις να με βρεις.

    Κι απόψε, μες την έρημη την πόλη, που με βρήκες πάλι,
    πάρε με κοντά σου

    Κρύψε με μες το παλτό σου, κάνε με κορμί δικό σου
    ως την άκρη του μυαλού σου, ως την άκρη του ουρανού σου
    Τύλιξέ με στο κασκόλ σου, σαν παιδί σαν άγγελό σου
    να χαθώ στη μυρωδιά σου, να χωρέσω στ’ όνομά σου

    Η πόλη παίζει τη σκληρή, στα ενήλικα παιδιά της
    κι αν λείπει το άλλο σου μισό, μισός μένεις κι εσύ
    μα όταν μαζί σου περπατώ, στα έρημα στενά της
    στο πέλαγος της μοναξιάς μου, γίνεσαι νησί
    Η πόλη παίζει τη σκληρή, στα ενήλικα παιδιά της
    κι αν λείπει το άλλο σου μισό, μισός μένεις κι εσύ.

  13. Ανώνυμος Says:

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
    ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
    ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ…
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ
    ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΑΔΙΑ
    ΜΕ ΤΙΤΛΟ – ΓΥΝΑΙΚΑ-
    ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΗ ΛΙΓΟΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ
    ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΛΑ
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΣΗΜΕΝΙΑ…
    ΛΑΕΡΤΗΣ

  14. elzin Says:

    Καλημέρα Λαέρτη!
    Για όλες τι γυναίκες που αγαπήσαμε και αγαπούμε
    και τους θαλασσοπόρους αλμυροδαρμένους ναυτικούς
    με ασημένια μαλλιά της εμπειρίας!

    Γυναίκα!
    Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία.
    Παίξε στον άνεμο τη γλώσσα σου και πέρνα
    Αλλού σε λέγανε Γιουδήθ, εδώ Μαρία
    Το φίδι σκίζεται στο βράχο με τη σμέρνα.

    Από παιδί βιαζόμουνα μα τώρα πάω καλιά μου.
    Μια τσιμινιέρα με όρισε στον κόσμο και σφυρίζει.
    Το χέρι σου, που χάιδεψε τα λιγοστά μαλλιά μου,
    για μια στιγμή αν με λύγισε σήμερα δε με ορίζει.

    Το μετζαρόλι ράγισε και το τεσσαροχάλι.
    Την τάβλα πάρε, τζόβενο, να ξαναπάμε αρόδο.
    Ποιος σκύλας γιος μας μούτζωσε κι έχουμε τέτοιο χάλι,
    που γέροι και μικρά παιδιά μας πήραν στο κορόιδο;

    Βαμμένη. Να σε φέγγει κόκκινο φανάρι.
    Γιομάτη φύκια και ροδάνθη αμφίβια Μοίρα.
    Καβάλαγες ασέλωτο με δίχως χαλινάρι,
    πρώτη φορά σε μια σπηλιά στην Αλταμίρα

    Σαλτάρει ο γλάρος το δελφίνι να στραβώσει.
    Τι με κοιτάς; Θα σου θυμίσω εγώ πού μ’ είδες;
    Στην άμμο πάνω σ’ είχα ανάστροφα ζαβώσει
    τη νύχτα που θεμέλιωναν τις Πυραμίδες

    Το τείχος περπατήσαμε μαζί το Σινικό.
    Κοντά σου ναύτες απ’ την Ουρ πρωτόσκαρο εβιδώναν.
    Ανάμεσα σε ολόγυμνα σπαθιά στο Γρανικό
    έχυνες λάδι στις βαθιές πληγές του Μακεδόνα.

    Βαμμένη. Να σε φέγγει φως αρρωστημένο.
    Διψάς χρυσάφι. Πάρε, ψάξε, μέτρα.
    Εδώ κοντά σου χρόνια ασάλευτος να μένω
    ως να μου γίνεις, Μοίρα, Θάνατος και Πέτρα

  15. elzin Says:

    Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας και οι ευαίσθητοι Φώτηδες του κόσμου,προσευχόμενοι σε ένα δεσποτικό κυριάρχο θεό!

    Ταινία σειρά για το βράδυ!

    Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν αναβιώνει τον ρόλο του Ντε Μπρικασάρ σ’ αυτόν τον καθηλωτικό «συνάδελφο» της σειράς «Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας», βασισμένης στο μπεστ σέλερ της Κολίν Μακ Κάλοχ. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ντε Μπρικασάρ ρισκάρει τη ζωή του διασώζοντας πρόσφυγες στη Ρώμη ενώ λίγο αργότερα ταξιδεύει για λογαριασμό του Βατικανού πίσω στο αγρόκτημά του στην Αυστραλία, που νόμιζε πως θα εγκατέλειπε οριστικά. Η συνάντησή του με την Μέγκι (Αμάντα Ντόνοχιου) θα οδηγήσει σε νέους πειρασμούς αλλά και σε μια κρίσιμη κατάσταση: η Μέγκι ενδέχεται να χάσει την επιμέλεια του αγαπημένου γιου της, που απόκτησε με τον Πατέρα Ραλφ κατά τη διάρκεια της εποχής που μεσουρανούσε ο απαγορευμένος έρωτάς τους πριν αρκετά χρόνια.

    The Thorn Birds_Main Theme

  16. elzin Says:

    1900!
    Γεννημένος σε πλοίο εκπληκτικός πιανίστας!
    Δεν θέλησε να το εγκαταλείψει για να αναζητήσει την ζωή και τον έρωτα.
    Στις σκάλες του πλοίου γύρισε πίσω.

    Legend Of 1900 – Lost Boys calling

  17. elzin Says:

  18. elzin Says:

    Και ένα τραγουδάκι για τον Αύγουστο
    ….από τον Ιανουάριο του 2010!

    Μα γιατί το τραγούδι να ‘ναι λυπητερό
    με μιας θαρρείς κι απ’ την καρδιά μου ξέκοψε
    κι αυτή τη στιγμή που πλημμυρίζω χαρά
    ανέβηκε ως τα χείλη μου και με ‘πνιξε
    φυλάξου για το τέλος θα μου πεις

    Σ’ αγαπάω μα δεν έχω μιλιά να στο πω
    κι αυτό είναι ένας καημός αβάσταχτος
    λιώνω στον πόνο γιατί νιώθω κι εγώ
    ο δρόμος που τραβάμε είναι αδιάβατος
    κουράγιο θα περάσει θα μου πεις

    Πώς μπορώ να ξεχάσω τα λυτά της μαλλιά
    την άμμο που σαν καταρράχτης έλουζε
    καθώς έσκυβε πάνω μου χιλιάδες φιλιά
    διαμάντια που απλόχερα μου χάριζε
    θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό

    Σε ποιαν έκσταση απάνω σε χορό μαγικό
    μπορεί ένα τέτοιο πλάσμα να γεννήθηκε
    από ποιο μακρινό αστέρι είναι το φως
    που μες τα δυο της μάτια πήγε κρύφτηκε
    κι εγώ ο τυχερός που το ‘χει δει

    Μες το βλέμμα της ένας τόσο δα ουρανός
    αστράφτει συννεφιάζει αναδιπλώνεται
    μα σαν πέφτει η νύχτα πλημμυρίζει με φως
    φεγγάρι αυγουστιάτικο υψώνεται
    και φέγγει από μέσα η φυλακή

  19. greenlion Says:

    Καλημέρα σ όλους!
    και στους υπογράφοντες και στους αναγνώστες
    μου λείψατε, μετά που έστειλα το τραγούδι ο υπολογιστής μου χάλασε κι έτσι στερήθηκα τις κουβεντούλες μας…

  20. Ανώνυμος Says:

    αγαπητε ΕΛΖΙΝ
    ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΗ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ – ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΕΝΞΑΤΕ ΤΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.
    ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ
    ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΦΙΛΜ 1900 ΜΕ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΕΙ
    ΤΟ ΕΒΛΕΠΑ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΣΧΟΛΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΦΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΒΗ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ
    ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΝΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ ΕΕΕΕ ΤΩΤΕ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΛΕΨΕ…
    ΛΑΕΡΤΗΣ

    • elzin Says:

      …το βρήκαμε ΟΚ!

      Φοβερή σκηνή και το έργο καταπληκτικό!
      Το τσιγάρο από εσένα το έκλεψε
      γιατί εμείς είμαστε
      ….της αντικαπνιστικής καμπάνιας!

  21. Ανώνυμος Says:

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΙΨΑΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΣ
    ΕΨΑΞΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΑΙΤΗΜΑ ΦΙΛΙΑΣ
    ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΕΝΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ
    ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΔΗΓΙΕΣ.
    ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ
    ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΜΑΣ
    ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ ΠΟΛΥ
    ΛΑΕΡΤΗΣ

  22. elzin Says:

    τα δένδρα!
    Πόσο όμορφο θέαμα
    παρουσιάζει ένα δένδρο δυνατό,
    με γερές ρίζες βαθιά στην γη, πλούσιο χώμα σε συστατικό, θρεπτικό κατάλληλο για την ανάπτυξη του,με ευωδιαστά,άνθη, ζουμερούς καρπούς, γερούς σπόρους, σε μια περίοπτη θέση σε ένα κήπο, περιποιημένο αρμονικό, με καταπράσινα φύλλα να συλλέγουν την ενέργεια του ήλιου με πλούσια κλαδιά να στηρίζονται σε ένα όρθιο ισχυρό κορμό που έχει προστατευτεί μέχρι να μεγαλώσει με κάποια στηρίγματα, τα οποία μετά χρειάζεται να αφαιρεθούν για να μην το εμποδίζουν!

    Πόσο λυπηρό και θλιβερό θέαμα είναι ένα δέντρο καχεκτικό ξεριζωμένο, παραπεταμένο ξεχασμένο κάπου με λιγοστά φύλλα και ένα κορμό τσαλαπατημένο,χωρίς άνθη ,χωρίς καρπούς, χωρίς προστασία μέχρι να μεγαλώσει, χωρίς λίπασμα, χωρίς φροντίδα,
    σε ένα κήπο χωρίς αρμονία
    χωρίς άξιο κηπουρό.

    Χρειάζεται να μελετήσουμε καλά το δένδρο της ζωής μας και να γίνουμε καλοί κηπουροί και όμορφα δένδρα προσέχοντας και φροντίζοντας και τον εαυτό μας και τα άλλα δένδρα και τον κήπο μας.
    Χρειάζεται ο κορμός να μεγαλώσει σιγά σιγά και να στηρίζει το δένδρο πλέκοντας τα κλαδιά και τα φύλλα γύρω του.
    Αυτός ο κορμός είναι το κέντρο του, το σημείο στήριξης του, η κάθετη δύναμη που υψώνεται από τη γη και φθάνει επικοινωνεί με το ουρανό.

    Αν ο κορμός αποκοπεί, διαβρωθεί από τις ρίζες και την τροφοδοσία τους… το δέντρο πεθαίνει.
    Οι ρίζες του κάθε δέντρου μπορεί να είναι διαφορετικές και να πλέκονται σε ένα προσωπικό, εθνικό και συλλογικό νησί του τονάλ,
    χωρίς να αλληλοκαταστρέφονται μεταξύ τους αλλά,
    να αλληλοϋποστηρίζονται προς χάριν του δέντρου.
    Είναι το σημείο αναφοράς του και το βρίσκει κανείς μετά από πολύ προσπάθεια, πολλά λάθη και πολύ κόπο.
    Το βρίσκει κανείς όταν συναντήσει την Αθηνά και αρχίζει να συζητάει μαζί της.
    Όταν αρχίζει να θυμάται τον εαυτό του, ποιος είναι και που πρέπει να φθάσει.
    Καταλαβαίνει χωρίς κέντρο βάρους θα παραδέρνει συνέχεια στα άγρια κύματα του Ποσειδώνα που θα τον πηγαίνουν εδώ και εκεί γιατί δεν έχει στόχο, δεν έχει προορισμό
    δεν ξέρει ποιος είναι και που θέλει να φθάσει.

    Το κέντρο βάρους μιας κινητικής ισορροπίας, όχι στατικής αδράνειας, δεν είναι μια εμμονή ούτε η πεποίθεση πίστης μιας απόλυτης αλήθειας που κατά την διάρκεια της πεπερασμένης ανθρώπινης ζωής είναι μάταιο να υπερασπιστεί κανείς, αλλά είναι ένα σημείο αναφοράς που ο πολεμιστής θυμάται πάντα για να μη χαθεί.
    Και είναι η προτίμηση της καρδιάς του, η αγάπη του,η κλίση του.

    Η επιλογή του σημείου γίνεται πολύ προσεκτικά, γιατί θα αποτελεί πάντα το φιλτράρισμα των όσων ακούει και βλέπει και πρέπει να είναι δυνατό για να αντέχει,να εξηγεί να είναι ευρύ και να περιλαμβάνει πολλά.
    Να χρησιμεύει σαν μια πυξίδα και ένα είδος χάρτη για τους δρόμους, τις παγίδες
    τους κινδύνους ενός δύσκολου ταξιδιού, καλύπτοντας τόσο την λογική όσο και την σιωπηλή γνώση της διαίσθησης.
    Στο κορμό ενός τέτοιου δέντρου ο Οδυσσέας έφτιαξε και στερέωσε το γαμήλιο κρεβάτι της ένωσης τους και ήταν το μυστικό αναγνώρισης τους από την Πηνελόπη!
    Δεν μπορούσε να το μετακινήσει κανείς!

    Καλό απόγευμα
    στα μαγικά δέντρα της Γνώσης
    και στα ταξιδιάρικα κατάρτια …κάποιων πλοίων!

    • elzin Says:

      Καλημέρα στους Έλληνες,
      όλου του κόσμου, των μεγάλων ταξιδιών,
      που δεν θέλουν να είναι ούτε πάνω απ όλους,ούτε κάτω από μερικούς, αλλά ίσοι με όλους,
      αναζητώντας τρόπους συνεργασίας και φιλίας με όλους
      …για τον καλό όλων!

      Και εδώ …που φθάσαμε δεν έχουμε πολλά περιθώρια για τίποτα άλλο.

      Το καλό του Ενός είναι και καλό του συνόλου αλλά και το καλό συνόλου και Όλου ευνοεί… το ένα άτομο.

      Ζούμε σε ένα κόσμος αλληλεπίδρασης και είμαστε υποχρεωμένοι να δυστυχούμε και να ευτυχούμε μαζί σε συγκοινωνούντα κελιά.
      Δυστυχώς προτιμούμε την πρώτη περίπτωση σαδομαζοχιστικά και υποφέρουμε όλοι, κύριοι και δούλοι
      μαζί, θύτες και θύματα,
      άνδρες, γυναίκες και παιδιά,
      Έλληνες, Αμερικάνοι, Παλαιστίνιοι Ιουδαίοι και όλοι οι υπόλοιποι λαοί,
      ενώ θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν αλλιώς…
      Τα κελλιά μας είναι συγκοινωνούντα,
      όπως τον νερό και ο αέρας που αναπνέουμε και ένας Ήλιος που
      ξεκινάει το ταξίδι του κάθε πρωί μας φωτίζει όλους, χωρίς να κάνει διακρίσεις και να διεκδικεί προνόμια, υλικά αγαθά και εξουσίες
      … επί της γης.

      Αυτές οι έννοιες, του «εγώ» και τους «εμείς», του ενός και τών άλλων,
      είναι συμπληρωματικές, ισορροπιστικές και δεν μπορούν
      να λειτουργήσουν ξεχωριστά.
      Είναι η αρμονία της ένωσης του Ιερού γάμου!
      Είναι η γέφυρα της λογικής
      και της σιωπηλής γνώσης.
      Είναι το δύο φίδια που τυλίγουν ένα κυρήκειο και ενώνονται σε κομβικά σημεία ενός κομματιού
      από… το κατάρτι πλοίου.

      Όσο το ξεχνάμε αυτό και τις ισορροπίες, όσο το παραβλέπουμε,
      η ζωή μας θα καταποντίζεται σε άγριες θάλασσες και σκοτεινά νερά,
      και δεν θα να βλέπουμε στεριά
      να Φανερώνεται πουθενά!

  23. Ανώνυμος Says:

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΜΑΣ ΕΡΓΟ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΩΤΙΝΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΠΗΤΕΡ ΣΕΛΛΕΡΣ – Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ- ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΗΤΙ 57 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ
    ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΤΟΣ Ο ΠΗΤΕΡ ΣΕΛΛΕΡΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Ο ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟΣ ΞΕΝΟΣ ΚΩΜΙΚΟΣ
    ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟΥΡΟ
    ΛΑΕΡΤΗΣ

    • elzin Says:

      Εξαιρετικό!
      Συνδέεται συνειρμικά με κήπους δένδρα και ….κηπουρούς;)
      Και με βαθύ νόημα για την ψυχολογία των μαζών και του ανθρώπου,
      Τι νομίζει πως καταλαβαίνει κάθε φορά από αυτό που του σερβίρεται
      από τα κέντρα εξουσίας.

      Από τα καλά των Αμερικάνων είναι τα θαυμάσια κινηματογραφικά έργα τους και είναι αρκετά.
      Ας πάρουμε και εμείς το καλύτερο από αυτούς.
      Και οι ίδιοι πήραν τα καλύτερα από εμάς και τα αξιοποιήσανε καταλλήλως
      και ευφυώς!
      Καλό βράδυ Λαέρτη!
      Το καλλιεργείς το κτήμα και τα δένδρα του….ε;
      Αχλαδιές συκιές μηλιές…. αμπέλια!

      Να είσαι εκεί!

      Being There – Defining Moments

  24. elzin Says:

    Επίσης ένα φιλμ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το
    Forrest Gump.
    Η ανακεφαλαίωση της Αμερικάνικης Ιστορίας μέσα από ένα αντιήρωα!
    …στο γνωστό παγκάκι που συμπαθούν όλοι η ήρωες και οι αντιήρωες
    με παντόφλες μαύρες …κατά προτίμηση!

  25. greenlion Says:

    ένα τραγούδι από το Αλγέρι…και πολύ αγάπη από μένα

  26. elzin Says:

    Στο Αλγέρι είσαι;
    ¨Ερχομαι να σε κλέψω;)
    Καλημέρα
    ….Ζαϊρα μου γλυκειά!

    Ζαϊρα

    Γιαλαρούμπι, γιαλαρούμπι, γκελ, γιαχαμπίμπι, για!
    Γιαλαροόυμπι, γιαχαμίμπι, για!

    Ζαΐρα θα’ ρθω να σε κλέψω κάποια βραδιά,
    απ’ την αγκαλιά του Μαχαραγιά!
    [Σβήνω απ’ τον πόθο, μ’ άλλον σαν σε νιώθω.
    Αχ! Ζαΐρα μου γλυκιά.] x2

    Γιαλελέλι [x2] Γιαλελέλι [x2] Γιαλελέλι, ω!
    Σβήνω απ’ τον πόθο, μ’ άλλον σαν σε νιώθω.
    Αχ! Ζαΐρα μου γλυκιά.

    Γιαλαρούμπι, γιαλαρούμπι, γκελ, γιαχαμπίμπι, για!
    Γιαλαροόυμπι, γιαχαμίμπι, για!

    Ζαΐρα λάμπεις σαν αστέρι στην Αραπιά,
    μ’ άναψες φωτιά, αχ, δεν αντέχω πια!
    [Κάστρα θα γκρεμίσω, μα δεν θα σ’ αφήσω,
    σκλάβα του Μαχαραγιά!] x2

    Γιαλελέλι [x2] Γιαλελέλι [x2] Γιαλελέλι, ω!
    Κάστρα θα γκρεμίσω, μα δεν θα σ’ αφήσω,
    σκλάβα του Μαχαραγιά!

    Γιαλαρούμπι, γιαλαρούμπι, γκελ, γιαχαμπίμπι, για!
    Γιαλαρούμπι, γιαχαμίμπι, για!

  27. elzin Says:

    Μετά…. να πεταχτούμε στο Μαρόκο να δούμε μαζί την Καζαμπλάνκα
    Στο ρόλο του σκληρού και ταλαιπωρημένου Χάμφρευ εγώ
    και εσύ… υπέροχη Μπέργκαν ακαταμάχητα γοητευτική!

  28. greenlion Says:

    Καλημέρα μας!

  29. Ανώνυμος Says:

    ΓΙΑ ΤΟ ΜΣΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
    ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΗΣ ΣΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ
    ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΟ Ε-ΜΑΙΛ ΜΟΥ
    ZAS-ZANNES@HOTMAIL.COM
    ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ
    ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΕΓΩ
    ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΠΟΔΕΚΤΗ – ΕΝΤΑΞΗ
    ΑΠΟΔΟΧΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ
    ΣΤΡΑΒΟΓΙΑΝΟ- ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΓΙΝΗ ΑΥΤΗ Η ΕΠΑΦΗ
    ΑΝ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΕΚΠΕΜΠΑΤΑΙ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ
    ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ
    ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΡΓΙΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΨΩ…
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?…ΕΔΩ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ
    ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
    ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΑ?
    ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ…ΝΑΧΑΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΦΙΔΙΣΙΑ ΧΑΝΟΥΜΙΣΑ!
    ΝΑ ΛΙΚΝΙΖΗ ΤΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΖΑΙΡΑΣ….
    ΑΑΑΑ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
    ΘΑ ΜΕ ΧΑΛΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΤΕ….ΧΙΧΙΧΙ
    ΛΑΕΡΤΗΣ

  30. elzin Says:

    Δεν έχουμε προκαταλήψεις στην ψυχαγωγία φίλε Λάερτη!
    ¨Όταν γλεντάμε… γλεντάμε
    όταν τραγουδάμε τραγουδάμε
    όταν χορεύουμε θέλουμε όλη την πίστα
    όταν αγαπάμε …δεν μιλάμε πολύ
    όταν πολεμάμε…. δεν χαριζόμαστε
    όταν σκεφτόμαστε …διακρίνουμε
    όταν ονειρευόμαστε χρωματίζουμε το μέλλον
    όταν ζούμε… τα δίνουμε όλα στην στιγμή!
    Καλημέρα!

  31. elzin Says:

    Άλα άνοιξε κι άλλη μπουκάλα!

    Με τρελό κέφι σε πείσμα όλων
    κόντρα σε όλα!
    Ποιος αντέχει;

    Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα
    και την κοινωνία τώρα
    τηνε παίζω ένα παρά
    βίβα, τα φαρμάκια που ‘ταν στίβα
    ποτηράκι ποτηράκι
    λες και κάνανε φτερά
    βάνε, όσα έρθουν κι όσα πάνε
    που θα βρούμε τέτοιο βράδυ
    στη ζωή μας τη ρηχή
    δώσε, το τραπέζι ξαναστρώσε
    φέρε καθαρά ποτήρια
    κι άντε φτου κι απ’ την αρχή

    Ρώτα, το κορίτσι πρώτα πρώτα
    τι γουστάρει να του παίξεις
    μπουζουξή μου σεβνταλή
    βάρα, την κρυφή σου την λαχτάρα
    που ίσως να ‘ναι η αγάπη
    το πιοτό ή το φιλί
    ώπα, η καρδιά μου η σορόπα
    σάμπως και θα σπάσει απόψε
    και στα δέκα θα κοπεί
    φτου σου, οι πενιές του μπουζουκιού σου
    μου επήρανε τα ρέστα
    και μ’ αφήσανε ταπί

    Άλα, έχω στρώσει μια κεφάλα
    και τα βλέπω όλα σαν μπέης
    και τα νοιώθω σαν πασσάς
    άιντε, στα ποτήρια ξαναβάλτε
    κι άιντε βίβα μου κι εμένα
    κι άιντε βίβα σας κι εσάς
    σβήνω, πω πω Θεέ μου τι θα γίνω
    αγκαλιά μου το κορίτσι
    και τριγύρω τα βιολιά
    σπάστα, κι όλα ας γίνουνε ανάστα
    και μπαρντόν αν μπουμπουνίσει
    και καμία τουφεκιά

  32. Ανώνυμος Says:

    ΜΕΝΩ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ…ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ…
    ΠΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΗΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΗ ΝΑ ΠΑΜΕ..ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ
    ΛΟΓΩ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΡΕΩΝ…ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΙ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΩΣ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
    ΤΟ-ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ- ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΒΙΝ ΚΟΣΤΝΕΡ…ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΒΡΙΣΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΑΜΕΝΟ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΣΑ…ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ..ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 3 ΑΚΟΜΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΝΤΟΠΙΖΗ ΤΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ…ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΕΙΑ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΠΕΦΤΕ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ…ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΙΩΜΑΣΤΕ…ΦΕΥΓΑΜΑΙ ΠΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ…ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΛΑΨΙΜΟ…ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ..ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟ ΓΟΥΣΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ…
    ΤΙ ΝΑ ΠΩ…ΜΕΝΩ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ.
    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ
    ΛΑΕΡΤΗΣ

    • elzin Says:

      Εκτιμούμε το εκλεπτυσμένο γούστο σου Λαέρτη
      και την ταινία ιδιαίτερα σημειοδοτική.
      Ίσως να έχουμε κάνει ακριβώς το ίδιο.
      Έχουμε ένα βάλει σε ένα μπουκάλι … ένα μήνυμα
      και ταξιδεύει σε απέραντη θάλασσα του διαδυκτίου
      με συγκεκριμένους παραλήπτες.

      Μην εκπλήσσεσσαι!
      Είμαστε άνθρωποι των εκπλήξεων και ακατάταχτοι.
      Τις λατρεύουμε γιατί σπάζουν τις καθιερωμένες δομές της αντίληψης
      Και μερικές φορές μας αρέσει να βαδίζουμε λίγο ανάποδα.
      Λίγο αλάνια αλλά…. καλά παιδιά κατά βάθος;)
      Τι λέει το μήνυμα στο μπουκάλι;


  33. greenlion Says:

  34. elzin Says:

    Οι ωραίοι έχουν χρέη και πληρώνουν με φιλιά!

  35. elzin Says:

    Καλημέρα στην γλεντζέδικη παρέα!
    Δεν θα μπορούσε να λείπει
    … ένα τσάμικο βαρύ!

    Ξενιτεμένο μας πουλί!
    ‘Οποιος μας έχει κλέψει και μας κλέβει την χαρά
    και στην θλίψη μας σπρώχνει μέρα νύχτα στην δουλεία- δουλιά
    από τον Δία τον ηγέτη του Ολύμπου
    … να το βρει!

    • greenlion Says:

      Ναι απ τον Δία θα τόβρει
      που τόλμησαν να μας σαρκάσουν με το περίφημο
      «ουκέτι λέβης μαντεύεται»

      • elzin Says:

        Είπατε τω Βασιλεί πως το τέλος της βασιλείας του γρήγορα θα δει
        γιατί σε ξένο σπίτι και παλάτι τρώει τζάμπα πίνει και έχει θρονιαστεί,
        Να μας αδειάζει την γωνία χαμηλά να πέσει πιο πολύ δεν μπορεί.
        Ουκ έχει πλέον άλλοθι, καταθλιπτικός πολύ,
        και άλλο νοθευμένο κρασί.
        Τον Φοίβο Απόλλωνα θέλουμε φωτεινό λαμπερό καθοδηγητή
        και τον Διόνυσο ηθοποιό να ποιεί ήθος στην θεατρική σκηνή.

      • elzin Says:

        «Έστ’ ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται»

        «Θα έρθει ημέρα που ο Φοίβος (Απόλλων) θα επιστρέψει και θα μείνει για πάντα»
        …στις καρδιές μας
        με την ζωντάνια, το κέφι, το χαμόγελο, το γέλιο, το υψηλό ενεργειακό επίπεδο, τον έρωτα, την αρμονία την μουσική και την χαρά!

      • iparea Says:

        Τον Φοίβο Απόλλωνα θέλουμε φωτεινό λαμπερό καθοδηγητή
        και τον Διόνυσο ηθοποιό να ποιεί ήθος στην θεατρική σκηνή.

        Είστε όλοι υπέροχοι αρθογράφοι τραγουδιστές και σχολιαστές και ανεβάζετε την ενέργεια και την σκέψη σε υψηλά επίπεδα.
        Την καλησπέρα μου σε όλους
        Αστραία

      • elzin Says:

        Καλησπέρα Αστραία!
        Και εσείς έχετε κάνει μια υπέροχη παρέα!
        Η γέννηση μιας παρέας ισοδυναμεί με την γέννηση μια τραγωδίας
        με έντονο το απολλώνιο και διονυσιακό στοιχείο,
        της αντίληψης που συνειδητοποιεί
        μέσα από μιας παρέας σκηνή
        ή ενός θιάσου περιηγητή.

        Ο Νίτσε έχει επεξεργαστεί το θέμα μέσα από την φιλοελληνικότητα του.

        Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
        http://www.greektube.org/content/view/74453/2/

      • iparea Says:

        Ευχαριστώ για την ιδέα και την έμπνευση.
        Το βίντεο καταπληκτικό.
        Αστραία

      • elzin Says:

        Κάνουμε ότι μπορούμε και εμείς
        για να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας
        ιδίως σε κάποια μέλη της «παρέας»
        για ότι μας έχουν προσφέρει
        με τόση ανιδιοτέλεια και γενναιοδωρία.

        Και εσύ… είσαι καταπληκτική
        και η σκέψη σου προηγείται πολύ
        από την εποχή που ζούμε!

  36. Ανώνυμος Says:

    ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΑΡΑΝΤΟ ΝΑ ΤΟ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ…
    ΩΡΑΙΟ ΠΡΩΙΝΟ
    ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ

    • elzin Says:

      Πάντα τέτοια!
      Προέκυψε λίγο αυθόρμητα αυτό το Ελληνικού τύπου… γλέντι!
      Η greenlion….μας ξεσήκωσε με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο
      Εμείς ήσυχα καθόμασταν στα αυγά μας με τον πρωινό καφέ.
      Είναι πειραχτήρι …πειραχτήρι φίλε Λαέρτη… αχ αχ!

      Να βάλουμε και τον Αμάραντο και ένα νησιωτικό μετά για το χορό

  37. elzin Says:

    Μεσ’ στου Αιγαίου, μπρόβαλε να δεις
    μεσ’ στου Αιγαίου, Αιγαίου τα νησιά
    Α μεσ’ στου Αιγαίου τα νησιά αγγέλοι φτερουγίζουν

    Και μέσα στο φτε- μπρόβαλε αστρί μου
    και μέσα στο φτε- στο φτερούγισμα
    Α και μέσα στο φτερούγισμα τριαντάφυλλα σκορπίζουν

  38. Ανώνυμος Says:

    ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ….>?
    ΕΓΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΟΠΕΛΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ…
    ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΑΠΟ ΠΑΛΗΑ…
    ΜΠΟΡΗ ΚΑΤΙ ΝΑ ΞΕΡΗΣ ΠΟΥ ΜΟΥ…ΔΙΑ-ΦΕΥΓΗ…
    ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΗΟ…ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ
    ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΑΣ …ΔΙΑ-ΒΟΛΗΣΕ…
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?
    ΠΥΡ – ΓΥΝΗ – ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΕΛΑΧΑΝ
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΗΣ…
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΤΟΣΟ ΣΟΦΟΣ…
    ΤΩΡΑ ΞΕΡΗΣ ΟΙ ΙΘΑΚΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ.
    ΛΑΕΡΤΗΣ

    • elzin Says:

      Οι γυναίκες είναι μυστήρια πλάσματα, φίλε μου.
      Γοητευτικά άγνωστα και μυστήρια.
      Ποτέ δεν τις ξέρεις.

      Δες το δόλιο τον Οδυσσέα, όλο τον κόσμο γύρισε
      και εξερεύνησε και μπροστά στην Πηνελόπη
      κοιτούσε τα πόδια του αμήχανα,
      ποτιδέγμενος…. τονίζει ο σοφός Όμηρος.

      Άσε που τον έκανε έξω φρενών και «θηρίο»
      με το κόλπο της και την δοκιμασία,
      όταν του είπε να κοιμηθεί έξω
      στο κρεβάτι τους με το δένδρο,
      που…. δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

  39. Ανώνυμος Says:

    ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο …ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ…ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ
    ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΕΝΝΑ…
    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ
    ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.
    -ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΟΛΙΖΕΙ ΑΜΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΜΟΥΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ- ΑΛΛΑ ΕΜ ΠΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΟΥΜΕ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΛΗΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ =ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΩ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ?
    ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΟΝΙΔΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕ ΔΝΑ ΟΔΥΣΣΕΑ – ΗΡΑΚΛΗ – ΘΗΣΕΑ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΑΗΔΩΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 50 ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ…ΕΝΑΣ ΑΘΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΜΕ…
    ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑ=ΣΠΟΡΑ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ.
    ΟΜΟΡΦΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΟΛΙΖΗ ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΚΤΑ
    ΛΑΕΡΤΗΣ

    • elzin Says:

      Ο άνδρας γεννά από το κεφάλι του …που θέλει σπάσιμο
      με κάποιο σφυρί Τ και διπλό πέλεκυ.

      Θαρθεί η greenlion να μας τα πει αυτά …που τα ξέρει καλά!

      Εμείς… ας ετοιμάσουμε τα κεφάλια μας στην σειρά
      μήπως και γεννήσουμε καμιά κόρη σοφή
      και δούμε άσπρη μέρα
      ….πριν χιονίσει στην σκεπή;)

      ΟΜΟΡΦΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΟΛΙΖΗ ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

      Τα θέλουμε και εμείς…τις θέλουμε τις ζαβολιές και τα πειράγματα…ε;!

      Καλή σου νύχτα!

  40. Ανώνυμος Says:

    O MARE E TU – ANDREA BOCELI
    GIA GREENLION
    LAERTHS

  41. greenlion Says:

    άντε καλέ που εσείς καθόσασταν ήσυχοι,
    ναι τραβάτε με κι ας κλαίω…..

    • elzin Says:

      Δεν μας πιστεύεις πως καθόμαστε ήσυχοι ήσυχοι
      ένα πράγμα σαν…. «αγγελούδια» να πούμε
      …ανήσυχη greenlion …έ;

      • greenlion Says:

        τα τραγουδάκια πάντως δεν τα άρχισα εγώ μωρό μου
        ούτε και τις προκλήσεις
        άλλο αν από ένα σημείο και μετά υπερέβην εαυτό
        πάντως την κυρία που έγραψε το κείμενο που εθήρεψαν και ανήρτησε το σκεφτικό αστέρι δεν την προσεγγίζω καν…
        στην ανησυχία….

    • elzin Says:

      Εμείς πάντως μόνο «φωτοστέφανο» που δεν βγάλαμε
      άσχετα αν δεν μας πιστεύεις… μωρό μου.
      Άλλες οι ανησυχίες αυτής της κυρίας και άλλες οι δικές σου
      Αλλά μας αρέσουν και οι δυο
      ανησυχίες
      ….ανήσυχων κυριών
      και ιδίως όταν τις υπερβαίνουν σε εαυτό
      υπερβατικά!

      • greenlion Says:

        είχαμε αμοιβαία εκτίμηση πάντως η μία στην άλλη
        το συγκεκριμένο άρθρο της το αγνοούσα
        οπότε ενθουσιάστηκα όταν το είδα
        και από δω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ
        στον θηρευτη του αν μας παρακολουθεί

      • elzin Says:

        Και δεν περιμένει κανείς από τους καλλιτέχνες να παραστήσουν τα αιμοβόρα πρωτοπαλλήκαρα. Το ρόλο αυτό μπορούν να τον παίζουν οι πολλοί. Ενώ, αντίθετα, μόνο ο πνευματικός άνθρωπος είναι ικανός να εκφράζει, με την παρουσία του, συμπυκνωμένη την εθνική συνείδηση. Αλλά και να την αφυπνίζει. Ακόμη και να την προσανατολίζει.

        Ένας τέτοιος προορισμός προϋποθέτει διαφορετικές αρετές και διαφορετικές ευθύνες από κείνες που διακρίνουν τον επιδέξιο πολεμιστή στο πεδίο της μάχης.

        Γιατί ο πνευματικός άνθρωπος είναι ένας πολεμιστής πού δεν τον καλεί κανείς να πολεμήσει. Έχει όμως το προνόμιο πως διαλέγει τον αντίπαλό του. Τον πιο επικίνδυνο, τον πιο αμείλιχτο δυνάστη του στη ζωή: Τη συνείδησή του. Γίνεται ο θύτης του εαυτού του μα και το θύμα του. Μόνος του στρατεύεται και μόνος του σταυρώνεται απάνω στις απαιτήσεις του από τον εαυτό του, αλλά και στις παραιτήσεις του.

        Η αυτοσταύρωση είναι η υψίστη θυσία. [ ] «Αυτό που είναι τρομερό, όταν αναζητάς την αλήθεια, είναι ότι την βρίσκεις», λέει ο Βίκτωρ Σερζ. Το φορτίο είναι αλήθεια βαρύ. Αλλά είναι κι αυτό πού διαφοροποιεί τον πνευματικό άνθρωπο από τις μάζες. Η ευθύνη του να ερευνήσει για λογαριασμό τους, να τις πληροφορήσει και ν’ αγωνιστεί γι’ αυτές, του δίνει αυτόματα το δικαίωμα να διεκδικήσει μια θέση στο παιχνίδι της Ιστορίας. Όχι για τον εαυτό του, φυσικά, αλλά για το λαό που αντιπροσωπεύει, συνεχίζοντας την ιστορική κληρονομιά του, αν υπάρχει, ή δημιουργώντας ένα παρελθόν για τους επερχόμενους.
        Λιλή Ζωγράφου

        Από τον Νοών Νοείτω

        «Υπηρέτες» της Τέχνης…

        «M Ο Ν Ο ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΡΟΘΙΕΣ ΣΦΙΓΜΕΝΕΣ
        ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΞΙΑ ΓΕΝΝΉΘΗΚΑΝ ΠΟΙΗΜΑΤΑ…»

        http://skeftikos.blogspot.com/2010/01/blog-post_08.html

  42. sofia Says:

    Περι βολών και διαβολών , υποβολών και υπερβολών εν μέσω σειρηνών ,
    και το τραγουδάκι σχετικόν

  43. elzin Says:

    Καλημέρα επιβλητική Σοφία!

    Καλημέρα στα διαβολάκια που δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε
    και να εφησυχάσουμε και να αγιάσουμε… που δεν θέλουμε!
    Καλημέρα σε κάποια τερατάκια τσέπης που παραησυχάσανε
    και βουλιάξανε με όλα τα καράβια του νου.

    Τερατάκια τσέπης
    τε
    Στα τριάντα σου
    δεν κρατιόσουνα
    για άνετος μου περνιόσουνα
    τώρα στα σαρανταπέντε
    πατριάρχης το ‘χεις δει
    Ούτε ειλικρινής
    ούτε ανθρωπιστής
    σαν ξοφλημένος αγωνιστής
    που φοβάται το παιχνίδι
    και το παίζει δικαστής
    Τερατάκι της τσέπης
    καθρεφτάκι της λύπης
    κάποτε ήμουνα χίπις
    και φρικιό και αντιεξουσιαστής
    Τι καρνάβαλος
    τι κανίβαλος
    εγώ ο δικός σου αντίλαλος
    πως θα γίνω σχεδιάζεις
    μα απ’ τη μύτη θα σου βγει
    Πού το πάω εγώ
    τι ζητάς εσύ
    αν δεις σωστά την απόσταση
    δεν θα έχεις στο τσεπάκι
    έτοιμη τη συνταγή
    Μα τι λες ρε μεγάλε
    πόσο μου ‘μοιασες σ’ όλα
    παικταρά παρ’ τα μου όλα
    άσε κάτι για τον ψυχαναλυτή
    Γι’ αυτό μη μιλάς
    και μη μου κολλάς
    για να το παίζεις χαζομπαμπάς
    αν ζητάς κολλητιλίκια
    μάθε να μη μου τη σπας
    Στα τριάντα σου
    δεν κρατιόσουνα
    για άνετος μου περνιόσουνα
    τώρα στα σαρανταπέντε
    πατριάρχης το ‘χεις δει
    Συμφωνήσαμε και πατσίσαμε
    κι αφού κι οι δυο
    την πατήσαμε
    συνεχίζουμε με κόντρες
    μια σχέση τρυφερή
    Και αφού κανείς
    δεν ευθύνεται
    αυξάνεται και πληθύνεται
    του ανθρώπου η συμμορία
    ζούγκλα οικογενειακή

  44. greenlion Says:

    Το να βρεις το σωστό τραγούδι για την πύλη που στόχευσες δεμένος στο κατάρτι είναι ο δρόμος της καρδιάς π αφουγκράζεται π ανταποκρίνεται στο ένα κάλεσμα κι όχι στα πολλά στη δική του Σ ΕΙΡΗΝΑ και μόνον και τότε λυτός αν και δεμένος παραδίδεται στο σκοπό της κι έτσι η αινιγματική αγριοσυκιά φορές σε κρεμά και φορές σε δένει στου καταρτιού σου τον σταυρό. Αχ αυτές οι πλούσιες σε σεροτονίνη τροφές σε πόσους άραγε άναψε φάρο η έμφαση του Κάρλος στο μεγάλο κομάτι του τυριού που είχε πάντα μαζί του στα ταξίδια του με τον δον χουάν;
    Στη Σκύλλα και την Χάρυβδη δημιουργήθηκαν δύο αντίστροφες και πολικά αντίθετες δίνες στις Σειρήνες διαμορφώθηκαν σε Πύλη και κάθε Πύλη θέλει το δικό της κλειδί για να ανοίξει, αυτός που έχει το κλειδί είναι η Σκιά μας, αυτός κι ο λόγος της εκστρατείας στην Τροία αυτός κι ο λόγος της καθόδου στον Άδη για τον Μάντη
    καλό απόγευμα!

  45. elzin Says:

    Ναι έτσι!!!

    Το να βρεις το σωστό τραγούδι για την πύλη που στόχευσες δεμένος στο κατάρτι είναι ο δρόμος της καρδιάς π αφουγκράζεται π ανταποκρίνεται στο ένα κάλεσμα κι όχι στα πολλά στη δική του Σ ΕΙΡΗΝΑ και μόνον και τότε λυτός αν και δεμένος παραδίδεται στο σκοπό της κι έτσι η αινιγματική αγριοσυκιά φορές σε κρεμά και φορές σε δένει στου καταρτιού σου τον σταυρό.

    Οι πλούσιες σε σεροτονίνη τροφές!
    Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκέφαλου. Χαμηλά επίπεδα της σεροτονίνης, εμπλέκονται στην εμφάνιση κατάθλιψης. Η σεροτονίνη είναι η χημική ουσία που ηρεμεί το σώμα μας. Σημαντικές ποσότητες σεροτονίνης ανευρίσκονται στο ανώτερο εγκεφαλικό στέλεχος και ιδιαίτερα στη γέφυρακαι τον προμήκη μυελό.
    Κάποιες ουσίες επηρεάζουν τα επίπεδα σεροτονίνης και καταστρέφουν τις λεπτές απολήξεις της σεροτονίνης.

    Στη Σκύλλα και την Χάρυβδη δημιουργήθηκαν δύο αντίστροφες και πολικά αντίθετες δίνες στις Σειρήνες διαμορφώθηκαν σε Πύλη και κάθε Πύλη θέλει το δικό της κλειδί για να ανοίξει, αυτός που έχει το κλειδί είναι η Σκιά μας, ο ενστικτώδης ο πρωτόγονος εαυτός μας.
    Το « ζώο» μέσα μας.
    Η αναγνώριση και η εκτόνωση της όχι με καταστροφικό τρόπο ούτε η καταπίεση της.
    Σκοτώνουμε το ζώο και κρατάμε την λεοντή.
    Αν πετάξουμε την λεοντή αδειάζουμε από ενέργεια και ζωτική δύναμη.
    Ο εγωισμός είναι μεγάλο θέμα και πολλές φορές κρύβεται πίσω από μεγάλες δήθεν ταπεινότητες και ταπεινοφροσύνες.
    Η ταπεινότητα μερικές φορές όπως πλασάρεται σαν αρετή, είναι χαμηλή ενεργειακή στάθμη και δεν υπάρχει τίποτα πιο ύπουλο και διαβρωτικό από αυτό,
    γιατί είναι αδυναμία και καλλιεργείται σκόπιμα από μερικές ιδεολογίες επειδή θέλουν τους ανθρώπους να σέρνονται έτσι.
    Η πραγματική ευγένεια και η αληθινή καλοσύνη μόνο από δύναμη και αρμονία μυαλού καρδιά και ψυχής μπορεί να προέρχεται και όχι όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. …
    Αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας στρατηγικά και μη ξεχνώντας ποτέ πως πάντα ένας είναι… πολλοί.
    Ο καλύτερος τρόπος για να κάνει κανείς κάτι είναι…. να του το απαγορεύσεις .
    Ότι καταπιέζεις δυναμώνει και βγαίνει άγαρμπα με διαστροφές και παρενέργειες.
    Γιατί μερικοί το κάνανε… θρησκεία αυτό;
    Ήταν τόσο κακοί ψυχολόγοι ή τόσο αδαείς;
    Ή θέλανε να πετύχουν αυτό ακριβώς;

    Ο Δον Χουάν σιγοτραγουδούσε πολλά τραγούδια στον Κάρλος και μερικά ήταν χαζοξουξέ της εποχής απαντώντας σε ερωτήσεις του.
    Το πιο σημαντικό όμως το τραγουδήσανε όταν τον πήγε στο μέρος που ήταν θαμμένοι οι παλιοί μάγοι, αν και ζωντανοί, και βγήκαν να τους δουν.
    Ο Καρλίτο πάγωσε όταν ένας από αυτούς του άρπαξε το πόδι.
    Τραγούδα!
    Βγήκαν να σε δουν
    του λέει ο Δον Χουάν
    Τραγούδα για να φύγουν κινδυνεύεις θανάσιμα.
    Θα σε κατασπαράξουν.
    Αρχίσανε να λένε την «Βαλεντίνα» με αγριοφωνάρες και κραυγές
    Και ο Κάρλος σημειώνει πως θαύμασε το ήθος του πολεμιστή ακόμη και σε δύσκολες στιγμές να μη παραδίδεται και να τραγουδάει… την Βαλεντίνα.

    Καλό απόγευμα αναλυτική greenlion!

  46. Ανώνυμος Says:

    Όμως η αινιγματική συκιά του απαταιώνα, δυνάστη, θηρευτή, καταχραστή της φιλοξενίας μας όταν κρεμάστηκε σαυτήν, τα εντόσθια του χύθηκαν στο χώμα και η θηλιά τον έπνιξε και οι Σ ΕΙΡΗΝΕΣ όταν τον έβαλαν στον σταυρό το σκαρί του δεν άντεξε και παρέδωσε το πνεύμα του. Τα γεγονότα έχουν την τάση πάντα να επαναλαμβάνονται γιατί οι μάντεις που τα διηγούνται βλέπουν μακρυά στο μέλλον και οι Ιχθείς παραδίδοντας το πνεύμα τους, αφήνουν στο χώμα της Παρθένου χυμένα τα εντόσθια τους, ο βίος- βέλος τους απ τον Τοξότη στέλνεται και διαμελίζεται στον αέρα των Διδύμων και τότε ο ΈΛΛΗΝ ΟΔΥΣΣΕΑΣ χρησιμοποιεί το ΘΕΙΑΦΙ για να βρει καθαρή την ΕΣΤΙΑ τους η ΠΗΝΕΛΟΠΗ

    • elzin Says:

      Μερικοί από τους παλιούς παλιοί μάγους αντί να επιλέξουν την ελευθερία και να περάσουν στην τρίτη προσοχή
      επέλεξαν τον θρόνο της εξουσίας και παρέμειναν στο έλος της δεύτερης.

      Θαφτήκανε για να παραμείνουν ζωντανοί και την στεριώσανε με μαύρες τελετουργίες
      που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα στις εκκλησίες τους
      αλλά… έχουν πια ατονήσει έχουν εκφυλιστεί.
      Οι άνθρωποι έχουν αποστραγγιστεί σε ενέργεια με αυτή την μεγάλη ληστεία και κλοπή και δεν μπορούν να τους δώσουν τίποτα.

      Καταράστηκε την συκιά ίσως γιατί μάντευε και φοβόταν
      πως κάποια θα κρατούσε μερικούς Οδυσσείς ζωντανούς …
      θα επιβίωναν…και θα συνέχιζαν τον δρόμο για την Ιθάκη.

  47. greenlion Says:

    το παραπάνω δεν ήρθε ανώνυμο αλλά απλά δεν πρόσεξα ότι δεν είχα βάλει τα στοιχεία μου πριν πατήσω την αποστολή

  48. sofia Says:

    Ο εγωισμός είναι μεγάλο θέμα και πολλές φορές κρύβεται πίσω από μεγάλες δήθεν ταπεινότητες και ταπεινοφροσύνες. Η ταπεινότητα μερικές φορές όπως πλασάρεται σαν αρετή, είναι χαμηλή ενεργειακή στάθμη και δεν υπάρχει τίποτα πιο ύπουλο και διαβρωτικό από αυτό…..

    Η πραγματική ευγένεια και η αληθινή καλοσύνη μόνο από δύναμη και αρμονία μυαλού καρδιά και ψυχής μπορεί να προέρχεται ….

    Σοφότατες οι διαπιστώσεις σου εφευρετικέ φίλε, έχω όμως ένα έρωτημα για όλους ‘ολα αυτά τα ωραία και σοφά που αναφέρεις ή και που αναφέρουμε όλοι μας τα φέρνουμε στην καθημερινότητα μας ή μένουμε μόνο στα ωραία λόγια

    • elzin Says:

      Ουσιαστικό το ερώτημα,
      σοφή μας Σοφία,
      και ίσως τελικά το μόνο που έχει σημασία.
      Τι κάνουμε;
      Τι κάνουμε στην πράξη και στην σκληρή καθημερινότητα μας και πραγματικότητα;

      Τα ωραία λόγια είναι ωραία λόγια μπορεί και σοφά και καλά.
      Αρκετές φορές αν δεν λειτουργήσουν σαν σειρήνες θα λειτουργήσουν
      σαν χάπια υπνωτικά.
      Μας δίνουν την αίσθηση για λίγο της φώτισης και μετά γυρίζουμε στο άλλο πλευρό να κοιμηθούμε.
      Για αυτό μερικές φορές επιβάλλεται «το χαστούκι»
      για τους ανθρώπους που αγαπάμε και ενδιαφερόμαστε,
      δεν μπορούμε συνέχεια να τους χαιδεύουμε τα αυτιά.
      Η πράξη είναι δύσκολη ίσως το ίδιο δύσκολη με μια κατάλληλη θεωρία να την στηρίξει.
      Η αρμονική δράση και η πράξη απαιτούν δυνατά λογικά επιχειρήματα να τις στηρίξουν και να τις δικαιώσουν.
      Το κλειδί στην όλη υπόθεση δεν είναι τα λόγια ωραία ή μη
      αλλά η ενέργεια που θα τα στηρίξει στην εφαρμογή τους
      και πρέπει πάντα να ξεκινάμε από εκεί.

      Ποια είναι η ενεργειακή μας κατάσταση σε ποια στάθμη και ποιο επίπεδο
      και από εκεί να δουλεύουμε ο καθένας προσωπικά
      στην επαναδιάταξη της με όσα μέσα έχουμε στην διάθεση μας
      κάθε φορά
      και χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα,
      με μέτρο σύνεση και οικονομία.

      Χωρίς να λείπει χωρίς να περισσεύει κάτι…

    • greenlion Says:

      Το ποιός μένει στα λόγια και ποιός όχι αποδεικνύεται, από το αν θα κρεμαστεί και αν θα δεθεί στα περάσματα και στις Πύλες κι αντί να ρωτούμε κοιτάμε με τα μάτια του ανιχνευτή μας!

      • elzin Says:

        Είναι καλό να ζει κανείς ή τουλάχιστον να προσπαθεί
        να ζει σύμφωνα με όσα σκέφτεται και υποστηρίζει.
        Δεν έχει νόημα αλλιώς
        και η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ μικρή και σύντομη να περάσει μέσα στο ψέμα και την αντίφαση λόγων και πράξεων.
        Κοιτάζουμε με τα μάτια του ανιχνευτή μας και ψάχνουμε το κίνητρο.
        Τι κέρδισε και τι κερδίζει κάποιος από τα λόγια του και τις πράξεις του
        και τι χάνει
        …ελευθερία αρμονία γνώση, χρήματα, αξιώματα αυταρέσκεια επιβεβαίωση, χρόνο ενέργεια… ;

  49. greenlion Says:

    Περί Πυλών και αινιγματικών άγριων ή ήμερων συκόδενρων το θέμα μας
    και δυστυχώς συμπτωματικώς ο γαιοσείστης Ποσειδων άνοιξε μια Πύλη….

    • elzin Says:

      Είναι ένα πολύ λυπηρό φαινόμενο και οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές
      που εξακολουθούν να είναι ανυπεράσπιστες και σε φυσικά φαινόμενα.
      Συγχρονιστικά όλα συνδέονται στον άνθρωπο και στη φύση.
      Το θέμα μας είναι οι πύλες, οι δίνες, οι στροβιλισμοί, οι αινιγματικές συκιές, οι μελωδικές σειρήνες και το κλειδί των λέξεων και των σκέψεων, οι πύλες και η δόνηση των γραμμάτων από το Α ως το Ω
      και η δύναμη των αριθμών.

  50. greenlion Says:

    Δεν μπορώ παρά να σταθώ στην διαφορά άγριας συκιάς και ήμερης ή μπολιασμένης δηλαδή καθοδηγούμενης, πύλης, δίνης, στροβιλισμού, μελωδίας των λέξεων,των σκέψεων και της αριθμητικής δόνησης και της ευθύνης όλων μας για το ανυπεράσπιστο του ανθρώπου
    Είμαι άραγε παράλογη που ψάχνω την αφηρημένη αιτία των φυσικών καταστροφών στη δράση και στη μη δράση των ανθρώπων που αν δεν ήταν καθοδηγούμενη ίσως όλα να ήταν διαφορετικά

    • elzin Says:

      Είσαι πολύ οξυδερκής και διορατική που ψάχνεις την αφηρημένη αιτία των φυσικών καταστροφών στη δράση και στη μη δράση των ανθρώπων που αν δεν ήταν καθοδηγούμενη ίσως όλα να ήταν διαφορετικά!!!

      Η συκιά είναι αινιγματικό δένδρο και συνδέεται με πολλά.
      Με τους συκοφάντες και με την ομοφυλοφιλική αιχμή.
      Καταραμένη την συναντάμε στην βίβλο, γιατί δεν είχε καρπούς το πάσχα
      των Εβραίων,
      που δεν είναι η εποχή των καρπών της.
      Από αυτή κρατήθηκε ο Οδυσσέας στην Σκύλλα και Χάρυβδη
      40 συκιές καλλιεργεί στο κτήμα του ο Λαέρτης.
      Η λαϊκή μας παράδοση την περιγράφει με βαρύ ίσκιο και συνιστά να αποφεύγει να κοιμάται κάποιος κάτω από αυτήν. Αν πέσει υποστηρίζει κανείς …. δύσκολα θεραπεύεται το τραύμα του.

      • greenlion Says:

        Η συκιά είναι αινιγματικό δένδρο και συνδέεται με πολλά.
        Με τους συκοφάντες και με την ομοφυλοφιλική αιχμή.
        Καταραμένη την συναντάμε στην βίβλο, γιατί δεν είχε καρπούς το πάσχα
        των Εβραίων,
        που δεν είναι η εποχή των καρπών της

        Μα πως να δώσει καρπούς στους ανέραστους και στους ομοφυλόφιλους; Ακόμα και γιός θεού αν είσαι……

    • elzin Says:

      Έχουν βγει …οι παλιοί μάγοι να μας δουν.
      Τους χαλάμε τα σχέδια και στέλνουν μερικά τσιράκα
      και ιπτάμενες στυμφαλίδες όρνιθες για να δουν… πόσο τους παίρνει.

      Ε …λοιπόν να τους στείλουμε τα χαιρετίσματα.
      Δεν τους παίρνει!
      Η δικτατορία τους
      « τέλος»
      και ούτε θαρθεί καμιά βασιλεία τους.

      Εμείς να πιάσουμε ένα τραγουδάκι όχι …το «Βαλεντίνα».
      Τι θάλεγες για την κοντούλα λεμονιά
      Ωραιότατο δημοτικό άσμα στυμφαλοδιωκτικό;
      και μετά ένα πεντοζάλι Κρητικό κουρητικό καλό;

      • elzin Says:

      • elzin Says:

      • greenlion Says:

        ευχαριστώ για τα τραγούδια μόλις γύρισα από τον περίπατο στον Λαβύρινθο της πόλης και την μουσική την χρειαζόμουν

      • elzin Says:

        εμείς δεν αναγνωρίζουμε άλλο Κύριο… από τον Εαυτό μας,
        κάθε ένας μας ξεχωριστά,
        και δεν μπορούμε να προσκυνήσουμε τον Εβραίο μεσσία
        και τους μαθητές του σαν φωστήρες
        της οικουμένης,
        τον θεό τους και τους απογόνους τους.

        Δεν μας ταιριάζει «η λογική»
        του Κυρίου και του Δούλου,
        όπως και να πλασσάρεται και να ωραιοποιείται το θέμα.

        Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες πιστών και χρειάζεται να εμβαθύνεις κανείς στο ψυχογράφημα τους, γενικά στον κόσμο και πιο ειδικά στον δυτικό μας,
        καθολικοί ορθόδοξοι προτεστάντες κλπ.
        για να τους διακρίνει με την πρώτη ματιά και να τους αντιμετωπίζει κατάλληλα.

        Είναι μερικοί… ηλικιωμένοι που τείνουν να εκλείψουν, γιαγιάδες παππούδες με την παλιά έννοια, απομονωμένοι, ξεχασμένοι σε κάποια χωριά της Ελλάδας, αναλφάβητοι με πολέμους κατοχές στο παρελθόν τους, που το μόνο που γνώρισαν ήταν… ένα Ευαγγέλιο.
        Γεννήθηκαν βαφτίστηκαν και πεθαίνουν με τα ονόματα του Ιησού, του Μωυσή και του Ισαάκ στο στόμα τους.
        Δεν έχουν ακούσει ποτέ τίποτα για ένα Λεωνίδα ή Πυθαγόρα δεν έχουν ανάψει ένα κερί προς τιμή τους. Δεν υπήρξαν ποτέ για αυτούς…Αυτοί!
        Αθώοι άνθρωποι πραγματικά.
        Τι να πεις και πως να τους κακοκαρδίσεις;
        Τους αγκαλιάζεις και κλαις μαζί τους γοερά για την ζωή που ζήσανε και την κόλαση που γνωρίσανε και …ζουν ακόμη.

        Είναι… οι αμαθείς.
        Η μόρφωση τους
        εξαντλείται στην ανάγνωση πατερικών κειμένων της Βίβλου,
        όπως και η σκέψη τους,
        ακολουθώντας την ρήση «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι» και εφαρμόζοντας την ακριβώς.
        Με αυτούς, αν έχεις πολύ κέφι να μιλήσεις, εστιάζεσαι στα κείμενα τους με
        Πλούσιες αναφορές στην Βίβλο τους.

        Είναι όμως και οι μορφωμένοι, διανοούμενοι τύπου, πανεπιστημιακοί και θεολόγο.
        Τα ντύνουν τα στολίζουν, τα τυλίγουν, τα κόβουν, τα ράβουν στο κρεβάτι του Προκρούστη
        γιατί είναι «η δουλειά «τους και ίσως… ένα μεταπτυχιακό.
        Με αυτούς μιλάς για να εξασκήσεις το γλωσσολογικό ζήτημα και για λόγους …Γλωσσολογικής εκπαίδευσης.
        Μαθαίνει καινούργιες λέξεις!

        Είναι εκείνοι που πάνε όπου φυσάει ο άνεμος, σήμερα εδώ αύριο εκεί, ανεμοδούρες,
        καλός ο Βούδας καλός και ο Κούδας και ο Ιησούς και ο Ιούδας.
        Με αυτούς τηρείς απλούς κανόνες ευγένειας και τους ξεχνάς αμέσως και οι ίδιοι ξεχνούν συνέχεια τον εαυτό τους και είναι πότε από εδώ και πότε από εκεί.

        Εδώ είναι και αυτοί που θέλουν να τα έχουν καλά με όλους.
        Λίγο απ όλα ένας αχταρμάς και κανένα σημείο αναφοράς.
        Δεν είναι κακή η διπλωματία και επιβάλλεται αρκετές φορές προς αποφυγή αιματηρών αντιπαραθέσεων, αλλά στα επίμαχα σημεία πρέπει να παίρνει κανείς θέση και όχι
        «να στρίβει» και μπορεί να έχουν όλοι δίκιο ή άδικο αλλά κάποιος έχει περισσότερο μερικές φορές.
        Αρκετοί από αυτούς είναι «Χαμένοι στην μετάφραση» ή στον λαβύρινθο..
        Περιμένει κανείς πότε και αν,
        … θα βγουν.

        Είναι οι μεγάλοι, οι «χοντροί», δεν φαίνεται να έχουν κάνει ποτέ νηστεία, στρωμένοι στο τραπέζι ή σε κανένα άμβωνα με παχείς λαιμούς, πολλά πετραχήλια και όλη την κιτς αμφίεση τους.
        Βγάζουν λόγους αλαζονικούς ψεύτικους εθνικιστικούς θεοκρατικούς με παγωμένη καρδιά.
        Με αυτούς αποφεύγεις κάθε συζήτηση και επαφή γιατί η «μόλυνση» είναι μεταδοτική.

        Είναι οι «μικροί» πονηροί και οι επιτήδειοι.
        Τρυπώνουν παντού και ο χώρος της εκκλησιάς δίνει πολλά στους συμφεροντολόγους υποστηρικτικές της.
        Οι αρχιυπηρέτες, βασιλικότεροι του βασιλέως.
        Αυτούς… τους αγνοείς.
        Ας τους να γαβγίζουν… σαν σκυλιά .
        Ο Οδυσσέας τους κρεμάει μαζί με τον Μελάνθιο.

        Είναι οι Φαρισαίοι., παχύδερμα με το σταυρό στο χέρι και το άλλο στην τσέπη σιωπηλοί και κοιτάζοντας την δουλειά τους πάντα.
        Προσπερνάς… φτύνοντας.

        Είναι οι ασκητές οι πραγματικοί σκελετωμένοι με τα κομποσχοίνια, αναχωρητές αφοσιωμένοι.
        Αυτούς λυπάσαι που θυσίασαν την ζωή… για το θεό αλλά δεν μπορείς να μην τους σεβαστείς για την συνέπεια τους

        Είναι οι απελπισμένοι και αδύναμοι που πιάνονται από τα μαλλιά τους. και όποιο θεό βρουν μπροστά τους, εύκαιρο και τρέχουν να συρθούν στα σκαλοπάτια της Τήνου.
        Μόνο να τους συμπονέσεις μπορείς και είναι ανώφελο να τους εξηγήσεις πως και στα σκαλοπάτια του σπιτιού τους να συρθούν με την ίδια Θέληση και εσωτερική σιωπή το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαν
        αυτό… του θαύματος!
        Αυτούς τους συμπονάς σιωπηλά.

        Είναι οι εσωτεριστές!
        Έχουν ανακαλύψει το εσωτερικό νόημα του Χριστιανισμού αλλά, τους «διαφεύγει» ο εξωτερικός ρόλος του και επιμένουν να το αγνοούν και να στρουθοκαμηλίζουν.
        Γιατί άραγε;

        Είναι… οι άθεοι.
        Υλιστές, οικονομολόγοι, επιστημονιολόγοι, τεχνοκράτες.
        Μεγάλο πλάτος και μικρό βάθος.
        Έχουν όμως ένα θεό και είναι
        … η ύλη!

        Εδώ ίσως πρέπει να αναφερθεί ένα εύστοχο σχόλιο που μας έστειλε μια φίλη μας χθες ανάμεσα στις παρατηρήσεις της «Είναι πολλά που δεν κολλάνε σ αυτη την θρησκεία και πως είναι δυνατόν αυτο που προσκυνάμε και πιστεύουμε όλοι μέρα να το βρίζουμε..εγω δεν εχω ακούσει σε αλλη θρησκεία να βρίζουν τα «θεία» όπως οι χριστιανοί..»
        Γιατί ;
        Μήπως το συλλογικό υποσυνείδητο αντιδρά σε ένα παράλογο θεό και …εκτονώνεται έτσι.
        Ερώτηση για αξιόλογους ψυχολόγους!

        Μερικοί από αυτούς που θα διαγνώσουν συναισθηματικό σύνδρομο και έλλειψη νηφαλιότητας στην αναφορά του προβλήματος και του θέματος.

        Έχοντας απέναντι της, κάποιους σφετεριστές ή κατακτητές η σύγχρονη ψυχολογία αρέσκεται
        στην ψυχανάλυση του καναπέ και υποστηρίζει πως ένας Λεωνίδας ή ένας Γκάντι ή ένας Μάρκος
        …χρήζουν ψυχαναλυτικής θεραπείας.

        Σε αυτούς απαντά κανείς ακριβώς με την ίδια λογική.
        Ποιο είναι το δικό τους σύνδρομο φόβου και σημείο του βολέματος και… τι αγωγή παίρνουν;

        Εδώ κοντά βρίσκονται και οι πονόψυχοι… παραπονιάρηδες.
        Τι σας έκανε… ο καλός Ιησούς!
        Η απάντηση είναι η ίδια.
        Γιατί μας το έκανε αυτό ο «καλός» Ιησούς και τόσο καιρό υποφέρουν οι άνθρωποι και έχουν βασανιστεί εξ αιτίας του;
        Μήπως αν είχε αποφύγει την σταύρωση θα είχαμε γλιτώσει
        από πολλά;

        Είναι οι αδιάφοροι, ισοπεδωτικοί κυνικοί
        Τι μας νοιάζει τι κάνει ο χριστιανισμός, όλοι, όλα, ίδια, είναι.
        Τι νόημα έχει η πατρίδα η θρησκεία, η φιλία;
        Όλα στο μύλο αλέθονται για να φτιάξουν το «αλεύρι» ιδεών τους.
        Πίσω από αυτό όμως κρύβεται ένας απλός φιλοτομαρισμός, ωχαδελφισμός και στενοί ορίζοντες σκέψης.
        Μην ελπίζει κανείς ότι θα ανοίξουν εύκολα.

        Και φυσικά είναι οι γραφικοί, οι φοβισμένοι οι σατανόπληκτοι
        … παντού βλέπουν τον Αντίχριστο.
        Με αυτούς γελάς πολύ και τους χαρίζεις με πολύ αγάπη
        …ένα δίσκο του Πανούση.

        Οι happy new age μιλάνε συνέχεια ατέλειωτα για την αγάπη του θεού και τα θαύματα του, τριγυρνώντας στο δάσος με τον λύκο χαρωπά
        Μιλούν για την ευτυχία που βιώνουν σε αυτό τον αγγελικό κόσμο που δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ποτέ και όλα λύνονται από τον θεό.
        Συμπεθάστατα παιδιά αλλά, μαζί με το χάπι που παίρνουν και τους αγγέλους που κρεμάνε, πρέπει να τους συστήσεις και ένα καλό στρώμα και κρεβάτι να συνεχίσουν άνετα το ύπνο και από το άλλο πλευρό.

        Οι ευαίσθητοι «δημοκρατικοί»! Ωραία τα λόγια του Ευαγγελίου
        αλλά… άθλιος ο ρόλος της εκκλησίας.

        Πως μπόρεσαν αυτά τα ωραία λόγια και βαθιά να φτιάξουν και να στηρίξουν αυτή την άθλια εκκλησία;
        Δύσκολα κουίζ για «ευαίσθητους» ανθρώπους… δημοκρατικούς;

        Δεν δύνασαι να υπηρετείς δύο κυρίους!
        Οι εθνικόφρονες το καταφέρνουν χέρι χέρι ο φασισμός του δυνατού με τον φασισμό του αδυνάτου.

        Και το δυο μαζί τα χέρια νίβουν το πρόσωπο, το Ελληνοχριστιανικό!

        Είναι βέβαι οι Αβραμόπληκτοι και Μωυσόπληκτοι,
        «Έλληνες», που εκστασιάζονται με τα αγαθά του Ισαάκ και το σπινθηροβόλο πνεύμα του Αβραάμ και του Μωυσή.
        Εδώ σηκώνει κανείς τα χέρια ψηλά.
        Το παράλογο δεν έχει όρια ποτέ πραγματικά και ο Μωυσής τελικά εκτός από τα ραβδιά του που τα έκανε φίδια μεταμορφώνει τους ανθρώπους… σε «κοτρόνε»ς.

        Είναι και … οι «μακριά νυχτωμένοι».
        Τι σχέση έχει ο χριστιανισμός με του Ιουδαϊσμό;
        Ρωτούν!
        Ο Ιησούς ήλθε σε αντιπαράθεση μαζί τους.
        Εδώ αντιστρέφεις την ερώτηση.
        Τι «κακό» έκανε ο Ιησούς στον Ιουδαϊσμό;
        Μήπως τον κατάργησε μαζί με την Π.Διαθήκη ή τον ενίσχυσε έμμεσα και μακιαβελικά;
        Που και πως θα ήταν σήμερα ο Ιουδαϊσμός και ποιος θα γνώριζε τις ιστορίες της Βίβλου και θα προσκυνούσε τον θεό τους, αν δεν έμπαινε στην μέση ο Ιησούς να τους δώσει την αίγλη της απόλυτης αυθεντίας
        … σαν σταρ του Χολυγγουντ;

        Τι «κακό» έκανε ο Ιησούς στους Ιουδαίους και ποια ανατροπή του ιερατείου τους;
        Αντιθέτως το «στερέωσε» με ένα έξυπνο τρόπο.
        Σε ένα κόσμο που δεν ήταν ποτέ αποδεκτοί εξ αιτίας των παρασκηνιακών πρακτικών τους βρήκαν ένα προσωπείο και μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα και παίρνει ο Δυτικός κόσμος το φως της Ανάστασης
        ….από την Ιερουσαλήμ!

        Μη βιαστούν μερικοί να μας χαρακτηρίσουν σαν αντιχριστιανούς και αντισημίτες.

        Δεν έχουμε απωθημένα με τους Εβραίους και τον κάθε κατεργάρη αρκεί να είναι στον πάγκο τους και συμπαθούμε αρκετούς εβραϊκής καταγωγής.
        Δεν αρνούμαστε την φιλία αλλά την υποτέλεια.
        Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε η εκλεκτή φυλή παρ όλο που έχουμε διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή,
        αλλά δεν θα προσκυνήσουμε και τον περιούσιο λαό και αρνούμαστε
        να τον υπηρετούμε
        … σαν δούλοι του.
        Δεν τους κάνουμε αυτή την χάρη να είμαστε αντισημίτες, αντιχριστιανοί,
        γιατί δεν τους θεωρούμε τόσο σπουδαίους φωστήρες και σημαντικούς για να κάνουν την πρώτη κίνηση και εμείς
        … να γίνουμε αντί-

        Δεν έχουμε αντί-δραση αντί-θεση έχουμε Θέση και Δράση, η οποία προηγείται κατά πολύ και χρονικά και είναι στρατηγικά επεξεργασμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

        Είμαστε απλά Έλληνες, άνθρωποι, ενεργοί, συνεργαζόμενοι πολίτες, του καινούργιου κόσμου και του Σύμπαντος και το μόνο «αντί»
        που έχουμε είναι
        μια τάση αντι-κομφορμισμού,
        αντί- παγίωσης της αντίληψης
        και αυτή
        ίσως θέλουμε να έχουμε με κάποια ζεστή συναισθηματική λεπτή απόχρωση,
        γιατί δεν μας αρέσει το πολύ παγωμένο κρύο ύφος
        χωρίς καρδιά.
        Ούτε οι δρόμοι… χωρίς αυτήν!
        Φυσικά… δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τους «αποστασιοποιημένους»
        …θεωρητικών πειραμάτων.
        Σε ένα κόσμο που όλα γκρεμίζονται σαν ντόμινο και οι πόρτες του παλατιού κλείνουν σιγά σιγά,
        έχουν την εντύπωση ότι μπορεί να παραμείνουν «παρατηρητές»
        και χωρίς θέση και επιλογή
        γιατί φοβούνται το κόστος της.

        Όμως,
        στον κόσμο της ύλης διαλέγεις και διακρίνεις και επιλέγεις.
        Δεν υπάρχει η δυνατότητα της
        …μη επιλογής.
        Και η «μη θέση» είναι θέση και με το να είσαι αμέτοχος γίνεσαι συμμέτοχος .
        Ίσως να ακούγεται λίγο απόλυτο αυτό
        «επιλέγει κάποιος ,μόνο μια φορά, σ’αυτή την ζωή»
        αλλά, είναι σύμφωνα με τον μύθο, στο οποίο ο Ηρακλής βρίσκεται ανάμεσα σε δύο δρόμους και κάνει την επιλογή του, για αυτόν που θα βαδίσει… με όλα του τα λάθη και την προσπάθεια.

        Ο ένας, είναι στενός στην αρχή και οδηγεί κάπου, ο άλλος είναι φαρδύς και δεν οδηγεί πουθενά.

        Ο δρόμος της Αρετής και της Κακίας!

        Αυτό συμβολίζεται με το κεφαλαίο γράμμα Υ, που χρησιμοποιούσαν και οι Πυθαγόρειοι για να τονίσουν την σημασία του.

        Το μικρό υ δείχνει την θηλυκή αρχή,την διαίσθηση,την Σελήνη, την μήτρα, την ενότητα,την χορδή του τόξου, το Ζευς-Ζευγνυμι, την Ήρα, την ψυχή του κόσμου!
        Το Υ το Δία, τον νου του κόσμου, την αρσενική αρχή, την διαίρεση, το διακρίνω, τον φαλλό, την λογική, τον Ήλιο,το βέλος του τόξου.

        Στην Οδύσσεια είναι η 20η ραψωδία με το τίτλο:
        υ Τα προ της μνηστηροφονίας.

        Σε αυτή ο Οδυσσέας και η Πηνελόπη στο κρίσιμο βράδυ, που είναι κάτω από την ίδια στέγη αλλά όχι ενωμένοι,μένουν ξάγρυπνοι… εναλλάξ.
        Όλοι παίρνουν την θέση τους και κάνουν την επιλογή τους και το καινούργιο πρόσωπο που εμφανίζεται είναι …ο Φιλοίτιος.
        Η επόμενη ημέρα θα φανερώσει και τις συνέπειες αυτής της επιλογής.

        Έχει σημασία ο στόχος, για να δια-κρίνει κάποιος, ποιόν δρόμο βαδίζει και η καρδιά
        … για να μη χάνεται και μπερδεύεται στην ομίχλη του Ποσειδώνα!

      • greenlion Says:

        φυσικά και όχι την Βαλεντίνα, πόσοι να τραγουδούν σήμερα τον σκοπό της Εμείς ξέρουμε το πότε το τι και το γιατί τραγουδάμε κάθε φορά Σε έναν κόσμο που όλα φαίνονται χαοτικά και τυχαία τίποτε δεν συμβαίνει κατά τύχη, όταν το εν τρίτο των Μοιρών καλείται Κλωθώ

      • elzin Says:

        Το σωστό τραγουδάκι
        την κατάλληλη στιγμή
        …για τον ορθό λόγο;)

        ….κλώθοντας το νήμα μιας ανέμης με το αδράχτι της μοίρας
        στο κέντρο της Εστίας και της Ιερής φωτιάς!

      • elzin Says:

        Και φυσικά έχουμε τρόπους και μεθόδους να διαπιστώνουμε το δηλητήριο που κρύβουν μέσα τους μερικοί απ όσους μας πλησιάζουν
        με επίπλαστη ευγένεια μελιστάλαχτη
        και κραυγάζουν πως και πόσο μας «αγαπάνε»…;-)

  51. Ανώνυμος Says:

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑ
    ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΥΡΙΣΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΗ
    ΚΑΙ ΕΓΙΝΑ ΜΟΥΣΚΕΜΑ ΓΕΝΙΚΩΣ.
    ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΜΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑ ΡΟΥΧΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩΣ
    ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
    ΤΗΝ ΤΑΙΝΕΙΑ -AVATAR-ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΠΟ 1.000 ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝ
    ΟΙ 999 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΕΦΕ ΤΗΣ
    ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΗ Ο 1 ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΕΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕ. ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΕΙΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΩ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 3 ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΡΙΧΤΑ. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΦΕΡΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ
    ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΣΕΙΡΗΝΩΝ ΜΑΣ ΔΙΧΝΗ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ
    ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΚΟΠΟ.
    ΛΑΕΡΤΗΣ

    • elzin Says:

      Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αυτή την ανάλυση του έργου AVATAR!

      Να κρατάμε και ένα απουσιολόγιο για τις απουσίες;)

      Να στείλουμε και ένα τραγουδάκι για την βροχή και το βρεγμένο σακάκι!

      Να βοηθήσουμε και τους συνανθρώπους μας αλλά μη μας πιάσουν εγωμανικές τάσεις βοήθειας και σωτηρίας των άλλων.
      Πρέπει να ξέρουμε κολύμπι πριν αποφασίσουμε να βουτήξουμε στην θάλασσα για να τον σώσουμε από τον πνιγμό
      ή να ψάξουμε για κανένα σχοινί να ρίξουμε ή μακρύ καλάμι.

      Καλημέρα αγαπητέ μας φίλε Λαέρτη!

      Ευτυχώς υπάρχουν μερικά…. ζωηρά κορίτσια
      και δεν θα πεθάνουμε από πλήξη και ησυχία;)

  52. greenlion Says:

    να που απαιτείται πάλι ένα τραγούδι

    • elzin Says:

      Εξαιρετικό…. στο σημειοδοτικό του μήνυμα!!!
      Θα μας ξεσηκώσεις πάλι με αυτές τις τραγουδιστικές εκπομπές
      και είπαμε να ησυχάσουμε σήμερα… να κάνουμε δουλειές;)

      • elzin Says:

      • elzin Says:

        Χάντρα …στο κομπολόι σου;

        Βγαίνεις νωρίς να πας στην εκκλησιά
        σπαθί κι αστροπελέκι
        χτυπάνε Θεέ μου τα καμπαναριά
        κι ο ήλιος πέρα στέκει

        Αχ να ‘μουν στο φουστάνι σου
        κουμπί μαλαματένιο
        χάντρα στο κομπολόι σου
        το μαργαριταρένιο

        Παίρνω τους δρόμους τρέχω σαν παιδί
        μήπως σε συναντήσω
        ίσκιος να γίνω μάτι μη με δει
        να ‘ρθω να σε φιλήσω

      • greenlion Says:

        Καλησπέρα!
        Είσαι ακόμη εδώ ή έφυγες για τις δουλειές που έχεις να κάνεις;

    • elzin Says:

      ..μπορούν να περιμένουν μερικές;)

      • greenlion Says:

        Νόμισαν πως θα επαναλάβαιναν την ιστορία έλα μου όμως που υπάρχουν και γυναίκες με συνείδηση της ευθύνης τους

      • elzin Says:

        Χαίρομαι,
        που δεν επαναλήφθηκε η γνωστή ιστορία,
        όλοι και όλα κουνημένα χτυπημένα σε ένα σακί,
        και υπάρχουν ακόμη
        γυναίκες και άνθρωποι
        με συναίσθηση της ευθύνης
        των επιλογών
        ξεκάθαρες θέσεις και τοποθετήσεις.

        Ξέρουν τι θέλουν και τι τους γίνεται
        και δεν αρμενίζουν εδώ και εκεί
        μέσα στην ομίχλη την ισοπεδωτική.

        Και δίνουν εξαιρετικές κοφτερές
        απαντήσεις χωρίς να διστάσουν στην στιγμή!

  53. Ανώνυμος Says:

    ΤΙΠΟΤΑ…ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΜΕ
    ΦΙΛΕ ΕΛΖΙΝ Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΙΣΕΙ…ΕΓΩ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΙ
    …ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ.
    ΕΛΠΙΖΩ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥ ΘΗΡΕΥΤΗΣ ΝΑ ΔΕΙΞΗ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ…
    ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ…ΤΙΣ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ…
    ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΙΑΣΩ….ΑΧΧΧ ΒΑΛΕ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ…
    ΛΑΕΡΤΗΣ

  54. elzin Says:

    Έφθασε και το τραγουδάκι…του χορού της βροχής των αστεριών!

    Το σακάκι μου και αν στάζει!

    Μ’ έπιασε βροχή στο δρόμο μα εγώ δε στάθηκα
    σαν πουλί στην αγκαλιά σου ήρθα και ζεστάθηκα

    Κι αν με χτύπησε τ’ αγιάζι το σακάκι μου κι αν στάζει
    σου το λέω δε με νοιάζει μια και είμαστε μαζί

    Απ’ το τζάμι δες που βρέχει στην αυλίτσα τη μικρή
    το γεράνι κάτι έχει πάρ’ το μέσα μη βραχεί

    Κι αν με χτύπησε τ’ αγιάζι το σακάκι μου κι αν στάζει
    σου το λέω δε με νοιάζει μια και είμαστε μαζί

  55. elzin Says:

  56. elzin Says:

    Μια ερώτηση, μια απάντηση!

    Η δειλία ρωτά είναι ασφαλές
    Η σκοπιμότητα ρωτά είναι συμφέρον
    Η ματαιοδοξία ρωτά είναι δημοφιλές
    Έρχεται όμως κάποια στιγμή, που πρέπει να αποφασίσεις να κάνεις κάτι
    Που δεν είναι ούτε ασφαλές ούτε συμφέρον ούτε δημοφιλές
    Είναι όμως το σωστό!

    Λέει ο Λούθηρ Κιγκ που εμφανίζεται στην ταινία… για το βράδυ!

    Μαζί με ένα «θεό» και γκουρού
    …που συναντά ο Malcolm X και
    ο οποίος τραγουδούσε γλυκά και ωραία στην αρχή.

  57. elzin Says:

    Η μαγεία, η φιλοσοφία και η επιστήμη!

    Τι είναι μαγεία;
    Η λέξη χρησιμοποιείται με δύο έννοιες.
    Την μεταφορική και την …κυριολεκτική.
    Μας «μάγεψε» λέμε κάποιος ή κάτι μας γοήτεψε
    και μας «έκανε μάγια» χρησιμοποιώντας ειδικές ΄γνώσεις και τελετουργίες.
    Μερικές φορές η διαφορά είναι …δυσδιάκριτη.
    Πολλοί άνθρωποι παραδέρνοντας σε πελάγη αμάθειας και παραπληροφόρησης υπό την επήρεια των μεγάλων εξουσιαστικών συστημάτων χειραγώγησης και πληροφόρησης τους, νομίζουν πως μάγοι, είναι κάποιοι γραφικοί τύποι με παράξενες φορεσιές και ξόρκια που βγαίνουν κάθε πανσέληνο.

    Ακόμη και αν υπάρχουν τέτοιοι είναι πολύ μικροί και αδύναμοι σε σχέση με τους μεγάλους πραγματικούς μάγους της κυρίαρχης εξουσίας και τις μεθόδους τους και τις πρακτικές τους και φυσικά τις γνώσεις τους.
    Η μαγεία σε απλό ουσιαστικό και διάφανο ορισμό προσέγγισης της,
    θα μπορούσε να οριστεί σαν την μετακίνηση του σημείου της αντίληψης οριζόντια και κάθετα
    και την σταθεροποιήση του στην κάθε θέση.
    Τι σημαίνει αυτό;

    Όπως έχουμε καταφέρει να δούμε με «τα μάτια» της επιστήμης το κάθε τι γύρω μας είναι σε τελική ανάλυση ενέργεια, με τα ηλεκτρόνια να χορεύουν σε συγκριτικά μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τροχιών γύρω από ένα πυρήνα ακολουθώντας το ηλιακό πλανητικό μοντέλο και την ρήση του Ερμή του Τρισμέγιστου:
    Όπως τα πάνω έτσι και τα κάτω.

    Ζούμε λοιπόν σε ένα κόσμο ενέργειας και κάποια μεταφραστικά προγράμματα μας μεταφράζουν αυτή την ενέργεια σε τραπέζι φυτό και άνθρωπο.
    Πριν την επιστήμη και τους επιστήμονες, κάποιοι το γνώριζαν αυτό πολύ καλά και το γνωρίζουν, μερικοί… το «βλέπουν» κιόλας.

    Έτσι ο άνθρωπος είναι ένα κλειστό κύκλωμα ενεργειακών πεδίων που συγκρατούνται μεταξύ τους με μια παλμική κίνηση τόσο μυστηριώδη όσο και η βαρύτητα, τον Σκοπό.
    Όταν διαλυθεί ο Σκοπός, την στιγμή του θανάτου ο άνθρωπος πεθαίνει και η επίγνωση της συνείδησης του επιστρέφει στη κοσμική παγκόσμια θάλασσα.
    Αυτό το ενεργειακό πεδίο έχει το σχήμα του αυγού και ο Καστανέντα το αναφέρει σαν το «κουκούλι του ανθρώπου».
    Συναντούμαι την έννοια του αυγού στην Ελληνική μυθολογία σε πολλές περιπτώσεις.
    Ως ο κοσμογονικός Έρως ο οποίος αναδύθηκε μέσα από τη σχάση του κοσμικού ωού,ενώνοντας τα στοιχεία και θέτοντας σε τάξη το χάος.
    Στην αρχή στον απέραντο χώρο υπήρχε ένα τεράστιο αυγό, το οποίο δημιουργήθηκε εκ του μηδενός• μία μέρα το αυγό αυτό άρχισε να ραγίζει και, σταδιακά, βγήκαν από το αυγό τα «περιεχόμενά» του: πρώτα από όλα βγήκε ένα φτερωτό πνεύμα (ο Έρως), το οποίο επέτρεψε στις άλλες δύο οντότητες, τη Γαία και το Χάος, να βγουν έξω από το αυγό. Οι τρεις αυτές θεότητες δεν είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους, απλώς εμφανίστηκαν η μία μετά την άλλη. Ο Έρως ήταν ένα φτερωτό πνεύμα, το οποίο είχε τόση δύναμη και τόση ένταση, που βρισκόταν (και βρίσκεται) παντού και πάντοτε, αφού είναι η αιτία της Αγάπης και της ερωτικής δημιουργίας, η οποία παράγει απογόνους και διασφαλίζει τη συνέχιση της ύπαρξής μας. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως raison etre, αιτία ύπαρξης.
    Δεν ήταν ο γνωστός σκανταλιάρης θεός, ο γιος της Αφροδίτης που τόξευε με τα βέλη τους θεούς και ανθρώπους, αλλά μια δύναμη έλξης που οδηγούσε τα στοιχεία στις ενώσεις και τις συνθέσεις τους. Είχε απεριόριστη δύναμη και ήταν ο μόνος από τις τρεις πρωταρχικές θεότητες που δεν απέκτησε δικά του παιδιά.
    Η Λήδα, από την ένωσή της με τον Δία, γέννησε ένα αυγό από όπου αναδύθηκαν οι Διόσκουροι
    Το αυγό συμβολίζει την αναγέννηση, τη νέα Ζωή, την Αιωνιότητα.
    Το πρόσφεραν στις γιορτές για τον Άδωνι και οι σταλαγματιές αίμα, από την θανατηφόρα πληγή που του προκάλεσε το βέλος της Αρτέμιδος, έκαναν να φυτρώσουν οι ανεμώνες και οι κόκκινες παπαρούνες.
    Η δε λέξη «κόλουρις», κουλούρι, σημαίνει χωρίς ουρά, σχηματίζεται σε σχήμα πάντα κύκλου.

    Μέσα στο αυγό υπάρχει ένα σημείο που ξεχωρίζει για την λάμψη του κοντά στην καρδιά και πίσω στην πλάτη.
    Από εκεί περνούν όλες οι ενεργειακές ίνες που κάθε μια είναι και μια
    …διαφορετική αντίληψη.
    Μοιάζει σαν την εστία ενός φακού
    περνούν όλες οι ακτίνες.

    Αυτό το σημείο μετακινείται στην επιφάνεια ή σε στο βάθος του αυγού φωτίζοντας την αντίληψη της κάθε ίνας που περνάει.
    Η ανθρωπότητα μοιράζεται την ίδια ομοιομορφία και συνοχή κάθε φορά στο τονάλ των καιρών σε κοινές αποδοχές και παγιώνεται η αντίληψη και τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων που ζουν στους εκάστοτε καιρούς.

    Τα μωρά γεννιούνται με ένα σημείο που τρεμοπαίζει αλλά με την συμμετοχή των μεγάλων και την καθοδήγηση τους σταθεροποιείται.
    Για να μετακινηθεί χρειάζεται ενέργεια και εκπαίδευση και πολλές φορές συμβαίνει μια
    «εύκολη» μετακίνηση από τα ναρκωτικά, την πείνα, τον πυρετό, τον έρωτα… και άλλα.

    Στην πραγματικότητα μεγάλες και μικρές μετακινήσεις προέρχονται από τόπους, εικόνες, ταινίες, τραγούδια,βιβλία, ανθρώπους και οτιδήποτε ερχόμαστε σε επαφή.

    Είναι σημαντικό να μπορούμε να ξεχωρίσουμε πως και τι μας επηρεάζει κάθε φορά και που βρίσκεται το σημείο της αντίληψης αυτό… που αντιλαμβανόμαστε .

    Ολοι οι μεγάλοι και μικροί «δημιουργοί» περνούν την τέχνη και την μαγεία στα δημιουργήματα τους και όσο μεγαλύτερη η δύναμη τους και η πρόθεση τόσο
    μεγαλύτερη επιρροή έχουν.
    Σε αυτή την περίπτωση ανήκουν και τα μεγάλα ιδεολογικά, θρησκευτικά ,φιλοσοφικά ρεύματα και όλες οι μορφές της τέχνης.

    Όλοι μας όμως, είμαστε ένα «είδος μάγου» αφού κατορθώνουμε να κρατάμε σταθερό το σημείο της αντίληψης μας και μάλιστα με ένα φανατικό τρόπο μερικές φορές σαν να είναι το μοναδικό που υπάρχει και η μόνη αληθινή ενεργειακή ίνα ανάμεσα σε άπειρες… του Φωτός.

  58. elzin Says:

    Η χειρότερη μορφή δικτατορίας είναι, να μη γνωρίζεις ότι ζεις και υπόκεισαι σε αυτήν και δυστυχώς οι δικτατορίες εξελίσσονται μαζί με τους ανθρώπους και γίνονται
    πιο έξυπνες … όπως και ιοί!

    Τα μεγάλα συστήματα κοινωνικής διαμόρφωσης και χειραγώγησης της μεγάλης μάζας των ανθρώπων, αιχμαλωτίζουν την προσοχή και κατά συνέπεια απορροφούν την ενέργεια μέσω της επανάληψης, της προώθησης σταρ, βεντετών, ειδώλων, προσφέροντας πλούσιον άρτον και θεάματα,κατά την ρωμαική τεχνική.

    Μέσω των επισήμων καθιερωμένων τελετών και τελετουργιών
    αλλά και την ανόδου της ασημαντότητας,
    χειρίζονται και στρέφουν την κοινή γνώμη όπου και όπως θέλουν αποσιωπώντας σημαντικά θέματα
    ή διαστρεβλώνοντας τα.

    Με αυτό τον τρόπο εξουσιάζουν και υποδουλώνουν τους ανθρώπους,
    βάζοντας τους να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε εξοντωτικές συνθήκες εργασίας για λίγα ευρώ, και πολλά να είναι, η λογική παραμένει η ίδια
    …του παραλόγου.

    Ότι ενέργεια έχει απομείνει φροντίζουν να απορροφηθεί στις υπόλοιπες ασχολίες.
    Τους υπνωτίζουν εκκλησίες και προσκυνούν, στα γήπεδα και ουρλιάζουν,στην τηλεόραση αποχαυνωμένοι σε ένα καναπέ και τα ΜΜΕ στα ευτελή ρεάλιτυ σόου να χαζογελούν, στην πορνεία και την πορνογραφία να απανθρωπίζονται, στην μόδα να κλοουνίζουν, στα ναρκωτικά να αυτοκαταστρέφονται και στους πολέμους να σκοτώνουν και να σκοτώνονται.

    Η κομματικοποιημένη πολιτική ιδεολογία των δήθεν διαφορών μεταξύ τους δεν μπορεί να στηριχθεί χωρίς την άμεση υποστήριξη και «ευλογία του θεού» που έχει… τον πρώτο λόγο.
    Έτσι όλοι φροντίζουν να τα έχουν καλά μαζί του για να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο του.

    Με την «ελέω θεού» έγκριση κυβερνούν και χειρίζονται τα ενεργειακά αποθέματα των ανθρώπων,
    των ανθρώπων που ίσως να αντιδρούσαν και να αντιδρούν στους κομματάρχες αλλά στους «αληθινούς θεούς» υποτάσσονται και παγιδεύονται.
    Πως να αμφισβητήσεις… τον «Θεό»;;;

    Οι κυρίαρχες θρησκευτικές ιδεολογίες και οι παραθρησκευτικές
    Θεοκρατικές ως επί το πλείστον δημιουργούν, καλλιεργούν εμμονές, φανατισμούς, αυτοκαταστροφικές τάσεις και το χειρότερο ψυχική εξάρτηση μετακινώντας το σημείο αντίληψης των οπαδών τους και παγιώνοντας το στην θέση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους δίνοντας μπόλικες υποσχέσεις…
    «παραδείσου και αγάπης».

    Έχοντας και την υποστήριξη του κράτους… δρουν ανενόχλητοι.
    Δεν είναι καθόλου μακριά από την αλήθεια η φράση:
    Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού.
    Και πραγματικά αν συγκρίνει κανείς της αντιληπτική ικανότητα και συμπεριφορά ενός οπιομανούς με ένα φανατικό πιστό θα βρει πολλές ομοιότητες και ελάχιστες διαφορές.

    Αυτός ο κίνδυνος του φανατισμού ανάγκασε τους μεγάλους ιεροφάντες και δημιουργούς τέτοιων ιδεολογιών και γνωρίζοντας τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης και την σκιά της, να παραδώσουν προσεχτικά την γνώση τονίζοντας και επιμένοντας στην φιλοσοφική προσέγγιση σαν δικλείδα ασφαλείας και την μετριοπάθεια των απόψεων και το ‘γνώθι σαυτόν».

    Οι μεγάλοι μάγοι Ιεροφάντες, βγαίνοντας από την μύηση των Μυστήριων του 8ου οίκου και μετά την άνοδο από τον Άδη έχουν τα κλειδιά της Γνώσης, τόσο της δεξιάς λογικής όσο και της αριστερής και σιωπηλής.
    Χειρίζονται το σημείο αντίληψης τόσο οριζόντια όσο και κάθετα, η δε χρησιμοποίηση του ονειρικού σώματος τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στον χώρο και στο χρόνο
    και να βρίσκονται σε δύο μέρη ταυτόχρονα.

    Η φιλοσοφία, η αρετή, η καλλιέργεια του νου η σκέψη η ένωση αυτιών των κομματιών είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για την επίτευξη της ανθρώπινης αρμονίας και συνεργασίας και να μη ενδώσει κανείς στην κατάχρηση δύναμης
    και στην προσφορά της Καλυψούς
    …για εξουσία και προνόμια.

    Τα μεγάλα λόγια για «αγάπη» χωρίς αυτογνωσία σε ένα κόσμο που διψά για αυτή, δυστυχής και ταλαιπωρημένος, οι αποκλειστικές αλήθειας και εμφανίσεις του «αληθινού θεού» επί της γης, υστερίες προσωπολατρίας, οι ιεροί πόλεμοι οδηγούν τους ανθρώπους σε μεγάλες πλάνες και αυτοκαταστροφές.
    Είναι ύποπτα και αντιδεοντολογικά.

    Η φιλοσοφική προσέγγιση όλων των θεμάτων της γνώσης και της πίστης, είναι τα σχοινιά που θα κρατήσουν δεμένο ένα άνθρωπο στο κατάρτι για να μη ξελογιαστεί από το τραγούδι των Σειρήνων, τις υποσχέσεις τους και την αθέμιτο επιρροή της μαύρης μαγείας τους.

    Όσοι άνδρες έχουν ακούσει το τραγούδι τους και έχουν πλησιάσει,
    έχουν τσακιστεί στα βράχια τους και βρίσκονται οι σκελετοί πολλών …εκεί πέρα.

    Και οι γυναίκες όμως υποφέρουν περισσότερο σε τέτοια θεοκρατικά συστήματα ακόμη και του σύγχρονου κόσμου.
    Επειδή είναι πιο κοντά στην σιωπηλή γνώση και την καταλαβαίνουν,
    εξουδετερώνονται νωρίς και λεηλατείται η ενέργεια τους ληστρικά με πολλούς τρόπους και ασεβώς.
    Η περιφρόνηση στην γυναίκα, η ασέβεια στην θηλυκή αρχή,
    φαίνεται από την απαγόρευση της στη ενεργή συμμετοχή των μυστηρίων

    Έτσι στο «δίκαιο σχιζοφρενικό» κόσμο αυτών θεόπνευστων θρησκειών δεν υπάρχουν ιέρειες γυναίκες,
    μόνο άντρες ιερείς και φωτισμένοι δάσκαλοι και θεοί… ανέραστοι,
    που διδάσκουν και λόγους
    …δεν κρατούν.

    Καλημέρα στις θεές, στις ιέρειες, στις φιλοσοφημένες γυναίκες, άξιες μητέρες, δυνατές,ευφυείς,
    όμορφες, αυστηρές, απόρθητες,
    υπερήφανες,βασίλισσες
    ενός καινούργιου κόσμου αρμονικού και ολοκληρωμένου
    …ενός Νησιού!

    Στις Πηνελόπες … μιας Ιθάκης!

  59. greenlion Says:

    Λοιπόν πριν επιστρέψω στο μπλόγκ μου να δώσω μια απάντηση
    θέλω να κάνω μια δήλωση
    Η επιλογή μου να σταθώ elzin δίπλα σου σε κάθε μάχη υποστηριχτικά είναι οριστική και αμετάκλητη

  60. greenlion Says:

    Καλημέρα! με τραγούδι του θέματος σχετικό
    Χρονοναύτης

    Μάγοι λύγισαν στο δρόμο
    τ’ άστρο είχε χαθεί
    στο ταξίδι σου στο χρόνο
    αλμυρό νησί.

    Πήρε γεύση από χώμα γεύση από νερό
    χαμογέλασες στον κόσμο ένα πρωινό
    χαμογέλασες στον κόσμο ένα πρωινό
    πήρε γεύση από χώμα γεύση από νερό.

    Στη Φαιστό ο ήλιος
    στην Κνωσσό το χρώμα
    άκου οι σειρήνες τραγουδούν.

    Χνούδεψε το πρόσωπό σου
    στο μυαλό φυγή
    έλα που κέντρα γνώσης
    χάσκουν σαν πληγή.

    Μια πληγή που στάζει αίμα κι έχεις προδοθεί
    νεκροζωντανή εικόνα που έχεις ξεχαστεί
    νεκροζωντανή εικόνα που έχεις ξεχαστεί
    μια πληγή που στάζει αίμα κι έχεις προδοθεί.

    Στης ελπίδας το λιμάνι
    κάτι ναυαγεί
    είναι οι γλάροι λερωμένοι
    θάλασσα νεκρή.

    Πόλη που σε καταπίνει σαν παραδοθείς
    μια σοφία θα σε σπρώχνει να αντισταθείς
    μια σοφία που ουρλιάζει να αντισταθείς
    και στην πόλη που βουλιάζει μην παραδοθείς.

    Στη Φαιστό ο ήλιος
    στην Κνωσσό το χρώμα
    άκου οι σειρήνες τραγουδούν.

    Έρωτας θανάτου γνώση
    ήρθε με φυγή
    το κορμί της το κορμί σου
    κι έπειτα σιωπή.

  61. elzin Says:

    Καλημέρα στους μάγους που δεν λυγίζουν στον δρόμο!

    Να συνεχίσουμε με ένα παλαιότερο άρθρο του θέματος που συζητείται
    για την ανδρική ταυτότητα και την ομοφυλοφιλία.

    Το αίνιγμα…των πολεμιστών!

    ΧΥ:
    Η ανδρική ταυτότητα
    Badinter, Elisabeth,
    .
    “Για να επαινέσεις έναν άνδρα αρκεί να του πεις πως είναι άνδρας”
    Ο νους μας πηγαίνει αυθόρμητα στον αιώνιο άντρα,
    χωρίς να δώσουμε και μεγάλη προσοχή στα λόγια του Ρουσσώ;
    Το αρσενικό είναι αρσενικό μόνο σε ορισμένες στιγμές της ζωή του,
    το θηλυκό είναι πάντα θηλυκό, ή τουλάχιστον σ’όλο το διάστημα της νιότης του.
    Όντας ελάχιστα διατεθειμένοι να αμφισβητήσουμε
    μια ασταθή πραγματικότητα, θέλουμε να πιστεύομε
    στην παγκόσμια αρχή του αντρισμού.
    Το ΧΥ είναι ο χρωμοσωμικός τύπος του άντρα.
    Αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρξει ατύχημα στην διαδρομή
    αυτά τα δύο χρωμοσώματα θέτουν σε κίνηση τον μηχανισμό της διαφοροποίησης των γεννητικών οργάνων, έτσι ώστε ένας άντρας να μην είναι γυναίκα.
    Τα φυλετικά χρωμοσώματα που είναι οριστικά αναγνωρίσιμα από το 1956,
    καθορίζουν το γενετικό φύλο του αρσενικού
    και συμβολίζουν την καταγωγή της αντρικής ιστορίας.
    Υπάρχουν άτομα τα οποία ενώ έχουν τα στοιχεία ΧΥ
    και εντελώς φυσιολογική δομή, παραβλέπουν την αντρική τους ταυτότητα
    και άλλα που αποκτούν αυτή την ταυτότητα παρά τις γενετικές ανωμαλίες.
    Η απόκτηση του αντρισμού είναι συνισταμένη ψυχολογικών,
    κοινωνικών και πολιτιστικών παραγόντων,
    οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την γενετική
    αλλά που παίζουν εξίσου καθαριστικό ρόλο αν όχι και σπουδαιότερο.
    Από το ΧΥ μέχρι την πλήρη ανάπτυξη της αντρικής ταυτότητας,
    ο δρόμος είναι μακρύς και γεμάτος παγίδες
    Η αντρική ύπαρξη είναι ένας ατέλειωτος αγώνας μιας μιας ολόκληρης ζωής.
    Ο άντρας μάχεται διαρκώς για να μη υποχωρήσει ποτέ στην αδυναμία
    και την παθητικότητα που διαρκώς τον παραμονεύουν.
    Ο αρρενωπός άντρας ενσαρκώνει την δράση.
    Αυτή όμως η δράση δεν είναι στην πραγματικότητα
    παρά μια αντίδραση ενάντια στην παθητικότητα
    και την αδυναμία του νεογέννητου.
    Ο μαλθακός άντρας, αποκαλούμενος ‘λαπάς’, είναι αυτός
    που αρνείται από μόνος του τα αντρικά προνόμια, αποκηρύσσει την εξουσία,
    την υπεροχή του αρσενικού, την οποία του επιφυλάσσει
    κατά παράδοση η πατριαρχική τάξη.
    Καταπνίγει μέσα του κάθε διάθεση επιθετικότητας,
    παραιτείται από φιλοδοξίες και καριέρες,
    όταν αυτές τον εμποδίζουν να αφοσιωθεί ολόψυχα στην γυναίκα και τα παιδιά.
    Το ζευγάρι αποτελείται από μια φεμινίστρια και ένα μαλθακό άντρα
    που μοιράζεται τις δουλειές του σπιτιού..
    Ο άντρας νιώθει πληγωμένος στην αρρενωπότητα και η ταυτότητα του παραπαίει.
    Τις περισσότερες φορές το ζευγάρι χωρίζει.
    Ο σκληρός άντρας, ο ληστής είναι αυτός που παίρνει και δεν δίνει τίποτα.
    Γυρεύει μόνο να προφυλαχτεί συναισθηματικά
    και αρνείται οποιαδήποτε δέσμευση.
    Αυτός ο αρνητικός απολογισμός των αντρών στα τέλη της χιλιετίας
    έχει το προσόν όσο υπερβολικός και γελοιογραφικός
    και να είναι να φέρει στην επιφάνεια τα αδιέξοδα της αρρενωπότητας
    που αποτελούν επακόλουθα του πατριαρχικού συστήματος..
    Ο συμφιλιωμένος άντρας, δεν είναι μια οποιαδήποτε σύνθεση
    των δύο προηγούμενων ανάπηρων αρσενικών.
    Ούτε ο ασπόνδυλος μαλθακός άντρας, ούτε ο σκληρός,
    ο ανίκανος να εκφράσει τα συναισθήματα του
    και είναι πλέον ο άντρας σε μεταβατική φάση.
    Όσο οι γυναίκες θα γεννούν άντρες και το ΧΥ
    θα αναπτύσσεται στα σπλάχνα του ΧΧ, θα χρειάζεται πάντα
    περισσότερος χρόνος και μεγαλύτερες δυσκολίες για την δημιουργία ενός άντρα.
    Όταν οι άντρες συνειδητοποίησαν αυτό το φυσικό μειονέκτημα
    δημιούργησαν ένα πρόσκαιρο κατασκεύασμα ευρέως φάσματος,
    το πατριαρχικό σύστημα.
    Σήμερα είναι αναγκασμένοι να αποχαιρετήσουν τον πατριάρχη
    και να επινοήσουν εκ νέου τον πατέρα και τον επακόλουθο αντρισμό.
    Οι γυναίκες που παρακολουθούν στοργικά
    αυτή την μεταβατική φάση κρατούν την αναπνοή τους…
    .
    Ποια είναι η ουσία του αρσενικού ανθρώπου;

    Το αίνιγμα…των πολεμιστών!

    • elzin Says:

      Τα 6 αρσενικά χαρακτηριστικά…των πολεμιστών!
      Α ρσενικότητα!
      Τι σημαίνει να… είσαι άνδρας!

      Κατανόηση, εξερεύνηση και ενεργοποίηση των 6 αρχετυπικών μορφών της αρσενικής πλευράς, όπως εκφράζονται από τους 6 θεούς του Ολύμπου σε ίσες ποσότητες και ισοδύναμες αναλογίες, ώστε το Μοίρασμα να γίνει σωστά, για να επιτύχει η Ένωση!

      Άρης, ο ρωμαλέος!
      Η φυσική αντοχή,η σωματική διάπλαση, το θάρρος, η γενναιότητα,η ορμητικότητα,η παρρησία,το υγιές ένστικτο,αυτό που θα λέγαμε «μύτη», η αμεσότητα, η ιπποσύνη, ο αυθορμητισμός,τα,υψηλά επιπέδα τεστοστερόνης και η ταχύτητα, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός υγιούς Άρη.
      Στα αρνητικά και στην υπερβολή, θα τοποθετούσαμε την βαρβαρότητα, την σκληρότητα, την φιλοπόλεμο διάθεση, την ψευτομαγκιά,τον αγροίκο χαρακτήρα, τον πρωτογονισμό και μια γκροτέσκα συμπεριφορά.

      Ερμής, ο ρήτορας!
      Η καλή έκφραση του Ερμή, του αιώνιου έφηβου, είναι φυσικά η ικανότητα του λόγου και του Λόγου.
      Ενώ η γυναίκα μπορεί να «μιλήσει» άνετα και καλύτερα μέσα από την σιωπή, ο άντρας, χρειάζεται να κατακτήσει την ομιλία!
      Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να μάθει να «ακούει», και πολύ καλά.
      Είναι απαραίτητο να μπορεί να εκθέσει διεξοδικά τις απόψεις του, να τις αναλύσει, να τις συνθέσει, να τις υπερασπιστεί.
      Επίσης, οι ελιγμοί της διπλωματίας,το επικοινωνιακό χάρισμα, η ευστροφία, η φρεσκάδα το λόγου και η νεανικότητα του ύφους, είναι μέσα στις ασυναγώνιστες αρετές του φτερωτού θεού!
      Στην υπερβολή θα συναντήσουμε ακατάπαυστη φλυαρια,επιπολαιότητα,διχασμό, τυχοδιωκτισμό,διασκορπισμό, ιδιοτέλεια και «κλοπή».
      Βέβαια και το «ψέμα» είναι πάντα… στην πρώτη γραμμή.

      Απόλλων, ο ηθοποιός!
      Ο Απόλλων είναι το φως, η ζωή, η χαρά η δημιουργία, τα δημιουργήματα, τα παιδιά το παιγνίδι η σκηνή, η ελεγχόμενη τρέλλα, η αλήθεια, ο ρόλος, η αγάπη, η καρδιά.

      Και ένας άντρας πρέπει να συμπεριλάβει όλες αυτές τις ιδιότητες στην προσωπικότητα του και να φωτίζει και να ζεσταίνει σαν ήλιος , όλους και όλα γύρω του.
      Το να ‘βλέπει’ καλά, να είναι μέσα στις προτεραιότητες του, αφού ο λαμπερός θεός διαθέτει μοναδική εξωτερική και εσωτερική όραση!
      Στην υπερβολή του πανέμορφου γιου της Λητούς, συναντούμε, τους φθηνούς μελοδραματισμούς, ρηχούς εντυπωσιασμούς, ανόητες επιδείξεις, εγωκεντρισμούς και κακής ποιότητας ‘σόου’ και”κιτς” … θεάματα.

      Πλούτων, ο μάγος!
      Το να λειτουργήσει ένας άντρας με τα χαρακτηριστικά του σκοτεινού θεού, σημαίνει ότι πρέπει…να περπατήσει στο χείλος μιας …Αβύσσου.
      Σημαίνει, να κάνει βουτιά στο Άγνωστο, να το διερευνήσει, να το εξερευνήσει,να το ‘γευτεί’,να το κατακτήσει.
      Σημαίνει επίσης, να εμπλακεί με το μυστήριο, να γίνει μέρος του…
      Να πεθαίνει και να ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του,κινούμενος με την δύναμη ενός πάθους και ενός έρωτα, για την γνώση, και τον άνθρωπο,

      που κάθε φορά… τον ξεπερνά!
      Μια Περσεφόνη, να είναι πάντα δίπλα του αναπόσπαστο μέρος της Άνιμα του.
      Τα σεξουαλικά αποθέματα της Άριας ενέργειας, εδώ, πρέπει να οριοθετηθούν και να κατανοηθούν, πρώτα από ένα Οδυσσέα και την επίσκεψη του στον Άδη, μετά την συνδιαλλαγή με την Κίρκη
      και μετά από τον Ηρακλη και την τιθάσευση του Κέρβερου.
      Στις παρενέργειες ενός υπερβολικού Πλούτωνα θα εντάξουμε την ζήλια, την κτητικότητα,εκδικητικότητα,διαστροφές,σαδομαχιστικές αντιδράσεις,υπερβολή στο σεξ, μοναξιά, σκοτεινιά, φασισμός,απολύτος εγωισμός,αυτοκαταστροφή, βεβαρυμένο προσωπικό υποσυνείδητο.
      Με άλλα λόγια, ο Πλούτων είναι ένας πολύ δύσκολος θεός και… απλησίαστος.

      Ποσειδών, ο ονειρευτής!
      Ο θεός της θάλασσας, είναι ένα άπιαστο Όνειρο για ένα άντρα, που πρέπει, να κοιτάξει το Άπειρο…χωρίς να καεί, για να τον κατακτήσει και να τον ενσωματώσει!
      Που πρέπει να κολυμπήσει στον σκοτεινό και άχρονο ωκεανό της Αντίληψης;…χωρίς να πνίγει!
      Εδώ, ένας άντρας κινδυνεύει πολύ.
      Και ο.. Οδυσσέας βασανίστηκε, επίσης πολύ!
      Εδώ είναι οι νεράιδες,οι μάγισσες και τα ξωτικά .
      Εδώ επίσης θα συναντήσουμε τον πονηρό Ατλάντα και την «Τέχνη».
      Την Τέχνη, που μπορεί να σε λυτρώσει, αλλά μπορεί και να σε ‘τρελλάνει’,…πυρπολώντας σε.
      Εξ’αιτίας αυτού του κινδύνου, ο Πλάτων, ο μεγάλος οραματιστής, διατηρεί τις επιφυλάξεις του για τα θέματα …τέχνης.
      Πρέπει να προετοιμαστεί κανείς πολύ καλά, για το πήδημα στην Άβυσσο.
      Καθόλου εύκολος θεός και …ο Ποσειδώνας.
      Ο αδελφός του Δία είναι, το Όνειρο, το μεγάλο Όνειρο, ενός και μοναδικού θεού.
      Ενός θεού, που ονειρεύεται αυτόν τον κόσμο, τον δημιουργεί, τον εξελίσσει.
      Είναι η μούσα, που ψιθυρίζει σ’ένα άντρα τα λόγια της έμπνευσης του.
      Αυτή που κρατάει το χέρι του και του δείχνει τον δρόμο για τον Όλυμπο.
      Είναι η Γνώση, πριν την γνώση, είναι η διαισθητική ενόραση.

      Ζευς, ο ηγέτης!
      Ο Αρχών του κόσμου και πατέρας θεών και ανθρώπων, είναι η κύρια έκφραση της αρσενικής αρχής.
      Μιας αρχής, που συνίσταται στο διοικεί, να κυβερνά τον κόσμο ή το σπίτι του με δικαιοσύνη, με σοφία, με δύναμη και γνώση και μνημοσύνη.
      Ο άντρας πρέπει να γεννά ιδέες να πολλαπλασιάζεται.

      Γι’αυτό είναι απαραίτητο να επισκέπτεται πάντα, κορυφές υψηλές, ο νεφεληγερέτης!
      Οι συλλήψεις του Δια είναι κυρίως πνευματικής μορφής και ενώνεται μ’όλα τα πράγματα του κόσμου, αφήνοντας απογονους.
      Τα χωρίζε,ι για να τα ξεχωρίσει και μετά τα ξαναενώνει, για να τα κατανοήσει.
      Ένας άντρας επιβάλλεται να συνεργαστεί ευφυώς με την θηλυκή αρχή και να δημιουργήσει «παιδιά».
      Η καλή συνεργασία θεωρείται απαραίτητη και με τα αδέλφια του, τους …άλλους αρχηγούς.
      Ο κυριότερος απόγονος, είναι ο Ηρακλής και χρειάζεται να μεριμνήσει γι αυτό.
      Οι ηγετικές ικανότητες, μαζί με την γεναιοδωρία, είναι απαραίτητες ακόμη και για την διακυβέρνηση μιας οικογένειας, εκπνέοντας τον σεβασμό και την αγάπη των μελών της.
      Παρέχοντας την σιγουριά και την ασφάλεια, πως κάποιος είναι στο τιμόνι του καραβιού.
      Κάποιος,…που ξέρει ,που πηγαίνει!
      Ένας “Δίας”, θα πρέπει και να νιώθει και να φέρεται σαν άρχοντας και δεν μπορεί να καταλήγει “δούλος” κανενός.
      Αλλά ακόμη και σ’ένα υπερβολικό Δια θα συναντήσουμε, τάσης αρχομανίας και επίδειξης,πληθωρικότητα,καταναλωτισμό,πολυτέλεια ακολασία, αυταρχισμό και συγκεντρωτισμό.

      Ο Ζευς είναι η μαγική λέξη, που γεννά την Ζωή, όταν το Ένα γίνεται Δύο και ακολουθούν τα… τρεις χιλιάδες πράγματα και… όχι μόνο.

      Ο Ζευς…του Διός!
      Αυτός, που ενώνει και διαιρεί και …ξαναενώνει!

      Τα 6 αρσενικά χαρακτηριστικά…των πολεμιστών!


      Α

  62. Ανώνυμος Says:

    ΚΑΛΗΣΑΣ ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ
    ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΣΑΣ
    ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
    -ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΙΔΙ- ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ
    ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ.
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ
    ΕΑΝ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΑΙΝΕΙΑ ΜΑΣ
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΑΖΥ ΤΗΝ -ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ-
    ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΤΕΤΟΙΟ
    ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΠΑΙΔΙ
    ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ
    ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΕΙ
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.
    Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ
    ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ ΚΩΜΑ
    ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ
    ΚΑΙ Η ΖΗΛΕΙΑ ΦΕΡΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΡΟΜΠΟΤ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ.
    ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΗ ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ ΟΠΟΥ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΝΗ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΙΔΙ
    ΤΟΝ ΞΥΛΙΝΟ ΠΙΝΟΚΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΡΟΜΠΟΤ ΨΑΧΝΗ ΝΑ ΒΡΗ
    ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΥΩΣΕΙ.
    ΑΡΧΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΗ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΙΔΙ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΓΑΠΗΣΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΡΚΗ
    ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΟΙ ΩΚΕΑΝΟΙ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ
    ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΗ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΙΔΙ.
    ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΡΟΜΠΟΤ
    ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΤΕΙΒΙΝΤ.
    ΟΤΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΤΕ….ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
    ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ….ΘΑ ΒΡΕΘΗ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ….ΠΟΥ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΙΛΜ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΗ Η ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ.
    ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2.000.000 ΟΡΦΑΝΑ.
    ΛΑΕΡΤΗΣ

    • elzin Says:

      ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ.
      ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2.000.000 ΟΡΦΑΝΑ.
      Καλημέρα ΛΑΕΡΤΗ!

      Να μη το παρακάνουμε με την ρομποτική και την αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας γιατί θα βρεθούμε στο έλεος των μηχανών του MATRIX
      που θα μας καλλιεργούν σαν μπαταρίες στα χωράφια
      αν δεν το έχουν κάνει ήδη…

  63. elzin Says:

    Να δούμε την τεχνητή συναισθηματική έως μελοδραματική
    … νοημοσύνη,
    να δούμε όμως
    και τον πόλεμο των άστρων
    με νηφαλιότητα και οξυδέρκεια αποστασιοποιημένοι και ελεύθεροι
    από την προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου αιώνων.

    Ο Σηθ, ο επίορκος τζεντάϊ, τα ρομπότ, τα ανδροειδή,
    η δικτατορία τους, η παγκοσμιοποίηση
    και η αναζήτηση της ισορροπίας.

    Ο Πόλεμος των Άστρων:
    Επεισόδιο 3 – Η Εκδίκηση των Σιθ

    Ο άρχοντας Σηθ παίρνει με το μέρος του, τον καλύτερο Τζεντάι, τον Άνακιν, γνωρίζοντας το αδύνατο σημείο του και ετοιμάζει την δικτατορία της αυτοκρατορίας του.

    Η δημοκρατία πεθαίνει με …χειροκροτήματα!

    Η Βασιλεία και τα αόρατα νήματα με τις Εντολές …μιας αόρατης εξουσίας!

    Star Wars Episode III Revenge of the Sith Opening Title

  64. greenlion Says:

    Παρακολουθούμε με κομένη την ανάσα το μεταβατικό στάδιο της ανθρώπινης συνείδησης, αναζητούμε την πέτρα να την τυλίξουμε στα σπάργανα να ξεγελαστεί η Κρόνια εξουσία, γιατί αν ο Δίας νούς δεν ολοκληρώσει την Οδύσσεια του όχι στο βασίλειο των αθανάτων δεν θα φτάσει η ανθρώπινη φυλή, αλλά ούτε καν στην κόλαση που την φοβερίζουν, θα εκμηδενιστεί θα εξαφανιστεί.
    Αναζητούμε την ΟΥΣΙΑ- ΚΟΥΡΗΤΕΣ του αρσενικού ανθρώπου να χορέψει τα ενόπλια βήματα……

    • elzin Says:

      Αυτό είναι το θέμα!
      Η αυταρχικότητα μιας εξουσίας οι τρόποι οι μέθοδοι της,
      οι ειδικές συμφωνίες της με επίορκους τζενταϊ,
      η αποστράγγιση της ενέργειας μας, η προπαγάνδα .
      η καταβρόχθιση των παιδιών και ειδικά των αρσενικών,
      η λεηλάτηση τους, η εξόντωση τους
      και να εστιαστούμε εκεί
      για να μη πελαγοδρομούμε εδώ και εκεί
      ξεκαθαρίζοντας ένα τοπίο στην ομίχλη.

      Αναζητούμε την ΟΥΣΙΑ- ΚΟΥΡΗΤΕΣ του αρσενικού ανθρώπου να χορέψει τα ενόπλια βήματα……!!!

      Δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε άλλο περιθώριο για άλλα λάθη.

      Θα έχουμε το τέλος της Ατλαντίδας
      θα καταποντιστούμε
      αν συνεχίσουμε έτσι….
      Έχουν φθάσει τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα.
      Να αφήσουμε τα μπλε χάπια και να κρατήσουμε ….το κόκκινο!

  65. Ανώνυμος Says:

    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
    ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ 12.00 ΕΩΣ 15.00 ΤΟΠΙΚΗ ΩΡΑ
    ΘΑ ΓΙΝΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΛΦΙΚΩΝ
    ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ – ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ-
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 10 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ
    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ
    ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ
    Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΗ ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΤΟΥ – ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ-
    ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
    ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΑΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΚΕΙ
    ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΦΕΤΟΣ.
    ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ
    ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ
    ΛΑΕΡΤΗΣ

  66. greenlion Says:

    Ορφικός Ύμνος Κουρητών

    http://www.youtube.com/user/Lynkeas#p/u/21/tKUVsQu1llM

  67. Ανώνυμος Says:

    ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 17-1-2010 ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010 ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ.
    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΟΥ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ
    Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΧΕ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 60 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ…
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ…
    ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΩ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ.
    ΛΑΕΡΤΗΣ

  68. elzin Says:

    Έλα και ένα Μαλεβιζιώτη …πάμε
    λεβέντες και λεβέντισσες της Κρήτης της λεβεντογέννας
    χορευτές πολεμιστές!

  69. elzin Says:

    Έλα…. και μία σούστα Κρητική!
    Όλα τα ζευγάρια στο χορό και την πίστα!

  70. Ανώνυμος Says:

    πολυ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΗΤΩΝ
    ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ
    ΕΑΝ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ
    ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ
    ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΝΥΧΤΑ
    ΛΑΕΡΤΗΣ

    • elzin Says:

      Και έτσι παραμένει και δυνατός
      της Κρήτης της αναθρέφτας του Διός
      ο ρυθμός!
      Κρατά την δύναμη του
      και την κρατάμε μαζί του και εμείς που τον χορεύουμε
      ακόμη και με διάφορα … ρούχα!
      Στείλαμε το μήνυμα… όσοι μπορέσουν να έρθουν στην εκδήλωση.
      Καληνύχτα Λαέρτη!

  71. greenlion Says:

    Καλημέρα!
    με ένα τραγούδι ακόμα των Σειρήνων

    • elzin Says:

      Θαυμάσιο !!!
      καλημέρα!
      Θα το αφήσουμε εδώ μαζί με ένα σχόλιο από τον Φρυκτωρό
      και ένα Τοξότη νεαρό χωρίς κατάρτι να κολμπάει στο πέλαγο
      το αλμυρό και να μεταβούμε στο νησί μιας θεάς
      πολλών ετών και αιώνων
      …με την άδεια της βεβαίως,
      γιατί κανείς δεν πάει και δεν φεύγει από εκεί χωρίς αυτήν.

      …εκτός αν επεμβεί ο Ζευς και στείλει ραβασάκι με τον Ερμή;)

      Φύγαμε τολμηροί θαλασσοπόροι ναυτικοί!
      Αντιάμο… σε ένα δύσκολο απρόσιτο νησί!

  72. elzin Says:

    Μερονυχτα δεκα μας βασανιζε η ρεστια,αροδου στο αγκυροβολιο των Ινδιων.
    Δεκα αργες,ατελειωτες μερες,τυλιγμενες στην ομιχλη και την απιστευτη υγρασια,
    περιμεναμε στωικα ποτε ο αφεντης των θαλασσων θα ξεζεψει το τεθριππο αρμα του, για να ανεβουμε εμεις στα κρεβατια μας.
    Το Stand /By της επομενης μερας μας εφερε την λυτρωση..
    Ο ντοκος που πεσαμε παλιος,σκουριασμενες μπετοβεργες να εξεχουν παντου,βρωμικος,παραμελλημενος,αποστεωμενος,σε αρμονια με τους ανθρωπους που προσπαθουσαν ακομη να μας δεσουν.
    Απιστευτες πιρογες,σκαλισμενοι κορμοι δεντρων και μεσα ολη η οικογενεια ,πεντε εξι πιτσιρικια,να απλωνουν τα χερια, ικετες,φωναζοντας ακαταληπτες λεξεις.
    …Μα τοσο δυνατη φωνη τα μικρα…Τοσο δυνατη..
    Μαζεψαμε οτι βρηκαμε και το κατεβαζαμε στις πιρογες.
    Ενα χαρτονι γαλα επεσε σε μια πιρογα και ανοιξε,το γαλα χυθηκε στο εσωτερικο της βαρκας και ανακατευτηκε με το λασπονερο που ειχε μεσα.
    Αστραπιαια δυο μικρα χυμηξαν και το ρουφηξαν! Γαλα και λασπονερο!
    Ενα λιμανι χαμενο καπου στις Ινδιες!Ποσο γλυκα κελαιδουν εδω οι Σειρηνες!
    Παραισθησιογονα,ναρκωτικα,αρωματα, σε κλεινουν το ματι με μια γαλυφιαα!!
    …Στην αλλη ζωη!..ισως.. οπως γραφει ο Καρκαβιτσας.
    Τα θυματα τους τα ειδα!
    Ενα ζευγαρι με ανοιχτες πληγες στα ποδια, Ελληνας αυτος και η κοπελλια απο καποια χωρα του Βορρα να παρακαλουν κλαιγοντας το Καπετανιο να τους παρει, να τους σωσει…!!

    ….Και γω που τοσο ποθησα μια μερα να ταφω
    σε καποια θαλασσα βαθεια,στις μακρινες Ινδιες,
    θα χω ενα θανατο κοινο και θλιβερο πολυ,
    και μαι κηδεια σαν τον πολλων ανθρωπων τις κηδειες…..

    Χρονια Πολλα ,καλη δυναμη ΕΛ.ΖΙΝ, Σταυραετε,Αστραποβολα Αστραια,
    Μιλτιαδη,Αλεξανδρε,γνωστοι και αγνωστοι,πολεμιστες,φιλοι..
    Ημαστε ακομα Ζωντανοι….
    σχόλιο από Φρυκτωρό

    • elzin Says:

      Καλησπέρα ταξιδεμένε μας φίλε Φρυκτωρέ!

      Οι Σειρήνες μικρές και μεγάλες, νόμιμες και παράνομες,
      έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, εκτός από τα μελωδικά τραγούδια που λένε όλες τους,
      αυτά που λαχταρά ο άνθρωπος και θέλει να ακούσει.

      Σου τάζουν ένα παράδεισο και σου χαρίζουν… την κόλαση,
      αρκεί να υποταχθείς και να προσκυνήσεις ή,
      να το ανέχεσαι,
      επίσης… τους βολεύει.

      ΟΙ εκπρόσωποι αντιπρόσωποι και ιθύνοντες αυτού του «παραδείσου»
      έχουν πάντα μεγάλες κοιλιές, χοντρό λαιμό, πρησμένο συκώτι και πολύ μεγάλο πουγκί για το χρυσάφι που συσσωρεύουν από την πώληση
      …»της ευτυχίας».

      Εμείς έχουμε «το κατάρτι» και είμαστε ακόμη ζωντανοί
      και επιλέγουμε τα δύσκολα!

  73. elzin Says:

    Vangelis – Sirens’ Whispering

  74. elzin Says:

    Η ανθρωπιά άοπλη συντρίβεται και ένοπλη αυτοαναιρείται.
    Γι΄αυτό μια λύση σοφή αναζητείται.

    Η Αθηνά “κερδίζει” περισσότερους “πολέμους” από τον πολεμοχαρή Άρη,
    χωρίς να καταφεύγει… στα όπλα. αν και «πάνοπλη» ,
    με τα μυστικά της οπλα, που είναι
    το Μέτρο, η Επαγρύπνηση, η Νηφαλιότητα και η Σοφία!
    Και η σοφία είναι μια θέση ισορροπίας, στην οποία, σε κάθε σώμα, ιόν, φορτίον, άνθρωπος ή λαός, υπάρχει η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε τίποτα να μη λείπει και τίποτα να μη είναι περιττό!
    Ούτε έλλειψη… ούτε υπερβολή!
    Για αυτά τα όπλα:
    Αναζητήστε την γλαυκωμάτα Αθηνά,που μπορεί να βλέπει και στο σκοτάδι ακόμη
    …με τα γαλάζια φωτεινά μάτια της ψυχής.

    Η Νοητική Εξέλιξη των Ελλήνων
    και η θεά της Σοφίας η κόρη του Δία
    Κλειδοκράτωρ του Ολύμπου!
    Σοφία και… Γνώση
    Αθηνά, κόρη του Διός, μείνε κοντά στους Έλληνες άγρυπνη φρουρός ! Προστάτεψε την Πόλη της Σοφίας και της Φιλοσοφίας.
    Χάρισε μας ένα χορό που θα χορέψουμε κάτω
    από τον Ήλιο τον αδελφό σου στον λόφο τον ηρωικό.
    Σήμερα 14 μοίρες Νουμηνία στον Τοξότη την ευστοχία δώσε μας
    του στόχου και του σκοπού!
    Γίνε χελιδόνι και πέταξε στο στερέωμα μιας σκεπής ενός παλατιού γοργόφτερα μια Άνοιξη να τραγουδήσει , να αντιλαλήσει
    σε ανθισμένα λιβάδια στις καρδιές μας και στο κεφάλι του νου.

    Λίο

    αθηνας υμνος προκλου

  75. Οι Σειρήνες..….και τα βράχια τους. « Τόνοι και Πνεύματα …. Says:

    […] elzin […]

  76. Η Οδύσσεια του Ελληνισμού « Τα τραγούδια της Λάϊον Says:

    […] 9. Οι Σειρήνες […]

  77. ΟΙ Σταθμοί του Οδυσσέα | Ομηρικό Σχολείο Says:

    […] 9. Οι Σειρήνες […]

  78. Astrea Says:

    Reblogged στις ΟΙ ΛΕΟΝΤΙΔΕΣ και σχολίασε

    Αν τα φύλλα του δένδρου, ανήκουν στον Ερμή των Διδύμων του 3ου οίκου και απορροφούν την ηλιακή ενέργεια φωτοσυνθέτοντας και τις διάφορες πληροφορίες του περιβάλλοντος, τα κλαδιά είναι «τα σχοινιά¨της Σοφίας που θα συγκρατήσουν ένα άνθρωπο σε ένα κατάρτι ή κορμό συνδεδεμένο με γερές ρίζες για να αντέξει να μη ξεριζωθεί στο άκουσμα τους.

Σχολιάστε